Kotiäidin pikakuositus mineraalimeikeillä + alekoodi Everyday Mineralsille

Lifestyle
October 27, 2016

Yksi asia, mitä varsinkaan pienten lasten äideillä ei ole ikinä tarpeeksi, on aika. Itse oon ainakin tässä menneen vuoden aikana huomannut, että vaikka kuinka yritin uskotella itselleni ennen lapsen syntymää etten anna äitiyden “äitiyttää” minua, niin kummastipa vaan on tämäkin mamma homssuuntunut. Vaikka en koskaan olekaan ollut niitä mimmejä, joiden täytyy laittautua ensin puoli tuntia, jotta voi lähteä käymään lähi-Alepassa, niin olen sentään aina näyttänyt siistiltä. Nyt huomaan välillä näyttäväni lähestulkoon laitapuolen kulkijalta umpilikaisine hiuksineni, reikäisine ja tahraisine collegehousuineni ja ne ainaiset kuraiset kumpparit jalassani. Hauskinta tässä kaikessa on se, että mua ei tippaakaan kiinnosta, mitä muut musta ajattelevat jos laahaudun kauppaan (lapsen) räkä poskella yhden koon liian isoissa (tai vaihtoehtoisesti liian pienissä) vaatteissa.  Lähinnä harmittaa välillä itseni puolesta, kun en jaksa pitää huolta lapsen jälkeen siitä tärkeimmästä, itsestäni.

Niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin, niin mun yleistä mielialaani kohentaa se, kun jaksan vähän katsoa mitä laitan päälleni ja ehostaa kasvoni. Ajankäyttöongelma silti on ja pysyy, joten puolen tunnin pynttäytymiselle ei ole enää mahdollisuutta – siitä pitää huolen puntissa roikkuva pikkutermiitti. Siksi hiukseni ovat nykyään mallia wash and go (tai pahimmassa tapauksessa – sekä sesongin salliessa – piilossa pipon alla) ja meikkipussini sisältö suurimmaksi osaksi mineraalimeikkien muodossa. Ne teistä, jotka eivät ole koskaan kokeilleet mineraalimeikkejä ajattelevat nyt, että hah, vai muka nopeampia – sehän on just hidasta kun joutuu tuputtelemaan jotain ihmeen pulvereita monta kerrosta kasvoilleen. Väärin! Niin minäkin ajattelin ennen kuin uskalsin kokeilla itse. Pian hurahdin maailman näppärimpiin meikkituotteisiin: mineraalimeikkeihin. Ja nyt kerron teille miksi.

laura_everyday_minerals_rimma-4laura_everyday_minerals_rimma-3

Olen aina ollut ennemmin pikameikkaaja kuin tuntikausia peilin edessä viettävä pikkutarkka meikkitaiteilija. En ole koskaan tykännyt paksuista meikkivoiteista ja olen aina vihannut sitä miten ne jäävät kiinni takkien kauluksiin ja huiveihin. En myöskään pidä epähygieenisistä meikkisienistä ja uskon nuoruuden iho-ongelmienikin johtuneen suureksi osaksi siitä, että olen levittänyt nestemäistä meikkivoidetta naamaani liian pitkään samalla likaisella sienellä. Lisäksi nestemäinen meikkivoide on helppo levittää lähinnä rumasti, sillä niistä jää useimmiten aina ruma raja kasvojen ja kaulan väliin (ainakin tällaisen amatöörin käsistä).

Sitten päätin testata jotain uutta ja löysin mineraalimeikit, jotka levitetään iholle ihanilla siveltimillä. Äkkiseltään saattaa ajatella, ettei hienojakoinen puuteri voi saada aikaan mitään eroa ihon värisävyssä, mutta niinpä se vain saa – ja lopputulos on huomattavasti luonnollisempi kuin perinteisillä pakkeleilla tehty! Iho saa hengittää keveän meikin alla, joten se ei myöskään rasvoitu kokemukseni mukaan yhtä nopeasti. Meikki säilyy kauniin kuulaana koko pitkän päivän – eikä jää kiinni takinkauluksiin. Mineraalimekit ovat myös reissuystävällisiä, sillä ne eivät vie käsimatkatavaroissa tilaa nesteiltä eivätkä paina paljon.

