Kiitos, Hotel F6:n pelastavat enkelit!

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
December 8, 2016

Lienee syytä hieman pahoitella omalta osaltani tätä loppuvuoden epäaktiivisuutta niin täällä blogissa kuin Instassakin. Meillä oli melkoinen marraskuu, huh huh. Onneksi nyt aletaan olla voiton puolella ja elämä on pikkuhiljaa asettunut omiin uomiinsa. Syystä, jota en ala sen tarkemmin täällä blogissa erittelemään, meidän koko perhe joutui harrastamaan viikon päivät “kotiseutumatkailua” täällä PK-seudulla kavereiden ja sukulaisten nurkissa nukkuen. Samalla pakkasimme vanhan kotimme laatikoihin ja etsimme uuden katon päidemme päälle pikavauhdilla, alle kahdessa viikossa. Ei ihan kevyt projekti hoitaa hätäisellä aikataululla vauva kainalossa, mutta tulipahan testattua jälleen venymiskykyä. Tästä syystä ja kaikista lieveilmiöistä johtuen aikaa ylimääräiselle someilulle ei ole ollut, mutta eiköhän tämä tästä taas!

hotel_f6_helsinki_finland-15hotel_f6_helsinki_finland-11 hotel_f6_helsinki_finland-12

Marraskuun lopun pari viikkoa olivat aika stressaavia ja vähäunisia, joten pieni arjen luksus koko perheelle uudessa suosikkihotellissani Hotel F6:ssa teki muutama viikko takaperin järjettömän hyvää. Kun on tiedättekö olemassa hotelleja, ja sitten on Hotelleja. Sellaisia Hotelleja, jotka ovat kuin turvasatamia, joihin on mukava seilata vähän rikkinäisinkin purjein, kajuutta sekaisin ja maailman merien myllerryksestä uupuneena. Juuri sellainen lämminhenkinen, kodinomainen paikka Hotel F6 on!

Väsyneinä ja päistä pyörällämme olimme kiitollisia tilavasta deluxe-huoneesta ensimmäisessä kerroksessa, kun ei tarvinnut raahautua lapsen ja kantamusten kanssa ylempiin kerroksiin. Olimme yltiöonnellisia leveästä ja muhkeasta vuoteesta, jossa mahduimme koko perhe nukkumaan parhaat unet pitkään aikaan. Ihana sohva tuntui kuin lämpimältä ja pehmeältä syliltä, jolle väsyneen kropan oli taivaallista rojahtaa pitkän päivän päätteeksi selailemaan sivupöydältä löytynyttä Suomen majakat -kirjaa. Poika rakasti jokailtaisia peseytymishetkiä tilavassa kylppärissä, jonka upea valaistus toi mieleen revontulet.

Kun ensimmäisenä iltana emme jaksaneet liikauttaa niveltäkään illallisen noutamiseksi, olimme iloisia F6:n ja Woltin yhteistyöstä. Tilasimme pizzat hotellin aulasta saadulta iPadilta, ja hetken odottelun jälkeen Putte’s pizzan herkut toimitettiin huoneeseemme ruokailuvälineiden kera. Muina iltoina haimme itse illalliset samalla, kun juoksimme muitakin asioita keskustassa.

hotel_f6_helsinki_finland-9 hotel_f6_helsinki_finland-8hotel_f6_helsinki_finland-3 hotel_f6_helsinki_finland-7 hotel_f6_helsinki_finland-4Hotel F6 HelsinkiHotel F6 HelsinkiHotel F6 Helsinki Hotel F6 Helsinki

Joka aamu Bar Runarin yhteydessä olevassa aamiaishuoneessa oli vastassa hymyilevä henkilökunta, joka pyynnöstä keitti vauvallemme oman luomupuuron ilman suolaa ja maitotuotteita. Värikäs lähi- ja luomuruoka-aamiainen muun muassa sellaisia tähdillä, kun pakastekuivatuilla marjoilla, herkullisilla leivillä sekä pienillä ihanilla makeilla höystettynä saivat hymyn kasvoille heti herättyämme. Poika sai sormiruokailla rauhassa ja pöydästä löytyi paljon valinnanvaraa vaippakansalaisellekin.

Aamiaisella astiat olivat kauniita, kahvi tuoretta ja mehut herkullisia. Silmiinpistävää F6:ssa oli joka aamu se, miten hyvällä tuulella kaikki vieraatkin olivat heti aamusta. Ystävälliset hymyt ja sanat vaihdettiin niin ranskalaisen yksin matkustaneen miehen, japanilaisten tyylikkäiden naisten kuin venäläisten bisnesmiestenkin kanssa. Uskon hyväntuulisuuden johtuvan yksiselitteisesti siitä, että F6:ssa ihmisen on vaan kokonaisvaltaisesti hyvä olla – ja se näkyy! Ei jännittyneitä kaulasuonia, ei rystyset valkoisina kiireellä ryystettyjä kitkeriä kahveja. Pelkkää simppeliä hyvää fiilistä. Pure bliss, niin kuin internationaalisti ilmaistaisiin.

Aamiaisen jälkeen tapasimme mennä vielä takaisin ihanaan huoneeseemme viihtymään ennen päivän koettelemuksia. Parastahan useamman yön kiireettömässä hotelliasumisessa on se, kun voi aamiaisen jälkeen kierähtää takaisin sänkyyn makoilemaan, vai mitä? Meidän tapauksessa saimme vielä tuijotella ikkunoista muutamina aamuina, kun lumisade leijaili hiljalleen alas.

