Tammikuu toi talven tullessaan

Retkeily
January 4, 2017

Eilen aamulla kiskottuani makkarin pimennysverhot auki sain hieraista silmiäni pari kertaa. Sen tavallisen harmaan maiseman tilalle oli nimittäin satanut yön aikana kunnon talven ihmemaa, ja parasta oli, että sade jatkui edelleen! Ihmettelimme ikkunasta hyvän tovin pojan kanssa alas leijailevaa lumipyryä ja ihailimme talvimaisemaa. Päätin, että tänään on pakko lähteä pulkkailemaan!

Mustikkaiset aamupuurot naamaan (ja päähän ja vähän muuallekin – terveisiä “minä itse” -vaiheen saavuttaneen, lusikan käyttöä innolla opettelevan taaperon keittiöstä) saatuamme puimme vaatteet niskaan ja lähdimme ulos. Poika taisi aavistaa, että jotain kivaa olisi tiedossa: ei nimittäin meinannut pysyä ollenkaan haalarissaan, kun oli niin into piukassa jo hississä. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että hän pääsi itse tilaaman hissin ja painamaan nappia alas kun ei istunut rattaissa, hehe. Nappulat, ne nappulat. On ne niin jänniä!

Istutin pojan uuteen (käytettynä saatuun) pulkkaansa, ja matka halki talven ihmemaan saattoi alkaa. Ilma oli aivan mahtava: lunta tuprutti edelleen jopa hieman kiihtyvään tahtiin, mutta ei tuullut ollenkaan. Se on aika harvinaista täällä Suomitytön helmojen alaosissa, varsinkin kun asuu lähellä merenrantaa.

Suuntasin askeleeni kohti Mustikkamaata, josta on tullut uusi lempiretkikohteemme sitä lähemmäs muutettuamme. Lempipaikkojamme ovat Rantareitin varrella oleva hiljaisempi ranta, jolta näkee kirkkaalla säällä hyvin Laajasalon Kruunuvuoreen, sekä sen läheinen laakea kallio, jolta tapaamme käydä tuijottelemassa Suomenlinnan majakan tuiketta.

Istuskelimme rannalla hyvän tovin. Oli uskomattoman hiljaista, kun tuuli ei ujeltanut korvissa. Ainoastaan rantaan hiljaa lyövien aaltojen loiske kuului ja muistutti etäisesti lämpimistä kesäpäivistä. Maisemat sen sijaan olivat jotain aivan muuta: valkoista ja lisää valkoista, puhdasta, kaunista, ihanaa lunta. Vihdoinkin!

lumi_tammikuu_postaus-2 lumi_tammikuu_postaus-5 lumi_tammikuu_postaus-3 lumi_tammikuu_postaus-4 lumi_tammikuu_postaus-6 lumi_tammikuu_postaus-7 lumi_tammikuu_postaus-8 lumi_tammikuu_postaus-9 lumi_tammikuu_postaus-10 lumi_tammikuu_postaus-11

Pieni mies nautti silminnähden maisemistaan. Hän ei turhautunut tai yrittänyt kammeta itseään pois pulkasta, vaan fiilisteli täysin siemauksin uudenlaisen maiseman näkemistä. Hän ihmetteli silmäripsiin tarttuvia lumihiutaleita ja nauroi suloisesti ääneen kaikki kolme hammasta vilkkuen, kun puhalsin hiutaleet pois. Hän osoitteli merelle ja  hihkui innoissaan, ja minä saatoin vain arvailla, mitä hän siellä näki. Sankka lumipyry peitti nimittäin näkymän Kruunuvuoreen ja kaikkialle muuallekin. Mutta pienethän eivät tunnetusti tarvitse mitään konkreettista nähtävää, heillä kun riittää sitä mielikuvitusta keksiä itse loput. Mutta yhtä juttua emme kuvitelleet: bongasimme kallioita nimittäin yhden yksinäisen melojan, joka oli päättänyt lähteä ihailemaan lumisadetta vesiltä käsin. Aika sissi tyyppi, kun tammikuussa meloo! Tosin olen kuullut, että näillä leveyspiireillä on näkynyt suppailijoitakin tänä talvena.

Paluumatkalla aiheutimme hilpeyttä vastaantulevissa ihmisissä, kun pieni pulkkailija sammui niille sijoilleen. Taisi pikkumies saada perinteisen raitisilmamyrkytyksen.

Kauniita talvipäiviä kaikille, nauttikaa lumesta ja luonnosta!

-Laura

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lora January 5, 2017 at 09:08

  Talven ihmemaata on täälläkin ihasteltu, vihdoinkin niistäkin pääsee nauttimaan 🙂

  Wau, miten kauniita otoksia olet saanut tallennettua. Teidän blogin kuvat ovat ihan helmiä ja senpä vuoksi utelenkin innokkaana mahdatteko te kaksi osallistua Matkamessujen Travel Bloggers Give Back kampanjaan tänä vuonna? Teidän kuvia nimittäin ostaisin mielelläni, niin usein niitä täällä ihastelen 🙂

  Leppoisaa loppuviikkoa ja nautinnollisia talvipäiviä!

  • Reply Laura January 5, 2017 at 21:43

   Voi kiitos paljon! <3 Kyllä vain osallistutaan tänäkin vuonna TBGB-kamppikseen! Ei olla vaan järjestämässä tällä kertaa, kun toimitaan NBE-hosteina. Kaikkialle ei vaan taivu 🙂 Mutta meiltä molemmilta on yksi kuva ostettavissa Matkamessuilta ^_^ Ihanaa viikonloppua sulle!

  Leave a Reply