Suosikkisarjakseni on noussut laadukkaita mineraalimekkejä sekä siveltimiä myyvä Everyday Minerals, jonka nettikaupassa olen kuin lapsi karkkiostoksilla. Niin ihania tuotteita ja sävyjä siellä on! Everyday Mineralsin tuotteiden lisäksi olen testannut kotimaisen Flow-kosmetiikan mineraalimeikkejä, ja niistäkin tykkään paljon. EDM:n eduksi voidaan kuitenkin laskea se, että mm. mineraalimeikkipohjissa on niin montakymmentä eri värivaihtoehtoa, että jokainen löytää aivan satavarmasti itselleen täydellisesti sopivan sävyn, niin kesä- kuin talvi-ihollekin.

laura_everyday_minerals_rimma-5 laura_everyday_minerals_rimma-6

6 minuuttia ja 11 sekuntia. Niin vähän aikaa minulla menee keskimäärin tähän kuvissa näkyvän perusmeikkini tekoon, ja se sisältää yhteensä yhdeksän eri tuotetta. Mineraalimeikkien levitystekniikan opetteluun menee pari ensimmäistä meikkauskertaa, mutta sen jälkeen se on yksi huiskaus vaan ja kaunis meikki on valmis!

Meikkipohjana minulla on Medium 4N Semi-Matte -sävy, joka oli täydellinen koko kesän hieman päivettyneelle iholle, eikä se vieläkään ole minulle liian tumma. Sydäntalvella joutunen vaihtamaan astetta vaaleampaan värisävyyn ihon kalvetessa, mutta vielä mennään tällä. Semi-Matte meikkipohjalla saa aikaan halutessaan todella hyvän peittävyyden, mutta iho jää silti aina kauniin kuulaaksi. Tykkään isosti! Levitän meikkipohjan aina isolla kabuki-siveltimellä.

Nenänpielien punaisuutta häivytän yhdellä Everyday Mineralsin bestseller-tuotteella: Mint Jojoba -korjausvärillä, joka tekee taikoja punakalle iholle. Aurinkopuuterina käytän EDM:n Poipular Shores -värisävyä, josta olen tykännyt kovasti siksi, koska se ei ole mielestäni liian tumma eikä tunkkainen. Poskipunana näissä kuvissa on Flow-kosmetiikan ihana värisävy Vadelma, mutta EDM:lta himoitsen Tea Rose -poskipunaa talveksi. Meikki on viimeistelty T-alueelta (otsa-nenä-leuka) Sunlight Finishing Dustilla, ja poskipäiden kaikkein korkeimpaan kohtaan sekä nenänpäähän sipaisen aina ihan vähäsen Sunny All Over Shimmer -hohdepuuteria, joka toimii ihanasti kauniina korostusvärinä. (Korostusvärin merkityksen – jonka allekirjoitan itse nykyään täysin –  opin muuten tämän ennen matkabloggaajanakin tunnetun neidon blogista, käykäähän kurkkimassa Mian huippuja meikkivinkkejä!)

