Perheretkellä Sipoonkorven kansallispuistossa + VIDEO!

Retkeily
October 3, 2016

Yhteistyössä Partioaitta.

Starttasimme lokakuun lauantaina hienosti, kun suuntasimme perheinemme Partioaitan 365 Klubin retkelle Sipoonkorven metsien keskelle. Keli oli pitkin viime viikkoa vähän mitä sattuu täällä eteläisessä Suomessa, joten oli mahtavaa herätä aurinkoiseen päivään kun tiesi, että pääsisi nauttimaan siitä vielä ulkoilmaan!

Sipoonkorven kansallispuiston Byabäckenin pysäköintialueella kävi kuhina ennen kello yhtä. Autot oli mahdutettu vieri viereen ja alue vilisi värikkäisiin ulkovaatteisiin sonnustautuneita innokkaita pikkuretkeilijöitä vanhempineen. Partioaitan väki oli vastaanottamassa iloista retkikansaa, joka paloi  jo halusta päästä Ponun perinnepostia -luontopolulle.

Heti parkkipaikalla bongasimme muutamia tuttuja: Friolandian Eve suloisen poikansa kanssa sekä Hannan Soppa ja Soppaa ja sirkushuveja -blogeja kirjoittava Hanna miehensä sekä ihanien kaksostensa kanssa olivat niin ikään retkiporukassa mukana – huippua! Pakkasimme pillimehut ja tikkupullataikinat reppuihin, keksimme itseämme parhaiten kuvaavat eläinnimet perheillemme (Rimman poppoo oli sopuleita, Lauran marakatteja), vetäisimme johdetusti pienet lämmittelyjumpat ja suuntasimme kohti seikkailua!

partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-4partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-3partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-13partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-5partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-12

Etenimme verkkaiseen tahtiin ja pysähtelimme tämän tästä ihmettelemään milloin mitäkin: kääpiä, mättäitä, käpyjä ja kaatuneita puita. Isommat muksut pääsivät tietysti myös kiipeilemään tässä luonnon omassa sekkailupuistossa. Välillä Partioaitan vetäjät pitivät lyhyitä tietoiskuja ja opettivat yhtä sun toista ympäröivästä metsästä. Reitin varrella istahdettiin rauhassa alas kuuntelemaan ympäröivää luonnon äänimaailmaa; kuinka tuuli suhisee puissa ja kuivat syksyn lehdet rapisevat pienten kenkien alla. Ohjaajat myös arvuuttelivat lapsilta erilaisia ääniä vesipullon hölskynnästä metallisen retkimukin kilahdukseen. Pienet tutkijat jaksoivat yllättävän keskittyneesti osallistua ohjelmaan ja uppoutuivat innoissaan leikkiin mukaan.

Ängesbölen nuotiopaikalle saapuessamme bongasimme heti paikalta muitakin retkeilijöitä telttoineen ja riippumattoineen. Iloiset partiolaiset makoilivat riippumatoissaan lokoisan näköisissä tunnelmissa. Rimman taapero yritti tämän nähtyään kiivetä  tyttöjen kainaloon päivätorkuille, mutta joutui tällä kertaa tyytymään muihin retkipuuhiin. Paikan päällä oli nimittäin mahdollisuus tarkastella loopilla ötököitä ja kasveja. Lapset olivat tästä puuhasta todella fiiliksissä ja kärräsivät ohjaajien levittämän lakanan päälle erilaisia tutkittavia luonnonihmeitä muurahaisista havunneulasiin. Täytyypä itsellekin hommata vastaava vekotin, sillä siitä on varmasti paljon iloa tulevaisuuden retkillä, kun lapset vielä vähän kasvavat! Vink vink: looppeja voi ostaa ainakin Suomen Latu Ry:ltä.

partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-8partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-6 partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-7 partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-2 partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-9 partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-10partioaitta-sipoonkorpi-perheretkeily-adventuringmoms-11

Retken kohokohta niin lasten kuin aikuistenkin mielestä taisi kuitenkin olla se hetki, kun pääsimme asettumaan tunnelmallisesti räiskyvän nuotion äärelle. Näppärät sormet kierittelivät pullataikinat tikkujen ympärille ja pian savun tuoksuun sekoittui vastapaistetun pullan kutsuvat aromit. Ei voi kuin ihmetellä miten emme ole aiemmin tutustuneet käsitteesen nimeltä tikkupulla! Aivan loistava keksintö.

Retkipäivä oli todella antoisa ja voimme lämpimästi suositella osallistumista Partioaitan 365 Klubin toimintaan. Tulevia tapahtumia voit tsekata täältä. Tapahtumat eivät rajoitu suinkaan vain tänne pk-seudulle, vaan niitä löytyy ympäri Suomen ja klubiin liittyminen on maksutonta.

Tällä retkellä Rimma hoiti still-kuvaamisen ja Laura tallensi liikkuvaa kuvaa, sekä editoi videon innoissaan (jo valmiiksi) vähäistenkin yöunien uhalla. Rimman mielestä video on oikein onnistunut, mutta tekijää tietysti jännittää tämän julkaisu. Meillä on ollut ajatuksena aloittaa videoiden tekeminen tänne blogiin jo pidemmän aikaa, mutta nyt vasta uskallettiin!

