Teneriffan upeimmat luontokohteet – TOP5

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
January 22, 2017

Hartaasti odotetut MATKA-messut on tältä vuodelta taputeltu ja pää suorastaan pursuaa inspiraatiota niin uusien kohteiden tutkimisen kuin sisällön tuotannonkin suhteen. Oli ihan huikeata olla osana NBEFinlandia ja käteen jäi kaikkien mahtavien kokemusten lisäksi läjä loistavia kontakteja sekä roppakaupalla uusia ystäviä ympäri maailman. Lupaamme jäsennellä ajatuksiamme niin messuihin kuin NBE:hen liittyen paremmin lähipäivinä, sillä nyt haluan kuljettaa teidät vielä hetkeksi mukanani Kanariansaarten vehreän helmen, Teneriffan, maisemiin.

Kokosin teille muhkean vinkkipostauksen, johon keräsin meidän suosikkimme saaren monipuolisista luontokohteista. Kaikki TOP5-listalle kivunneet lokaatiot ovat sopivia myös lapsiperheille, sillä ne on nyt testattu pari vuotiaan taaperon kanssa. Meillä oli lomamme ajalle vuokrattuna oma auto, joten osa kohteista voi olla sellaisia, ettei niihin välttämättä pääse kovin näppärästi julkisilla. Mikäli syystä tai toisesta ei ole mahdollista napata vuokra-autoa alleen, niin matkanjärjestäjien kautta löytynee päiväretkiä myös näihin kohteisiin.

Masca – kadonnut kaupunki

Oi Masca miten kaunis olitkaan. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata auringonlaskun aikaan, jolloin vuorten välistä pilkottavat auringon viimeiset säteet värjäävät kylän yllä kohoavat vuoret kultaisella hehkullaan. Meidän ajoituksemme oli tuona kyseisenä päivänä täydellinen, mutta juuri kiemurrellessamme pitkin serpentiiniteitä ikiaikaisen vuorijonon ylitse vyöryi taivaanrannasta ryminällä massiiviset pilvilautat. Onneksi se ei haitannut, sillä maisemat olivat sen verran henkeäsalpaavat anyway, ettei tämä täydellistä valoa metsästänyt valokuvaajakaan muistanut yhtään harmitella.

Mascan kylä on pikkuruinen 80 asukkaan pitäjä, joka sijaitsee 600 metrin korkeudella merenpinnasta ja kuuluu Tenon kansallispuistoon. Kohde on Teneriffan toiseksi suosituin heti Teiden jälkeen. Tulimme Mascaan etelän suunnasta Santiago de Teiden kylän läpi, josta jatkui kapea, todella kapea yhden auton mentävä, vuoristotie perille kohteeseen. Pudotukset reitin varrella tien molemmin puolin olivat aika massiiviset ja jollen olisi jo Sveitsissä tottunut ihan karmeisiin kiemurateihin, niin olisin saattanut pelätä ihan tosissani. Nyt ei tuntunut juuri missään, paitsi ehkä vähän painetta korvissa. Lisäksi jännitti ehtisimmekö pois Mascasta ennen pimeän tuloa, sillä köröttely pilkkopimeässä vuoristossa ei kauheasti houkutellut.

Perillä häämöttävä Mascan pieni kylä oli todellinen out of this world-kokemus, joten kohde on todellakin kuumottavan automatkan arvoinen.

Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-5 Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-6 Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-7 Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-8

Los Gigantes

Los Gigantes mustine hiekkarantoineen sijaitsee niin ikään saaren länsipuolella aika lähellä Mascaa, joten kohteesta toiseen pääsee kulkemaan auton lisäksi myös vesiteitse tai vaeltamalla vuorten ylitse. Ainakin satama-alueelta pystyi ostamaan myös “yhdensuuntaisia” retkiä, joissa oli järjestetty venekuljetus Los Gigantesista Mascaan ja sieltä sitten paluumatka kipiteltiin omin jaloin yli Tenon vuoriston. Meillä oli ollut haaveissa suunnata miehen kanssa kaksin juurikin kyseiselle vaellusretkelle ja jättää poika siksi aikaa leikkimään mummunsa kanssa, mutta reissun päällä sairastamamme jäätävä flunssa esti tällä kertaa nämä aikeet.

