Olisiko sittenkin pitänyt valita pakettimatka?

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
August 10, 2016

Jos saisit juoda aamukahvisi kauniissa maisemissa omalla terassilla, edessäsi olisi kasa tuoreita hedelmiä ja lämpömittarissa +25 astetta, valittaisitko?

Jos saisit pulahtaa uimaan ihanan kirkkaan turkoosina siintävään lämpimään meriveteen ja nauttia siitä, ettei rannalla ole väenpaljoutta, kehtaisitko olla tyytymätön?

Jos majapaikastasi kävelee minuutin paikallisiin tavernoihin, joista saat vitosella valtavan hyvän kreikkalaisen salaatin, ja voit hakea aamulla tuoreet leivät suoraan leipomosta aamiaiseksi, kehtaisitko inistä, että nyt on kaikki pielessä?

Kreikka_Ligia_rantaloma-17Kreikka_Ligia_rantaloma-4Kreikka_Ligia_rantaloma-12 Kreikka_Ligia_rantaloma-10 Kreikka_Ligia_rantaloma-6Kreikka_Ligia_rantaloma-15Kreikka_Ligia_rantaloma

Minä ilmeisesti kehtaan, sillä olen aloittanut niin väärällä jalalla tämän Kreikan reissun kuin vaan mahdollista. Kaikki oli vielä hyvin lentokoneessa, mutta siitä saakka, kun ensimmäisen päivän aamu valkeni tänään kohteessa ja lähdimme viettämään ekaa rantapäivää, en ole päässyt eroon siitä tunteesta, että tällä kertaa oon mokannut kohdevalinnassa todella pahasti. Soimasin tänään itseäni koko päivän siitä, kun en jaksanut tehdä taustatyötä kunnolla ja esimerkiksi havainnut sitä, että kylä, jossa varaamamme huoneistohotelli sijaitsee, on kärpäsenpaskan kokoinen.

Olemme siis Ligiassa, pienen pienessä kylässä Manner-Kreikan rannikolla Prevezan ja Pargan puolivälissä. Niin pienessä kylässä, että taisi olla vähän shokki allekirjoittaneelle, kun tajusin, että täällä pitäisi nyt saada paikoillaan tapettua aikaa viikon verran – ilman vuokra-autoa. Viikko samassa kohteessa on sairaan pitkä aika meille, jotka olemme tottuneet suht vilkastahtiseen roadtrippailuun, ja sekös taitaa vähän mammaa ahdistaa.

Lisäksi mammaa ahdistaa se, kun rannoilta ei voi vuokrata aurinkovarjoja. Kyllä, luit oikein: minä olin pettynyt, kun lähimmältä rannaltamme ei voi vuokrata aurinkovarjoa, vaan jouduimme lainaamaan tänään jonkun random-tyypin hylkäämää puolirisaa varjoa. Voi taivas sentään! Aiemmassa elämässä olisin ollut onnellinen löytäessäni rannan, jolla lekottelee vain kourallinen paikallisia lomalaisia. Olisin ollut aikaisemmassa elämässäni iloinen siitä, ettei biitsillä ole sitä tyyppiä, joka tulee tyrkyttämään aurinkotuolien ja -varjon vuokraa. Aiemmassa elämässäni matkustin ilman vauvaa.

Kreikka_Ligia_rantaloma-2 Kreikka_Ligia_rantaloma Kreikka_Ligia_rantaloma-7 Kreikka_Ligia_rantaloma-13 Kreikka_Ligia_rantaloma-5 Kreikka_Ligia_rantaloma-9Kreikka_Ligia_rantaloma-3Kreikka_Ligia_rantaloma-8

En voinut olla ajattelematta, että olisiko sittenkin pitänyt pelkkien lentojen sijaan ostaa koko se pirun paketti Tjäreborgilta. Olisi päässyt vähemmällä vaivalla ja olisimme nyt jossain vähän isommassa paikassa, missä olisi enemmän palveluja ja ehkä jopa autonvuokrausmahdollisuus.