Tsekatkaahan videolta vielä tunnelmia perheretkeltä ja kertokaa sitten kommentiboksiin, että kannattaako meikälikkojen jättää nämä videohommat osaavampiin käsiin, vai olisiko näitä kiva nähdä täällä blogissa jatkossakin?

Ihanaa alkanutta lokakuuta kaikille! Muistakaahan nauttia kauniista syksystä kun sitä on vielä jäljellä.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Aino October 4, 2016 at 19:30

  Olipa ihanan tunnelman video! Eikun lisää vaan, kun on kyky tallentaa hetkistä tuollainen elämys 😊. Pitää kyllä itsekin joku retki tehdä, edes takapihan grillikotaan, jotta saa hyvän syyn paistaa tikkupullaa! Nam!

  • Reply Laura October 4, 2016 at 21:13

   Kiitti Aino! <3 Enpä olis uskonut että tuota tekelettä joku nyt ihan elämykseksi kommentoisi, hehee! 😉 Tikkupulla on niiiin ässä keksintä että huhhuijaa! Pakko ottaa vielä pullankäristys uusiks tätä syksynä.

 • Reply Maarit October 4, 2016 at 21:39

  Ihana retkipäivä ollut teillä! Ja tosi kiva video! Jostainhan se on aloitettava jos niitä videoita on aikeena tehdä, eli turha arkailla, harjoitusta vaan! Sama homma olisi itsellä opetella. Yhtään videota en ole kuvannut, mutta Afrikassa olisi tarkoitus vähän harjoitella kuvaamista ja jos siitä saisi sitten koottua pienen matkavideon. On se vaan jännää tuo uuden oppiminen. Omat muistoni ekoista tikkupullista taitaa muuten olla vaellusrippileiriltä jolloin tehtiin tikupullia! Teidän muksut on päässyt siihen makuun nyt jo vähän aikaisemmassa vaiheessa. 🙂

  • Reply Laura October 5, 2016 at 12:49

   Kiitos Maarit! On tosiaan hauskaa tämä uuden opettelu, ja jännää myös! Sen verran täytyy korjata, että meidän vauva ei sentään vielä tikkupullaa maistellut, hehe 😉 Oi tee ihmeessä Afrikasta videota, ois mahtavaa päästä näkemään sieltä liikkuvaa kuvaa sun huikeiden kuvien lisäksi! 🙂

 • Reply Juuli October 5, 2016 at 07:38

  Kiva video 🙂 Ja heti piti itekki kattoa netistä tikkupullien ohje. Oon kyllä joskus lapsena niihin törmänny 🙂 Ja alampa taas pitkästä aikaa aktiivisemmin lukeen tätä teijän blogia. Oon alotellu molempia jo sillon joskus teidän hääsuunnittelujen aikaan seuraileen mut jossain vaiheessa lukeminen harveni. Kovasti kotimaan matkailu nykyään kiinnostaa ja ihanat pikku retken lähiluontoon erityisesti. Omat retkikohteet on kyllä vaan ihan eri puolella Suomee. Oon ite tällä hetkellä jenkkilässä 3kk (pääasiassa Arizonassa ) ja Lauran&Laurin maailmanympärysmatkalta aikoinaan bongasin Yosemiten kansallispuiston upeuden ja sinnehän on päästävä, vaikka se tietää täältä puolen vuorokauden ajamista 😀

  • Reply Laura October 6, 2016 at 22:46

   Kiitos Juuli! Mä söin nyt ekaa kertaa tikkupullaa ever, en käsitä miten ex-partiolaisena oon voinut missata tällaisen herkun! 😀 Ja ihanaa jos oot tekemässä paluuta blogin pariin, tosi kiva kuulla! <3 Täällä meidän kotimaassa riittää kyllä hirmuisesti nähtävää, mutta ah, Yosemite on kyllä myös niin upea että jos vaan mahdollisuus on niin kyllä kannattaa vaikka vähän pidemmänkin matkan päästä ajaa sinne! ^_^

   - Laura

 • Reply Erika October 5, 2016 at 15:24

  Ihana video, tahtoo lisää! 🙂 Millä ohjelmalla editoit videon?

  • Reply Laura October 6, 2016 at 22:47

   Oi ihana kuulla, kiitos! Tehdään varmasti lisää, ei se ollutkaan onneksi niin vaikeaa kuin pelkäsin 🙂 Editoin ihan Macin omalla iMoviella!

 • Reply Ronii October 5, 2016 at 16:26

  Ihana ja onnistunut video! Teillä on ollut mukava retki <3

  • Reply Laura October 6, 2016 at 22:48

   Kiitos Roni! <3 Repovedellä kuvataan sit lisää! ^_^

 • Reply Aamu October 6, 2016 at 15:11

  Ihana video 🙂

  • Reply Laura October 6, 2016 at 22:50

   Kiitos paljon, tosi tosi kiva kuulla! 🙂

 • Reply soppaa ja sirkushuveja » Blog Archive Sipoonkorpi lasten kanssa (365 Klubin metsäretki) October 13, 2016 at 15:40

  […] koko retken alunperin bongasinkin. Tältä retkeltä he tekivät ihanan tunnelmallisen videon, kannattaa käydä kurkkaamassa! Retkeilykuumetta voi kasvattaa lukemalla myös Lähiömutsin […]

 • Leave a Reply