Vielä vähän joulua, aatokset jo ensi vuodessa

Kotimaanmatkailu, Lifestyle
December 31, 2016

Palaan hetkeksi vielä vähän joulutunnelmiin, vaikka niistä tulikin kirjoitettua jo mökiltä käsin ekat mietteet. Tuo postaus ei kuitenkaan kertonut ollenkaan sitä, miten ihana joulu meillä (siitä lumettomuudesta huolimatta) olikaan! Poikammehan syntyi viime vuonna ihan joulun alla ja pääsimme aattona kotiin sairaalasta, joten tuo joulu meni sitten kääröä ihmetellessä, pienenä uutena kolmen hengen perheenä silloisessa kodissamme. Tänä vuonna pääsimme jälleen ottamaan osaa ison perhejoulun viettoon, ja jotenkin tänä vuonna jouluaatto oli kyllä elämäni ihanin ja tunnelmallisin. En tiedä johtuiko se omasta lapsesta, mutta jotenkin hänen kauttaan osasin elää jälleen itsekin vahvemmin joulun tunnelmassa, aistia sen taikaa. Oli ihanaa, kun ympärillä oli vain tuttuja ja turvallisia kasvoja, pöydässä hyvää ruokaa ja rauha maassa.

joulupostaus-4joulupostaus-6 joulupostaus-8

Leivoimme jouluaattoaamuna ruispipareita tällä Rimman mainiolla reseptillä (josta tosin korvasin ruokosokerin kookossokerilla, niin poikakin sai maistaa piparia), ja vaikka pikkuleipurillamme ei kaulin ihan vielä pysykään käsissä (tai no pysyy, mutta sen käyttötarkoitus hakee vielä vähän määritelmäänsä), nautti hänkin silminnähden sadessaan painella pikkumuotilla kuvioita taikinaan. Kaiken rehellisyyden nimissä taikinan maisteluksihan se hänellä(kin) lopulta meni, joten otin leivontaohjat surutta takaisin omiin käsiini.

joulupostaus_kollaasi joulupostaus-2 joulupostaus-3joulupostaus-9

Kävimme mökiltä käsin kyläilemässä paljon läheisyydessä asuvien miehen sukulaisten luona, joten päivämme olivat aika ohjelmantäyteiset, mutta onneksi tapaninpäivän jälkeen “helpotti” ja saimme hengailla mökillä ihan vain keskenämme. Salaa haaveilin jo, että olisimme voineet jäädä vuodenvaihteenkin yli elämään simppeliä mökkielämää: lämmittää kiireettömän saunan aamupäivästä ja lillua paljussa vaikka kahdesti päivässä.

Viisi päivää mökkeilyä keskellä maaseutua teki hyvää. Kävin yksin muutaman kerran kävelyllä, ja jäisillä teillä askelten hidastuessa, lopulta pysähtyessä suljin silmät ja hengittelin ihan rauhassa. Höristelin korviani kuullakseni edes jotain, mutta ympärilläni vallitsi niin rikkoutumaton hiljaisuus, etten ollut taaskaan muistanut, miten upealta se kuulostaa. Kun ei kuulu mitään.

joulupostaus-14joulupostaus-12joulupostaus-13 joulupostaus-10

Mökillä ja joululoman aikana oli kuitenkin aikaa kelailla asioita. Tämä vuosi, esikoisemme vauvavuosi, on kyllä ollut tapahtumarikkain ja suoraan sanottuna rankin vuosi koko elämäni aikana. Koko vuosi on ollut melkoista ylämäkeä ja alamäkeä etenkin henkisesti. Haasteita ja vastoinkäymisiä ei ole puuttunut, mutta toisaalta läsnä on koko ajan ollut suunnaton onni ja ilo, josta ei aina arjen keskellä muista olla kiitollinen.

Jokaisella meistä on mieli kallellaan, kirjoittaa Maaret Kallio ihanassa kirjassaan Lujasti lempeä. Ja niinhän se on: yhtä jatkuvaa tasapainoiluahan tämä elämä on. Täydellistä balanssia en lähdekään tavoittelemaan ensi vuodelle, mutta yksi toive minulla on. Olisipa ensi vuosi minulle hiukan armollisempi.

Lämmintä, lempeää ja onnentäyteistä uutta vuotta teille kaikille!

-Laura

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Laura December 31, 2016 at 10:37

  <3 eiköhän tuleva vuosi ole paljon parempi… sen sinulle soisin, kaimaseni. täälläkin luottavaisin mielin tulevaan vuoteen, parhaiden tyyppien kanssa 🙂

  • Reply Laura December 31, 2016 at 15:41

   Kiitos kaima <3 <3 <3 Onneks ympärillä olevat tyypit on kultaa. Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle! 🙂

 • Reply Erika December 31, 2016 at 12:09

  Mahtavaa uutta vuotta! 🙂

  • Reply Laura December 31, 2016 at 15:40

   Kiitos, samoin sulle Erika! <3

 • Reply E January 4, 2017 at 10:43

  Onnellista ja tasaisen lempeää ja sopivan arkista uutta vuotta! <3

  • Reply Laura January 4, 2017 at 15:17

   Kiitos samoin sinne teille! <3 <3 <3

  Leave a Reply