Kuinka paljon mahtuu kolmeen avioliittovuoteen?

Asenteet ja ajatukset, Lapsiperhe matkustaa
August 17, 2016

Joko siitä on ihan totta kolme vuotta? Tuntuu, kuin kaikki olisi tapahtunut hetki sitten. Mutta noup, tänään on meidän kolmas hääpäivämme. Tänään on kolme vuotta siitä hetkestä, kun astelin isäni käsipuolessa pitkin Suomenlinnan kirkon käytävää kohti alttarilla odottavaa elämäni rakkautta ja avioliiton auvoisaa satamaa. Vaikka kyllähän jokainen parisuhteessa elävä tietää, ettei se aina ole niin auvoista. Arki pienen lapsen kanssa ei ole aina sitä seesteisintä ja venymistä tarvitaan suuntaan jos toiseen, mutta kaikesta on selvitty ja aiomme selvitä myös tulevaisuudessa. Paljon on ehtinyt kolmessa vuodessa vettä virrata maailman vesissä, mutta kovin paljon on myös meidän elämäämme mahtunut näiden vuosien aikana onnea, iloa ja toki myös suurta surua.

Mutta oteteaanpas nyt muistelo menneisiin vuosiin, keskitytään iloisiin juttuihin sekä onnistumisiin ja kerrataan millaisia seikkailuja näihin kolmeen avioliittovuoteen on mahtunut.

Häät

Ensin oli häät. Maailman täydellisin päivä ja parhaat bileet, joissa olen koskaan ollut. Näin vaatimattomasti ja täysin puolueettomasti, köh köh. Häämme upeiksi kuviksi taltioi Mikkosen Tuomas.

malla_3606malla_3723MallaJani851px-4395_potretit_Tuomas_Mikkonen_Suomenlinna_weddingMallaJani851px-539 18_potretit_Tuomas_Mikkonen_Suomenlinna_weddingmalla_3720malla_3718MallaJani851px-828malla_3620 malla_3734MallaJani851px-804

The häämatka

Sitten tuli häämatka. Jestas se oli huikea. UPEA. Unohtumaton ja juuri sellainen unelmien täyttymys, jota ollaan tsiljoona kertaa hymyssä suin muisteltu kotisohvalla. Kolme kuukautta ja lentoliput maailman ympäri. Elämämme huikein seikkailu, jonka vuoksi mieheni päätti irtisanoutua silloisesta työstään. Se riskinotto kannatti, sillä häämatkamme jälkeen ovet avautuivat aivan uusiin mahdollisuuksiin, joita emme olleet osanneet edes ajatella.

RTW-1 RTW-2 RTW-4 RTW-3 RTW-5 RTW-6 RTW-7 RTW-8 RTW-10

Kaksi viivaa tikussa

Kuukausi kotiin paluun jälkeen sinä ilmoitit tulostasi. Muistan vieläkin sen epäuskon, onnen, pelon ja kiitollisuuden sekaisen tunteen, kun näin kaksi raskauden osoittavaa viivaa tikussa. Siitä alkoikin pöntön ponnekas halailu, jota kesti kuukausikaupalla. Muistan oksennelleeni kodin ja työpaikan lisäksi niin sveitsiläisessä (luojan kiitos siistissä) junanvessassa, Prahan hostellin yhteistoiletissa kuin pitkin Balkanin puskia. Odotuskuvat viimeistä lukuunottamatta myös by Tuomas Mikkonen.

malla_1074 malla_1067 malla_1073 Odotus-1

Elämäni onnellisin päivä

Mutta lopputuotos oli kaiken sen pahoinvoinnin, kivun ja tuskan arvoinen. Vasta oman lapsen syntymän jälkeen on pystynyt käsittämään, mitä se täysin ehdoton rakkaus on. Toisaalta itselleni tuli kieltämättä hieman shokkina se, miten kiinni lapsessa olikaan etenkin ensimmäiset kuukaudet. Esimerkiksi suihkussa tai hevostallilla käynti ei enää ollutkaan toteutettavissa just silloin, kun itse halusi, vaan kaikki asiat piti hoitaa meidän tissitakiaisen rytmien tahtiin. Lapsi on kuitenkin tuonut elämäämme niin paljon sisältöä ja jotenkin täydentänyt onneamme, etten osaa enää edes kuvitella millaista elämämme oli ennen häntä.

