Meidän perheen ensimmäinen telttaretki

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
July 28, 2016

Teltta ja riippumatto on saatu Partioaitasta blogiyhteistyön myötä.

Olenkohan koskaan maininnut, että joskus muinaishistoriassa minäkin olen ollut aktiivinen partiolainen? Harrastus jäi lopulta hevoshulluuden myötä, mutta jo verenperintönä saatu rakkaus luontoon on säilynyt ja oikeastaan vain voimistunut vuosien varrella. Lapsuudessani emme juurikaan matkustaneet ulkomaille, vaan joka kesä auton katolle (kyllä, koska peräkontti oli naurettavan kokoinen ja yleensä siellä matkusti perheen pystykorva) pakattiin teltta tykötarpeineen ja suuntasimme koko perheen voimin kohti Pohjois-Suomen korpia marjojen perässä. Oma ehdoton suosikkini oli hillojen poiminta vaikka suossa tarpominen paarmojen ja sääskien armoilla ajoittain vähän kyrsikin. Joskus itikoita oli niin paljon, että jopa syödä piti sääskiverkko päässä nopeasti hyttyslakin raosta suupalat haukaten. Mutta kylläpä pienen tytön säästöpossua lämmitti, jos onnistui haalimaan kokonaisen sankollisen hilloja torilla tai naapurin mummolle kaupattavaksi.

Telttailu, retkeily ja luonnossa liikkuminen ovatkin itselle siis kovin tuttuja juttuja, joiden pariin on ollut näin aikuisuuden ja oman perheen myötä mahtava palata. Vapaus yöpyä ikiomassa yksiössä järvenrannan kauneimmalla paikalla auringonlaskua ihaillen houkuttelee minua mielikuvallaan harva se päivä. Ainut este meidän perheen ja luonnossa yöpymisen välillä on ollut viime aikoina armas mieheni. Hänelle lukuisat armeijan sentin paksuisilla telttapatjoilla nukutut yöt ovat jättäneet syystäkin traumansa, eikä meidän pari vuotta sitten Itävallassa koettu reissun ainoaksi jäänyt telttayö ollut kuulemma yhtään sen parempi, kun minä isoine raskausmahoineni vein leijonanosan teltan pinta-alasta. Selkeästi nämä epämukavat kokemukset vaativat unohtuakseen jotain ainutlaatuista ja pehmyttä laskeutumista telttailun iloihin, joten viime viikolla helleaallon iskiessä mökkimaisemiimme pohjoiseen päätin ryhtyä käännytystoimiin.

Kasasimme isän kanssa teltan rannan välittömään läheisyyteen ja nukkumamukavuuden takaamiseksi roudasin mökistä pari paksua patjaa, jolloin eivät teltan alle jääneet muutamat puunjuuret lokoisia telttaunia haittaisi. Illan koittaessa suuntasimme koko perheen kera ensin saunaan. Puukiukaan kosteissa löylyissä rentoutumisen jälkeen grillasimme rannassa yötöntä yötä ihastellen, mies kävi melomassa peilityynellä järvellä ja me pojan kanssa keinahtelimme ennen nukkumaan menoa riippumatossa veden vaimeaa liplatusta kuunnellen. Kun pieni taaperomme oli nukahtanut omaan makuupussiinsa paras ystävänsä Pullander viereen käpertyneenä ja auringon pikkuhiljaa laskiessa mailleen, siirryimme me aikuiset vielä laiturille istumaan iltaa ja nauttimaan hiljaisuudesta. Kertakaikkisen täydellistä.

Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-8 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-5 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-6Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-14Kostocity riippumatto-1Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-11 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-9 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-7Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-17Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-4 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-13Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-2 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-3 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-1 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-15 Kostocity Taivalkoski Kesämökki Suomi Finland Sunset Auringonlasku Retkeily-16

Ja mitenkä se telttayö sitten sujui? Mainiosti! Itse nukuin erinomaisesti ja elämänsä ensimmäistä telttayötä viettänyt poikamme veteli sikeitä paremmin kuin yökausiin vain pari kertaa maitohuikalle heräten. Entäpäs ne miehen unet? Sen verran makoisasti, että revanssia voidaan kuulemma harkita lähitulevaisuudessa.

Joten kyllä, uusintakierros on todellakin luvassa! Ja sillä kertaa mukaan napataan meidän uutuuttaan kiiltävät vimosen päälle olevat telttapatjat.

