IGTT: Oodi Suomelle

Kotimaanmatkailu
December 1, 2016

Oi Suomi, isänmaa, maamme kultainen. Jo monien oodien kohde, runoilijoiden ja taiteilijoiden innoittaja. Pian satavuotias, rakas Suomineitomme.

Me aiomme pyhittää ensi vuoden sinun kupeittesi tutkimiselle, ja muun muassa sen vuoksi päätimme vetäytyä IGTT:n houstaamisesta tämän kuun jälkeen. Koemme, että houstin roolissa olisi hyvä käydä ulkomaillakin ehkä hieman ahkerammin kuin mihin meillä on tällä hetkellä mielenkiintoa ja aikaa. Varmasti joskus koittaa taas sekin kausi, kun kaukomaat kiinnostavat pakahduttavan paljon, mutta tällä hetkellä halajamme vain samoilemaan Suomineidon syleilyyn.

Mutta koska tulessa on aina oltava useampia rautoja, tarkoittaa tämänkin oven sulkeminen ainoastaan sitä, että yksi uusi on jo avattu.

Siitä kuitenkin lisää myöhemmin, sillä tämä postaus on omistettu Suomen neljälle vuodenajalle, joilta jaamme tässä muutamia Instagramissa jo vilahtaneita kuviamme.

Kevät

Se aika vuodesta, kun luonto kaivautuu jälleen esiin talvihorroksestaan, houkutellen samalla ihmiset kuoriutumaan talvivarustuksestaan ja hymyilemään. Aurinko kutittelee kasvoja, kymmenet eri vihreän sävyt hivelevät silmää ja lintujen laulu soi korvissa suloisena serenadina. Keväällä tuntuu, että kaikki on mahdollista! Se on todellista uudistumisen aikaa. Vaikkei talvi ole vielä päässyt kunnolla edes vauhtiin, odotamme jo nyt ensi keväältä yhtä asiaa erityisen paljon: valoa!

suomi-oodi-nelja-vuodenaikaa-5 kevat_kollaaasiigtt_oodi_suomelle_kevat_hanami

Kesä

Monen lempivuodenaika – ja syystäkin. Sanovat, että kesä on Suomessa ihmisen parasta aikaa, eikä tuo arvio varmaankaan kovin pahasti mene pieleen. Ensi kesänä haluamme kierrellä kotimaan kamaria vielä entistäkin ahkerammin ja uppoutua sen uusiin kolkkiin. Ensi kesänä on pakko päästä melomaan, mökkeilemään ja telttailemaan vieläkin enemmän kuin viime kesänä! Riippumatossa vietettävä yökin odottajaa vielä nukkujaansa. Ehkäpä siis ensi kesänä?

ig_kesa_kollaasimökkeilysuomi-oodi-nelja-vuodenaikaa-3

Syksy

Syksy on syrjäyttänyt mielissämme kesän ja vienyt tittelin parhaana vuodenaikana, ja sille on yksi ainut syy: ruskan väriloisto ja sen ikuistaminen kameran etsimen läpi. Suomen ruska on jotain niin käsittämättömän kaunista, ja ensi syksylle haaveilemmekin kunnon ruskaretkestä – minnekäs muualle kuin Lappiin.

suomi-oodi-nelja-vuodenaikaa-4kruunuvuori_ghost-town_helsinki_laajasalo-18

Talvi

Se saa posket punaisiksi ja varpaat kipristelemään. Se saa vanhankin nuortumaan pulkkamäessä ja hikoilemaan hiihtoladulla. Se on pukeutumiskysymys, se on asennekysymys. Se on myös pimeää, mutta ah, niin tunnelmallista aikaa kynttilöineen ja lämpimine viltteineen. Ihana kamala talvi. Oi saapuisipa se jo kunnollisena tälle vuodelle, jotta pääsisimme nauttimaan samanlaisista hetkistä, kuin näissä alla olevissa viimetalvisissa otoksissa!

suomi-oodi-nelja-vuodenaikaa-1mamma rinteessä_Levikantoliina_kantaminen_vauva_levi_lappi_lapland

Näissä kuvissa ja tunnelmissa me aiomme seikkailla ensi vuonna.