Lisäksi olen käyttänyt tähän perusarkimeikkiin Lumenen Blueberry kulmakynää sävyssä 2 ja Lumenen kulmakarvageeliä sävyssä soft brown. Ripsivärinä käytän Urban Decayn Perversion -ripsaria. Lopuksi sipaisen huuliin terveen kiillon tuovaa Frantsilan Luontoäidin hoitavaa huulivoidetta, joka on aivan ihanalta tuoksuva luomu yrttihuulivoide. Kaikki muut tuotteet meikissäni lukuunottamatta kulmatuotteita ja ripsaria ovat siis luonnonkosmetiikkaa, johon olen vaihtanut pikkuhiljaa aina vanhojen tuotteiden loppuessa. Projekti on kestänyt jo pari vuotta ja päässee pian loppusuoralle, sillä kulmakynä ja -geeli alkavat vedellä pikkuhiljaa viimeisiään, ja niiden tilalle pitäisi keksiä hyvät vastaavat tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta. Saa suositella! Urban Decayn ripsarista en todennäköisesti osaa enää luopua, niin paljon siitä tykkään, mutta hyvistä luonnonkosmetiikan ripsareistakin kuulen mielelläni suosituksia.

Voin myös lämpimästi suositella Everyday Mineralsin omia siveltimiä, ne on huippuja! Siveltimien pesuun käytän itse luonnonmukaista Dr. Bronner’s 18-in-1 -“ihmesaippuaa” (joka on btw. ihanneputeli kaikkien reissaajien matkalaukkuun, sillä se toimii suihkugeelinä, tiskiaineena, käsipyykkinesteenä, shampoona – you name it! (Jopa hammastahnana. Testattu on!)

laura_everyday_minerals_rimma-1
Everyday Mineralsin kaikki tuotteet ovat 100% vegaanisia, ympäristöystävällisiä ja eläinkokeettomia. Ne valmistetaan käsityönä Austinissa, Texasissa. Pakkaukset ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja kierrätettäviä. EDM ei koskaan tue lapsityövoimaa eikä osta raaka-aineita sellaisilta tuottajilta, jotka tukevat sellaista toimintaa. EDM on siis kaikin puolin eettisesti ja laadullisesti erinomainen valinta. Mikä parasta – aivan superriittoisa purkki hienojakoista meikkijauhetta on myös todella edullinen.

Ja tiedättekö mitä – nyt ne on teille vieläkin edullisempia! Pyysin nimittäin teitä lukijoita varten alekoodin Everyday Mineralsille, joten koodilla RIMMALAURA saat -10 % kaikkien ostamiesi tuotteiden hinnasta pois – myös jo alennetuista tuotteista. Jos ikinä oot siis ajatellut kokeilla mineraalimeikkejä, niin nyt jos koskaan se kannattaa. EDM:n sivuilta voit tilata pelkkien postikulujen hinnalla myös viisi eri tuotetta sisältävän näytepaketin haluamiasi sävyjä, jotta oikean värisävyn valinta on helpompaa. Alekoodi on voimassa toistaiseksi Everyday Mineralsin verkkokaupassa

Itse lupaan saapuvan pimeän vuodenajan piristykseksi alkaa pitää itsestäni kaikin puolin parempaa huolta ja panostaa välillä itseenikin. Jospa sillä helpottaisi edes vähän ihan kohta päällekäyvää kaamosmasistakin! (Disclaimer: älä kuitenkaan pelästy, jos törmäät allekirjoittanutta muistuttavaan mörrimöykkyyn jossain Hertsikan kulmilla – lähikauppaan en aio edelleenkään meikata jos muuten vietän päivän vain kotona;) )

EDM:n tuotteet  on saatu testiin blogin kautta, lämmin kiitos Everyday Minerals Suomi ja Sugar Helsinki!

Ps. Postauksen kuvista kiitos rakas blogi-partner in crime, Rimma! <3

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Inka October 28, 2016 at 06:30

  EDM-tuotteet on kyllä superhyvä! Oon käyttänyt niitä nyt vähän reilu viis vuotta ja oon täysin mineraalien kannalla, vaikka kuivaihoisen vois äkkiseltään kuvitella suosivan juuri nestemäisiä tuotteita. Ja color correction -tuotteet on kyllä ässiä!