Mutta sielläpä olisi sitten myös enemmän ihmisiä, hinnat ravintoloissa korkeammat, eikä kreikkalainen salaattikaan välttämättä maistuisi niin maukkaalta kuin tuossa naapuritavernassa, josta kaikuu iloinen puheensorina vielä puoliltaöin. Silloin emme olisi välttämättä saaneet tukea perheyrityksiä, niin kuin nyt teemme majoittuessamme ystävällisen kreikkalaisperheen huoneistohotellissa ja ruokaillessamme paikallisravintoloissa.

Huokaus. Periaatteessa kaikki on ihan hyvin. Eikä vain periaatteessa – kaikki on hyvin! Silti tuntuu, että jotakin puuttuu. (Surullinen totuus taitaa tällä kertaa olla se, että se tunne ei nyt tässä meikäläisen tilanteessa matkakohdetta vaihtamalla paranisi.)

Kreikka_Ligia_rantaloma-16 Kreikka_Ligia_rantaloma-20Kreikka_Ligia_rantaloma-22Kreikka_Ligia_rantaloma-21

Huomenna lupaan olla kiitollisempi siitä, että voin ylipäätänsä matkustaa, ja saan tehdä sitä kahden minulle maailman tärkeimmän tyypin kanssa (joista pienempi käyttäytyi muuten niin mallikkaasti lentokoneessa, että äiti ja isä oli jälleen haljeta ylpeydestä). Ja lupaan yrittää osata rentoutua, ja kerrankin nauttia siitä, ettei ole pakko tehdä yhtään mitään, mennä mihinkään, suorittaa mitään. Voidaan vaan olla ja nauttia.

Ehkäpä se aurinkovarjokin jostain järjestyy. 🙂

PS. Niin ja onhan meillä se seikkailulomaosuuskin (Albania, Makedonia ja Pohjois-Kreikka vuokra-autolla) tässä vielä toisella viikolla edessä, että ehkä pitäisi vaan keskittyä nyt todellakin lataamaan akkuja sitä varten…

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Anna / 270 Degrees August 10, 2016 at 07:27

  Ymmärrän tuon tuskan, sillä mäkään en oikein osaa reissuilla olla paikoillani – vielä entistä vähemmän varmaan nyt käynnissä olevan maailmanympärimatkan jälkeen… Mutta hei, tuo teidän loman toinen osuus kuulostaa aivan huipulta ja luulenpa myös, että oikeasti teillä on sielläkin mukavampaa kuin pakettimatkakohteiden turistihelvetissä 🙂 Tsemppiä, rentoutukaa ja nauttikaa!

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:01

   Kiitos tsempeistä (siis kuinka koomista on ylipäätään, että voi joutua toivottamaan jollekin tsemppilä LOMALLE? 😀 I die.)! Tänään meni jo paljon paremmin: otin kahdet päikkärit ja mies paikansi hotellin, jonka poolilla saatiin käydä polskimassa. Kyllä tästä vielä hyvä loma tulee! 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou August 10, 2016 at 07:59

  Voi ei, onpas harmillista 🙁 Mutta käykää Pargassa päiväretkellä vaikka taksilla, niin saatte mukavaa vaihtelua. Sielläkin on kivoja pikku perheravintoloita, mutta myös mukavasti nähtävää ja kierreltävää. Toivottavasti kaikki muuttuu vielä iloksi ja teillä on huippu loma! 🙂

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:02

   Juu niin mä tuossa suunnittelin, että täytyy kysäistä taksikuskien taksa Pargan pyörähdykselle! Tai tiedustella josko sinne menisi bussi tuosta isolta tieltä. Tänään oli jo parempi päivä! 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat August 10, 2016 at 08:14

  Rehellisyys se maan perii 😀 Mun on hirmu vaikea myöntää itse jos joku valinta ei ole mennyt ihan täysin maaliin tai vastaa niitä omia odotuksia. Silloin sanon, että en saa vaan paikasta jotenkin nyt otetta 😀 Mutta ihan vakavissaan, sun kesä on ollut aivan hirmu raskas. Täysin ymmärrettävää, että sitä kaipaa vaivattomuutta ja itselleen tuttuja toimintamalleja. Uskon vahvasti, että viikon päästä olet jättänyt sydämesi tuohon pieneen Kreikkalaiseen kylään. Mutta jos näin ei käy, niin onhan teillä tosiaan vielä se seikkailun täyteinen viikkokin edessä. Odotan jo innolla kuulumisia niiltä kulmilta, sillä kyseiset nurkat on ollut meilläkin aina välillä suunnitelmissa 🙂 Voisin kyllä lomailla kernaasti myös tuossa kylässä. Nautinnollista loman jatkoa!

