Reissuvuosi 2017 – aika toteuttaa yksi suuri matkaunelma!

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
February 2, 2017

Minulla, niin kuin varmasti meillä monella, on muutamia sellaisia matkahaaveita, jotka ovat kyteneet takaraivossa jo vuosikausia. Tällaisia suurimpia haaveitani ovat jo pitkään olleet mm. Patagonia, Trans-Mongolia (jolle kerran jo oltiin lähdössä, mutta joka peruuntui kun huomasin olevani raskaana), New York (en käsitä, miten en ole päätynyt sinne vielä kertaakaan) ja Kanada. Lista täydentyy kuitenkin  vielä yhdellä kohteella, jonka status muuttuu tänä vuonna haaveesta toteutetuksi.

Tämän uutisen kertomista olen kuulkaas odottanut! En ole uskaltanut hiiskua tästä aiemmin, mutta nyt, kun lennot ja vuokra-autokin on jo varattu ja maksettu, voin kertoa sen täälläkin ääneen. Meidän perhe matkustaa tänä vuonna vihdoinkin saagojen, tulen ja jään maahan, joka jo niin monta vuotta on keikkunut unelmien matkakohteideni kärkisijoilla. Kyllä, arvasit oikein. 

Islanti, täältä tullaan!

Päätös Islantiin lähdöstä syntyi aika äkkiseltään, kun yksi toinen reissusuunnitelma toukokuulta kariutui. Päätöksentekoa avitti se, että Matkamessujen aikaan Icelandairin lennot olivat hiukan edullisempia kuin normaalisti, ja koko perheelle irtosi toukokuuksi suhteellisen edukkaat lennot hyvillä lentoajoilla (yht. 430€ kaikilta kolmelta – pojan lentolippu kustansi tästä tosin vain murto-osan, sillä Icelandairilla alle 2-vuotiat saavat lipuista 90 prosentin alennuksen).

Meillä on kokonainen viikko aikaa Islannille. Olen suunnitellut alustavasti meille sellaista reittiä, että kiertäisimme ekan päivän aikana aamukoneella saavuttuamme ns. Golden Circlen, yöpyisimme jossain siinä lähellä Reykjavíkin kulmilla, ja lähtisimme sitten etenemään ykköstietä myötäpäivään kohti pohjoista. Pohjoisessa on pakko päästä ainakin kokemaan valasristeily esimerkiksi Husavíkistä sekä Myvatn-järvi ympäristöineen. Itäpuolen rannikkoon en ole vielä ehtinyt paneutua, joten jos sieltä on tiedossa jotain mahtavia tärppejä niin jakakaa ne toki kommenttiboksiin! Etelästä on päästävä tsekkaamaan ainakin Islannin vanhin luonnonvesien varaan rakennettu ulkouimala sekä sen läheisyydessä laavahiekalla mötköttävä lentokoneen runko, jossa Lotta kävi yöpymässä omalla reissullaan. Vaikka mekin erähenkisiä ollaan, niin ihan tuohon yöpymiseen me ei taideta kuitenkaan pikkuipanan kanssa taipua, haha. Lisäksi toki täytyy päästä pyörimään Reykjavíkissa sekä käydä tekemässä joku kiva pikku vaellus. Ja ihan varmasti keksin vielä vaikka mitä ihanaa tekemistä meille, jahka ehdin perehtyä paikkoihin vielä lisää!

skaftafell-eyrarros-1 svartifoss-aug09-108_09_10-1 grundarfjordur-hahyrningar-2807-1

Valaita! Geysirejä! Jäätiköitä! Islanninhevosia! En kestä, miten innoissani olen tästä reissusta! Matka Islantiin syönee reissukassan tyhjiin taas hetkeksi, mutta ei sillä väliä – haluamme pyhittää kesän ja syksyn tänä vuonna joka tapauksessa kotimaan koluamiselle, jolloin ei tarvitse olla ostamassa lentoja kaukomaille, ja majoittuakin voi vaikka teltassa.