Kiitos omasta puolestamme tästä hienosta Instagram Travel Thursday -vuodesta! Olemme olleet tosi tyytyväisiä siihen, miten hyvin te kaikki osallistujat otitte vastaan uudet teemakuukaudet, ja kuinka uusia bloggaajia ja instaajia löysi #igtravelhursdayn. Jatkossa housteinanne toimivat jo tältä vuodelta tutuiksi tulleet Terhi Muru mou -blogistaan sekä Travellover-Annika.

PS. Se on joulukuu! Ihanaa joulunodotusta kaikille! <3

***

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen postauksesi alla olevasta linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua jatkossa Travelloverblogin tai Muru Moun kautta. Voit lisätä linkkisi kumpaan tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Tarkempia ohjeita saat täältä. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #igtravelthursday-tunnisteella. Meidät löydät Instasta nimillä @laurarumbin ja @rimmanen sekä blogimme nimellä @rimmalaura. Kurkkaa myös @adventuringmoms.


You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Juuli December 1, 2016 at 05:11

  Ihanan positiivinen juttu Suomesta. Ei valitettu kesän lyhyydestä, talven kylmyydestä tai syksyn sateista.
  Kyllä se vain niin on, että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle <3

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:48

   Se on just niin <3 Suomi on kyllä upea ja uniikki maa! Saadaan olla ylpeitä tästä pohjoisen kolkasta 🙂

 • Reply Ansku BCN December 1, 2016 at 11:33

  Voi miten ihania kuvia Suomesta! Haaveilen, että pääsisin tänä talvena, keväthankien aikaan, monen vuoden jälkeen Suomeen, mutta tuskin niin käy. Suosittelen aina kavereilleni nimenomaan kevättalvea Suomenreissuille, silloin siellä on minusta kauneinta ja eksoottisinta ainakin näille etelän eläville (säävarauksella tosin :))

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:49

   Ei kuulostaisi yhtään hassummalta haaveelta! Toivottavasti pääsisitte keväthangille hiihtämään. Se on kyllä ihanaa aikaa, kun aurinko jo lämmittää, mutta valoa riittää 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life December 1, 2016 at 11:37

  Niin kaunista <3 Nuo talvikuvat ovat niin tunnelmallisia. Voikun saataisiin taas lunta!

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:50

   Voi kun saataisiin <3

 • Reply Erika December 1, 2016 at 15:21

  Ihania kuvia! Noista sais hyviä tauluja. 😉

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:50

   Hih, kiitos <3

 • Reply Heidi / Auringon alla December 1, 2016 at 15:49

  Niin kauniita Suomi-kuvia! Pakko olla ylpeä omasta kotimaasta, joka on kuin (maailmalla) tuntematon satumaa. Onneksi viime päivinä on tullut lunta ja maisema on taas ihan unenomainen!

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:51

   Ihanasti sanottu! Maailmalla tuntematon satumaa <3 Todellakin 🙂

 • Reply Annika | Travellover December 1, 2016 at 20:51

  Voi vitsit, mitä kuvia. Ehkäpä jos minäkin olisin oppinut näkemään Suomen tällaisena, haluaisin tehdä saman kuin te, eli pysytellä rajojen sisäpuolella ja fiilistelä lisää. 🙂

  Kiitos IGTT-kumppanuudesta! Osallistuahan voi aina, vaikka ei emäntänä jatkaisikaan. Suomi-kuvat ovat matkailuinspiraatiota parhaimmillaan nekin! 🙂

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:54

   Kiitos Annika sinullekin! On ollut ilo houstata sun ja Terhin kanssa 🙂 Mutta olet ihan oikeassa ja varmasti osallistummekin mukaan ensi vuonna Suomi-kuvilla 🙂

 • Reply ananas2go / Popot pogoillen December 1, 2016 at 22:14

  Olipas riemullinen teksti! Tämänkertainen juttuni on jazzillasta pääkaupungissa, vaikka toivonkin, että ensi vuonna jazzmatkablogin popot pogoilisivat muuallekin muissa maissa kuin vain Tukholmaan tai Tallinnaan.