Hotel F6 HelsinkiHotel F6 Helsinki Hotel F6 Helsinki Hotel F6 Helsinki OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hotel F6 Helsinkihotel_f6_helsinki_finland-10

F6:n kaunis sisustus inspiroi meidän vanhempien lisäksi myös pienemmän hotelliasukkaan silmää. Poika ei juuri muita leluja hotellissa kaivannut – valoissa, muodoissa ja sisustuksen yksityiskohdissa riitti niin paljon ihmeteltävää. Aivan lemppari “lelu” oli poikamme mielestä huoneessamme ollut peililipasto (terkkuja ja pahoittelut vaan siivoojille: niissä pienissä sormenjäljissä saattoi olla pyyhittävää kerrakseen, heh).

Oli upeaa tuntea olonsa niin tervetulleeksi hotelliin vauvan kanssa. Meistä pidettiin huolta, meille juteltiin ja poikaa tultiin moikkailemaan henkilökunnan toimesta monesti. Poikamme sai leikkiä aulassa hotellinjohtajan ihanan Runar-koiran kanssa, tutkia, touhuta ja kiivetä portaissa rauhassa (toki vanhemman valvovan silmän alla). Joka paikassa vastaanotettiin hymyllä ja hyvällä mielellä. Bostonin terrier-Runarin mukaan on muuten nimetty hotellin mainio baarikin. Itse koira on saanut kuulemma nimensä arkkitehti Runar Finnilän mukaan.

Juuri tällaisia aitoja kohtaamisia asiakas osaa arvostaa. Juuri tällaiset lämpimät fiilikset jäävät sydämeen pysyvästi, ja saavat haluamaan takaisin!

hotel_f6_helsinki_finland-16RunarHotel F6 Helsinki

Monta kertaa noiden päivien aikana Hotel F6:n ovista kuljettuani alkoi jo tuntua vähän siltä kuin olisin saapunut johonkin tuttuun paikkaan, missä minut ja tarpeeni tunnetaan ja missä minua tervehditään aina ystävällisesti. Niin, aivan kuin olisin saapunut kotiin. Vilpitön kiitos F6:n henkilökunnalle, kun teitte vaikeasta viikostamme monin verroin helpomman sydämellisellä mutkattomuudellanne ja ystävällisyydellänne!

Home away from home. Sellainen Hotel F6 meille oli.

Yövyimme F6:n hellässä huomassa kolme yötä, joista yhden maksoimme omasta pussistamme.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle December 8, 2016 at 20:55

  Näyttää ja kuulostaa kyllä tosi ihanalta hotellilta. Hauska tietää mistä tuo Runar -nimi baarille tulee. Tosi harvinaista, että missään hotellissa / baarissa olisi Suomessa koiraa, joten lämmittää koiraihmisen sydäntä.

  Onnea uuteen kotiin ja toivottavasti joulukuu ja vuosi 2017 on kokonaisuudessaan teille onnen vuosi. Olisitte kyllä niin sen ansainneet. 🙂

  • Reply Laura December 8, 2016 at 21:35

   Erittäin lämmin suositus F6:lle, mikäli kaipaatte joskus Helsingin-lomaa! ^_^ Ja joo, toivon tosiaankin vuodesta 2017 vähän parempaa vuotta kaikin puolin… kiitos kommentista Elina <3<3<3

 • Reply Lotta December 9, 2016 at 01:12

  Voii, pikkuinen on kasvanut hurjasti!😘 Ja blogi- ja somehiljaisuutta ei tarvitse pahoitella – elämässä on joskus hektisempiä aikoja, sillon pitää keskittyä olennaiseen. 😊 Pakko kuitenkin myöntää, et kaipaan teidän snapchat-päivityksiä instagram storyn sijaan.😄 Mutta hotelli vaikuttaa huipulta ja onnittelut tosiaan uuteen kotiin! <3

  • Reply Laura December 9, 2016 at 01:32

   <3 Snäppihiljaisuuteen on sekin syy, että mun vanha luurikin hajosi, ja uuteen (android-puhelimeen) snäpin ladattuani ja sinne kirjauduttuani sinne ei siirtynyt vanhat seurattavani! Ja koska snäpissä isoin ilo tulee siitä vastavuoroisuudesta, niin en ole saanut päivitettyä sitä kun en oo ehtinyt etsiä uudestaan kaikkia vanhoja seurattavia listalleni. Pitäisi varmaan, koska en edelleenkään tykkää Insta-storiesista :D

   Ja ps. näkisitpä nyt ton tyypin, tuntuu että se on parissa viikossa taas kasvanut ihan sikana! Kävelee ihan kohta <3

 • Reply tarja December 9, 2016 at 16:30

  Kiva, kun kirjoitit Fabian6:sta. Minäkin olen kirjoittanut postauksen ko. hotellista. Lukisitko? http://www.rantapallo.fi/tatjaana/2016/11/18/hotelli-fabian6-helsinki/
  Se alkaa..olipa kerran. Siitä voi päätellä jotain.
  Olimme nimittäin mieheni kanssa syksyllä viisi viikkoa Helsingissä. Asuimme talossa, joka on kiinni F6:ssa. Tuurasimme poikaamme ja vaimonsa talkkareina. Sain tutustua ihanaan Fabian6:een.

  Saatte olla tyytyväisiä ja onnellisia kolmesta ylellisestä yöstä hotellissa.
  Kenties jo ensi keväänä tai viimeistään kesällä yövymme mieheni kanssa siellä.

  Rakastuin Helsinkiin.

  • Reply Laura December 12, 2016 at 19:33

   Kiitos kommentista Tarja! Me oltiinkin kyllä äärettömän onnellisia kolmesta yöstä F6:sta <3 Toivottavasti pääsette yöpymään sinne ensi vuonna! Käyn kurkkaamassa toki sun postauksen 🙂

  Leave a Reply