Monni-1 Monni-2

Adventuring mom

Sitten on reissattu pitkin ja poikin Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa. On matkustettu matkailuautolla Lofooteille,  maisteltu pitsaa Italiassa, hurjasteltu autobaanalla Saksassa ja valloitettu vuoria Sveitsissä. On risteilty Amsterdamin kanaaleissa, fiilistelty Köpiksen tunnelmia ja kiipeilty Tallinnan tv-tornissa. On nukuttu ensimmäinen koko perheen yhteinen yö teltassa, retkeilty pääkaupunkiseudun metsissä, veneilty pohjoisen järvissä, katseltu auringonlaskua mökillä ja käyty Lintsillä. On myös vietetty sitä ihan tavallista lapsiperheen arkea hiekkakakkuineen, kakkavaippoineen ja vähäunisine öineen – kuitenkin kiitollisena kaikesta saamastamme onnesta.

Suomen kesä-6 Hossa National park Suomussalmi kansallispuisto Suomi-1-3 Pulla ja Onni-1 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-11Unstad_Lofoten_Norway Italia_Dolomiitit_Garda_Tenno-8Italia_Dolomiitit_Garda_Tenno-10

Kaiken tämän lisäksi uskalsin ottaa harppauksen pois omalta mukavuusalueelta irtisanoutuessani vakaasta ja suht hyvätuloisesta päivätyöstä ryhtyäkseni valokuvaajayrittäjäksi ja ollakseni lapsemme kanssa kotona. Vaikka päivät ovat välillä melko hektisiä ja omien töiden tekemiseen aikaa löytyy niukasti (onneksi on nämä yöt he he), niin se on ollut ehdottomasti yksi elämäni parhaista päätöksistä. En vaihtais sekuntiakaan! Valokuvaus on suurin intohimoni ja olen äärettömän kiitollinen saadessani tehdä työtä, jossa voin olla samalla luova ja oppia joka päivä jotakin uutta. Ja toisaalta mikä voisi olla parempaa, kuin viettää päivät oman lapsensa kanssa metsässä seikkaillen ja maailmaa ihmetellen?

Työni puolesta kuvaan tällä hetkellä pääasiassa vauvoja aina vastasyntyneistä ensimmäiseen syntymäpäivään saakka. Vaikka rakastan ikuistaa pienten ihmistaimien elämän ensihetkiä, niin toivon silti joskus voivani yhdistää rakkauteni luontoon, valokuvauksen ja työn samaan pakettiin. Sitä unelmaa kohti on otettu viime aikoina pienen pieniä askelia, mutta vielä on pitkä matka edessä ja tajuttoman paljon opittavaa niin luontokuvauksen kuin matkakirjoittamisenkin saralla. Baby steps, baby steps my friends.

Kaikenlaista on kolmessa vuodessa tapahtunut ja nyt kun näitä juttuja kelaa taaksepäin, niin tuntuu hyvältä todeta, että olemme uskaltaneet tarttua unelmiimme ja lähteä rohkeasti niitä tavoittelemaan.

Beauty happens in a present moment.

Eletään siis tässä hetkessä ja nautitaan jokaisesta ainutlaatuisesta päivästä, koska ikinä ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Katsellaan maailmaa avoimin ja suvaitsevaisin silmin kaikkea elämää kunnioittaen ja uskalletaan uskoa itseemme sekä unelmiimme. Sillä ihan oikeasti haluan uskoa, ettei mikään ole mahdotonta.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Inka August 17, 2016 at 11:26

  Onnea teille rakkaat, mitkä ihanat kolme vuotta!!!! <3 Ja ei vitsi miten upeita nuo teidän kuvat, kaikista elämän tähtihetkistä!

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:23

   Kiitos Inka <3 Ihania muistoja, joihin on mahtava palata kuvien muodossa.