Ootko käynyt Islannissa? Mitkä oli sun lempparikohteet? 🙂

Ps. Koska mulla ei ole vielä kuvia Islannista, on tämän postauksen kuvat lainattu Visit Icelandin pressipankista!

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Muurahainen February 2, 2017 at 15:06

  Islanti on ihana! Mun mieleenpainuvin kohde oli Laugavegur-vaellusreitti, tosin ei varmaan ole pienen lapsen kanssa kaikkein järkevin 🙂 Kuitenkin ihan jo reitin pohjoisessa aloituspisteessä Landmannalaugarissa maisemat olivat ihmeellisiä. Muita huippujuttuja olivat juurikin nuo mainitsemasi Myvatn ja Husavikin valasristeily sekä Dimmuborgirin laavakalliot. Dettifossin putous oli myös mielettömän hieno, mutta ainakaan omia lapsiani en uskaltaisi sinne viedä, sen verran lähelle putouksen reunaa pääsi. Itäpuolelle Islantia me ei keritty ollenkaan, ehkä vielä joskus…

  Varmasti hyvä ajatus tehdä kultainen kierros ensimmäisenä, me käytiin siellä vasta reissun lopuksi ja jäi aika latteaksi kokemus kulkea siellä jonossa turistilaumojen kanssa, kun oli ensin vaeltanut uskomatttomissa maisemassa näkemättä montaakaan ihmistä. Pohjoisen kohteissa yleensäkin oli ihan kourallinen väkeä verrattuna kultaisen kierroksen bussilastillisiin, vaikka oltiin liikkeellä heinäkuussa.

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:40

   Täytyypäs googlailla tuota mainitsemaasi vaellusreittiä, kiitos vinkistä! Dettifossia ajattelin että siellä vosi käydä – poika visusti kantorinkkaan kiinnitettynä 😉 Ihanaa kuulla, että syrjemmillä aluiella on väljempääkin! Ah, tulee varmasti niin mahtireissu 🙂

 • Reply Mari February 2, 2017 at 15:34

  Kuulostaa niin hyvältä! Vähän saatoin tuntea kateutta reissusuunnitelmia lukiessa, sillä tuleva kesä menee mun osalta ympärysmittaa laajentaessa. Kovasti oli vaellussuunnitelmia ja Lofooteistakin puhuttiin. On muuten ollut kiva lueskella teiän reissuista ipanoiden kanssa. Helpottaa tätä tulevan kesän reissuttomuutta kun tietää, että eihän se ole mikään ongelma pakata ipanaa mukaan tuleville reissulle 🙂

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:42

   Ympärysmitan laajentelu on ihan parasta puuhaa <3 Lapsen kanssa voi ja kannattaa ehdottomasti reissata ja retkeillä, ei omista harrastuksista kannata luopua lapsen tultua ^_^ Siinähän se muksukin oppii sitten mukaan vanhempien elämäntyyliin! Ihanaa loppuodotusta ja kiva kun käyt täällä blogissa inspiroitumassa! <3

 • Reply idahhh February 2, 2017 at 17:31

  Wau upeeta ja voin vaan kuvitella innostuksesi! 🙂 itse olin aivan yhtä innoissani pari vuotta sitten! Tosin me ei siellä viivytty kuin 4 päivää mutta kyllä silloinkin ehdittiin nähdä vaikka mitä, ratsastella islannin hepoilla, lillua Blue Lagoonissa ja Golden Circlestä puhumattakaan! Se reissu on kyllä yksi ihan parhaimmistani ja osa sydämmestäni jäi Islantiin </3 ihanaa reissua teille!

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:43

   Uskon, että myös palanen mun sydämestä tulee jäämään Islantiin <3 Kiitos paljon!

