Nightless Night Photography Workshop- valokuvausta keskiyön auringossa

Kotimaanmatkailu, Valokuvaus
April 19, 2017

Kaupallinen yhteistyö: Arctic Light International Events

Oletko koskaan kokenut pohjolan satumaisen kauniin yöttömän yön? Tuntenut kuinka lempeän suloisesti voi aurinko lämmittää poskipäitä vielä keskiyön äänettöminä tunteinakin? Ihastellut miltä Lapin lumoava luonto näyttää silloin, kun kultaisen eri sävyissä hehkuva aurinko ei laske lainkaan?

Oi maamme Suomi

Suomi on ollut viime aikoina kovassa nosteessa maailmalla, kun muun muassa Lonely Planet listasi kotimaamme kolmen suositelluimman kohteen joukkoon vuodelle 2017. Näin vaatimattoman puolueettomasti en kyllä yhtään ihmettele pian 100-vuotiaan Suomen saamaa huomiota, sillä onhan meidän oma armas suomineitomme koko maailman mittakaavassa todella uniikki kohde! Itse luontoaddiktina arvostan erityisen korkealle meidän jylhiä koskemattomia korpimetsiä, maastoa halkovia vaaroja, puhdasvetisiä järviä sekä merta täplittävää saaristoa. Suuri pala sydämestäni kuuluu myös Lapin mystisille tuntureille, joiden rinteitä talviaikaan valaisevat luonnon omat revontuli-discovalot ja kesällä kullankeltainen keskiyön aurinko.

Yötön yö onkin yksi hauska fakta jonka kerron uusille ulkomaalaisille tuttavuuksille kotimaastamme. Voitte varmaan kuvitella kuinka epäuskoisia ilmeitä väite kellon ympäri paistavasta auringosta saa aikaiseksi. Mutta tottahan se on. Sitäpaitsi Suomi on yksi harvoista valtioista koko maailmassa, jonka maaperällä tämän taianomaisen ilmiön pääsee kokemaan.

Nightless Night Endless Light

Me kaikki olemme varmaan kuulleet yöttömästä yöstä, jolloin pohjoisen napapiirin yläpuolella aurinko ei lähes kolmen kuukauden aikana laske lainkaan. Kesän valoisuus onkin aika uskomaton kontrasti pimeille talvikuukausille, joita kaamokseksikin kutsutaan. Melkoisia ääriolosuhteita siis tarjolla täällä pohjolassa meidän kaikkien koettavaksi. Vähän ehkä nolona tässä nyt myönnän, että itselleni pohjoisimman Lapin tutkiminen kesäaikaan on jäänyt melkoisen vajaavaiseksi. Siihen on onneksi tulossa tänä kesänä muutos, sillä olemme päättäneet pyhittää valtaosan kesälomastamme kotimaan luontokohteiden koluamiseen.

Ensimmäinen etappi meillä on juhannuksen aikaan oma rakas kesämökki, mutta sen jälkeen auton nokka osoittaa kohti pohjoista ja suuntana on Inari. Ja miksi just Inari? Koska siellä järjestetään nyt jo toista kertaa luontokuvaukseen keskittyvä Nightless Night Photography Workshop. Harmitti viime kesänä ehkä maailman eniten, kun tajusin silloin aivan liian myöhään kyseisen kurssin olemassaolon. Vahingosta viisastuneina ilmoittauduimme siskoni kanssa tämän kesän kolmipäiväiselle kurssille samalla kellonlyömällä, kun rekisteröityminen tuli verkkosivuilla mahdolliseksi.

Valokuvaus, some ja Lapin kesä

Tämä kolmen kombo oli omaan korvaan sen verran houkuttelevan kuuloinen paketti, ettei sekuntia kauempaa tarvinnut miettiä pakataanko koko perhe koiria myöten autoon ja lähdetäänkö kesä-heinäkuun vaihteessa Lappiin oppimaan lisää valokuvauksesta. Workshopin opettajakattaus on kokonaisuudessaan ihan älytön, mutta oma etukäteissuosikkini on Eeva Mäkinen, joka on varmasti yksi Suomen lahjakkaimmista luontokuvaajista.

