Kerran keväällä Englannissa

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
April 26, 2017
York_Englanti_spring

Keväisen aurinkoiset terveiset Britteinsaarilta! Täällä on viimeisen viikon ajan säät suosineet yllättävänkin mukavasti: aurinko on paistanut tai on ollut vähintäänkin puolipoutaa suurimman osan ajasta. Tulimme tänne Sheffieldiin miehen harrastuksen eli snookerin perässä, sillä täällä on meneillään ko. lajin MM-kisat. Itse en päätynyt loppujen lopuksi katsomaan yhtäkään peliä livenä, vaikka näin olikin alun perin aikomus. Luovutin jalona vaimona oman lippuni Laurille, jolle snooker on kumminkin pikkasen kovempi juttu kuin allekirjoittaneelle. BBC:n tv-lähetykset on pitäneet kuitenkin huolta siitä, että meikäläinenkin on päässyt Crusible-teatterissa pelattavien geimien tunnelmaan.

Perheretki Yorkiin

Jotain kivaa ollaan silti ehditty touhuta koko perheenkin kesken! Viime vikolla käytiin patikoimassa Peak Districtin kansallispuistossa (josta postausta tulossa myöhemmin) ja toissapäivänä tehtiin päiväretki ihanaan Yorkiin, joka on 2000 vuoden iässään yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Sinne oli vain tunnin junamatka Sheffieldistä ja kaupungin otti haltuun näpsäkästi yhden päivän aikana – erinomainen päiväretkikohde siis!

Yorkin vanhaa keskustaa kiertää osittan edelleen vanha kaupunginmuuri, jolla kurvasimme kävelemään heti alkutöiksemme. Muuri on sen verran leveä, että sillä mahtui hyvin lykkimään matkarattaita. Kävelemään en olisi uskaltanut päästää poikaamme, sillä toiselta puolelta muuria oli suora pudotus maahan. Maisemat oli kerrassaan upeat muurilta kaupungin keskustaan päin, ja oman keväisen lisänsä toivat täydellisessä kukassaan loistaneet kirsikka-, omena- tai luumupuut.

Meillä ei ollut sen kummempaa suunnitelmaa Yorkin päivällemme, kuin kuljeskella sinne minne nokka näyttää, nauttia kauniista ilmasta ja käydä syömässä jossakin. Päädyimme pitkäksi aikaa Museum Garden -puistoon ihmettelemään kesyjä oravia, ja poika pääsi kiinni lempitouhuihinsa – eli juoksemaan pulujen perässä yrittäen saada niitä kiinni. Mikäs siinä oli seurata vieressä tyypin iloista kujerrusta ja juoksentelua, kun ympärillä oli vihreänä kukoistava ja kukkia pullollaan kasvava keväinen puisto.

Puiston porttien läheisyydessä hengasi sympaattinen papparainen, joka näytti siltä että tulee joka päivä puistoon syöttämään puluja ja oravia. Tämän taskut pullistelivat pähkinöitä ja eläimet pyörivät ringissä miehen ympärillä. Tykätty kaveri! Minullekin hän tarjosi pähkinöitä kädelle kysellen, että onko meillä Suomessa puluja, ja hetken perästä kämmenelläni seisoi kaunis kyyhkynen herkkuja napostellen. Harmi, että mulla sattui juuri silloin olemaan täysin väärä linssi kamerassa, niin en saanut kuvaa linnusta kädelläni. Mutta ihan hauska kokemus se oli, erityisesti tilannetta vierestä suurensuurilla silmillään tarkkailleen pojan mielestä – vaikka niitä puluja tosiaan on kotimaankin kamaralla, hih.

Kävelimme vanhassa kaupungissa ristiin rastiin ja kävimme tsekkaamassa kaikki tunnetuimmat nähtävyydet, kuten Yorkin katedraalin, Cliffordin tornin sekä Shambles-kadun. Torilla kävi ihana kuhina, ja sieltä kävimmekin ostamassa tuoreita marjoja  jäbälle jälkkäriksi. Lounas käytiin nauttimassa  tunnelmallisessa vanhassa ravintolassa, ja lautaselta löytyi mitäpäs muuta kuin fish ‘n’ chips. Jälkkäriksi ostin itselleni torilta ison kupillisen kuumaa teetä, sillä tuumailimme ettei vilkkaan taaperon kanssa kannattane lähteä viettämään sitä perinteistä, pitkän kaavan kautta nautiskeltavaa teeseremoniaa, heh.

Kaiken kaikkiaan päiväreissu oli tosi mukava ja onnistunut, ja Yorkia voi kyllä suositella päiväpiipahduksen kohteeksi, jos tänne päin eksyy!

Nyt täytyy rientää suorittamaan loput pakkailut loppuun alkaa soittelemaan taksia majapaikan eteen. Meillä on tänään vielä edessä junamatka Manchesteriin ja iltalento kotiin Finnairin siivin. Tosin tänään ja muutamana päivänä aiemmin somesta Suomen kevätsäitä seuranneena täytyy kyllä todeta, että ei ihan hirmuisesti nappailisi tulla just nyt takaisin sinne palelemaan, kun on juuri päässyt tämän kevään makuun… 😀

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Niina / Retkimoodi April 28, 2017 at 10:27

    Onpa teillä ollut täydellinen ajankohta matkustaa, ihanan keväistä (tai Suomen mittapuulla jopa kesäistä :D)! Kauniita kuvia olet taas napannut, piti ihan pariin kertaan katsoa läpi. 🙂

    • Reply Laura May 3, 2017 at 18:59

      Oli kyllä aivan täykky kevätmatka, ja ihanaa kun nää parhaat palat on vielä edessä täällä koti-Suomessa! 🙂 Kiitos paljon kuvakehuista <3

    Leave a Reply