 • Reply Sanna I Siveltimellä August 17, 2016 at 11:49

  Onnea teille hääpäivän johdosta <3 Miten paljon tosiaan kolmeen vuoteen mahtuukaan!
  Mulla otti ihan mahanpohjasta noi tutut kuvat teidän häämatkalta (Uusi-Seelanti, surffaus jne…) – vastahan luin niitä sun blogista ja haaveilin itse vastaavasta irtiotosta. Jos mikä, niin se irtiotto kyllä kannatti, meillä molemmilla oletan 🙂
  Ja oon ihan samaa mieltä, että kaikkihan on mahdollista, kun vaan oikein paljon uskoo ja tahtoo ja tekee asioita niiden eteen.

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:23

   No asnos elä muuta! Ihan vastahan siellä oltiin ja ihan vasta tekin omallanne <3 Sepäs se. Uskoa vaatii ja tottakai myös paljon töitä, jotta niitä omia unelmia voi saavuttaa. Mutta ihanaa, että niitä kohti on menty koko ajan päivä päivältä vakaammin 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat August 17, 2016 at 12:46

  Uuuuu, ihanaa ja onnellista hääpäivää ja miljuuna seikkailua tuleville vuosille <3 Kyllä on upeat kolme vuotta teillä ollut ja voin vaan kuvitella miten vaikea toisaalta niistä kaikista upeista hetkistä onkaan valita tähän postaukseen kuvina… Hetken jo ajattelin, että pitäiskö kopioda idea kuun lopussa olevan hääpäivän kunniaksi, mutta voi olla, että homma kaatuu justiinsa siihen, että en saa kuvia valkattua 😀

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:24

   Se olikin aika vaikeaa alkaa karsia sitä tajutonta kuvatulvaa 😀 Mutta yllättävän helposti sitten loppujen lopuksi onnistui, kun päätin maksimi kuvamäärän ja siinä oli pysyttävä haha. Eiku tee säki ihmeessä postaus aiheesta! Ois ihana lukea <3

 • Reply Maarit August 17, 2016 at 13:40

  Hurjasti onnea teille! Muistan seuranneeni blogiasi jo kauan ennen häitä, ja sekin tuntuu vielä melkein eiliseltä. Kyllä se aika vaan nopeasti hurahtaa, ja teillä on kyllä kommessa vuodessa ehtinyt tapahtua ihan älyttömästi! Nopeasti ajatellen jäin miettimään, että mitäs tässä itse on saanut kolmessa vuodessa aikaan, mutta tarkemmin ajateltuna onhan tässä tapahtunut yhtä jos toista. 🙂

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:26

   Ihana kuulla, että matkassa olet ollut niin pitkään! Ja varmasti jokaisella on tapahtunut ihania juttuja muutamassa vuodessa ja jos ei, niin sitten ei muuta kuin niitä omia unelmia toteuttamaan 🙂

 • Reply lena / london and beyond August 17, 2016 at 15:03

  Olipas ihana lukea tätä, hurjasti onnea täältäkin <3 Mä seurasin teidän maailmanympärimatkaa myös täältä ruudun takaa ja tuntuu kun se ois ollut noin about eilen! Aika kiitää, ihan hurjaa. Ihanaa myös kun ootte reissanneet niin paljon pienen kanssa, toinen on nähnyt jo niin paljon maailmaa. Perästä tullaan. Terkut Saksasta 🙂

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:28

   On kyllä vuodet menneet ihan silmän räpäyksessä vaikka sitten toisaalta tuntuu, että ihan älyttömästi on kaikkea ehtinyt tapahtua! Isoja muutoksia puolin ja toisin, mutta tässä pisteessä tuntuu hyvältä olla just nyt 🙂 Laskeskeltiinkin, että aika paljon eri maita on jo pienellä miehellä käytynä, joten mukava lähteä vielä tälle syksylle kohti uusia maisemia!