Kurssi  pitää sisällään kolme vaihetta, joista ensimmäisessä kirjaimellisesti opiskellaan valokuvausta ja sosiaalista mediaa kolmen opettajan, oman alansa asiantuntijan, johdolla. Toisessa vaiheessa sukelletaan ympäröivään luontoon ja harjoitellaan kolmessa eri lokaatiossa tarinankerronnan ja maisemakuvauksen saloja. Viimeisessä vaiheessa edessä on puolen vuorokauden mittainen finaali, jonka aikana pääset haastamaan itsesi ja pistämään käytäntöön kaiken aikaisemmissa vaiheissa oppimasi tietotaidon. Paljon uutta infoa ja kullanarvoisia vinkkejä on siis taatusti luvassa, joten ymmärtänette varmaan miksi allekirjoittaneella pyörii innostuksesta verkkarit jalassa! Joko saa lähteä?

Tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy muitakin luontoon ja valokuvaukseen hurahtaneita tyyppejä, joten tule sinäkin meidän kanssa Inariin! Kurssille osallistuaksesi ei ole väliä oletko aloittalija, ammattilainen tai jotain siltä väliltä, sillä kiinnostus valokuvaamiseen, someen ja luontoon ovat täysin riittävät eväät oman kameran ja vedenpitävän takin lisäksi. Uskon, että tämä tulee olemaan yksi upeimmista elämyksistä ikinä ja mitä mahtavin paikka oppia uutta sekä viettää aikaa samanhenkisten tyyppien seurassa.

Nähdään siis kesäkuun vika päivä Saariselällä eiks jee?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Katariina April 20, 2017 at 18:31

  Tämä olisi kyllä niin kiinnostava! Tiedättekö, uskaltaako tähän oikeasti osallistua ihan aloittelijan taidoin? Entä kuinkakohan järeää kamerakalustoa osallistuminen vaatii?

  • Reply Laura / Kaiken Maailman Matkoja April 20, 2017 at 19:56

   Mietin ihan samaa, että uskaltaisiko tämmöinen aloitteleva, vähän halvemman ja kevyemmän kamerasetin omistava ja täysin editointitaidoton, mutta sitäkin innokkaampi immeinen lähteä messiin 🙂

  • Reply Rimma April 20, 2017 at 20:27

   Siis todellakin uskaltaa! Sivuilla lukee itseasiassa tarkemmin näin:

   “It doesn’t matter if you are a beginner or an advanced photographer, but to make sure you get the most out of the workshop, we guide you to have appropriate photography equipment with you.”

   Eli ehdottomasti mukaan vaan! Kaikki aloittaa jostain ja tuolta saa varmasti loistavan ponnahduslaudan sekä vinkkejä niin kuvaukseen, kuin muuhunkin. Jee eli siellä nähdään? 🙂

 • Reply Laura / Kaiken maailman matkoja April 21, 2017 at 23:06

  Hmmhmm kovasti kyllä houkuttais! Osaatkohan sanoo mitä tuo appropriate photography equipment tässä yhteydessä meinaa, että minkälaisella varustuksella tuolla pärjää? 🙂

  • Reply Rimma April 22, 2017 at 12:43

   Varmistin vielä järjestäjältä ja he sanoivat, etteivät ole rajanneet millaisella kameralla pystyy osallistumaan, vaan jokainen voi itse harkiten lähteä mukaan. Joku kamera siis on tottakai hyvä olla, että kurssista saa täyden hyödyn irti! 🙂 Eli tapahtuma on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta ja sosiaalisesta mediasta kiinnostuneille, joten rohkeasti vaan mukaan!

  Leave a Reply