Luonnonmukaista spa-hemmottelua Pärnussa

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa, Lifestyle
July 30, 2016
Hedon Spa_Pärnu_Viro

Joskus me mammatkin tarvitaan vähän hemmottelua ja aikaa itsellemme, joten tämä postaus keskittyy nyt tähän teemaan, ja tarjoilee erittäin hyväksi havaitun vinkin hemmottelu- tai wellness-henkiselle lomalle Virossa! Nimittäin yksi menneen Baltian roadtripin kohokohdista oli allekirjoittaneelle Pärnussa koettu hemmotteluhoito. Olin vertaillut useampien eri hoitoloiden tarjontaa jo ennen reissua ja päätynyt tekemään varauksen Hedon Spahan kahdesta syystä: Hedon vaikutti todella laadukkaalta paikalta ja he tarjosivat kerrassaan ihanalta kuulostavaa, kokonaisvaltaista spa-hoitoa, joka suoritettiin täysin luonnonmukaisilla tuotteilla. Hoito kesti 90 minuuttia ja kustansi vain 67€. Koko elämys osoittautui hinta-laatusuhteeltaan niin loistavaksi, että päätin omistaa sille oman postauksensa.

Heti Hedon Span aulaan astuttuani minut ympäröi ihana rauha. Taustalla soi hiljaisella rentouttava musiikki, ja aulan tiskillä minut otti vastaan hymyilevä asiakaspalvelija. Hän ojensi minulle pehmoisen kylpytakin sekä tossut ja näytti, mistä löytäisin pukuhuoneen. Sonnustauduttuani kylpylävermeisiini minut ohjattiin kirkasvalolampulla varustettuun aurinkohuoneeseen odottelemaan, että hoitaja tulisi kutsumaan minua nimellä hoitohuoneeseen. Olin vissiinkin ainut asiakas sillä hetkellä odottelemassa pääsyä hoitoon, joten sain ihastella paikkaa aivan ylhäisessä yksinäisyydessäni.

Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmotteluHedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmotteluHedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmotteluHedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu

Pian Vera saapuikin hakemaan minua. Puhuin hänelle ensin englantia, mutta hänen kysäistessään puhunko suomea, vaihtui kieli ja koko loppuhoito juteltiinkin sitten sujuvasti suomeksi. Vera kertoi aluksi lyhyesti, mitä hoito pitäisi sisällään, esitteli tuotteet ja jutteli hoidon edetessä aina muutamalla sanalla, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Hän ei missään nimessä puhunut liikaa, mikä on mielestäni aika tärkeä juttu tällaisissa rentoutushoidoissa. En ainakaan itse jaksa höpötellä turhia (niin oudolta kuin se saattaa kohdallani kuulostaakin, hah), vaan haluan oikeasti rentoutua ja olla hiljaa.

Yksi juttu muuten, mikä itseäni henkilökohtaisesti ärsyttää monissa suomalaisissa vironmatkaajissa on se automaattinen olettama, että kaikki virolaisethan osaavat suomea. No, eivät osaa, eikä heidän kuulukaan sitä osata. Sen vuoksi mielestäni on kohteliasta aina aloittaa keskustelu englanniksi – he kyllä vaihtavat kielen suomeksi jos niin haluavat. Tämä karkaa nyt vähän sivuraiteille, mutta asiaan liittyen pakko avautua yhdestä sattumuksesta omassa hotellissamme Pärnussa. Eräs suomalaisnainen paukkasi aulaan kysymään työntekijältä suomeksi “Onko teillä jossain hoitoainetta”, eikä nuori aulapalvelutyöntekijä ymmärtänyt kysymystä. Ymmärtämistähän ei sitten edistänyt yhtään se, että kysymys kysyttiin suomalaisnaisen toimesta uudelleen, ärtyneenä, kovempaan ääneen ja selkeämmin artikuloiden… Huikkasin sitten naisen puolesta tytölle, että “She’s asking for conditioner for her hair”. Ja niin sai nainen sai hoitoaineensa – eikä edes kiittänyt, ei työntekijää eikä liiemmin meikäläistäkään. Missä on aikuisten ihmisten käytöstävät, oikeasti? Huoh.

No mutta, takaisin Hedoniin! Hoidon aikana Vera kävi läpi koko kroppani yksi raaja kerrallaan ja lopuksi vielä hemmotteli kasvot. Hoito sisälsi kokovartalokuorinnan, kevyen hieronnan ja ihanat La Biosthetiquen öljyt, jotka kuorinnan ansiosta imeytyivät ihoon ja tekivät siitä supersilkkisen. Kasvohoidon kohdalla meinasin nukahtaa, sillä hieronta oli niin uskomattoman taidokkaasti ja rentouttavasti eri tekniikoilla tehty, että olisin suonut sen jatkuvan ikuisesti. Hoidon jälkeinen fiilis oli niin raukea, etten muista hetkeen tunteneeni sellaista rentoutta. Aivan kertakaikkisen taivaallinen fiilis.

Hoidon jälkeen minulle tarjoiltiin vielä teetä, jonka pääsin nauttimaan rentoutushuoneeseen kaikessa rauhassa. Fiilistelin kasvojeni ihoa, jonka pehmeys oli verrattavissa vauvani ihon silkkiseen pehmeyteen, ja sen tuntui aika uskomattomalta – että kolmikymppisen univelkaisen mutsin iho voikaan tuntua niin silkkiseltä ja hehkua niin upeasti! Tuollaiseen käsittelyyn kun pääsisi viikoittain niin ah.

Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu

Hedon Spa on hotellin yhteydessä oleva hiljainen spa-kylpylä, eli sieltä uupuivat kaikki kiljuvat lapset. Vaikka spa oli hiljainen, niin silti hotelliin saa majoittua lasten kanssa, mikä takaa kyllä sen, että me tullaan vielä joskus palaamaan tuonne! Fiilistelin jo reissussa, että varaan meille seuraavalla kerralla ihanan pitkän hemmotteluviikonlopun Hedonista – ja mikä parasta, spa-loma ei vaadi onnistuakseen kesäkelejä, joten sinnehän voi mennä vaikka talvella. Hotelli & spa sijaitsee kuitenkin ihan rannalla, joten kesälläkin sieltä pääsee suoraan biitsille. Eikä kävelymatka kaupungin keskustaankaan ollut pitkä.

Joo, tuonne me kyllä majoitutaan seuraavan kerran, kun Pärnuun eksytään.

Hedon Spa_Pärnu_Viro_kylpylä_hemmottelu

Onko siellä linjoilla joku, joka olisi yöpynyt Hedonissa? Kuulisin mielelläni kokemuksia! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply