Inspiroiva Nordic Bloggers’ Experience ja paluu Cision top-blogit listalle – yhdessä!

Kotimaanmatkailu
January 29, 2017

Olemme todenneet varmaan jo kaikissa muissa somekanavissamme, miten rankka, mutta  sanoinkuvailemattoman antoisa kokemus viime viikkoinen Nordic Bloggers’ Experience (johon osallistuimme host-bloggaajina tänä vuonna ensimmäistä kertaa) oli meille. Koko viikko keskiviikosta sunnuntaihin oli täynnä loputonta inspiraatiota, uusia ihmisiä, kohtaamisia, uuden oppimista, brainstormaamista, uusien tavoitteiden asetantaa, innostumista ja vielä vähän lisää inspiroitumista. Jos jokin sana kuvaa parhaiten koko viikkoa, on se inspiraatio. Niin ja kiitollisuus siitä, että pääsimme mukaan tähän upeaan tapahtumaan!

Mitä konkreettista jäi käteen?

Uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Varsinkin perjantain Stop Over Finland -päivän Finrelax-retkellä (jonka kulusta ja kohteesta tulemme kirjoittamaan vielä erillisen postauksen!) sekä Vantaan post tourilla lauantaista sunnuntaihin solmitut ystävyydet kantavat varmasti pitkälle. Suunnitteilla on jo Viron-matka ihanan Do Dolce -blogin Enelin johdolla, ja haaveilemme myös vierailusta Norjaan Heart My Backpack -blogin Silvian asuttamaan pieneen kylään keskellä Norjan syrjäisiä metsiä. Uskomaton yhteensattuma oli se, että ruotsalaisen Adaras Blogazine -lifestyleblogin sympaattisen Idan mummo on syntyjään kotoisin samaisen kainuulaisen Kiantajärven rannalta mistä Rimmakin, ja että Idan ainut kosketus Suomeen ennen NBE:tä oli juurikin Kainuu. Uskomattoman pieni tämä maailma!

Mahtavaa oli myös tutustua vieläkin paremmin muutamiin suomalaisiin upeisiin tyyppeihin, kuten Love Da Helsinki -blogia kirjoittavaan ihanaan Hannan, Cocoa etsimässä -blogin upeaan Arnaan ja inspiroivaan Tarinoiden taival -Heiniin. Kiitos teille kaikille, kun olitte osa meidän NBE-kokemusta!

Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-2 Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-1Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-15 Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-3

Innostus, inspiraatio ja työkalut videotuotantoon.

Parasta antia NBE-viikon aikana oli ehdottomasti meille bloggaajille tarjotut Blog Labit, joissa pääsimme oppimaan uutta ja saimme konkreettisia keinoja kehittyä alallamme. Aivan ylivoimaisen hyvä oli maanmainion Timo Korven eli tubetaituri Timo Wildernessin pitämä video-workshop, joka oli niin super, että oksat pois! Timo sai videotuotannon kuulostamaan helpolta ja osoitti vielä konkreettisin keinoin, että se lisäksi voi olla helppoa. Siispä nyt viimeistään voitte olla varmoja siitä, että jatkossa me tullaan tarjoilemaan tuttuun tapaan hienojen still-kuvien lisäksi liikkuvaa kuvaa lyhyiden videoiden muodossa sellaisista tilanteista tien päällä, kun liikkuva kuva tuo selvästi lisäarvoa kyseisiin tilanteisiin. Miksikö? Koska me halutaan tuottaa lisäarvoa teille, rakkaat lukijat, ja elävä kuva on hyvä tapa tehdä sitä. Uskomme, että se on se jokin asia, mikä tästä meidän blogistamme vielä puuttuu. Vai oletteko samaa mieltä?

Mitään Timon setteihin verrattavissa olevia videoita ei todellakaan ole luvassa, mutta kännykällä tehtyjä pätkiä ihan varmasti. Oli muuten yllättävää huomata NBE:n aikana, että kansainvälisistä  menestyneistä bloggaajista todella moni tekee kanaviinsa videot pelkästään älypuhelinta käyttäen. Ja me kun ollaan vältelty videoiden tekoa siksi, kun pääsääntöisesti still-kuvatessa videon ottaminen on samalla laitteella jotenkin vaivalloista, ja kännykällä ei mukamas saa tarpeeksi hyvää matskua… Noh, nyt siihen tulee stoppi!

Eli kiitos Timo vielä kerran superhyvästä ja inspiroivasta workshopista!

Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-7Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-14 Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-5

Lähimatkailun voima.

