Viiden tähden Suomiloma

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
July 9, 2017

Päätimme armaan puolisoni kanssa viime syksynä, että tänä 100-vuotiaan kotimaamme juhlavuotena keskitymme tutkimaan suomineidon jylhinä kumpuilevia muotoja ja kirkkaina välkehtiviä vesiä niin paljon, kuin suinkin vain ehdimme. Nyt kolmen viikon mittainen Suomiloma on tulossa pian päätökseensä, mutta voi jestas millainen seikkailu se onkaan ollut! Niin paljon uusia kulmia olemme ehtineet nähdä ja kokea, mutta myös ottaa rennosti meille niin tutun kesämökin rantamaisemissa.

Mitä viiden tähden Suomiloma kukkean keskikesän aikaan sitten pitikään sisällään?

Tutuistakin tutuimman Pyhitys-tunturin valloitusta mökkimaisemissa ja suppailua parhaan ystäväni kanssa Oulun kirkasvetisimmässä soramontussa.

Taivaanrantaan jatkuvien huojuvien suovillasoiden ihmettelyä Lapin rajamailla.

Kuusenkerkkien keräämistä siirappia varten keskellä jylhintä korpimetsää.

Eväsretken ystäväperheen kanssa ehkäpä Rovaniemen kauneimmalla näköalalla varustetulle laavulle.

Juhannustaikojen fiilistelyä, vaikka kymmenen kukkivan luonnonkukan löytämisessä olikin kylmyydestä johtuen haasteita.

Lukemattomia porokohtaamisia niin teiden varsilla kuin metsissäkin.

Riippumatossa vietettyjä kiireettömiä kesähetkiä laineiden liplatukseen torkahdellen.

Piilopaikan somen ulottumattomissa taivaita kurkottelevien kuusten kainalossa.

Keskiöisen melontaretken kallioisten rantapenkereiden syleilyssä.

Niin käsittämättömän kauniita perisuomalaisia sielunmaisemia, ettei sanat riitä niitä kuvailemaan.

Yöttömän yön kultaisena loistavia tunteja tunturin huipulla keskellä upeinta Lappia.

Pohjois-Suomen kesä on kohdellut meitä hyvin. Lämpötila on vaihdellut plus kolmesta kahteenviiteen, hyttyset ovat inisseet sopivasti ja aurinko on paistanut lähestulkoon joka päivä. On ollut mahtavaa viettää unohtumattomia hetkiä läheisten kanssa ja luoda pojallemme mieleenpainuvia lapsuusmuistoja. Kolmen viikon ristiin rastiin reissaamisen jälkeen fiilis on samalla odottava, mutta haikea. Aina on yhtä kiva palata kotiin ja onhan kesääkin vielä rutkasti jäljellä! Silti tiedän jo etukäteen miten ikävä tulee pohjoiseen jääviä perheenjäseniä, ystäviä ja tietysti myös näitä koskettavan kauniita maisemia.

Saas nähdä ehdimmekö tälle kesälle vielä uudestaan nauttimaan Kainuun ja pohjoisemman Suomen lakeuksista, pysyttelemmekö Suomineidon hulmuavissa helmoissa vai viekö kaipuu Keski-Euroopan vuorille voiton.

Palataan pian tarkemmalla kaavalla Suomitunnelmiin. Siihen asti – aurinkoa ystävät!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Erika July 10, 2017 at 18:22

  Niin ihania maisemia! <3 Niitä tuli kateellisena katseltua jo Instan puolella. 😀 Oli varmasti ihana loma! 🙂

  • Reply Rimma July 11, 2017 at 21:28

   Voi kiitos Erika! Oli kyllä ihan täydellinen loma 🙂

 • Reply Inka July 15, 2017 at 10:25

  Vau, mitä lomamaisemia ja elämyksiä teillä on ollut, Suomi on kyllä ihan huikea kohde!! Näistä kuvista iskee ihan jäätävä kaipuu pohjoiseen, vaikka just sieltä tulinkin. Harmittaa tosi paljon että tänä kesänä pohjoisen piipahdukset on nimenomaan lyhyitä reissuja, eikä millään matkalla oikeastaan oo aikaa fiilistellä sitä sen enempää, kun pitää painaa tukka putkella. Ehkä syksylle pitää suunnitella vielä yks reissu, jolloin ehtis nauttiakin vähän, sillä kyllähän noista maisemista pitää imeä kaikki!

  • Reply Rimma July 25, 2017 at 21:28

   Kiitos Inka! Ja mä niin ymmärrän tuon pohjoisen ikävän. Itsellä se ylitti vajaa pari viikkoa kotiin paluun jälkeen siinä määrin, että olen taas täällä mökillä keskellä hiljaisuutta <3 Ihan parasta. Toivottavasti sun syksyn reissu onnistuu ja pääset sinäkin tänne keräämään raikkaassa erämaailmassa mielen täyteen rentoutta!

  Leave a Reply