 • Reply Pirkko / Meriharakka February 2, 2017 at 17:54

  Aina hienoa kun unelmat ottavat askeleen lähemmäs toteutusta! Islannissa olemme käyneet kaksi kertaa, mutta molemmilla kerroilla lyhyemmän aikaa kuin viikon. Ensimmäinen kerta oli lokakuussa, joka silloin Islannissa oli jo hyytävää talvea: muistan miten geysiriä odottelimme läheisessä kahvilassa ja kellotimme, että nyt pitää lähteä ulos tuonne viimaan, kohta se sylkee vettä! Ja toisen kerran matkalla Grönlantiin, kesällä, jolloin korjasimme ekan kerran puutteen ja kävimme Blue Lagoonissa, jopa yöpyen sen lähellä olevassa pienessä hotellissa, jossa oli omat pienet samanlaiset altaat kuin varsinaissa kylpylässä. On se jotenkin vaan satujen saari, epätodellinen monella tapaa.

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:44

   Unelmien toteuttaminen on kyllä mahtavaa puuhaa, ei voi muuta sanoa! Satujen saari onkin varmasti erittäin osuva kuvaus Islannille. Odotan tosi malttamattomana, että päästään tutkimaan sen kamaria viikon ajaksi! 🙂

 • Reply merikukka February 2, 2017 at 18:37

  Hei, hyvä kohdevalinta! Meidän Islanti road trip (aika lailla samanlainen kuin teidän suunnitelma) oli kyllä aika MAHTAVA. Islannin kaltaista paikkaa ei löydy toista. Idässä on ainakin Jökulsarlon, pohjoisessa upea Dettifoss ja krafla. Myvatn alueelle kannattaa varata 2 päivää. Myvatn kuumissa lähteissä käytiin uimassa, vähän rauhallisempi paikka kuin etelän Blue Lagoon. Me käveltiin aika paljon mm. tehtiin kraflan kierros ja kiivettiin kraatterille. Myös tehtiin jäätikkökävely Vatnajökull-jäätikölle.

  Tässä on 5 min video meidän reissusta: https://www.youtube.com/watch?v=hrKhIjSTBX0

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:46

   Hei kiitos hurjasti vinkeistä! Katsoinkin jo teidän videon läpi ja wauuuu mitä maisemia, huh! Täytyypäs googlata tuo Krafla. Me varmaan kans skipataan se Blue Lagoon ja mennään Myvatniin pulikoimaan sen sijaan. 🙂

 • Reply Johanna Hulda February 2, 2017 at 19:54

  Voi juku, kuulostaapa upealta! Mulla ei valitettavasti ole (vielä!) vinkkejä antaa, mutta odotan pääseväni lukemaan postauksia ja näkemään sun kuvia tuolta mystiseltä saarelta. Saapa taas vähän lisää tulta omien Islannin-matkahaaveiden alle. 😉

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:47

   En ole kyllä hetkeen olut mistään reissusta näin innoissani! Ehkä maailmanympärimatkasta edellisen kerran, haha 🙂 Voipi juu olla, että kesän aikana täältä blogista löytyy aika eeppistä Islanti-kuumeen nostatusmateriaalia 😉

 • Reply Katinka February 2, 2017 at 21:16

  En ole käynyt koskaan Islannissa, mutta haluaisin kyllä. Olen katsellut muutamia luontodokumenttejä sieltä ja Islanti on todella viehättävä maa. Ihanaa, että teillä on reissu edessä! Kyllä minäkin sinne vielä joskus pääsen =D´.

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:48

   Mustakin on ihanaa, jee! Ihan varmasti pääset säkin joskus! Voit tulla sit napsiin täältä valmiit vinkit talteen 🙂

 • Reply Sofia February 2, 2017 at 23:36

  Islanti on kyllä huikea kohde, yllätyin miten paljon siihen ihastuin vaikka fiilistelin matkaa toki etukäteenkin. Nyt polttelisi lähteä uudestaan jo piankin. Meillä oli aikaa 5 päivää, joka olisi ollut koko maan ympäriajoon turhan nafti aika, joten ajettiin etelärannikkoa pitkin Jökulsarlonille ja samaa reittiä takaisin. Tuo Jökulsarlon oli ehkä koko reissun huippukokemus, joten älkää vaan ajako ohi 😀 Multa löytyy blogista muutama Islanti-postaus täältä: http://project4ever.blogspot.fi/search/label/Islanti