Nordic Bloggers’ Experience -viikon aikana huomasimme jälleen kerran taas sen, miten ihania kokemuksia meillä odottelee ihan heti tuossa oman kotioven ulkopuolella. Visit Vantaan hostaama NBE:n post tour paljasti Vantaalta tuntemattomia helmiä mm. Myyrmäen värikkäistä graffiteista Kuusijärven aina niin mahtavaan savusaunaan ja avantokulttuuriin. Espoon Hanikan luonto, paljon puhuttu Löyly-sauna ja ravintola Shelterin kotimaiset makunystyröitä hivelevät herkut olivat kaikki meille molemmille uusia hienoja kokemuksia.

Niin kuin Walleniuksen Sanna kirjoitteli vähän aikaa sitten postauksessaan, meillä suomalaisilla olisi syytä olla vielä paljonkin ylpeämpiä kotimaastamme ja arvostaa itseämme muutoinkin kuin vasta silloin, kun se arvostus tulee ulkomailta. Mehän sitä olemme myös toitottaneet täällä RIMMA + LAURA:ssa varmaan joillekin jo väsymykseen saakka, ja perustaneet uuden Fall into Finland -bloginkin Suomea ja Suomi-ylpeyttä ulkomaille saakka luukuttaaksemme, mutta silti tätä ei vaan voi alleviivata liikaa. Arvostakaa sitä, mitä meillä täällä on! Kaikki kansainväliset bloggaajat olivat niin fiiliksissä Suomesta, että on suorastaan älytöntä miksi emme itse osaa kulkea selkä suorana ja kehua kotimaatamme. Syitä nimittäin on, tuhansittain!

Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-10 Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-6Rimma_NBE_Nordic_Bloggers_Experience_MATKA-messut-4

Paluu Cisionin top 10 matkablogit listalle – yhdessä!

Yksi ihan sairaan hieno uutinen tuli tuossa myöskin viime viikolla keskellä kaikkea NBE- ja matkamessuhuumaa. Saimme nimittäin uutisia, että nyt toista vuotta pystyssä oleva yhteinen RIMMA + LAURA -blogimme on noussut Cisionin top 10 matkablogit -listalle – ja missä seurassa! Olimme aidosti yllättyneitä listalle pääsystä, ja äärettömän otettuja tästä kunniasta. Iso osa kiitoksista kuuluu jälleen teille lukijoille, sillä tässä listauksessa merkitsee todella paljon bloggaajan ja lukijoiden välinen vuorovaikutus (myös bloggaajan muissa sosiaalisen median kanavissa itse blogin lisäksi). Kiitos siis, kun olette siellä mukana, kommentoitte ja seuraatte meitä! Ilman teitä me ei oltais tuolla listalla.

Edellisen kerran me ollaan muuten oltu Cisionin listoilla vuonna 2014. Silloin Rimma valtasi Fiilistelijän pilvilinnoillaan paalupaikan ja Lauran matkablogi Laura let’s go löytyi viidenneltä sijalta. Nyt nappasimme yhdessä yhdeksänen sijan, mitä pidämme kovana suorituksena, sillä matkablogien taso Suomessa on nykyään todella kova. Laadukkaita blogeja on paljon, ja ala kehittyy koko ajan valtavasti. Siitä iso kunnia kuuluu meidän matkabloggaajien mahtavan avoimelle yhteisölle, missä avosylin jaetaan vinkkejä ja oppeja toisille. Sille paljon sydämiä. <3

Tällaisia ajatuksia tähän päivään! Kirjoittelemme vielä tarkemmin tosiaan tuosta Finrelax-päivästä Espoon Hanikassa Piece of Forestin kanssa.

Nyt Ihanaa sunnuntaita kaikille!

***

ENG: Last week’s Nordic Bloggers’ Experience was our first, and we are still totally overwhelmed of all the inspiration, knowhow and friendships we were able to make during just one week. The NBE bubble was just as amazing as we expected beforehand! We will be writing a better post about all the highlights of the week to our other blog Fall into Finland, so be sure to follow that, if you wish to read about our experiences and Finland written in English!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Aino January 29, 2017 at 22:16

  Oih onnea Cisionin listalle pääsystä! Eikä mikään ihme, bloginne superlaadukkaat kuvat ja sisältö vetävät puoleensa 🙂 Tuntuu että blogimaailma ja varsinkin matkablogit Suomessa kehittyvät koko ajan valtavasti, innolla odotan mitä alalla tapahtuu vuonna 2017.

