Mitä maksoi viikon road trip Pohjois-Italiaan

Eurooppa
February 22, 2017

Arvatkaas mikä on meidän perheessä takuuvarma kevään merkki? No se, että polttaveleva reissukuume alkaa nostaa päätäänsä. Kymmenet ideat pyörivät sekä minun että miehen mielessä ja suurtakin suuremmat matkahaaveet kuiskutellaan vielä pimeän tullen peiton alla ilmoille. Olisiko se Lauran perheen tavoin Islanti? Vai Euroopan Uudeksi-Seelanniksikin kutsuttu mystisten tarujen Skotlanti? Ehkä voisimme palata jälleen kerran tutkimaan Sveitsin lumihuippuisia vuoria vai suuntaisimmeko sittenkin Dolomiiteille, jonka reissu jäi viime keväänä turhan lyhyeksi? Tai yhdistäisimmekö kesällä koittavaan Lapin reissuun jälleen kerran Pohjois-Norjan? Näitä ajatuksia pyöritellessämme matkasuunnitelmat ottivat reilua takapakkia hevosemme sairastuttua kolme viikkoa sitten vakavasti. Nyt tilanne näyttää todella paljon valoisammalta, joten ehkä tässä uskaltaa taas aloittaa varovaisen haaveilun, kun koko päätä ei enää täytä hevosen hyvinvoinnista huolehtiminen.

Tiedätte varmasti, että olemme olleet perinteisesti hyvinkin pienen matkabudjetin reissuroopeja, mikä on mahdollistanut useammat ulkomaanmatkat vuosittain. Nyt hevosen (kohtuu suuria) eläinlääkärilaskuja maksaessani aloin selailla viime keväänä tekemämme viikon Italian matkamme kuluja ja mietiskellä onkohan meillä tämän kaiken jälkeen edes varaa lähteä tänä vuonna kotimaan kamaraa ja telttamajoitusta pidemmälle.

Rimma_roadtrip_dolomiitit_budjetti_pohjois-italia-3 Rimma_roadtrip_dolomiitit_budjetti_pohjois-italia-2

Millainen hintalappu viikon road tripille sitten tuli?

Saapasmaassa olimme ystäväperheen kanssa, joten otimme budjetin suhteen huomattavan paljon löysemmin kuin vain oman perheen kanssa matkatessamme ja se tietysti näkyy loppusummassa. Mutta yllätyin silti, että kokonaisbudjetti vuokra-autoineen, majoituksineen (vika reissuyö vietettiin jopa tapojemme vastaisesti todella laadukkaassa hotellissa Saksassa) ja ruokamenoineen pysyi ilman lentoja alle tonnissa. Tässä summat siis tarkemmin eriteltyinä.

 • Lennot Helsinki-München-Helsinki: 375€
 • Majoitukset vuokrakämppä Braies, AirBnb Tenno ja hotelli Saksa: 730€
 • Vuokra-auto, VW Transporter, johon mahduttiin hyvin koko seurue: 640€
 • Löpö: 115€
 • Ravintolat: 158€
 • Kauppaan: 212€
 • Tietullit ja parkkimaksut: 55€

Kun kaikki matkakulut lentoja lukuunottamatta jaetaan kahden perheen kesken jää loppusummaksi yhteensä:

955€ + lennot 375€ = meidän perheen osuus 1330€

Rimma_roadtrip_dolomiitit_budjetti_pohjois-italia-5 Rimma_roadtrip_dolomiitit_budjetti_pohjois-italia-4 Rimma_roadtrip_dolomiitit_budjetti_pohjois-italia-6

Miksi lensimme Saksaan, vaikka olimme menossa Italiaan? No koska alkuperäisen reittisuunnitelman ei pitänyt viedä meitä ollenkaan Garda-järvelle, vaan ajatus oli Dolomiiteilta palata Itävallan Grossglocknerin kautta takaisin Saksaan. Sää kuitenkin sotki nämä aikomukset, kun Itävallasta Grossglocknerin varrelta varaamaamme majataloon oli lumimyrskyn vuoksi tie poikki. Toinen hyvä syy on se, että Saksasta saa useimmiten auton vuokrattua roimasti halvemmalla, kuin vaikkapa sieltä Italiasta ja lennotkin olivat halvemmat Müncheniin, kuin Milanoon. Meillä kun oli mukana kaksi  taaperoa, niin lentoajat oli pakko sumplia sekä oman että lasten mielenterveyden vuoksi suht järkeviin päiväsaikoihin.

Missä olisi voitu säästää?

Lisäsäästöä olisi tuonut ainakin se, jos olisimme ottaneet pojille turvaistuimet mukaan Suomesta, sillä nyt niistä piti maksaa aika kallista päivävuokraa ja tämän reissun jälkeen roudasimmekin turvavöillä kiinnitettävää penkkiä mukana niin heinäkuiseen Sveitsiin kuin marraskuiselle Tenskullekin.

