Lähde kanssamme perheretkelle juhlimaan Suomen luontoa

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa, Retkeily
August 12, 2017

Sata päivää ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan yhdessä Suomen luonnon päivää. Nostamme maljan Suomen luonnolle ja vedämme lipun salkoon. (luonnonpaivat.fi)

Aurinkoista elokuuta ystävät! Blogi on uinunut vähän kesälomilla viime kuukaudet, mutta näin loppukesän hetkinä alkaa olla aika herätellä tätä taas eloon. Kesä on ollut täynnä kaikenlaista toimintaa meillä molemmilla, ja sama meno jatkuu syksylläkin! Mutta ennen sitä haluaisimme kutsua teitä lukijoita jälleen mukaamme lukijaretkelle – jo toiselle sellaiselle!

Edellisen kerran seikkailimme kanssanne talvisena luonnon päivänä helmikuussa ja nyt luvassa on kesäisempi retki.  26.8.2017 eli jo kahden viikon päästä lauantaina vietetään tämän vuoden virallista Luonnonpäivää, jonka teemana on kuinkas muutenkaan kuin Juhli Suomen luontoa. Luonnonpäivien virallisina lähettiläinä halusimme jälleen järkätä jonkun kivan perheretken. Koitimme miettiä, mikä olisi mukava ja ei ehkä niin nähty retkipaikka täällä Pk-seudulla, missä silti pääsisi sukeltamaan upeisiin maisemiin. Tämän vuoksi päädyimme jälleen Nuuksioon, jotta mahdollisimman moni voisi ottaa retkelle osaa. Retkemme suuntautuu kuitenkin vähemmän tunnetulle Klassarinkierrokselle Nuuksion kansallispuiston länsilaidalle Vihtiin.

Klassarinkierros on neljän kilometrin mittainen rengasreitti, joka kiertää Kurjolammen ympäri nousten ylös Klassarinkalliolle. Reitin varrella sijaitsee Saarilammen tulentekopaikka, jonka suuntaan lähdemme retkellämme kulkemaan. Taukopaikalle on kartan mukaan n. 1,5 km matka. Yhteisen eväshetken jälkeen halukkaat voivat jatkaa  koko rengasreitin ympäri, ja ne jotka haluavat lyhyemmän retken voivat palata samaa reittiä takaisin päin. Klassarinkierroksen pysäköintialue sijaitsee Kurjolammen lähellä Kurjolammentien ja Valklammentien risteyksessä (os. Valklammentie 1.) Tälle reitille ei valitettavasti pääse julkisilla, mutta kimppakyytejä kannattaa huudella esim. tämän postauksen kommenteissa!

Starttaamme retkelle P-paikalta klo 11.00. Paikalla tulisi olla ajoissa, mielellään viimeistään klo 10.50. Varautukaa retkelle säänmukaisin retkivarustein, hyvillä jalkineilla sekä maistuvin eväin varustettuna. Teemme taukopaikalle tulet, joten grillatakin voi.

Retkelle lähtee mukaan Rimman sisko, luontokuvaajana erityisesti Instagramissa tunnettu @ronitherocksausage eli Kirsi, joka on retkitauolla lupautunut kertomaan, miten hän innostui luontokuvauksesta sekä jakamaan omat parhaat luontokuvausvinkkinsä. Ota oma kamera tai puhelin mukaan, niin pääset heti retkellä treenaamaan Kirsin opeilla. Ja se huikein juttu: kaikki retkelle osallistuneet perheet saavat päivästä muistoksi myös joko Kirsin tai Rimman ottaman perhekuvan!

Ilmoittautukaa siis jälleen pikapikaa (maanantaihin 21.8 mennessä) mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rimmalaurablog (a) gmail . com. Kertokaa viestissänne, montako teitä osallistuu ja minkä ikäisiä lapsia mukananne retkeilee. Retkelle mahtuu mukaan 8-10 perhekuntaa.

Sitten vaan peukut pystyyn ja sormet ristiin, että sää suosii meitä!

PS. Retkellä on mahdollista testata erilaisia kantovälineitä ja lainata meiltä Tula- tai Wompat-kantoreppua! Meidän pojat kulkevat jo kantorinkoissa (tai omin jaloin), joten vanhat reppumme joutavat lainaksi, mikäli jollakin on tarvetta 🙂

PPS. Jos meidän retkemme ei sovi perheenne aikatauluihin tai mikäli virtasta riittää vielä iltapäivälläkin, kannattaa kurkata mitä kaikkea hauskaa Nuuksion Haltiassa tapahtuu tuona juhlapäivänä! Tarjolla on niin ulkoilmakonserttia kuin illallistakin tummuvassa kesäyössä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kristiina Kumar August 24, 2017 at 00:16

    Löytyisikö kimppakyytiä tänne yhdelle mammalle ja vauvalle (7kk)? Asumme Myyrmäessä mutta kulkeudumme helposti julkisilla esim. Helsingin keskustaan, mhin vaan kehäradan varteen tai Leppävaaraan. Osallistuttaisiin tietysti bensakuluihin. Olisi kiva päästä retkelle mukaan mutta ilman kyytiä se ei onnistu..

    • Reply Rimma August 25, 2017 at 16:35

      Laitoin Kristiina sulle just mailia 🙂 Kyyti järjestyy!

    Leave a Reply