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:06

   Ai että teki kuule hyvää vähän tilittää! 😀 Eiköhän tää tästä suttaannu. Lauri kävi tänään kärrytteleen U:n kans pari timmaa niin mä sain nukkua rauhassa päikkärit, ja pojat oli sillä aikaa keksineet, että voidaan mennä läheisen hotellin uima-altaamme uimaan ja ottamaan aurinkoa – ja sieltä löytyi ne aurinkovarjotkin 😉 Ainut takaisku tälle päivälle oli et tipautin iPhonen kivilattialle ja noh, sanotaanko että vaihtoon menee 😀 Mutta ehkäpä sekin oli tarkoitettu, pakollinen (semi)sometauko! Semi siksi, koska onhan mulla tää läppäri mukana ja pääsen iltaisin tällä päivittämään 😉 Mut enpähän roiku koko ajan luuri kourassa!

 • Reply Laura / My Passport Pages August 10, 2016 at 09:01

  Niin tuttu tilanne ja tunne! Tietää hyvin että isossa mittakaavassa kaikki on enemmän kuin hyvin, mutta silti ne pienet asiat välillä saa kupin ihan totaalisesti nurin. Ja sitten kun ääneen asiasta avautuu, niin tulee tunne, että melkein hävettää kun ottaa kierroksia. Mutta joskus vaan niinkin yksinkertainen asia kuin varjon puute voi pilata täysin sen täydellisen rannan, sen huomasin itsekin talvella Sri Lankassa, ja mulla ei ollut edes tuota vauvaa! Joskus vaan ei kohteet osu, mutta jos ei muuta niin sittenpähän osaa taas arvostaa niitä hyviä paikkoja entistä enemmän. Mutta kaikesta huolimatta ihanaa lomaa, toivotaan että fiilikset tuosta lähtee nopeesti nousuun. Mä täällä mielenkiinnolla oottelen millaisia seikkailuja teille vielä tulee eteen!

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:08

   Jep, luit mun ajatuksia 😀 Mietin postauksen julkaistuani että tulipa nolo tilitys, mutta tähänhän onkin porukka yllättävän hyvin pystyny samaistuun, heh. Tänään oli jo paaaljon parempi päivä ja fiiliskin! Taisi eilen painaa myös huonot yöunet. Jospa tää tästä. 🙂

 • Reply Aamu August 10, 2016 at 09:15

  Tsemppiä sinne. Onhan se totta, että pakettimatka on joskus vaan helpompi vaihtoehto. Jos haluaa aivot narikkaan- loman, vaan olla eikä miettiä tai etsiä itselle taikka perheen pienimmälle yhtikäs mitään. Nyt varmaaan painaa kuitenkin kaikki muutkin asiat, muulloin saattaisi suhtautua asiaan huumorilla. Uskon, että vielä osaat nauttia yhteisestä ajastanne tässäkin kohteessa, kunhan pahimmat harmitukset ja pettymykset saa kukistettua. Olehan armollinen itsellesi 🙂

  Oli muuten kiva lukea tälläinen totuudenmukainen kiukutuspostaus 🙂

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:44

   Joo mä luulen, että tässä painaa nyt muutkin jutut plus univelka, niin on huumori hakusassa – yleensä sitä kyllä löytyy 🙂 Kyllä tämä tästä vielä lomaksi käännetään! 🙂 Kiva kuulla, että rehellinen tilitys oli mukavaa luettavaa!

 • Reply sarsa/ Pohjoistuuli puhaltaa August 10, 2016 at 09:28

  Lataa akkuja, se on aliarvostettua puuhaa! Aina pitäisi olla menossa, tehdä ja suorittaa. Joutilaisuus luo aina jotain uutta tai ainakin ajatuksilla on aikaa kirkastua ja jalostua.

