Roihuvuoren Hanami

Kotimaanmatkailu
May 21, 2017

Tätä on ehkä vähän vaikea uskoa viime viikkoisten lumisateiden perusteella, mutta meillä on täällä Etelä-Suomessa kesä! Pääsimme eilen elämämme ensimmäistä kertaa testaamaan suppailua ja Nuuksion tyyntä järvenpintaa pitkin meloessani toden totta tunsin sen poskipäissäni. Lupauksen kesästä. Kevään hiljaista kääntymistä lempivuodenajakseni ovat myös ennustaneet hentoisilla hiirenkorvilla olevat koivut, takapihan pitkäksi villiintynyt nurmikko sekä koskettavan kauniina välkehtivät valkovuokkomeret.

Me suomalaiset emme taatusti ole ainoita, jotka ihastelemme keväistä kukkaloistoa äitienpäivän tietämillä silmät liikutuksesta kosteina. Esimerkiksi japanilaisille kukkien katselu, hanami, on uuden vuoden ohella vuoden suurimpia juhlia, joka ajoittuu vuodesta ja sääolosuhteista riippuen kirsikkapuiden kukinnan alkamiseen. En ole koskaan nähnyt Japania tai sen keväisiä vaaleanpunaisena lainehtivia katuja, mutta onneksi täällä Helsingissäkin pääsee halutessaan fiilistelemään pientä palaa Japanin kauneudesta Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

Kirsikkapuistoon on istettu 152 japanilaisten lahjoittamaa kirsikkapuuta, jotka ovat juuri nyt aloittaneet kukintansa! Tänään sunnuntaina klo 12 alkaen puisto täyttyykin kukkaloistoa juhlivista ihmisistä, kun Hanami-juhla pyörähtää käyntiin. Menkää ihmeessä mukaan sukeltamaan japanilaiseen tunnelmaan. Jos juhla ei sovi omaan kalenteriin, mutta haluat päästä ihastelemaan Geisha-patukan vaaleanpunaista kukkamerta, niin sinun kannattaa kiirehtiä. Täysi kukinta ei nimittäin kestä kovinkaan montaa päivää.

Aurinkoa just sulle!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Inka May 21, 2017 at 12:51

  Ohhoh, miten upeita naisia! <3

  • Reply Rimma May 21, 2017 at 20:18

   Kiitos muru! <3 Oli upea valo ai että.

 • Reply Maarit Johanna May 21, 2017 at 14:24

  Nää vois olla vaikka Geisha-mainoksia! Ihan tajuttoman kaunista <3

  • Reply Rimma May 21, 2017 at 20:18

   Olipa ihanasti sanottu! Kiitos Maarit <3

 • Reply mariasmariasma May 24, 2017 at 20:13

  Ihania kuvia. Niin herkkiä <3

 • Leave a Reply