Instagram Travel Thursday pähkinänkuoressa

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Jos haluat lisätietoja kampanjasta, liity sähköpostilistalle ja saat kuukausittain muistutuksen kampanjasta.

Miten voin osallistua blogissa:

 1. Kirjoita matkailuaiheinen suomenkielinen blogipostaus.
 2. Käytä postauksen kuvitukseen vain Instagramissa julkaisemiasi kuvia.
 3. Postauksen otsikko voi olla vaikkapa Instagram Travel Thursday: Suosikkikuvia Amerikasta tai Suosikkikuvia Amerikasta | Instagram Travel Thursday. Muutkin vaihtoehdot käyvät, eikä otsikossa ole pakko käyttää Instagram Travel Thursday -sanaa.
 4. Linkkaa jokaisen postauksen loppuun vähintään yksi järjestäjistä. Voit esimerkiksi käyttää tätä valmista tekstikappaletta: Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Tee yhdestä tai kaikista järjestäjistä linkki heidän blogiinsa.
 5. Kun olet julkaissut postauksesi, kopioi sen url-osoite ja mene kenen tahansa kolmesta järjestäjästä sivulle. Jokaisen järjestäjän Instagram Travel Thursday -postauksen lopussa on Linky-linkkikokelma, johon voit tallentaa oman blogipostauksesi urlin. Ei ole väliä, kenen järjestäjän blogissa tuon urlin tallennat, sillä se päivittyy automaattisesti jokaisen järjestäjän sivulle. Linky-kokoelma auttaa muita bloggaajia ja lukijoita löytämään juuri sinun postauksesi, eli Linky-kokoelman tarkoitus on saattaa blogiisi uusia ja vanhoja lukijoita. Jokaisella kuukaudella on oma Linky-koodi, eli kaikki blogipostaukset jäävät elämään ja niitä voi seurata myös jälkeenpäin järjestäjien sivulla.
 6. Tutustu Linky-kokoelman avulla muihin blogipostauksiin, jotka on julkaistu Instagram Travel Thursday -tempauksen alla, inspiroidu, nauti nojatuolimatkoista, kommentoi ja jaa sosiaalisessa mediassa! Kampanjan perimmäisenä ideana on tuoda matkailuaiheisia blogaajia yhteen, ja vain olemalla itse aktiivisesti mukana saat kampanjasta täyden hyödyn.

Miten voin osallistua Instagramissa tai Twitterissä:

 1. Voit tägätä Instagramissa jo aiemmin julkaisemiasi matkakuvia tai julkaista uusia matkakuvia  hashtagilla #igtravelthursday
 2. Jos haluat jakaa kuvia tai ajatuksia Twitteriin, lisää tviitin yhteyteen #igtravelthursday tai lyhyempi #igtt.

Instagram Travel Thursday -kampanja löytyy Instagramista käyttäjänimellä @IGTravelThursday, ja Twitteristä osoitteesta @IGTravelth.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

 • Miten siirrän Instagramissa julkaistut kuvat koneelle? -Voit ladata kuvat esimerkiksi DropBoxiin tai muuhun pilvipalvelimeen tai lähettää kuvat puhelimestasi oman sähköpostiisi.
 • Haluaisin julkaista suosikkikuvankäsittelyohjelmat tai muita hyviä applikaatioita kuvien muokkaamiseen. Millaisia kuvia voin julkaista tällaisen postauksen yhteydessä? -Jos esittelet applikaatioita, voit käyttää niistä julkaistuja normaaleja valokuvia. Eli tällöin sinun ei tarvitse julkaista applikaatiosta kuvaa omaan Instagramiisi.
 • Pitääkö minun osallistua joka kerta? -Voit osallistua koska tahansa: kerran, kaksi, aina. Ei ole väliä, vaikka viime kerrasta olisi jo pitkä aika. Meillä ei lasketa!
 • Minulla ei ole blogia, miten voin osallistua? -Voit jakaa kuvia Instagramiin ja Twitteriin #igtravelthursday-tagia käyttäen.

Huom.

 • Ethän liitä postaukseen mitään kaupallisia keinoja kuten arvontoja, myyntipuheita tai affiliate-linkkejä.
 • ”Share the love”, eli käy myös tykkäämässä muiden Instagramiin julkaisemista kuvista ja kommentoimassa tai jakamassa (esim. Twitter, Facebook, Pinterest) ainakin muutaman muun osallistujan postauksia.
 • Linkit jotka eivät täytä ohjeistuksia, poistetaan järjestäjien toimesta.

Tarvitsetko inspiraatiota?

Ainoa vaatimus Instagram Travel Thursday -postaukselle on, että se liittyy jollain tavalla Instagramiin ja matkailuun, muuten vain mielikuvitus on rajana! Tässä muutamia ideoita:

 • Katsaus kuukauden matkailuaiheisiin Instagram-kuviisi. Kuvathan voivat olla myös kotiseudultasi eli kotimaanmatkailua.
 • Muistoja menneiltä matkoilta, eli voit myös tuoda esille vanhempia Instagram-kuviasi
 • Kuka tai mikä inspiroi sinua? Voit myös tuoda esille muiden Instagram-käyttäjien kuvia. Muistathan mainita mistä ja keneltä kuvat ovat peräisin ja kertoa myös kuvien omistajalle.

Vuoden 2016 Instagram Travel Thursday -teemat

Vuonna 2016 uusien emäntien myötä myös Instagram Travel Thursday uudistuu hieman, sillä joka toinen kuukausi IGTT:lla on teema!

Tammikuu: katsaus matkavuoteen 2015 (jos olet tällaisen postauksen jo tehnyt, myös TOP10 matkakuvat 2015 Instassa on hyvä vaihtoehto tai mitä vain, millä katsot taaksepäin päättyneeseen matkavuoteen 2015, vaikka huippuhetkiä!)

Maaliskuu: luontomatkailu

Toukokuu: eettinen matkailu (aihetta voi käsitellä esim. voi omien valintojen, ihmis- tai eläinoikeuksien kautta, vaikkapa ‪#‎ReilutBlogit‬ -henkeen, niin kevyesti tai syvällisesti kuin sinusta tuntuu hyvältä!)

Heinäkuu: kotimaanmatkailu

Syyskuu: ruokamatkailu

Marraskuu: matkailun värit (sininen taivas, eksoottisen väriset kasvit, valkoiset hanget, sinivalkoisuus… Ole luova!)

Muina kuukausina aihe on vapaa, ja teemakuukausinakaan emme tietenkään pakota kirjoittamaan teeman mukaisesti, mutta rohkaisemme siihen! Teemojen avulla on tarkoitus lisätä IGTT:n yhteisöllisyyttä ja herättää vieläkin aktiivisempaa keskustelua ja kommentointia blogeissa.

Viralliset Instagram Travel Thursday -järjestäjät Suomessa

RIMMA+LAURA -matkablogi
Travellover
Muru Mou -matkablogi

Virallinen Instagram Travel Thursday logo – lisää sivuillesi (ei pakollinen)

Lisätietoja

 • Instagram Travel Thursday -ohjeistus Skimbacon sivuilla englanniksi, voit käydä lisäämässä linkin omaan Instagram-profiiliisi myös täällä.
 • Katso myös Katja Presnalin e-kirja: ”Instagram as your Guide to the World – How, What and Who to Search and Follow on Instagram to Help You Travel the World”.