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:45

   Näin aion tehdä! Joutilaisuus on todellakin aliarvostettua. Jospa me kokeiltais nyt harrastaa sitä oikein urakalla 🙂

 • Reply Maarit August 10, 2016 at 10:25

  Eiköhän se iloksi muutu, nauttikaa rentoilusta ennen roadtrippiä. Minusta tosin pakettimatkoissakaan ei ole mitään vikaa. Ennen Jenkkireissua kaikki matkani olivatkin pakettimatkoja ja säännöllisesti edelleen seurailen tarjontaa. Tänäkin syksynä olisi hyvin voitu tehdä helppo pakettiloma, mutta ei löytynyt sopivaa kohdetta sopivaan hintaan ja siksi päätettiin lähteä omatoimisesti tsekkeihin. 🙂 Molempi parempi, tilanteesta riippuen!

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:47

   Nautitaan! Ja juu eihän niissä siis sinänsä ole mitään vikaa. Helppo loma ja silleen, ihan varmasti tullaan mekin näin perheellisinä taipumaan tulevaisuudessa herkemmin pakettilomille. Mut siistiä kyllä olla tällaisessa paikallisten kohteessa, vaikka välillä on yhteinen kieli hakusassa kun eihän nämä ole tottuneet näkemään täällä ei-kreikkalaisia 😀 Tänään tajuttiin, ettei olla ekaan pariin päivään nyt kuultu vielä kertaakaan mitään muuta kieltä ku kreikkaa – ei edes saksaa! Ja se on jo aika kova jos löytyy lomakohde ilman saksalaisia, hah 😀

 • Reply Jenna / With huge passion for life August 10, 2016 at 10:33

  Oh noes! Nyt lepäät ja keräät energiaa toisen lomaviikon seikkailuja varten 🙂 Tiedän kyllä tuon tunteen, kun sapettaa ihan pienikin asia. Joskus yövyttiin Kroatiassa pikkukylässä, joka oli vähän kaukana kaikesta ja rantakin huono. Kaikki oli periaatteessa hyvin, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi hyvin. Kaikista paikoista ei tosiaan vaan saa otetta ja ehkä sitä on odottanut niin paljon lomaa, että kuppi meinaa mennä nurin pienestäkin. Arvostat näitä kokemuksia varmasti vielä myöhemmin 🙂

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:49

   No ranta on isoin harmitus täälläkin, kun puuttui ne aurinkovarjot ja lisäks pikkukivirannalla oli vähän hankala kantaa vauvaa mereen lillutteleen. Mutta tänään löytyi hotelli jonka ihanaa poolia saadaan käyttää, jee! Kyl tää tästä 🙂

 • Reply Katinka August 10, 2016 at 17:43

  Minusta on ihan hienoa olla rehellinen ja kertoa, jos on pettynyt. Tai että odotti jotain muuta. Selvästi pääset siitä kyllä yli =D. Maisemat teillä on siellä aivan ihanat ja auronko lämmittää, joten kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu kuten itsekkin totesit =). Ihanaa lomaa!

  • Reply Laura August 10, 2016 at 22:51

   Kiitos Katinka! Joo ei täällä voi tässä kelissä ja näillä ruuilla ja hinnoilla kovin kauaa pettynyt olla, vaikkei ihan vastannutkaan ehkä mielikuvia. Mukava kuulla, että tällaista real time -tilitystä oli kiva lukea! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle August 12, 2016 at 13:54

  Tsemppiä Laura! <3 Viikko pikkuruisella paikalla voi tosiaan olla pitkä aika ja vauvan kanssa lomailu tuo mukaan varmasti ihan omat haasteet, joita lapseton ei osaakaan ajatella. Toivottavasti fiilis olisi jo näin pari päivää myöhemmin kohonnut ja se seikkailuosuus on varmasti oikein mahtava! 🙂

  • Reply Laura August 14, 2016 at 17:16

   Kiitti! Yllättävän nopeasti tää tässä nyt meni, huomenna edetään jo Albanian puolelle (mikä sekin oli pikkasen säädön takana, täytyy krjoitella siitä joskus erikseen…). Mut ihan hyvin täällä on saatu päivät kulumaan biitsillä ja poolilla 🙂 Tosin nyt tuli pikkuinen takaisku kun pojat sai flunssan mutta koitan jaksaa uskoa siihen, että loman toinen puolikas sujuu vielä hyvin 😀

