Mádara-suosikit kotona ja reissussa

Lifestyle, Muuta kuin matkailua
August 15, 2016

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja Mádara

Olen aina rakastanut purnukoita ja puteleita, ja se on kyllä näkynyt kylppärissämme. En usko valehtelevani tippaakaan väittäessäni, että kylpyhuoneemme tuotteista 95 prosenttia on meikäläisen ja ne jäljelle jäävät viisi prosenttia miehen. Viimeisen puolentoista vuoden aikana tuo purkkien  ja tököttien määrä on kuitenkin ollut tiukassa laskusuhdanteessa, sillä olen tietoisesti halunnut vähentää kemikaalien ja kosmetiikan kulutusta, ja ne loputkin vaihtanut luonnonkosmetiikkaan. Sillä miksipä ei? Luonnonkosmetiikka on turvallisempaa niin minulle kuin ihollani oleskelevalle vauvallenikin, tuotteet toimivat vähintään yhtä hyvin (elleivät jopa paremmin) kuin synteettinen kosmetiikka ja hinnatkin ovat täysin järkevällä tasolla. Lisäksi synteettisen kosmetiikan puolelta oli harvemmin varaa ostaa niin sanottuja luksustuotteita, mutta luonnonkosmetiikasta olen löytänyt jo monta tuotetta, jotka tuovat ripauksen luksusta arkisiin päiviin.

Latvialainen Mádara oli yksi ensimmäisistä luonnonkosmetiikkamerkeistä, jonka olen ottanut omakseni. Pidän tuotteiden helposta saatavuudesta, purnukoiden kauniista ja eleettömästä muotokielestä  ja siitä faktasta, että sarjalla yksinkertaisesti on monta ihan nappituotetta. Mádaralla on myös kansainvälinen ECOCERT-sertifikaatti, mikä meinaa, että kaikki sarjan tuotteet täyttävät Ecocertin asettamat vaatimukset täysin luonnollisesta ja ekologisesta kosmetiikasta. Ecocert kieltää synteettisten tuoksujen, synteettisten säilöntäaineiden (kuten parabeenien, mineraaliöljyjen ja propyleeniglycolin) ja muiden synteettisten aineiden käytön.

Suosikkituotteeni arkikäytössä kotona

Oma ihoni on pääsääntöisesti hyväkuntoinen ja normaali, mutta kärsii silloin tällöin pahasta pintakuivuudesta, erityisesti talvisin. Ihoni on menneen kesän ajan selvästi kärsinyt stressistä ja peiliin katsoessa on tuntunut, että kaikki se vähäinenkin hehku on hautautunut jonnekin huonosti nukuttujen öiden ja muun kuorman alle. SOS Hydra Recharge -voiteella ja SOS Hydra Repair Intensive -seerumilla uskon saaneeni edes osan kadonneesta hehkusta takaisin. Niissä on molemmissa niin silkkisen ihana koostumus, etten ole koskaan ennen törmännyt minkään sarjan kohdalla niin ihastuttavan tuntuisiin voiteisiin. Seerumikin on siis enemmän voidemainen eikä perus öljymäinen pipettiseerumi, jollaiseksi itse olen aiemmin seerumit mieltänyt.

Myös muutama koehenkilöksi värvätty ystävä oli kanssani samaa mieltä siitä, että SOS-tuotteet tuntuivat ja myös tuoksuivat tosi hyviltä. Molemmat tuotteet ovat lisäksi älyttömän riittoisia: yhteen levitykseen ei tarvitse pumpata edes kokonaista painallusta pullosta, vaan vähempikin riittää. Se on iso plussa verrattuna siihen, miten monilla muilla tuotteilla joutuu läträämään saadakseen aikaan sellaisen fiiliksen, että on edes levittänyt kosteuttajaa kasvoille.

madara_luonnonkosmetiikka

Nyt, kun iho on taas hyvässä kunnossa, olen käyttänyt SOS-seerumia tehokosteuttajana kuorinnan yhteydessä kerran tai pari kertaa viikossa. Kuorinta-aineena olen käyttänyt Mádaran Oil-to-Milk Scrub -kuorintaa, joka sopii koko kropalle, mutta on erityisen ihana kasvojen herkemmälle iholle. Kuorinta-aineen mikrohelmet eivät ole liian isoja tai kovia, ja öljypohjainen kuorinta jättää ihon mielettömän pehmeäksi. Kuorinta yhdistettynä SOS-sarjan voiteisiin on saanut hipiäni pehmeäksi kuin vauvan poski – ja voin kertoa, että se on kova saavutus! Myös talven eittämättä mukanaan tuoman kuivan ihon aion selättää näillä muutamalla loistotuotteella, joista en aio enää luopua.