Päätimme kuitenkin käydä katsomassa miltä jopa puolen kilometrin korkeutta halkovat Los Gigantesin kalliot näyttävät rannalta ja autotielta käsin. Pakko myöntää, että vaikuttava näkyhän se oli. Tosin paikka on myös todella suosittu turistiresortti, eli väkeä ja hotellia löytyy kirjaimellisesti koko laakson täydeltä. Silti kohde on mielestämme käymisen arvoinen, etenkin jos vuoriin lähtee tutustumaan veneellä tai jalkapatikalla. Tällöin varmasti pääsee ihailemaan maisemia kaikessa rauhassa hälyn tavoittamattomissa.

Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-1_Los_Gigantes Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-4_Los_Gigantes Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-2_Los_Gigantes Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-3_Los_Gigantes

La Gomera

Gomeran vehreä koskematon luonto ja idyllinen pääkaupunki San Sebastian ovat jotain, mikä kannattaa kokea itse omin silmin. Teneriffalta pääsee matkustamaan Gomeralle tunnin kestävällä lauttamatkalla sekä vaihtoehtoisesti myös lentäen. Saaren helmi on ehdottomasti UNESCO:n maailmanperintökohteenakin tunnettu Garayonayan kansallispuisto, sen ikivihreät sademetsät, sumuiset vuoret sekä monipuoliset patikointimaastot.

La Gomeralta löytyy myös monia rauhallisia rantoja ja saaren ei todellakaan uskoisi kuuluvan osaksi turistien suuressa suosiossa olevia Kanariansaaria – niin hiljainen ja koskematon se on. Meidät tämä Kanariansaarista toiseksi pienin hurmasi täysin ja haluamme vielä joskus palata näihin maisemiin. Voit lukea kirjoittamani yksityiskohtaisemman jutun Gomeran kauneudesta täältä.

la-gomera-teneriffa-garayonay-2 la-gomera-teneriffa-garayonay-8 la-gomera-teneriffa-garayonay-6 la-gomera-teneriffa-garayonay-5

Teiden kansallispuisto

Kanariansaarten tunnetuin maamerkki kansallispuistoineen on ehdottomasti Teide. Samaa nimeä kantava tulivuori on myös Espanjan korkein vuori, jonka huippu halkoo pilviä lähes neljän tuhannen metrin korkeudessa. Teiden suosio on valtava ja siellä vieraileekin vuosittain yli 3 miljoonaa ihmistä. Kansallispuisto on myös paikallisille tärkeä retkikohde ja ajellessamme halki mäntymetsien kohti korkeammalla olevia kraaterimaisemia, näimme lukuisia paikallisia perheitä piknikillä pitkin tien varsilla kohonneiden jyhkeiden mäntyjen suojissa.

Teide oli ehdottomasti yksi suosikkipaikkojamme koko Kanariansaarilla ja vieläkin harmittaa, ettemme massiivisen flunssan vuoksi voineet ihan hirveästi tutkia sen kuunpintaa muistuttavia maisemia. Näimme kuitenkin sen mitä olimme tulleet katsomaan ja sehän oli tietysti linnunrata. Tämä on nimittäin yksi maailman parhaista paikoista bongata eeppisen upea Milky Way ja astrokuvaajat ympäri maailman reissaavat sitä ikuistamaan nimenomaan Teidelle. Jos haluat lukea tarkemmin retkestämme tulivuorelle niin kurkkaa aiemmin kirjoittamani tarkempi reportaasi täältä.

teide-national-park-tenerife-2 teide-national-park-tenerife-3 teide-national-park-tenerife-10 Teneriffa Teide Milkyway linnunrata

Playa de la Tejita – yksi hiljaisista luonnonrannoista

Joku kerran väitti, ettei Teneriffalta löytyisi juuri ollenkaan rauhallista rantaviivaa, vaan kaikki biitsit ovat turistien valtaamia, sekä aurinkovarjojen ja -tuolien täplittämiä. No hän oli kyllä pahasti väärässä, sillä me löysimme vaikka ties kuinka monta joko täysin tai ainakin lähes autiota upeaa rantaa. Näillä “luonnonrannoilla” ei tosin ole ihan yhtä pehmoista hiekkaa, kuin monilla resorttien edustalla sijaitsevilla biitseillä, mutta sehän ei meitä haittaa laisinkaan.

