Miltä tuntui nukkua yö kotimaisessa mäntypuussa?

Kotimaanmatkailu, Retkeily
October 8, 2017

Yhteistyössä: Honkalintu Oy

Törmäsin joskus vuosi sitten Instagramissa ensimmäistä kertaa puutelttoihin. Kuvat punertavan auringonlaskun kajossa veden äärelle korkealle puuhun kiinnitetyistä majoitteista näyttivät todella houkuttelevilta. Jopa telttailusta vähemmän innostunut mieheni oli varovaisen innostunut nukkumaan yönsä puussa. Riippumatossa loikoilu kun on ollut meidän perheen ykkösjuttuja kesäisin, joten ei tämä varmaan mukavuudessaan siitä paljon eroaisi? Kun meille kesän kynnyksellä tarjoutui tilaisuus päästä testaamaan Tentsile-majoitetta Nuuksion Eco Campiin, oli tähän tarjoukseen todella helppo vastata kyllä.

Maailman ensimmäinen Tensile Experience Eco Camp-elämyskeskus avatui Nuuksion kansallispuistoon luontokeskus Haltian yhteyteen tänä kesänä. Ekoleiri sijoittuu tarkemmin ottaen Pitkäjärven rantamaisemiin kallioiseen rinteeseen, joten maisemat teltoista kohti järveä ovat suorastaan huikaisevat. Upea lokaatio on lapsiperheen näkökulmasta hieman haastava, joten olimme alunperin menossa viettämään miehen kanssa kaksin laatuaikaa tähtitaivaan alle. Tämä olisi ollut meidän ensimmäinen yhteinen yömme erossa lapsesta ja sitä varten paikalle hälytettiin pojalle entuudestaan hyvinkin tuttu ja läheinen hoitaja. Noh, toisin kävi, sillä taapero sairastui vatsatautiin ratkaisevalla hetkellä, emmekä tietenkään halunneet jättää häntä sairaana toisten hoiviin. Yö luonnonhelmassa siirtyi ja lopulta päädyimme kipuamaan mäntypuiden väliin kiinnitettyyn Tentsile-majoitteeseen koko perhe.

Tentsilet ovat siitä näppäriä, että ne voidaan perinteisistä leiripaikoista poiketen kiinnittää juurikin vaikka jyrkän kallion tai rantakivikon ylle. Oikeastaan majoittuminen onnistuu ihan missä tahansa, josta löytyy vain kolme puuta. Kesäkuun alusta syyskuun loppuun avoinna olevassa Nuuksion ekoleirissä on useampia sekä kahden että kolmen hengen majoitteita, joten yöpyminen isommallakin porukalla onnistuu mainiosti. Yhden yön elämyspakettiin kuuluu majoitteen lisäksi makuupussit, pyyhkeet, juomavesi, aamiainen, nuotiopaikalla varustettu kota, pesutilat sekä pääsyliput Haltiaan. Lisäpalveluna voi ostaa esimerkiksi iltapalakorin tai vuokrata kanoottia tunnelmallista melontaretkeä varten.

Saavuttuamme perille ekoleiriin, emme voineet olla kapuamatta samantien testaamaan miltä puumajoitteessa olo tuntuisi. Sisälle kivuttiin lattian keskellä olevan luukun kautta, mutta myös päädystä löyvytän isomman näköalaluukun sai halutessaan avattua. Poika oli onnesta soikeana päästyään korkealle puuhun katselemaan maisemia ja me vanhemmat aavistuksen verran kauhuissamme, ettei hän vain tippuisi alas. Onneksi kaikki luukut sai visusti suljettua, joten olo Tentsilen suojissa tuntui todella turvalliselta. Jokaista nukkujaa varten teltassa oli omat poteronsa, joten pelko kierimisestä teltan pohjalla puolelta toiselle toisemme päälle oli täysin turha. Teltan fiilistelyn jälkeen paistoimme kodassa soijamakkarat, kävimme  tutkailemassa Haltian näyttelyitä ja kiersimme parin kilometrin mittaisen Maahisenkierroksen, jotta pikkumies sai purettua energiaa ennemmin metsässä juoksemalla kuin teltassa riekkumalla.

Ulkoilmassa vietetty päivä teki tehtävänsä, sillä asetuttuamme iltatoimien jälkeen puumajoitteeseemme ei kestänyt kovin montaa minuttia siihen, kun lapsi oli täydessä unessa oman makuupussinsa suojissa. Meitäkin miehen kanssa väsytti, mutta päätimme sinnitellä hetken hereillä saadaksemme nauttia kaikessa rauhassa yöstä puiden oksistossa. Varsinaisen majoitteen alle oli nimittäin kiinnitetty oikea riippumattoilijan unelma, jonka päällä oli leppoista lukea kirjaa kesäyön valossa linnunlaulua kuunnellen ennen makuupussiin kömpimistä.

Meidän perheen ensimmäinen yö mäntypuussa sujui oikein leppoisasti, vaikka lapsi pariin otteeseen heräsikin itkeskelemään kuumuutta. Yö olikin varmasti kesän lämpöisimpiä, sillä niin pipot kuin kerraston päällä olleet fleecetakit olivat todellakin liikaa. Lopulta meistä jokainen nukkui makuupussi auki reuhottaen omassa mukavassa telttapoterossaan.

Yö puussa oli varmasti yksi unohtumattomimpia elämyksiä, joita olemme päässeet perheenä kokemaan. Herätys elokuiseen kesäaamuun lempeän tuulen heilutellessa ympärillä olevia puiden oksia ja lapsen kikatellessa iloisena tukka unipörrössä kainalossani on jotain mitä en varmasti unohda koskaan.

Joko Tentsile-majoite on sinulle tuttu juttu? Kiinnostelisiko kokea yö puussa? 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Suunnaton October 9, 2017 at 14:33

    Tentsile vaikuttaa mahtavalta kokemukselta! Jo tavallisessakin teltassa yöpyminen luonnon ympäröimänä on hieno kokemus, mutta kun siihen lisätään vielä korkealle puuhun ripustettu maja maisemineen, ollaan jo ihan toisissa sfääreissä. Eli todellakin kiinnostaisi kokeilla Tentsileä! Kiva kun muutamankin blogin kautta on päässyt tutustumaan siihen.

    • Reply Rimma October 10, 2017 at 12:49

      No sanopas elä muuta! Olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa. Tavallisessa teltassa nukkuminen on upea elämys, mutta tässä oli vielä hippunen sitä jotain ekstraa 🙂 Toivottavasti pääsette heti ensi kesänä sukeltamaan puiden oksistoon Tentsilen syleilyyn.

    Leave a Reply