Ruokamenoista huomaa, että mukana oli kuuden hengen seurue, mutta yllättävän halvalla silti päästiin! Ravintolassa syötiin ehkä maksimissaan kolme kertaa, joten jos nekin ravintolakeikat olisi jätetty välistä ja kokkailtu vain itse, niin kulut olisi pienentyneet ainakin satasella. Lasten kanssa reissatessa oma keittiö on minun mielestä ihan must, jos ei halua jokaista ateriaa syödä ulkona. Me muutenkin syömme lähinnä pysyäksemme elossa, joten kulinaristiset elämykset matkoilla eivät ole meille kovin tärkeitä. Lisäksi kasvisperäistä ruokaa ei vain jaksa aina alkaa edes etsiä ravitsemusliikkeistä vaan se on useimmiten helpompaa laittaa itse. Erinomaiselta siis maistui luomuspagetti ja tomaattinen linssikastike vuokrakämpän keittiössä Braiesin kylässä vuorten katveessa.

Vika yö oli totaalinen hätäratkaisu, sillä meillä ei ollut mitään hajua missä viettäisimme sen. Paluumatka Gardalta kohti Müncheniä osoittautui melkoiseksi painajaiseksi järkyttävien ruuhkien vuoksi. Kolmen tunnin ajomatka venähti kahdeksaan tuntiin heittämällä, joten varasimme käytännössä ensimmäisen ok:lta näyttävän hotellin matkan varrelta, jonne pääsisimme vain nukkumaan ja syömään valmiin aamupalan, joten kalliiksihan se keikka tuli. Yksi yö tässä hotellissa maksoi saman verran kuin kolme yötä Braiesissa, joten siinä oli tarkan euron vartijalle melko iso pala nieltäväksi. Mutta toisaalta, kerrankos sitä. Silti taidan ottaa ensi kerralla mukaan teltan.

Onko nämä budjettipostaukset teistä mielenkiintoisia eli kannattaako näitä kuluja rustailla ylös jatkossakin?

PS. Jos meidän Lofoottien karavaanarireissun budjetti kiinnostaa, niin se löytyy eriteltynä täältä.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Erika February 22, 2017 at 15:02

  No olimme parhaan ystäväni kanssa kuin puulla päähän lyötyjä, kun huomasimme, että Nizzaan pääsee alle 400 €:lla per nenä! :O Viime vuonna olimme Barcelonassa, joka maksoi yhdeltä henkilöltä 415 €. Halpa sekin toki oli, mutta olimme kuvitelleet, että Barcelonaan pääsisi halvemmalla kuin Nizzaan. Toisaalta edullisuutta voi puolustaa sekin, että toisin kuin viime vuonna, tänä vuonna olimme hyvissä ajoin liikkeellä: varasimme lokakuun matkan jo tammikuussa. 😀

  Halvalla pääsitte kyllä tekin! 🙂

  • Reply Rimma February 22, 2017 at 19:30

   Siis pitääkö tuo 400 eur sisällään lentojen ja majoituksen lisäksi muutakin? Kuinka pitkäksi aikaa? Nizza on varmaan sen terrori-iskun jälkeen kärsinyt turismikatoa, joten voi olla että senkin vuoksi saa hyviä diilejä. Edulliselta kuulostaa kyllä! Mä jotenkin näkisin, että jos me lähdetään loppukesällä ulkomaille reissuun, niin meidän KOKO perheen budjetti on ihan max 800 eur vuokra-autoineen 😀 Ollaan kyllä melkoisia sniiduilijoita..

   • Reply Erika February 24, 2017 at 21:32

    Sisältää myös verot ja matkalaukut. On viikon matka. Minäkin mietin, että varmaan sen iskun takia Nizzaan ei uskalleta matkustaa – paitsi me!😀

    • Reply Rimma February 27, 2017 at 12:17

     Hih, lomasta tulee varmasti ihana 🙂

 • Reply Heidi Leinonen February 23, 2017 at 11:20

  Ehdottamasti kiinnostaa budjettipostaukset! Mekin reissataan mielellään pienellä budjetilla ja kaikki säästövinkit on tervetulleita 🙂

  • Reply Rimma February 23, 2017 at 17:28

   Hei mahtavaa jee! Pitää siis jatkossakin pistää summia ylös 🙂

 • Reply K February 23, 2017 at 16:53

  Kyllä budjettipostauksille!

  Tekee realistisemmaksi myös omat matkasuunnitelmat kun näkee vähän muidenkin budjetteja. No, koska raha se on yleensä se joka matkailussa vaikuttaa määräten kohteen ja keston.