Parin viikon välein olen käyttänyt kasvoillani myös syväpuhdistavan Detox mutanaamion, jolla on ihanan virkistävä vaikutus. Naamio elvyttää elotonta ihoa ja pidemmällä aikavälillä käytettynä toivottavasti hieman pienentää nenänpielieni suurentuneita ihohuokosia. Detox-naamio yhdistettynä mutsin omaan spa-hetkeen kuorintoineen ja pitkine suihkuineen omassa rauhassa saa kylpyhuoneissa aikaan uudestisyntyneitä äitejä – kokeilkaapa vaikka!

Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-8

Peruspuhdistuksen hoidan kotona Mádaran puhdistusmaidolla ja kasvovedellä. Tähän väliin tunnustan, että olen ostanut valehtelematta varmaan kymmenen eri sarjan puhdistusaineen ja kasvoveden, ja aina niiden käyttäminen on jäänyt kesken ja purnukat päätyneet vanhentuneina roskiin. Miksikö? Koska puhdistusmaidoissa on aina ollut jotain vikaa, yleensä koostumuksessa tai puhdistustehossa. Lopetin jo yhdessä vaiheessa puhdistusmaitojen ostamisen ja siirryin pelkkiin geelimäisiin aineisiin, mutta ne taas tuntuivat kuluvan turhan nopeasti, enkä oikein löytänyt niistäkään mieleistä. Siksi pyysin hyvin suurella mielenkiinnolla (ja myönnettäköön – epäluuloisin oletuksin) testiin tuon puhdistusmaidon, ja yllätyin iloisesti: ihana koostumus, raikas tuoksu (tosin tuoksuherkälle saattaa olla liiankin voimakas) ja hyvä puhdistusteho myös silmämeikille.

Comforting toner -kasvovesi on niin ikään aivan huipputuote ja jättää ihon miellyttävän ja kosteutetun tuntuiseksi. Ekaa kertaa olen löytänyt kasvoveden, jonka käytöllä huomaan olevan selkeitä vaikutuksia. Olen vihdoinkin oppinut myös siihen, että aamupesun jälkeen pyyhin kasvoni kasvovedellä, enkä tee pelkkää vesipesua, joka vie iholta pintarasvan pois muttei tuo mitään kosteutusta tilalle, toisin kuin kasvovesi. Kertokaa, etten ole ainoa, joka on oikaissut aina tässä? Joka tapauksessa hienoa näin 30-vuotiaana oppia vihdoin hoitamaan ihoaan kunnolla, sillä kasvoveden käyttö saa todella aikaan ison eron ihon tuntumassa.

Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-9

Tuote, joka kulkee mukanani ihan kaikkialle, on puolestaan Mádaran Bio-Active deodorantti. Tämä on heittämällä paras kaikista kokeilemistani luonnonmukaisista deodoranteista (ja voin kertoa, että olen kokeillut aika montaa!). Mikään luonnonkosmetiikkadödö ei toimi ainakaan allekirjoittaneen hikikainaloihin täysin samalla teholla kuin alumiinidödöt, mutta olen ollut valmis luopumaan 100-prosenttisen kuivista kainaloista sitä tietoa vastaan, etten levittele päivittäin mahdollisesti rintasyöpää aiheuttavia partikkeleita kainaloihini. Ja hauskin juttu tämän päätöksenteon jälkeen on ollut se, että hikoiluni – joka on ollut jossain vaiheessa elämää jopa kiusallisen voimakasta – on vähentynyt selvästi sen jälkeen, kun ihoni oli tottunut luonnonmukaisempiin deodorantteihin! Imetyksen aikana hikoilu on tunnetusti vielä voimakkaampaa (ja usein hormoneista johtuen myös voimakkaamman hajuista) kuin normaalitilanteessa, ja täysin käsi sydämellä voin tässä nyt imettävänä äitinä todeta, että tämä tuote on kultaa.

Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-2

Aina reissussa mukana

No sitten päästään kurkkaamaan kaikkia reissuroosia kiinnostavat vinkit! Kesän aikana on tullut vietettyä monen monituista hetkeä poissa kotona, ja olen huomannut, että mukaan pakkaamani paletti on säilynyt samana jo hyvän tovin – mikä kielii siitä, että ne luottolempparit myös reissun päälle on löytyneet.

Mádaran tuotteista matkalle mukaan lähtee nykyään aina kasvosaippua, joka on helpon kuljetettavuutensa ansiosta lunastanut paikkansa reissukosmetiikka-arsenaalissani varmasti pysyvästi. Moni varmasti pelkää sitä kaikkien saippualla joskus naamansa pesseiden kokemaa fiilistä superkuivasta, suorastaan narskuvasta ihosta, jonka saippuapesun tuloksena usein saa aikaan. Mutta tällä tuotteella se fiilis on tipotiessään, ja jäljelle jää vain puhdas ja ihanan fresh iho! Olen erityisen rakastunut liilaan, mustaherukkaa ja valkoista savea sisältävään saippuaan, mutta on tämä koivua ja merilevää sisältävä vihertävä versiokin ihana – ja tuoksuu kaikessa koivuisuudessaan ihan Suomelta.

Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-7Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-5
Varsinkin matkustaessani pelkillä käsimatkatavaroilla saippuan ylivertaisuus korostuu, sillä kukapa haluaisi raahata mukana yhtään ylimääräisiä nesteitä! Jos haluaa säästää vielä enemmän tilaa, voi saippupalasta leikata sopivan kokoisen palan reissuun mukaan. Mutta kokonaisenakin tämä saippuapala kulkee näppärästi mukana pienessä minigrip-pussissa.

Jos kuitenkin pakkaan mukaan nesteitä ja vanulaput, kulkee reissuissa mukana aina Mádaran Micellar Water eli misellivesi. Se puhdistaa ihon ja meikit, ja jättää iholle kosteutetun fiiliksen, samoin kuin kasvovesi. Todellinen monikäyttötuote! Niin ja kyllähän tämänkin saa vaikka lentokoneen käsimatkatavaroihin mukaan, sillä pullon koko on sallittu 100ml.

Aurinkolomalla misellivesi on osoittautunut loistavaksi parivaljakoksi jo aiemmin mainitsemani SOS Hydra Recharge -voiteen (jossa on niin ikään käsimatkatavarakelpoinen 50ml pakkaus) kanssa. Kun pitkän biitsipäivän jälkeen pääsee pesemään aurinkovoiteen rippeet pois kasvoilta ja suihkusta tultuaan pyyhkii kasvot miselliveteen kostutetulla vanulapulla, on tunne iholla raikas, mutta auringonpaahtama iho janoaa vielä tehokosteutusta. Siihen kun sivelee päälle vielä SOS-voiteen niin iho kiittää!

Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-6Mádara_cosmetics_luonnonkosmetiikka_organic-11
Siinäpä mun ykkössuosikit Mádaralta! Mitkä on sun?

Yksi vinkkiviitonen muuten vielä:  jos olet kiinnostunut kokeilemaan Mádaran tuotteita, niin Stockmannilta saa elokuun ajan kantiskortilla -20% normaalihinnoista ainakin SOS-tuotteista ja muutamista muistakin!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Erika August 15, 2016 at 14:27

  Olen ehdottomasti kaiken luomun puolestapuhuja, mutta kosmetiikan saralla olen vielä toistaiseksi pysynyt synteettisen puolella. Syy on se, että jotenkin pelkään luomukosmetiikan käyttöä. Minulla on nimittäin todella herkkä iho, joka reagoi heti, jos jokin tuote ei sovi. En oikein tiedä, miten ihoni reagoisi luomuun, joten en ole uskaltanut edes kokeilla… Tiedän, että kuulostaa varmasti melko naurettavalta, mutta on kuitenkin totuus…

  • Reply Laura August 16, 2016 at 10:48

   Kokeile aloittaa pikkuhiljaa! En mäkään vaihtanut kaikkea kertarysäyksellä luonnonmukaiseen, mut aina kun joku tuote loppui niin ostin luomun tilalle. Ja pikkuhiljaa se kylppärin purkkirivistö koki vaihdoksen 🙂 Joiltakin oon kyllä kuullut, että iho on reagoinut alkuun luomukosmetiikkaan vaihtaessa, mutta kaipa se johtuu vaan siitä että kroppa on niin tottunut niihin kemikaaleihin et pistää hanttiin kun koittaa tehdä muutosta. Itselleni ei tullut mitään ikäviä lieveilmiöitä 🙂

 • Reply PeikeK | Ympäri maailmaa August 15, 2016 at 22:58

  Komppaan tuota dödöä ja misellivettä, tosi hyviä ovat! Oil to scrub mulla on myös odottamassa käyttöönottoa, kiva kuulla että toimii. Tykkään hurjasti myös noiden shampoosta ja hoitoaineesta, suosittelen kokeilemaan! Ja juu, et ole ainoa, joka on kasvoveden kohdalla oikaissut.. Mä olen nyt n 1,5 vuotta käyttänyt säännöllisesti ja ai että! 😀 parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. Mulla on ollut käytössä Patykan ja Iroisien putsareita ja kasvovesiä, joista etenkin Patykasta oon tykännyt paljon.

  • Reply Laura August 16, 2016 at 10:44

   Kiitti suosituksesta! Mä en ookaan Madaralta vielä noita hiusaineita testaillut. Kohta loppuukin edelliset niin vois ostaa testiin 🙂 Ja huh miten helpottavaa kuulla, etten oo ainut joka on oikonut naamanhoidossa 😀 Mutta niin kuin sanoit, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Patykaa on joku muukin mulle joskus vinkkaillut, mutta kun sitä ei oo tullut missään vastaan niin en oo tullut hankkineeksi. Viimeks ennen Madaraa testasin ruotsalaista Estelle & Thildiä enkä tykännyt ite niistä putsareista ollenkaan, vaikka muuten kuulemma voiteet ja rasvat niiltä on vissiin hyviä.

  Leave a Reply