  Täytyy vielä kehua Suomen tiimin asiakaspalvelua: kaveri osti pohjatuotteen viime viikonloppuna messuilta, ja ihmetteli sitten kotona että miten tuotetta ei irtoa vaikka kuinka kopauttelee. Soitti EDM:n asiakaspalveluun ja sai ohjeet ravistella vielä lisää, mutta sekään ei auttanut. Soitti vielä uudelleen ja aspa totesi että purkki on varmaan liian täynnä, ja lähettävät uuden tuotteen tilalle heti. Veikkaanpa, että aika harva yritys olis lähtenyt toimimaan noin, eli iso peukkuja EDM:lle!

  • Reply Laura October 31, 2016 at 00:06

   Sä oot kyllä yks niistä ketkä mut sai vakuuttumaan mineraalien ylivoimaisuudesta, etkä oo kyllä yhtään hehkuttanut liikaa! Noita Color corretion -tuotteita mun tekiskin mieli kokeilla, voisin tilailla itselleni vähän joululahjoja EDM:lta… 🙂 Ja jes, huippua aspaa! Noin sen pitääkin mennä.

 • Reply Laura October 28, 2016 at 13:18

  Mä taas oon super kuivaihoisena (atopia) vältellyt kaikkea jauhemaista. Talvella monesti sellainen kuiva, hilseilevä ihonpinta niin tuntuu hassulta ajatellakaan mitään jauhetta siihen… Ehdottomasti voide. Muuten toi konsepti kiinnostaa kovasti ja tässä just harkitsen tilaisko noi näytteet.. Hmm 🙂

  Btw ihana toi disclaimer – kuulostaa myös hyvin tutulta. Mä meikkaan nykyisin vaan erityistapauksissa ja toi pipo on kyllä… Hyvä asuste 😉

  • Reply Laura October 31, 2016 at 00:05

   Niin kuin Inka tuossa ylempänä toteskin, niin vaikka saattais kuvitella ettei nuo käy kuivaihoisille niin lopputulos saattaa yllättää! Noita meikkipohjiakin on kolmea erilaista ja mun mielestä yks niistä sopii erityisen hyvin just kuivaihoisille. Tilaa testerit, siinä ei häviä mitään jos kokeilee! Mulla on kans talvisin tosi pintakuiva iso, ja muista kyllä miten jäätävältä sekin on joskus näyttänyt, kun meikkivoide on lähtenyt rullaantumaan kuivalla iholla… Ei kovin nättiä 😀

   Ja jep, pipot on äitien parhaita asusteita, haha! 😀

 • Reply Diiskuneiti October 28, 2016 at 16:41

  Mä oon kans rakastunut näihin! Niin helppoa ja luonnollista 🙂
  stoori.fi/diiskuneiti

  • Reply Laura October 31, 2016 at 00:02

   Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia kokemuksia! Nää on kyllä ihan huippuja 🙂

 • Reply Satu VW October 29, 2016 at 22:33

  Mun tekisi mieli kanssa kokeilla mineraalimeikkejä mutta JAIKS, yhdeksän tuotetta perusmeikkiin! Ei välttämättä onnistuisi mun kärsivällisyydellä (ja taidoilla)… Hyvältä näyttää kuitenkin, pitäisi ehkä uskaltautua kokeilemaan.

  • Reply Laura October 31, 2016 at 00:01

   Ei noista yhdeksästä olis mulla pakollisia kyllä kuin viisi, loppu on hifistelyä 😉 Esim. ilman värinkorjaajaa ja korostusvärejä pärjää aivan hyvin, ja jos kulmakarvat on just kestovärjätty niin niitä ei tartte laittaa ollenkaan. Talvella voi myös unohtaa aurinkopuuterin ja käyttää pelkkää poskipunaa. Levitystekniikan oppii nopeasti kun tsekkaa vaikka tuubista jonkun videon 🙂 Se sudin pyörittely iholla on vielä jotenkin ihanan terapeuttistakin! Tilaa ihmeessä nuo testerit ja kokeile! Uskon ettet pety 🙂