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:49

   Kiitos Sofia, käyn ehdottomasti tutustumassa sun postauksiin ja tuohon Jökulsarloniin! ^_^

 • Reply Outi February 3, 2017 at 00:58

  Islannille iso peukku! Me oltiin lokakuussa juurikin viikon road tripillä, kierrettiin koko saari ja tykättiin valtavasti! Kirjoitin myös tässä taannoin kevyen vinkkilistan road tripille. Valassafari oli meidänkin suunnitelmissa ja unelmissa mutta voi apua miten kalliita ne oli! Jäi sitten se lysti kokematta. http://www.rantapallo.fi/maaquzuu/category/kohteet/eurooppa/islanti/

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:50

   En ole tainnut törmätä vielä yhteenkään Islannissa käyneeseen ihmiseen, joka ei olisi tykännyt maasta. Odotukset ovat siis aika huiman korkeat! 😀 Kiitos linkkauksesta, riennän tutustumaan! 🙂

 • Reply Jenna / Huge passion for life February 3, 2017 at 10:46

  Sä tuut olemaan niin Liisa Ihmemaassa tuolla reissulla! Islanti on ihana <3

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:50

   Älä muuta sano, niin varmasti tuun! Iiih <3

 • Reply Erika February 3, 2017 at 14:12

  Islanti on haaveena täälläkin! <3

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:51

   Varmasti saat sen toteutettua joskus! ^_^

 • Reply Susanna/Matkapatonki February 4, 2017 at 02:44

  Islanti on upea! Lisään vielä sun odotettavien juttujen listaan lunnit, jotka varmaan ovat jo palanneet pohjoiseen toukokuussa! Me käytiin Islannissa joulukuussa, joten silloin noita söpöjä lintuja ei päässyt bongailemaan – seuraavaksi tarvitseekin lähteä kesäaikaan.

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:51

   Joo, lunnit!! Ne mä unohdinkin listasta. Ehdottomasti pakko päästä näkemään niitä! 🙂 Kiitos lisäyksestä!

 • Reply Veera Bianca February 4, 2017 at 12:41

  AAaaa ihanaa että pääsette pian Islantiin! Mä mun lyhyellä reissulla ainakin hämmästyin niin paljon tuon maan luonnosta, sinne laskeutuminen on kuin laskeutuisi kuuhun! Ihan kreisiä! Ihanaa reissua <3

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:52

   No mä oon niin ihaillut niitä sun kuvia että huh ja morjens vaan <3 Kyllä odotan jo kovasti tätä "kuumatkaa"! Kiitos Veera! <3

 • Reply Ansku BCN February 5, 2017 at 11:21

  Jee, me menemme vielä tässä kuussa! Helmikuinen Islanti odottaa :). Blue Lagooniin olemme jo ostaneet sisäänpääsyt, auto vuokrattu ja valasristeilyjä etsittiin eilen. Toiveissa olisi edes muutama päivä hyvää säätä, mutta koskaan ei voi tietää. Ihan mahtavaa lähteä!

  • Reply Laura February 5, 2017 at 17:54

   Oi että, mahtavaa!!! Toivottavasti saan lukea sun blogista vielä ennenmeidän reissua vinkkejä ja ihailla kuvia 🙂 Ja tuo sääpuoli on kyllä siitä hauska, että kun ikinä ei voi kuulemma tietää mitä sieltä tulee vastaan. Paras varmaan vaan varautua pahimpaan! 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatkat February 5, 2017 at 23:26

  Ihan mahtavaa, että vihdoin pääset Islantiin! Oi onnea tosiaan 🙂

  • Reply Laura February 8, 2017 at 17:01

   Niin on! <3 Kiitos Milla!