  • Reply Rimma January 31, 2017 at 11:28

   Voi kiitos Aino! Kauniista sanottu <3 Kovasti tässä tosiaan niin me kuin kaikki muutkin matkabloggaajat ollaan tehty töitä, jotta on saatu sisältöä koko ajan laadukkaammaksi. Mukava kuulla, että siinä on onnistuttu 🙂 Ja oon ihan samoilla linjoilla! En malta odottaa mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan! 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar January 30, 2017 at 01:23

  Kiitos seurasta ja NBE:ssä yhdessä inspiroitumisesta. Olette paikkanne listalla ansainneet ja on ollut upeaa nähdä, miten teidänkin tapa elää, olla ja kirjoittaa on alkanut selkiytyä nyt todella hyvin. Suunta on ehdottomasti oikea, onnea Suomen seikkailijatarmammat! 🙂

  • Reply Rimma January 31, 2017 at 11:31

   Kiitos Laura sinullekin! Ja kiitos kauniista sanoistasi. Just tuo fiilis meilläkin on, että ollaan vihdoin löydetty se oma polkumme <3 Ja todellakin samat sanat - olet niin paikkasi listalla ansainnut sinä upea seikkailijatar!

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä January 30, 2017 at 10:55

  Oi, kiitos kauniista sanoista ja linkkauksesta! <3 Minustakin oli ihanaa, että vaikka ollaan nähty toisiamme ohimennen monissa yhteyksissä jo tätä ennen, niin nyt päästiin vihdoin tutustumaan paremmin.

  NBE oli tänä vuonna ihan huikean inspiroiva. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, ja sain silloinkin paljon ideoita bloggaamiseen ja uusia ystäviä, mutta tämä vuosi vei kokemuksen ihan nextille levelille. Olette onnistuneet tässä tekstissä tavoittamaan munkin fiilikset ihan täysin.

  Ja onnea listasijoituksesta, olette paikkanne ansainneet! <3

  • Reply Rimma January 31, 2017 at 11:33

   Niin oli ihan mahtava tutustua paremmin! Ja kiitos kovasti, tuntuu hyvältä kun kova työ palkitaan, sillä tämä listalle pääsy oli meille todella, todella iso juttu <3 NBE oli kyllä ihan mahtava kokemus ja ollaan todella otettuja, että saatiin olla mukana. Toivottavasti vielä joskus toistekin, sillä inspiraatio on niinkuin sanoit, ihan tapissa! 😀

 • Reply Lotta | She Lives Her Dream January 30, 2017 at 11:21

  Oli ihanaa tavata teidät. Teette upeaa työtä! <3
  Ja tietysti myös onnittelut minunkin puolesta!

  • Reply Rimma January 31, 2017 at 11:34

   Kiitos Lotta – samoin, oli ihana tutustua suhun! Toivottavasti jatkossa törmäillään taas blogin merkeissä 🙂 Kiitos myös onnitteluista! On kyllä niin hyvä startti vuoteen tää, että huh <3

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa February 1, 2017 at 21:25

  Ihana lukea myös teidän kokemuksia! Onnittelut myös Cisionin listalle pääsystä. Ei tullut mulle yllätyksenä, koska teidän blogissa on vaan niin hyvää sisältöä eikä mitään turhaa. Siitä välittyy aitous, jota todellakin arvostan. Tällainen käytännön kysymys host-bloggaajaksi hakemisesta: laitoitteko molempien nimet hakemukseen eli haitteko nimenomaan blogina? Eli otettiinko hosteiksi 10 blogia vai 10 ihmistä? Kyselen sen takia, koska haaveillaan itsekin NBE:sta, mutta olisi mahtavaa hakea kuvaajamieheni kanssa yhdessä – varsinkin, kun olennainen osa blogia on pariskuntana matkustaminen. Toivottavasti nähdään joskus, kun maailmalta kotiudun!

  • Reply Laura February 2, 2017 at 15:43

   Voi kiitos Ella ihanasta kommentista! <3 Me haettiin erikseen, koska molemmilla meillä on blogien lisäksi kumminkin henkilökohtaiset kanavat esim. Instassa ja Twitterissä, mutta lisätietoihin sitten selviteltiin että saman blogin parissa operoidaan. Ja toki tapahtuman äiti Inna-Pirjetta tunteekin meidät matkoblogipiireistä 🙂 Tänä vuonna taisi loppuviimein olla hostaamassa 11 eri blogia ja yhteensä 12 ihmistä. Voitte todellakin hakea yhdessä, jos teette blogiakin yhdessä! Monet myös ulkomaisista NBE-bloggaajista tekevät blogia juurikin pariskuntana ^_^

   EDIT. Ja ihan varmasti nähdään! Matkabloggaajat on Suomessa aktiivista porukkaa, ei muuta kuin mukaan tapaamisiin jahka kotiudutte 🙂

  Leave a Reply