Lomakuumetta Teneriffalla – kirjaimellisesti

Eurooppa
November 20, 2016

Terveiset aurinkoiselta Teneriffalta! Täällä ollaan nyt jo neljättä päivää nauttittu lämmöstä ja kuunneltu aaltojen liplatusta. Lämpöä on siis ihan kirjaimellisesti, sillä ollaan koko perhe flunssassa. Ihan käsittämätöntä millä todennäköisyydellä tauti iskee koko porukkaan just nyt, kun ollaan viimeksi oltu kunnolla kipeinä joskus vuosi sitten? Mutta toisaalta eiks se mene niin, että tunnollinen työntekijä, ja tässä tapauksessa myös yrittäjä, sairastaa lomalla.

Tämä koko meno alkoi siitä, kun lähtöpäivää edeltävänä yönä pojalle nousi lämpöä ja kiikutimme hänet heti aamutuimaan lastenlääkärin vastaanotolle. Harkitsimme tietysti koko reissun peruutusta pojan kuumeilun takia, mutta halusimme nyt vielä kuitenkin varmistaa lääkärin mielipiteen ja tsekata, ettei jäbällä ollut mitään vaivaa esim. korvissa. Lääkäri totesi pienen kuumeilun johtuvan lähinnä esiin puskevista hampaista ja kurkun lievästä punoituksesta, ja kannusti meitä lähtemään kuitenkin matkalle särkylääkkeillä varustettuna.

Ja niin me lähdettiin. Lento oli about kolme tuntia myöhässä, mikä oli aika hanurista, sillä olimme Suomen aikaan perillä kohteessa vasta joskus neljältä aamuyöllä. Poika oli niin reipas koko pitkän ja raskaan matkan ajan, joten ajattelimme taudin pikkuhiljaa helpottaneen. Ja niinhän se helpottikin. Pojalla siis, mutta ensimmäisen lomapäivän iltana oli meikäläisen vuoro kaatua kuumehoureisena pahnoille ja tällä hetkellä kuumetta pitelee Jani. Onneksi meillä on ihan superkiva vuokrakämppä idyllisestä kylästä ja anoppi mukana apukäsiparina, joten mikäs täällä on sairastellessa. Loma on kuitenkin aina loma ja onhan täällä tää aurinko!

tensku-1 tensku-5 tensku-6 tensku-4 tensku-7 tensku-2 tensku-3

Meillä oli ennen lomalle lähtöä suuret suunnitelmat kaikista upeista luontokohteissa vierailuista ja trekkailusta pitkin poikin, mutta näyttää pahasti siltä, ettei ihan hirveästi ehditä tai kyetä saarta koluamaan. Nämä kuvat on siis otettu ensimmäisen lomapäivän aikana, jolloin olimme kaikki vielä tolpillamme ja pääsimme hieman tutkailemaan lähikulmia. Tämä päivä menee ainakin vielä sairastuvalla, mutta jospa me huomenna ollaan Janin kanssa molemmat kutakuinkin terveinä, jotta ehditään viimeisten lomapäivien aikana nähdä muutakin, kuin talon pihasta löytyvä uima-allas ja kivikkoinen kotiranta.

Teneriffa kiittää, kuittaa ja pistää pään takaisin tyynyyn.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle November 20, 2016 at 15:55

  Eikä! Miten voikin olla noin kurja tuuri. 🙁 Eli te ootte siellä vain viikon? Toivottavasti viimeiset päivät sujuisi terveinä ja saisitte nautittua vähän luontokohteistakin.

  • Reply Rimma November 20, 2016 at 16:11

   No älä! Vähän jo naurattaa, että voiko tämä olla edes totta 😀 Joo ei olla kuin viikko ja yks päivä, joten tässä on nyt yli puolet ajasta kohta sairastettu. Mut kyl tää tästä 🙂 Ihanaa lomaa sinne teillekin <3

 • Reply SariKoo November 20, 2016 at 17:31

  Ihania kuvia joka tapauksessa! Toivotaan, että pääsette nauttimaan loppuajasta terveinä <3

  • Reply Rimma November 22, 2016 at 00:30

   Kiitos <3 Kyl tää onneksi jo vähä helpottaa! 🙂

 • Reply Martta November 20, 2016 at 18:20

  Voi harmi, sairastaminen lomalla on niin kurjaa. Meidän perhe matkusti eilen myös Tenskun aurinkoon ja lento oli kevyet 9 tuntia myöhässä. Otti koville sekä aikuisille että 1,5-vuotiaalle pojalle.