 • Reply Annu February 7, 2017 at 22:03

  Minä oon järjestänyt miehelle yllätykseksi joulureissun Islantiin. Odotan siis innolla sun kokemuksia 🙂

  • Reply Laura February 8, 2017 at 17:01

   Oi vautsi vau mikä ylläri! On kyllä varmasti mieluinen! <3

 • Reply Sanna February 8, 2017 at 21:56

  Oh. Meni kylmät väreet. Minäkin kerran olen Islannissa käynyt, 5 päivän reissu tehtiin. Meidän reissu oli tammikuussa ja haluan aivan ehdottomasti nähdä kesäisen Islannin joskus <3 ihana maa! Kun laskeuduttiin, päätimme lähteä ensitöiksi lillumaan Blue Lagooniin josta emme olleet kuulleet aiemmin, mainoksen bongasimme lentokentän seinältä. Ja voi ei mikä tunnelma paikassa oli! Uskomaton tähtitaivas siellä lämmössä lilluessa (edes se kananmunatuoksu ei haitannut). Yksi päivä pyhitettiin usean tunnin issikkavaellukselle, yhtenä lähdettiin katsomaan geysirit ja Gullfoss ja mitäs siellä olikaan. Yhtenä päivänä kierreltiin Reykjavikissa vain ja ihailtiin maisemia.
  Ensi kerralla tahdon ehdottomasti pohjoisemmas, ja valaita olisi ihan käydä katselemassa myös. Silloiseen budjettiin se reissu ei mahtunut, mutta pitäähän aina jättää jotain seuraavaan kertaan 😉 Aivan mielettömän ihanaa Islannin reissua teille, apua mikä kuume tässä alkoikaan nousta! En malta odottaa postausta <3

  • Reply Laura February 12, 2017 at 23:48

   Kiitos Sanna! Oon vähintään yhtä innoissani kuin sinäkin kommentistasi päätellen 🙂 Meilläkin on aikaa kuminkin vain viikko, joten millään ei tulla ehtimään näkeen kaikkia paikkoja, mitkä haluaisimme nähdä. Mutta niin kuin sanoit, aina voi jättää seuraavaan kertaan!

   Toivottavasti saat sitten täältä kivoja vinkkejä ja inspistä seuraavaa omaa matkaasi varten! 🙂

 • Reply Katri / Seikkailuun meitä kutsutaan February 9, 2017 at 14:07

  Ooh ihana Islanti! Me oltiin siellä vuosi sitten maaliskuussa, ja tuo tarunhohtoinen saari vei sydämeni täysin! <3

  Me oltiin Islannissa kuusi päivää, ja se riitti juuri saaren ympäriajamiseen. Islannissa se matkaaminen itsessään on musta lähes yhtä tärkeä kuin määränpää, koskaan ei voinut tietää millaiset maisemat avautuu seuraavan nurkan takana.

  Suosittelen erittäin lämpimästi Jökulsárlónia, joka oli upea ainutlaatuisuudessaan, ja lisäksi siellä oli vielä ihania hylkeitä! Me skipattiin Blue Lagoon, kun ei sopinut meidän reitille, mutta käytiin koillisessa Myvátn Nature Bathsissa, jota en voi suositella kylliksi. Oli puolet halvempi kuin Blue Lagoon, eikä porukkaa ainakaan maaliskuussa ollut paljoa. Voisin kuvitella myös Lagarfljót-järven kupeessa sijaitsevien Hengifossin ja Litlanesfossin olevan upeita keväämmällä. Mun blogista löytyy jonkun verran juttua Islannista!

  Vinkkinä voisin todeta sen, että varoittelut säästä ja sen nopeasta vaihtuvuudesta pitää todellakin paikkaansa. Puolen tunnin aikana saattaa olla sekä poutaa että myrskyä. Jos meinaa alkoholia juoda, se kannattaa ostaa jo lentokentältä. Ruoka on aika kallista laatuunsa nähden. Ihmiset ovat todella mukavia, mikäli heitä näkyy. Joskus saatettiin ajaa tuntikin ilman että yhtäkään autoa tuli vastaan. Pysähdyspaikkoja on verrattaen vähän, ja niissä ei ole ollenkaan vessoja (eli ota vessapaperia mukaan ja varaudu puskapissalla käymiseen). Ehkäpä tärkein juttu on kuitenkin se, että kovin täyteen ei kannata Islannin päiviä suunnitella. Tiet ovat vaihtelevan kuntoisia, ja ajaminen kestää huomattavasti kauemmin kuin mitä etukäteen kuvittelisi. Lisäksi aina kun on mahdollisuus, pitää pysähtyä kuvaamaan ja ihmettelmään tuota upeaa paikkaa.