Kelpaisiko sinulle lämmin kesäyö teltassa?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Laura / Kaiken maailman matkoja July 28, 2016 at 14:37

  Oi, upeita kuvia! Vaikka meijän Afrikan reissu onkin ollut upea, tämmösiä kuvia katsoessa sitä jo kyllä kaipaa Suomeen, saunaan, mökille ja oman teltan rauhaan meluisista hostelleista!

  • Reply Rimma July 28, 2016 at 19:07

   Kiitos Laura! Wau Afrikka. Vielä joskus itsekin, kun poika on niin iso, että ymmärtää vähän eläinten päälle 😀 Mutta todellakin. Mikään ei kyllä voita tätä Suomen kesää <3 Se osaa kyllä helliä kauneudellaan ja lämmöllään!

 • Reply Katinka July 28, 2016 at 14:38

  Voi miten upea ja lämmin tunnelma kuvissa! Varmasi oli upea reissu ja melkoinen elämys pikkumiehelle =). Luonto on ihana asia. Onneksi siitä osaa melko moni nauttia. Ihanaa kesää teidän perhelle <3!

  • Reply Rimma July 28, 2016 at 19:06

   Kiitos! <3 Oli meillä kyllä mukavaa ja poika otti telttayön kyllä ihan kuin vanha tekijä! Mikäpäs hänellä oli meidän keskessä nukkuessa, koira jalkopäässä tyytyväisenä tuhisten ^_^ Ihanaa kesää myös teidän perheelle!

 • Reply Annu July 28, 2016 at 17:24

  Täydellistä<3 kuulisin mielelläni lisää teidän telttapatjoista, hyvät sellaiset nimittäin etsinnässä 😉
  -Annu

  • Reply Rimma July 28, 2016 at 19:05

   Muotoilin ehkä vähän väärin, sillä meillä on sellaiset ilmalla täyttyvät, mutta ne ei ole järin hyvät! Nyt pojalle on uusi paksu hyvin kylmyyden eristävä patja ja just ollaan arvottu, että ostetaanko itselle samanlaiset vai jotkut toiset 🙂 Palaan siis tähän asiaan vielä myöhemmin!

  • Reply Laura July 28, 2016 at 22:47

   Annu multa on tulossa ens viikolla retkeilypostausta Repovedeltä tähän samaiseen blogiin ja meillä on hyvät telttapatjat perusretkeilyyn – pysyttelehän linjoilla niin kuulet niistä piakkoin lisää 😉

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar July 29, 2016 at 12:44

  Teltat ja riippumatot (niin, ja matkailuautot) ovat parhaita retkikavereita! Kauniita kuvia ja ihania kesäyön tunnelmia! 🙂

  • Reply Rimma July 29, 2016 at 13:57

   Kiitos Laura! Ja ne todellakin on! Voi että, kun saatais mekin oma matkailuauto tai ehkä ennemmin se paku. No, ehkä joskus 🙂

 • Reply Marikaw July 29, 2016 at 18:03

  Ihanat kuvat! <3 Näitten kuvien perusteella houkuttaa telttayö, mut viime vuoden jäätävän kylmät yöt Kilpisjärvellä muistuttelee takaraivossa joten siinä mielessä ei. 😀

  • Reply Rimma August 2, 2016 at 14:30

   Aijai kuulostaa tosissaan olleen jäätäviä öitä 😀 Ymmärrän vallan hyvin, jos joutuu pitää pientä telttailutaukoa! Kiitos <3

 • Reply Anna July 29, 2016 at 19:55

  Aivan upeita kuvia ja tuli kyllä ikävä Suomen kesäyöhön – tuollainen telttaretki todellakin kelpaisi. Muutenkin niin nostan hattua kaikille jotka reissaa, retkeilee ja eräilee sittenkin, kun on lapsia kehissä! Sellainen vanhempi haluan itsekin joskus tulevaisuudessa olla 🙂

  • Reply Rimma August 2, 2016 at 14:32

   Kiitos Anna! Oli kyllä upea yö ja auringonlasku, taas kerran 🙂 Lapsen kanssa matkailu ja retkeily on melkoista kompromisseilyä, mutta todellakin sen arvoista <3

 • Reply Lyhyt oppimäärä lasten kanssa retkeilyyn - RIMMA + LAURARIMMA + LAURA November 16, 2016 at 18:11

  […] lähimetsään (esimerkkejä meidän lähiretkistä voit lukea mm. täältä ja teltan kanssa täältä). Kun on valmis ottamaan seuraavan askeleen, kannattaa suunnata kansallispuistoihin, joista […]

 • Leave a Reply