Itä-Helsingin helmi: Uutelan luontopolku

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
August 29, 2016

Kun reilu vuosi sitten muutimme ensimmäistä kertaa läntisestä kantakaupungista Itä-Helsinkiin mietin monesti, että mitenköhän tulen pärjäämään ilman Töölön kauniita merimaisemia. Noh, kesän jälkeen ollaan asuttu täällä vehreässä Herttoniemessä jo vuoden päivät ja täytyy todeta, että Töölöä on ollut muutamia kertoja ikävä, mutta loppupeleissä yllättävän vähän. (Yksi asia, mitä ei todellakaan ole ollut Töölöstä ikävä, on se ainainen parkkipaikan etsiminen!) Merimaisemiakaan nähdäkseen ei tarvitse meiltä kotoa kävellä mutkaisia metsäteitä pitkin kuin parikymmentä minuuttia ja tadaa, rannassa ollaan.

Otin muutettuamme vähän sellaisen tietoisen asenteen, että minähän opin tykkäämään idästä, ja tiedätteks mitä? Se on toiminut! Pääsemme sukeltamaan takapihaltamme metsään lenkille, ja voimme bongailla vaunuillessamme korppeja sun muita mielenkiintoisia lintuja. Idässä on myös vaikka ja mitä Helsingin retkipaikkahelmiä, joista tässä postauksessa tutustutaan Vuosaaren Uutelaan ja Aurinkolahteen, joissa käytiin perheen voimin seikkailemassa kesäkuussa eräs kaunis kesäpäivä.

Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_rantaUutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-2 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-3 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-19 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-4 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-5 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-17 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-6 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-7 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-12 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-9 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-14 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-10 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-15 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-18

Luontopolku oli suhteellisen selkeästi merkattu – ei tarvinnut eksyä kuin kerran. Upea kivikkoinen rantamaisema tuli jotenkin aivan puskista, en olisi uskonut törmääväni Uutelassa sellaiseen! Siinä leppeän kesätuulen kutitellessa poskia saattoi silmät sulkiessaan kuvitella olevansa kauempanakin kotoa.

Polun löydettyämme ja sen kierrettyämme piipahdimme vielä Kahvila Kampelassa kahvilla ja pullalla (oli muuten hyvät pullat!), ja kurkkasimme sen jälkeen vielä Aurinkolahden biitsiä. Poika sai kastaa varpaansa ekaa kertaa hiekkaan, ja se oli jännää se. Sen jälkeen varpaita onkin uitettu hiekassa ja meressä Itämeren lisäksi aina Välimerellä saakka.

Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-20 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-21 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-22 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-23 Uutelan_luontopolku_aurinkolahti_ranta-24

Uutelan luontopolku on ihanan helppo retkikohde, sillä ainakin tuon lyhkäisemmän reitin pääsi hyvin kiertämään kärryjen kanssa. Pidemmälle pätkälle näytti vievän pari sen verran mäkisempää ja juurakkoisempaa polunpätkää, että se täytynee lähteä kiertämään joku päivä kantorepun kanssa – vaikkapa sitten, kun hehkuvat syksyn värit ovat saavuttaneet jo Suomineidon eteläisetkin kupeet. Uutelasta löytyy muuten myös nuotiopaikka, jonne voisikin suunnata seuraavan kerran syysretkelle grillailtavien ja kuuman kaakaon kera!

Lisää tietoa ja kartan Uutelan ulkoilualueesta ja luontopolusta voit tsekata täältä!

Onko tämä itäisen Helsingin helmi teille jo tuttu?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply ElinaS August 29, 2016 at 12:35

  Kyllä on! Kaunis paikka ympäri vuoden ja ihan omiaan lenkkeilyyn kävellen tai juosten. Suosittelen myös Kallahden lenkkiä – kauniita taloja, hiekkarantoja, luonnonsuojelualuetta, merta (ja joskus liikaa tuulta) :).

  Nappasin keväällä Uutelan rannoilta fiilistelykuvan, joka löytyy tästä postauksestani:
  http://www.lily.fi/blogit/mina/treenikamat-kasvava-vatsa-rv-13

  • Reply Laura August 31, 2016 at 17:23

   Kiitos Kallahti-suosituksesta! Tykkään paljon tuollaisista vanhoista taloista, täytyykin ehdottomasti lähteä tutkimusmatkalle tuonne! 🙂

 • Reply Miia August 29, 2016 at 14:09

  Apua miten upea blogi tämä! Oon ihan innoissani selannut viimeiset puoli tuntia kaikkia vanhoja postauksia ja voi että mitä kaikkea siletä löytyy! <3

  http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

  • Reply Laura August 31, 2016 at 17:21

   Voi kiitos Miia, ihana että tykkäät <3 Tervetuloa lukemaan juttuja! ^_^

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar August 29, 2016 at 17:27

  Kovin tuttu paikka on! Aiheesta olen kanssa jotain rustaillutkin jossakin vaiheessa. Itä-Helsinkin muutenkin on monelle suuri yllätys. Luonto, meri ja rauha. Uutela ja Kallahti ovat suosikkejani, samoin Ramsinniemi. Ehkä joku päivä tehdään joku pieni tutkimusmatka yhdessä, siellä suunnalla kun itsekin nyt tosiaan (taas) asun :).

  • Reply Laura August 31, 2016 at 17:20

   Ai teidän talo on täällä päin, ihanaa! Tehdään joo joku syysretki,oikeesti! Kysästään vielä se yks kolmas Oolanninvalloittajatar mukaan ja mennään johonkin vaikka piknikille tai jotain!! 🙂

 • Reply Anna / 270 Degrees August 30, 2016 at 10:16

  Uutela on ihana! Ja Itä-Helsinki ylipäätään niin paljon mainettaan parempi. Toki olen puolueellinen idän kasvatti itse, mutta ulkoilumahdollisuuksiahan siellä riittää. Joskus itsekin toki Töölön ja keskustan tarjonnan perään haikaillut, vaan eipä sitten koskaan ole tullut lähdettyä 🙂

  • Reply Laura August 31, 2016 at 17:17

   Meilläkin kasvaa täällä kotona hyvää vauhtia yks uus idän kasvatti, heh! 😀 Vähän nousi Töölö-nostalgia itellä pintaan eilen kun kävin siellä kampaajalla, mutta aaah oli ihana palata takas kotiin tänne missä on tilaa temmeltää, ja metsä vieressä <3 Ja joo täällä on kyllä vaikka mitä ihania ulkoilupaikkoja ja upeita uimarantoja ja melontamahdollisuuksia ym.! Aivan aliarvostettu osa Helsinkiä 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life August 31, 2016 at 11:30

  Uutela on ihan tuntematon, mutta kylläpäs se näyttääkin kauniilta paikalta! 🙂 Ihana kesäretki teillä. Itä-Helsinki on muutenkin niin vierasta seutua itselle ja se on niin kaukana (täältä Espoosta katsottuna ;)). Arabian aikana tuli sentään käytyä Lammassaaressa pari kertaa. Pitäisi retkeillä noilla seuduilla enemmän.

  • Reply Laura August 31, 2016 at 17:18

   Onhan tämä kaukana juu Espoosta katseltuna 🙂 Mutta esim. lähempänä kuin Porvoo! Sit kun pääsette käärön kans kulkeen kato näppärästi ilmasiks julkisilla niin tulkaa kylään, mä esittelen teille lisää itää! 😀

  Leave a Reply