  Nauttikaa! Jään innolla jo odottelemaan Islannin postauksia!

  • Reply Laura February 12, 2017 at 23:35

   Tosi ihanaa kun jaksoit kommentoida näin pitkästi, kiitos! <3 Ihana kuulla juuri tuo, että matkanteko on yhtä tärkeää kuin se määränpää. Sitä mä taas odotankin, että saa luukku auki ihastella koko ajan kaikkea, mitä ympärillä näkyy maisemien vaihtuessa. Muistan niin miten aikoinaan Uudessa-Seelannissa nautin siitä fiiliksestä!

   Jökulsarlon (kuulostaa muuten ihan joltain paikalta, joka vois olla tyyliin Taru sormusten herrasta -kirjasta) on jo niin monen suosittelema, että sitä ei kyllä jätetä väliin! Uudessa Mondossakin se mainittiin ja mieskin siihen heti kiinnitti huomiota. Eli sinne, kyllä! Blu Lagoonin skippaus on täälläkin ajatuksissa ja käydä pulikoimassa mieluummin juuri tuolla Myvatnilla.

   Käynpäs lukemassa sun kaikki Islanti-juttusi! Kiitos Katri paljon hyvistä käytännön vinkeistä 🙂

 • Reply Kivimäen Jenni February 10, 2017 at 13:43

  Jee, Islantiin! Meidän reissu on edessä kesäkuussa. Reilu viikko aikaa kiertää saari ympäri. 🙂 Kuulisin tosi mielellään vinkkejä vastuullisista lintu- ja valasretkien järjestäjistä. Se on mielestäni aika tärkeä näkökulma ottaa esille. 🙂

  • Reply Laura February 11, 2017 at 15:54

   Kyllä, erittäin tärkeä näkökulma, ja tähän aionkin perehtyä! 🙂

 • Reply Julia - Villi lapsi February 18, 2017 at 18:40

  Nyt on kyllä täydellinen reissukohde! Itse olin siellä juuri tammikuussa ja ihastuin ikiajoiksi, tarvitsee ehdottomasti päästä uudestaan. Upea luonto ja loputtomat mahdollisuudet, nauttikaa! Mulla on Islannin reissukuulumisia tulossa blogiin ihan näillä näppäimillä (uusi blogi) eli sieltä voi halutessaan bongata vinkkejä esim. aah niin ihanasta issikkavaelluksesta!

  • Reply Laura February 20, 2017 at 13:38

   Ihanaa, hyvältä kuulostaa! Täytyy laittaa sun blogi sivumerkkeihin niin muistan käydä kurkkimassa sieltä vielä vinkkejä 🙂

 • Reply Mitä maksoi viikon road trip Pohjois-Italiaan - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA February 22, 2017 at 12:00

  […] suuremmat matkahaaveet kuiskutellaan vielä pimeän tullen peiton alla ilmoille. Olisiko se Lauran perheen tavoin Islanti? Vai Euroopan Uudeksi-Seelanniksikin kutsuttu mystisten tarujen Skotlanti? Ehkä voisimme […]

 • Reply Heya April 27, 2017 at 22:18

  Jättäisin ehkä jopa kultaisen kierroksen reissun loppuun ja kävisin, jos ehtii. Jos ei ehdi, ei kannata harmitella. Se on niin täyteen ammuttu turisteja, että itse nautin enemmän kaikist muista paikoista, missä kävimme perheen kanssa.

 • Leave a Reply