  • Reply Rimma November 22, 2016 at 00:32

   Siis mitää? Voi apua. Millä te yhtiöllä te lensitte? Voin vaan kuvitella, ku tuo 3 tuntiaki oli jo aika rankkaa! Onneks pääsitte vihdoin perille ja vaatikaa ihmeessä korvauksia 🙂

   • Reply Martta November 29, 2016 at 09:25

    Juu, 7.00 sijaan lento lähtikin 16.00 😵 Meillä oli Finnmatkojen valmispaketti sen helppouden vuoksi (seurueessa 12 henkeä) ja lentoyhtiönä joku JetTime, jolla kukaan ei ollut koskaan lentänyt. Koneet olivat molempiin suuntiin kyllä Tuin koneita, joilla JetTime operoi.

    Korvauksenhaku on juu mielessä, kunhan vaan ehtisi ja jaksaisi. Matkatoimisto on ilmeisesti luvannut korvata kokonaisen puolen päivän verran matkan hinnasta tämän myöhästymisen johdosta. Ei tunnu ihan reilulta noin äkkiseltään. Mutta katsotaan miten asia etenee vai tekeekö meidän porukka jatkossa mahdolliset pakettireissut toisten yhtiöiden piikkiin 🤔

    Hienoa, että teilläkin sairastamiset helpotti ja pääsitte Teidelle. Hienoja kuvia!

    • Reply Rimma December 4, 2016 at 12:15

     No huh huh! En voi edes kuvitella miten poikki olitte tuon päivän jälkeen. Toivottavasti paluumatka meni paremmin ja loma oli muutoin onnistunut <3 🙂

 • Reply Maarit November 20, 2016 at 22:48

  Mukavan näköistä teillä siellä, mutta harmi että olette sairastelleet. Mulle kävi sama juttu Afrikassa, olin reilun viikon aikalailla taju pois, ja vielä pidempään kovassa yskässä, tiedän tuoreesta muistista miten kurja on olla lomalla kipeänä! Toivottavasti ehditte vähän päästä majapaikkaa pidemmälle! 🙂

  • Reply Rimma November 22, 2016 at 00:34

   Ai sinäkin! Voi onpa harmi, että iso osa reissusta meni sairaana. Liekkö sama tauti täälläkin, kun muuten alkaa kohta hellittää, mutta toi yskä. Kiitos <3 On me jo vähän onneksi ehditty kierrellä!

 • Reply Erika November 21, 2016 at 18:35

  Voi että! Lomalla sairastaminen on ihan hanurista. Tiedän kokemuksesta. Toivottavasti pääsette nyt edes vielä hieman nauttimaan auringosta.

  • Reply Rimma November 22, 2016 at 00:35

   Sitä se kyllä on! En muistanutkaan kuinka hanurista 😀 Kiitos, kyllä tämä tästä pikkuhiljaa 🙂

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty December 2, 2016 at 09:09

  Meilläkin on tälle vuodelle pari sairastelureissua takana: kesäkuussa kierrettiin Turun saaristoa vatsataudin kourissa ja nyt Välimerellä hoideltiin silmätulehduksia ja perusflunssia. Silti olen sitä mieltä, että lämpimässä on kivempi sairastaa (paitsi mahatautia ei ole kiva sairastaa missään).

  Minusta myös tuntuu, että matkustaminen sairastuttaa jollain tasolla helpommin. Ainakin meillä lentokoneen ilmastoinnit ja tämän reissun viikko laivan koneellisessa ilmastoinnissa saivat kaikki pärskimään ja niiskuttamaan. Mulla on myös lähes kaikilla reissuilla jossain vaiheessa kurkku älyttömän kipeä, kun ei ole tottunut koneellisiin viilennyksiin. Siksi onkin ihanaa, kun on pidempi loma, että voi rauhassa sairastaa muutaman päivän, mutta silti ehtii myös nauttimaan matkakohteesta.

  • Reply Rimma December 4, 2016 at 12:17

   No onpas teille sattunut inhottavasti reissujen yhteyteen monenlaista! Toi on kyllä ihan totta, että lentokoneissa ilmastointi voi saada aikaan flunssan. Kerran lensin flunssassa ja sain korvatulehduksen itse, mikä kai lienee aikuisilla aika harvinainen. Meillä poika oli jo lähtiessä flunssainen, joten luulen että sama tauti sitten kiersi koko seurueemme. Sanoin miehelle ihan samaa, että jatkossa reissun pitää olla vähintään sen kaksi viikkoa, jos käy näin niin ei mene yli puolet lomasta “hukkaan”. Mä kyllä sairastan silti mieluiten kotona, vaikka lämpimässä säässä on tietty puolensa 🙂

  Leave a Reply