   • Reply Satu VW November 1, 2016 at 23:01

    Saatoit muuten saada ylipuhuttua! “Onneksi” kulmakarvat ovat omasta takaa niin tummat pehkot että niitä ei itse asiassa tarvitse miettiä… 😉

    • Reply Laura November 2, 2016 at 23:26

     Jihuu!! Go for it! Siellä oli hyvä matkakokoinen sutikin just alessa! 😉

 • Reply Kaisu November 17, 2016 at 16:04

  Mä en käytä arkimeikkiin kuin kolmea tuotetta; mineraalimeikkupohja, poskipuna ja ripsari. Koska kulmani ovat luonnostaan todella tummat ei niihin tarvitse koskea kuin pinseteillä. Jos hankkisi ripsipidennykset niin selviäisi kahdella :D. Niin hyvin mineraalipohjaa saa kerrostettua että peitetuotteet ja korostukset ei arkimeikissä ole välttämättömyys vaikka multakin löytyy mustat silmänaluset ja punertavuutta. Ihoni on tosi pintakuiva mutta mineraalit hengittää paremmin kuin normaalit nestemäiset joten nää on parempi vaihtoehto kunhan kosteusvoide on tarpeeksi runsas. Ripsarivinkki luonnonkosmetiikan puolelta: Boho. Sen ripsarit on niin hyviä että korvasi jopa Kanebo 38:n. Benecos tekee myös hyviä ja halpoja tuotteita, oikeastaan kaikessa värikosmetiikassa :).

  • Reply Laura February 17, 2017 at 00:29

   Moikka Kaisu ja anteeksi myöhäinen vastaus! Tämä kommentti on tullut luettua, mutta jostain syystä jäänyt vastaamatta. Kiva kuitenkin kuulla, että sielläkin liputetaan mineraalien puolesta! Itse tilasin juuri uudet purkit EDM:n tuotteita. Uusi ripsari pitäisi kohta hankkia, joten täytyy tsekata tuo mainitsemasi Boho!

 • Reply Terhi January 4, 2017 at 13:02

  Suosittelen kokeilemaan Janne Iredalen kulmakarvageeliä ja ripsaria, ovat ihania – kuten koko muukin sarja, johon minä olen hurahtanut. Kuivaihoisena aivan ihana myös sarjan kosteuttava suihke Hydration Spray (Lemongrass) jota voi laittaa alle tai päälle tai ihan vaan virkidtykseksi kesken päivän. Mineraalit on niin minun(kin) juttu!

  • Reply Laura January 4, 2017 at 15:18

   Kiitos Terhi vinkistä! Täytyypäs ehdottomasti tutustua. Kulmageeli vetelee nimittän just viimeisiä henkosiaan 🙂 Toi Hydration Spray kuulostaa siltä et ois ihan omiaan myös mun talvikuivalle iholle!

 • Reply Terhi January 4, 2017 at 13:03

  Jane Iredalen 😁 Puhelin laittaa vielä rakkaimpien nimet etusijalle…

  • Reply Laura January 4, 2017 at 15:18

   Hehee! 😀

 • Reply T March 9, 2017 at 23:52

  Laveran kulmageelit on hyviä ja kehuttuja, verrattu paljon nimenomaan lumeneen. Itellä värilinen ja väritön, kummallakin paikkansa. Kulmakynissä kehuttuna itse löysin zuiin, enkä pettynyt ostosta. Näitä ei ole nyt tarvinnut alkaa muilta enää kokeilemaankaan, kertaheitolla kolme luottotuotetta joita ei tartte miettiä uusiksi enää 🙂

  • Reply Laura March 14, 2017 at 15:39

   Kiitos vinkeistä! 🙂

 • Reply Elina June 22, 2017 at 09:42

  Mullakin on ongelma saada jauhetta ulos purkista! Pitää koputella ja hakata että saa edes jotain ulos!

 • Leave a Reply