Sõrven majakka Saarenmaalla

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
July 9, 2016
Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro

Retki Sõrven majakalle on meikäläisen mielestä ihan must do, jos on autolla liikenteessä Saarenmaalla. Ajomatkaan Kuressaaresta majakalle eli eestiläisittäin tuletornille meni aikaa 45 minuuttia (ja matkan aikana bongasimme mm. kaksi kertaa kotkan ihan lähietäisyydeltä!) kauniiden saarenmaalaisten maisemien halki saaren eteläisimpään kärkeen, josta voi tihrustaa aina Latvian rannikolle saakka.

En ollut taaskaan vähään aikaan päässyt käymään yhdelläkään majakalla, joten olin aika into piukassa, kun ajelimme Säären kylään päin. Perillä meitä odotti simppeli mustavalkoinen majakka ja upeat rannikkomaisemat joka puolella sen ympärillä. Sõrven nykyinen majakka ei ole alkuperäinen tuolle paikalle pykätty majakka, vaan 1960 rakennettu “uudiskohde”. Alunperin niemenkärkeen on rakennettu majakan virkaa toimittanut kivitorni jo 1770, mutta tuo alkuperäinen torni tuhoutui I maailmansodassa.

Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro-20Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro-10Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro

Tämä yksinkertainen betonimajakka ei ehkä ole ulkonäöllisesti se kaikkein upein, mitä olen ikinä nähnyt, mutta kyllä taas vaan tuo merellinen ympäristö, sinisenä välkehtivä ulappa, lokkien kirkuna ja tukkaa pörröttävä tuuli tekivät tehtävänsä ja huomasin jälleen haaveilevani kesästä majakkasaarella. Ehkä vielä joku kaunis päivä…

Majakan sisälle ei päässyt vierailemaan, mutta ulkona riittikin sitten ihmeteltävää niin isommille kuin pienimmäisellekin matkalaiselle linnunsulista kyykäärmeeseen. Oli muuten ensimmäinen kerta kun muistan nähneeni kyyn niin läheltä! Eli vinkkiviitosena, kannattaa vähän katsella mihin siellä astuu, kun kyykkii pusikossa valokuvaamassa. Meni meinaan pikkuisen kylmät väreet selkäpiitä pitkin kun tajusin, että olin painanut siellä pöpelikössä menemään katsomatta yhtään, mihin astuin, ja siten lähtiessämme Lauri tosiaan bongasi tuon luikertelijan. Huh.

Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_ViroSorven_majakka_Saarenmaa_Viro Sorven_majakka_Saarenmaa_Viro

Majakan ohella paikalla on vierailijakeskus ja ravintola, jossa kävin hörppäämässä kahvit ja imettämässä pojan enenn kuin lähdimme paluumatkalle. Pihamaalla oli lasten leikkialue keinuineen, ja olihan se käytävä myös vähän kiikkaamassa pojan kanssa, vaikka keinu olikin meidän isolle pienelle miehelle vielä vähän liian iso. Rantaan oli rakennettu myös komea juhannuskokko, joka on varmasti ollut upea näky saarenmaalaisessa juhannusyössä.

Alueella pääsee hyvin liikkumaan lastenrattaiden kanssa, paitsi jos haluaa mennä tutkimaan tarkemmin kivikkoista rantaa. Lämmin suositus Saarenmaan reissaajille!

***

Lue myös aikaisempi postaus Kuressaaresta.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Inka July 10, 2016 at 08:06

  Tää majakka on mun mielestä niin kaunis!!!! En tiiä mikä siinä oikein viehättää, mutta satanolla upeimpia näkemiäni, vaikka nää kirjoititkin olevasi toista mieltä. Jotenkin tuolla kolahti vaan kaikki, ja vaikka en oo mikään suuri majakkafani, Säären majakka on kyllä suokkarikohteita koko Viron saaristossa.

  Ja loppuun vielä kasa sydämiä just sulle: <3 <3 <3 <3 <3

  • Reply Laura July 18, 2016 at 22:16

   Mulla on sama ku Maaritilla, että miellän puna-valkoraidaliset majakat kauneimmiksi, ja ehkä siks just esim. Märket kiilaa tän ohi kauneudessa vaikka se onkin sitten ihan eri mallinen laitos 🙂 Kasa sydämiä itelles <3 <3 <3 <3

 • Reply Maarit July 13, 2016 at 12:24

  Kesällä pitää kyllä olla varovainen kärmeksien kanssa! Kaunis majakka, mutta mun omaan mieleen on iskostunut puna-valkea majakan väritys jotenkin kaikkein symppiksimpänä. Kyllä läheltäkin löytyy ihania paikkoja, meidän syksyn lomasuunnitelmat on vielä yhden viikon osalta auki. Katsotaan huristellaanko Baltiaan vai mitä tehdään. 🙂

  • Reply Laura July 18, 2016 at 22:15

   No sama juttu, puna-valkoiset majakat on munkin lemppareita niin ehkä siks tää ei ollut se kaikkein upein, minkä mä osaan kuvitella! 🙂 Baltiaan on kyllä helppo huristella, ei muuta kuin sinne vaan!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. July 27, 2016 at 14:47

  No on kyllä kaunis majakka ja muutenkin koko sen ympäristö! Upea luonto!

  • Reply Laura July 28, 2016 at 11:23

   Totta turiset! Noissa rannikkomaisemissa on aina jotain taikaa ^_^

 • Reply Herkullisin taukopaikka matkalla Tallinnasta Tarttoon: Põhjakan kartano - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA April 18, 2017 at 11:19

  […] Sõrven majakka Saarenmaalla […]

 • Leave a Reply