 • Reply Henna /suurin onni August 17, 2016 at 18:15

  Hääpäiväonnea, te ihanat tyypit, ja yhtä upeita tuleviakin vuosia seikkailuineen toivotan! Kyllä on sitten kauniiden kuvien kavalkadi, en kestä ❤️

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:28

   Kiitos Henna <3 <3 Onneksi on blogit! Ei mekään muuten tunnettais!

 • Reply Eve August 17, 2016 at 22:04

  Onnea hääpäivänä! Huikeita juttuja! Ihania ootte <3! Menestystä myös siun bisnekselle, sun kuvat on niin kauniita ja tunnelmallisia!

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:35

   Kiitos Eve! Ihanasti sanottu <3

 • Reply Laura August 18, 2016 at 00:10

  Rakkaudentäyteistä hääpäivää! 🙂 Kiireisiä olette olleet, ja huikea häämatka, en usko että tyydyn itsekään vähempään jos joskus naimisiin asti päädyn 😀 Upeita kuvia, teillä näkyy olevan taitava luottokuvaaja 🙂

  • Reply Rimma August 20, 2016 at 11:36

   Haha me ollaan toiminnan ihmisiä ja sitten ku jotain päätetään tavoitella, niin sitä kohti mennään melko määrätietoisesti 😀 Tuomas on kyllä ihan paras, että jos sitten joskus hääkuvaajaa mietit niin vahva suositus 🙂

 • Reply Katri / Seikkailuun meitä kutsutaan August 18, 2016 at 20:54

  Voi vitsi tästä tuli niin hyvä mieli! Ihana tunnelma kyllä välittyy näistä upeista kuvista!

  En malta odottaa et pääsen itsekin joskus tollaseen vaiheeseen elämässä. Toi häämatka oli kyl niin bueno, ootte Lauran kans molemmat inspiroinut jo sillon kolme vuotta sitten kuvillanne ja tarinoillanne aloittamaan säästämään seikkailuja varten!

  Kiitos siis, perästä tullaan vielä!

  • Reply Rimma August 21, 2016 at 10:48

   Mukava kuulla, että tuli hyvä fiilis ja vielä ihanempaa, että ollaan voitu olla inspiraationa <3 Ei muuta kuin kohti niitä omia unelmia!!!

 • Reply Anna / 270 Degrees August 22, 2016 at 06:44

  Tästä postauksesta tuli jotenkin ihana olo 🙂 Teidän kolmeen vuoteenne on mahtunut ihan hirvittävästi kaikkea! Itse juuri maailmanympärimatkalla naimisiin menneenä ei voi kuin toivoa, että omakin yhteiselämä soljuisi yhtä kauniisti kuin teillä tämän postauksen perusteella. Myöhäiset onnittelut vielä <3

  • Reply Rimma August 24, 2016 at 16:49

   Mukava kuulla Anna! 🙂 Ja niin on kyllä mahtunut! Saas nähdä millaisia seuraavat vuodet ovatkaan. Jotenkin näin lapsen myötä ehkä vähän tasaisempikin meininki on ihan jees 😀 Kiitos paljon onnitteluista! <3

 • Reply Katri September 14, 2016 at 15:36

  Hej Rimma,

  Olisiko mahdollista pyytää sinulta postausta käyttämistäsi kameravälineistöistä? 🙂 Käytätkö myös “sateenvarjoja”, valoja/salamaa vai kuvaatko pelkällä kameralla ja luonnonvalolla? Rakastan tätä teidän blogia ja sun ottamia kuvia niin paljon, kuvat on niin visuaalista karkkia että täällä mieli lepää. 🙂

  • Reply Rimma September 14, 2016 at 19:47

   No on toki mahdollista! Siitä onkin aika pitkä aika, kun olen viimeksi näistä kirjoitellut ja koko kalusto on kokenut suuren muodonmuutoksen vuosien varrella, joten ehkä tosiaan pitäisi 🙂 En käytä koskaan salamoita tms. vaan kuvaan aina vallitsevassa valossa. Ihana kuulla, että tykkäät <3 Kovasti tässä opetellaan koko ajan lisää kuvausjuttuja <3

  Leave a Reply