Kohta starttaa kesäloma vuosimallia 2017

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
June 12, 2017

Viime viikot on pitänyt kiireitä. Kaiken arkihulabaloon lisäksi olen nimittäin tehnyt töitä kaksin verroin loma mielessä vilkkuen. Jotta on varaa lomailla, loma-ajan palkka pitää säästää kasaan pitkin vuotta, tai sitten voi tehdä näin fiksusti kuin allekirjoittanut ja kuormittaa itsensä kuukaudeksi pariksi. Yrittäjillä kun ei ole lakisääteisiä kesälomia, lomarahoista puhumattakaan. Onneksi tämä yrittäjyys on pääsääntöisesti sen verran kivaa puuhaa, ettei sitä työksi joka hetki muistakaan. Huippujen lapsikuvausten lisäksi olen saanut yhden isomman koko loppuvuoden kestävän kuvausprojektin, jossa minulle käytännössä maksetaan siitä, että samoilen luonnossa ja ikuistan parhaat hetket valokuviksi, jotka niinikään toimitan asiakkaan käyttöön. Kuinka siistiä on se? Tällaisia kahden rakkaan harrastuksen (luonto ja valokuvaus) yhdistäviä settejä tekisin niin mielelläni enemmänkin, joten saa nykiä hihasta mikäli jotain vastaavaa vähän luovempaa kuvausprojektia tulee mieleen.

Joka tapauksessa loma häämöttää nurkan takana, sillä tasan viikon päästä minä ja poika karautetaan valtionrautateitse kohti Kainuuta. Luvassa on mökkijuhannus Kostocityssä VOL ei mitään hajua kuinka mones ja olemme varautuneet siihen, että sää voi olla mitä tahansa plus kolmen asteen pohjoistuulesta tyyneen kaksvitoseen. Mies liittyy toppavaatekuorman ja sääskikarkotin arsenaalin kera seuraamme keskikesän aatoksi, ja viikonlopun juhlittuamme karavaani kulkee Oulun ja Rovaniemen kautta Inariin. Olen käynyt Saariselällä viimeksi alakouluikäisenä, joten odotan Lapin erämaiden tutkimista sydän innostuksesta pakahtuen! Inarissa pääsemme myös osallistumaan vuoden odotetuimpaan valokuvaajien koulutustapahtumaan, josta kuulette jälkikäteen taatusti lisää.

Sen jälkeen meillä on pakka aika auki. Aikaa olisi vielä 1,5 viikkoa ennen kuin työt kutsuvat takaisin suomineidon helmoihin, joten saas nähdä minne päin armasta kotimaata ajelehdimme. Meillä on mukana teltta, suppilauta ja maailman paras jengi, joten en oikein keksi mitä muuta sitä ihminen tarvitsisi loistavan kesälomaseikkailun aikaansaamiseksi. Jos tiedät jonkun todella huikean luontokohteen vaikkapa kotikonnuiltasi, jossa meidän perheen olisi ihan must Suomi-tourneemme aikana käydä, niin kerro ihmeessä! Kaikki vinkit (ja yösijat) otetaan suurella lämmöllä vastaan.

Aurinkoa ystävät!

PS. Kuvituksena meidän alkukesän suppailuja. Kerron toki teille lisää, kun päästään vielä paremmin sinuiksi homman kanssa! Lauta on saatu testiin Asenteelta.

PPS. Postauksen aloituskuvasta kiitos @ronitherocksausage.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle June 12, 2017 at 17:30

  Kuulostaa ihanalta lomalta ja siltä, että luvassa on paljon upeita kuvia Suomen suvesta. <3

  • Reply Rimma June 12, 2017 at 17:36

   Kiitos Elina! Vitsi miten odotankaan tätä lomaa ja Suomen tutkimista 🙂 Loppukesästä on vielä yksi viikko, jonka suhteen arvomme lähdemmekö vuorille vai Suomen saaristoon. Saas nähdä kuin käy!

 • Reply Heli June 12, 2017 at 20:57

  Pohojosessa suosittelisin kyllä Aavasaksaa. Tornionjokilaakso on vaan ❤️ Ihana vapaa joki. Manamansalo on kans aika klassikko ja kainuulaisille ehkä jo tuttu? Uusi tuttavuus voisi olla Rautalammin tienoo ja uusi kansallispuisto Konnevedellä 👍

  Erinomaista lomaa! Toivotaan pohojoseenkin enempi lämpöä kuin lunta 😊

  • Reply Rimma June 19, 2017 at 20:08

   Kiitos! Ihan mahtavia vinkkejä 🙂 Pistetään näitä korvan taakse ehdottomasti. Ja en ole koskaan käynyt Manamansalossa, vaikka ehkä olis pitänyt 😀

 • Reply Erika June 13, 2017 at 17:55

  Porissa on paljon ihania merimaisemia: on Yyteriä, Mäntyluotoa ja Reposaarta. Myös kansallis-, huvi- ja eläinpuistot voisivat olla kivoja nassikkaanne ajatellen. 🙂

  • Reply Rimma June 19, 2017 at 20:09

   Oi jes! Poria me ollaan tässä kovasti soviteltu paluumatkan kartalle, joten ehkä näihin maisemiin päästään 🙂 Eläinpuistoit ei ole oikein meidän juttu, mutta JukuJukuMaa vois passata kyllä siellä länsireunalla 🙂 Kiitos suosituksista!

 • Reply Inka June 13, 2017 at 22:18

  Ihanaa lomaa, oon varma että siitä tulee eeppinen! Toivon teidän reissulle supervähän sääskiä ja loputtomasti kauniita valoisia kesäöitä. <3

  • Reply Rimma June 19, 2017 at 20:09

   Kiitos ihana! <3 Lämmöstä ei kyllä näytä olevan tietoakaan, mutta ei oo sääskiä ainakaan 😀

 • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä June 17, 2017 at 13:43

  Kuulostaa ihanalta teän suunnitelmat! Meilläkin on heinäkuussa suunnitelmissa suunnata Inariin ja sieltä Näätämön kautta Norjaan. 🙂 Vielä pitäis vähän aikaa jaksaa oottaa!

  Mukavaa lomaa!

  • Reply Rimma June 19, 2017 at 20:10

   Kuulostaa ihan mahtavalta teidänkin lomareissu! Ihania hetkiä Lappiin ja nauttikaa kesästä <3

 • Reply Veera Junnila June 18, 2017 at 13:21

  Todella kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Aivan ihana blogi muutenkin! 🙂
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html

  • Reply Rimma June 19, 2017 at 20:10

   Oi kiitos hei! Ihana kuulla, että tykkäät 🙂 Pitääpäs tulla vastavierailulle!

 • Reply Viiden tähden Suomiloma - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA July 9, 2017 at 15:30

  […] armaan puolisoni kanssa viime syksynä, että tänä 100-vuotiaan kotimaamme juhlavuotena keskitymme tutkimaan suomineidon jylhinä kumpuilevia muotoja ja kirkkaina välkehtiviä vesiä niin paljon, kuin suinkin vain […]

 • Leave a Reply