 • Reply Laura August 12, 2016 at 14:31

  Hihihi, mä ihmettelin niin tätä otsikkoa, että piti tulla kurkkaamaan tänne että mitämitä. Kyllä sitä lasten kanssa vaan arvostaa helppoutta ihan uudella lailla, mutta en nyt sitten tiedä onko se pakettimatka silti ainoa vaihtoehto. Se ainoa reissu, mikä me on tehty vähän kauemmas, oli kyllä turistirysien turistirysään (Rodos :D) mutta omatoimireissu. Vuokra-autolla pääsi näkemään onneksi muutakin kuin hotellin altaan ja kansoitetut rannat, muuttui vähän käsitys tuosta saaresta. Toisaalta iiiiihanaa kun reilu vuosikkaan syöttäminen oli hotelleissa niin helppoa eikä tarvinnut siivota kuin lapsi (joku muu siivosi pöydät, tuolit, lattiat jne, luksusta). Ja kyllä se loma sujuu vähän mukavammin kun saa myös taaperon rytmeistä pidettyä kiinni, ei ole väsynälkäkiukkuista kersaa sitten pistämässä ranttaliksi. Näissä on aina monta puolta nykyisin. Toisaalta omatoimimatkasta saisi itse enemmän irti, mutta jos haluaa oikeasti levätä kunnolla, niin jonkinlainen valmistyyppinen matka voi olla parempi.
  Meillä on nyt se keskustelu menossa, että mies haluaisi syysreissuun jonnekin helppoon rantakohteeseen ja mä en jaksais maksaa siitä, et pääsee ylikansoitettuun hotelliin toisten turistien kanssa. Katotaan kumpi joutuu taipumaan (luultavasti minä ;)). Hauskaa reissua!

  • Reply Laura August 14, 2016 at 17:14

   Otsikko oli ehkä vähän tarkoituksella raflaava, mutta ei yhtään liioiteltu – niin monta kertaa toi lause on tullut tässä viikon aikana lausuttua että taitaa käydä niin et ens kerralla me todellakin lähdetään aivot narikkaan pakettimatkalle 😀 Ja varmasti tääkin olisi voinut olla ihan täydellinen loma, jos ois ollut aikaa suunnitella kunnolla. Tai siis, onhan tässä ollut aikaa, mutta ei oikein ollut tuossa heinäkuussa tämä reissu ihan päällimmäisenä mielessä, niin kaikki varaukset tehtiin sitten ihan roiskaisten vaan eikä oikein mietitty loppuun asti asioina. Noh, tekemällä oppii jne. Mut joo, ens kerralla jonnekin, missä uima-allas on omasta takaa hotellissa, ravintoloista löytyy syöttötuolit (niin ei tartte sotkea rattaita/toimia jomman kumman vanhemman syöttötuolina) ja jonkun sortin julkinen liikennekin ois ihan jeba, jos ei vuokraa autoa. Puuh 😀

 • Reply Pirita August 12, 2016 at 19:11

  Me oltiin aika lailla teidän naapurissa, Mitikas -nimisessä kylässä ja just kirjoittelin blogiin, kuinka ihanan rauhallista oli viettää viikko älyttömän pienessä kylässä. 🙂 Mutta ymmärrän hyvin, että se ei oo kaikkien mieleen, en minäkään kovin usein ihan noin pieniin paikkoihin matkustele.

  • Reply Laura August 14, 2016 at 17:03

   No kappas, mies kävi meidän majatalon isännän kanssa Mitikaksen kulmilla kaupassa ja pankkiautomaatilla tossa yks päivä! 😀 Ihan mukavasti täällä on nyt saatu päivät kulumaan. Uskomatonta, että täällä on high season, kun tuntuu ettei ketään ole missään. Mahtaa olla paikat kokonaan kiinni low seasonilla täällä.

   Yksi mikä täällä on ollut mahtavaa (ruuan ja auringon lisäksi) on ihmiset! Vaikka ei yhteistä kieltä löydy monenkaan kanssa niin vitsit että kaikki on siti superystävällisiä ja auttavaisia. Arvostan!

 • Reply Helena Arvio August 18, 2016 at 00:21

  tuttua, ku Välimeren risteilystä jäi valju ja keskinkertanen olo!

  • Reply Laura August 20, 2016 at 18:37

   No mä kävin lukemassa sun fiiliksiä, tosi harmi 🙁

  Leave a Reply