  Eli ehdottomasti jatkossakin näitä 🙂

  • Reply Rimma February 23, 2017 at 17:29

   Ihan totta! Välillä on kyllä tosi vaikea hahmottaa miten paljon rahaa todellisuudessa reissuun uppoaa 🙂 Meillä on pidemmillä matkoilla sovittu tietty päiväbudjetti ja jos se ylittyy, niin seuraavana päivänä budjetti on vielä tiukempi, jotta saadaan kurottua ero kiinni 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka February 23, 2017 at 23:20

  Emme mekään, vaikka teoriassa rahaa tarvittaessa voimmekin käyttää, yleensä erityisesti pyri matkoillakaan tuhlaamaan, eli useimmiten ruokailuksi kelpaa sopivasti vastaan tuleva vaihtoehto ja toki lennotkin varaamme halvalla, muttei kuitenkaan lentoaikataulujen hinnalla: eli suorilla ja inhimillisillä ajoilla. Järkevää rahankäyttöähän tuo on vähän miettiä mihin sitä rahaa laittaa, mutta tietysti, jos on ihan pakko pysyä jossain budjetissa, niin se voisi olla melkein ahdistavaa 🙂

  • Reply Rimma February 27, 2017 at 12:19

   Se on ihan totta, että liian tiukka budjetti voi viedä koko lomalta ilon! Siksi meillä on aina ns. “vararahasto” sitä varten pidemmillä reissuilla, eli jos halutaan ehdottomasti kokea joku meidän budjetille kallis juttu, niin todellakin se tehdään ja sitten ehkä kiristellään jostain muusta tai otetaan sieltä vararahastosta 🙂 Perussäästäväisinä ihmisinä tämä sopii meille tosi hyvin ja koitetaan aina säästää siinä missä voidaan.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty February 24, 2017 at 00:16

  Kiitos tästä! Me ollaan oltu aina tosi huonoja tekemään minkäänlaista matkabudjettia, minkä vuoksi reissujen jälkeen on tilit aina ihan tyhjät. Rahaa kun tosiaan kuluu ihan huomaamattakin kaikkeen pieneen.

  Tällä hetkellä ollaan Espanjassa ja ollaan yritetty elää hyvin säästeliäästi. Rahaa ei muutenkaan ollut liiemmälti käytössä, mutta viimeinen niitti oli, kun autovuokraamo nappasi luottokortilta järjettömän takuumaksun. Nyt siis eletään hyvinkin vähällä, minkä vuoksi on tosi kiva lukea, millä tavoin te olette karsineet matkabudjettia pienemmäksi. Mulle oli esimerkiksi järkytys tajuta, että varsinkin näin helmikuussa kioskilta lapsille ostetut jäätelöt saattavat tulla maksamaan melkein saman verran kuin meidän koko lounas.

  • Reply Rimma February 27, 2017 at 12:24

   Auts! Noi autovuokraamojen takuumaksut on kyllä pahoja ja tosiaan usein ihan järjettömän kokoisia. Rahaa on kyllä tosi helppo säästää just niissä pienissä ostoksissa ja etenkin ruokakuluissa. Mekin ollaan ehkä vähän kantapään kautta opittu olemaan säästeliäämpiä ja etukäteen tekemään sitä budjettilaskentaa 🙂 Tosi kiva kuulla, että teilläkin alkaa nyt budjetointi sujua siellä paremmin niin ei tosiaan tartte olla reissun päätteeksi ihan nollilla!

 • Reply Sisko February 28, 2017 at 11:32

  Sanon budjetti kirjoituksille kyllä! Ne on todella iso apu omia haaveita ja suunnitelmia tehdessä.

  Terveisin Toinen reissukuumeinen!

  • Reply Rimma March 2, 2017 at 20:21

   Hehe mahtavaa! Reissukuumetta taitaa olla ilmassa 😀

 • Reply Menolippu Maalle March 4, 2017 at 21:16

  Mulla on jotenkin vähän pakonomainenkin tarve ennen reissua etsiä halvimpia vaihtoehtoja ja pyrkiä säästämään kaikessa mitä voi. Tietysti järjen rajoissa, mutta esim. majoituksesta en ole valmis maksamaan kovin paljon, jos tiedän että halvemmallakin saa ihan kelpo yömestoja. On sellainen metsästäjän vietti löytää se paras diili lennoista, vuokra-autosta jne. Sitten taas paikan päällä matkalla haluan ajatella rahaa niin vähän kuin mahdollista. Säästetään toki esim. siinä, että käydään ravintolassa max kerran päivässä, ja loput ateriat väsätään itse. Mutta haluan että on mahdollista nauttia elämyksistä eikä tarvitse laskea jokaisen kahvikupillisen hintaa. Mutta summa summarum, budjettipostaukset todellakin kiinnostaa, varsinkin kun aika harvoin kukaan kirjoittaa suoraan rahasta ihan numeroina.

 • Leave a Reply