  Iloa kotimaanmatkailuun edelleen!

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:55

   Kiitos kovasti! 🙂 Suomi on kyllä reissumaista parhain.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY December 1, 2016 at 23:02

  Voi miten ihania hetkiä ootte taltioineet kuviin! <3 Tuossa oli kyllä pähkinänkuoressa ihana Suomi. Kiinnostavaa kuulla, mitä muuta teillä on nyt sitten mielessä. Ymmärrän oikein hyvin tuon fiiliksen, että juuri nyt kotimaanmatkailu kiinnostaa enemmän. Mulla ei ole tällä hetkellä vielä niin, mutta Suomessa reissailu kiinnostaa totta vie paljon enemmän kuin ennen omaa ja muiden blogeja!

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 16:56

   Hih nyt on uusi postaus ulkona, jossa vähän valoitetaan tulevaa vuotta 🙂 Kiitos Sonja! Ja ihana kuulla, että blogien Suomi-jutut ovat lisänneet halua reissata kotimaassa. Meilläkin on täällä niin älyttömän paljon nähtävää 🙂

 • Reply Laura December 2, 2016 at 00:00

  Hmm! Mielenkiintoista … onnittelut uusista projekteista! Epäilyksiä heräsi projektien luonteesta, saa nähdä aavistanko oikein 😀

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 17:02

   Hehehe uudessa postauksessa lisää! 🙂

  • Reply Laura December 7, 2016 at 00:39

   No mites Laura, aavistelitko oikein? 😀

 • Reply säppä December 2, 2016 at 15:24

  Ihanaa joulun odotusta myös teille ja ensi vuoden kotimaan seikkailuja! <3

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 17:02

   Kiitos Säppä! Samoin sinulle <3

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää December 4, 2016 at 10:10

  Ihana Suomi! Näitä kuvia katsellessa tulee taas ikävä sinne kotimaahan. Kiitos hostaamisesta, on ollut hyvä vuosi.

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 17:03

   Kiitos Paula! Suomi on <3

 • Reply Terhi / Muru Mou December 4, 2016 at 22:35

  Kyllä ulkosuomalaisen sydän pakahtuu Suomi-ikävästä tällaisia kuvia katsellessa! Nykyään en edes osaa sanoa, mikä vuodenajoista on paras, sillä onhan ne kaikki omalla tavallaan niin upeita.
  Kiitos ihanat tästä vuodesta! <3 On ollut mahtava tutustua teihin IGTT:n kautta. Hirmuisesti tsemppiä uusiin tuuliin – teillä on vain taivas rajana (jos sekään)! 🙂

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 17:04

   Voi ihana Terhi! Kiitos sullekin ja on ollut todellakin ilo tutustua <3 Niin kauniisti sanottu! Ollaan uusista tuulista niin innoissaan, ettei meinataan lentää tuulen mukana koko mimmit 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatkat December 4, 2016 at 23:02

  Rakastan kyllä kaikkia meidän ihania vuodenaikoja, mutta kummasti aloituksenne keväästä sai hetkeksi mielen harhailemaan muutaman kuukauden päähän, kun taas maisema muuttaa muotoaan. Ei tarvitse ihmetellä, että haluatte näissä maisemissa seikkailla lisää ja ilolla niitä seurailen jatkossakin 🙂

  • Reply Rimma December 6, 2016 at 17:06

   Tiiäkkö mulle kävi ihan sama! Jotenki alkaa tämä mustuus taas kyllästyttää ja haluisin vaan sitä lunta ja äkkiä 😀 Mutta kevät on kyllä ihanaa. Silloin on vielä koko pitkä (?) kesä edessä ja on niin mahtava nähdä luonnon heräävään henkiin ja se valo!

  Leave a Reply