Esimerkiksi tämä Playa de la Tejita oli aivan ihana ja sijaitsi suoraan eteläisen lentokentän vieressä lyhyen ajomatkan päässä ns. pelipaikoilta. Rannan erikoisuus on tuo iso punainen vuori ja paikka on suosittu kohde kuvata huikeita kuvia auringonnoususta. Meillä oli harmi kyllä kaikki aamut sen verran pilvisiä, joten ne kuvat jäi ottamatta, mutta kävimme katsastamassa rannan eräänä loppuloman helteisenä päivänä. Meidän lisäksemme valtavan kokoisella rannalla oli ehkä neljä tai viisi ihmistä, joten meininki oli todellakin jotain aivan muuta, kuin mitä Kanariansaarten rannoilta monet ehkä odottavat. Tejitalla ei ainakaan tuolloin ollut (tietenkään) mitään palveluja saatavilla, joten biitsipäivää varten kannattaa pakata mukaan omat eväät ja muut tykötarpeet.

Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-10_La_Tejita Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-11_La_Tejita Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-12_La_Tejita Rimma_Teneriffa_Kanariansaaret_TOP_5-13_La_Tejita

Katsasta ainakin myös nämä

Ihan kaikkea haluamaamme emme ehtineet reilussa viikossa luonnollisesti nähdä, joten ainakin seuraavat kohteet jäivät vielä odottamaan paluutamme Teneriffalle.

Anaga, Benijo, Barranco de los Arcos ja Dragon Tree.

Oletteko päässeet tutustumaan näihin tai joihinkin muihin Teneriffan upeista luontokohteista?

Postauksen aloituskuva on muuten otettu Palm-Marin, kylän jossa majoituimme, rantabaarissa lomamme viimeisenä iltana. Oli todella iloinen yllätys huomata miten hienosti lapsiperheet oli otettu lähes joka puolella saarta huomioon. Olimme aivan hämmennyksestä sekaisin nähdessämme kaikki nuo ihanat leikkimökit ja muut hiekkalelut, joilla taapero viihdytti itseään pitkän tovin meidän istuskellessa rantabaarin pehmoisilla sohvilla. Siemailimme jääkylmiä drinkkejä laskevan auringon lämmittäessä vielä hienoisesti poskipäitä, upotimme varpaat viileään hiekkaan ja katselimme poikamme leikkejä meren pauhatessa tuulen voimasta taustalla.

Se oli täydellinen loman lopetus se.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna Hulda January 24, 2017 at 22:03

  Ihania kuvia taas kerran! Ei kyllä yhtään haittaisi retkeillä noissa maisemissa. Etenkin nuo vuoret saavat sydämen läpättämään! Luulenpa, että melkein joka paikasta löytyy hienoja ja hiljaisia mestoja, kun vain lähtee ennakkoluulottomasti niitä etsimään.

  • Reply Rimma January 25, 2017 at 18:25

   Kiitos Johanna! <3 Oli siellä kyllä kaunista ja yllätyksekseni hiljaisuutta sekä rauhaa ei tarvinut edes kovasti etsiä, sillä heti kun kurvasi resorttien ulkopuolelle oli meno ihan eri planeetalta. Ennakkoluulot kyllä karisi Teneriffan suhteen täällä melko tehokkaasti 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä January 28, 2017 at 14:36

  Voi apua, miten houkuttelevalta saat Tenerifankin näyttämään. Aiemmin ihailin erityisesti sinun revontulikuvia ja oikeastaan niiden ansiosta olen päättänyt siirtyä kroppikennoisesta täyskennoiseen. Koska olen aina ollut canonisti, niin merkistä en voi luopua. Nyt pitäisi vielä päättää, mitä objektiiveja hankkisin. Saanko udella, millä objektiivilla nämä Mascan uskomattoman kauniit kuvat olet ottanut?

  • Reply Rimma January 29, 2017 at 14:48

   Hei miten ihana kuulla, että olen inspiroinut ottamaan valokuvauksessa seuraavan stepin <3 Todellakin kannattaa vaihtaa FF:iin, jos suunnitelmissa on alkaa kuvata yökuvia! 🙂 Kohinansieto on kyllä ihan eri luokkaa täyskennoisessa. Nämä kaikki kuvat, lukuunottamatta yökuvia, on otettu Sigma ART 35mm F1.4. Ihan MAHTAVA objektiivi ns. yleiskäyttöön! On riittävän laaja (nimenomaan täydessä kennossa), mutta sitten kuitenkin sillä saa myös nättejä kuvia yksityiskohdista halutessaan. Suosittelen lämpimästi. On tietty aika arvokas, mutta on ollut joka euron arvoinen ja mulla aina nokalla reissussa 🙂

  Leave a Reply