Kun ilmassa tuoksui kevät

Lifestyle
March 26, 2017

Hassua, että kevään merkit ovat eri puolilla Suomea niin kovin erilaiset. Siinä missä viikko sitten Lapissa nautimme keväthangilla hiihtelystä auringon lämmittäessä poskipäitä vitivalkoisella järvenjäällä, niin täällä Helsingissä varmoja keväänmerkkejä ovat myymälöiden ulkopuolella myytävät pääsiäisen keltaiset narsissit sekä lumettomat ja kuivat kävelytiet. Lämpötilat ovat huidelleet  viime päivinä jo lähempänä kymmentä astetta, joka on tuntunut vetisen, kylmän ja pimeän talven jälkeen mahtavalta.

Käytimme äitini kanssa perjantain kevään kunniaksi kaupungilla samoiluun. Ihan vain me kaksi ansaitusta vapaapäivästä nauttien – äiti ja tytär. Tällaiset yhteiset hetket ovat meille todella harvinaisia, sillä vanhempani asuvat lapsuuteni maisemissa Kainuussa, joten oli ihanaa saada aikaa vain meille kahdelle. Kävimme testaamassa juuri Kanavarantaan avatun Ravintola EGG:n mehukkaan vegemunakkaan, kiertelimme pikkuruisia vaateputiikkeja (mm. Nudge ja R/H Store), päivitimme kosmetiikkavarastomme, ihastelimme kevään väreissä hehkuvia tulppaaneja ja siemailimme kaikessa rauhassa isot kupit kahvia.

Rimma_kevät_ravintola_EGG-5 Rimma_kevät_ravintola_EGG-1 Rimma_kevät_ravintola_EGG-4 Rimma_kevät_ravintola_EGG-3 Rimma_kevät_ravintola_EGG-7 Rimma_kevät_ravintola_EGG-6

Vaikka talven jälkeen naftaliinista kaivetut tennarit vähän hiersivät ja kamerareppu painoi olkapäitä, niin fiilis päivän päätteeksi oli kuin uudestisyntyneellä. Oma aika ei ole lapsiperheenarjessa välttämättä itsestäänselvyys ja useimmiten minun vapaa-aikani kuluu töiden parissa tai tallilla hevosesta huolehtien, joten tämä pieni hengähdys kaupungin vilskeessä yhdessä oman äidin kanssa oli just sitä mitä tarvittiin. Sopivasti hömppä perjantai.

Sitäpaitsi,  jos ei antanut jääkylmän merituulen vaivata, vaan seisahtui oikein suojaisaan paikkaan, käänsi kasvot kohti aurinkoa ja laittoi silmät kiinni, pystyi ilmassa tuntemaan kevään tuoksun.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply