IGTT: 5 asiaa, joista aion nauttia Suomen kesässä

Kotimaanmatkailu
July 7, 2016

Meidän perheen ulkomaanreissut ovat tältä kesää takanapäin ja loput lomasta aiomme nauttia täysin rinnoin Suomen suvesta. Muutama päivä päätettiin ladata akkuja ihan vaan kotosalla vatsataudeista ja flunssasta toipuen, mutta heti ensi viikolla auton keula kääntyy kohti väljempiä lomailumaisemia pohjoisessa. Paljon on suunnitelmia mielessä tulevien viikkojen varalle, mutta koska tykkäämme pitää aikataulut väljinä ja mennä ennemminkin fiiliksen mukaan, emme ole paria pikkujuttua lukuunottamatta lyöneet vielä mitään lukkoon. Mutta jos jostain niin ainakin näistä viidestä asiasta aiomme lomamme aikana nauttia.

1. Yöttömän yön aurinko

Onko mitään kauniimpaa, kuin yöttömän yön aurinko? Heinäkuussa keltainen ystävämme sentään laskee lyhyeksi hetkeksi pohjoisen mökillämmekin maillensa, joten ei tarvi edes valvoa kovin myöhään nähdäkseen niin auringonnousu kuin -laskukin. Ja sen aion tänäkin kesänä tottavie tehdä! Rantapuiden väliin ripustetusta riippumatosta käsin öinen järvimaisema näyttää erityisen taianomaiselta.

Pyhitys

2. Metsissä samoilu perheen seurassa

Ensi viikolla luvassa on tätä lajia ainakin riittävästi, sillä olemme suuntaamassa muutamaksi päiväksi tulevan kansallispuiston, Hossan, alueelle retkeilemään. Tuskin maltan odottaa! Hossa on minulle lapsuudesta ja nuoruudesta kovin tuttu kohde, mutta näin aikuisiällä vierailut ovat jääneet ihan pariin hassuun kertaan. Metsissä samoilua tulee varmasti tapahtumaan myös mökkimaisemissa ja ajatuksena on huiputtaa yläpuolella olevassa kuvassakin näkyvä Pyhitys.

Kotimaan Matkailumessut_Tampere_Supermessut

3. Rantasaunan lempeät löylyt

Ystävät ja perhe tietävätkin, että epäsuomalaiseen tyyliin en oikeastaan juuri perusta saunomisesta. Ainoan poikkeuksen tekee isäni rakentaman rantasaunan lempeät löylyt kesäillassa. Oikeastaan jo odotan, että pääsen pukemaan äidin ikivanhan ripulinruskean kylpytakin päälleni ja hipsuttelemaan avojaloin pitkin viileitä pitkospuita saunan lämpöön.

Kostocity Taivalkoski Kosto Kotiseudutkartalle20

4. Veneretki ilta-auringossa

Viime kesänä meillä jäi vauvan kanssa veneretket väliin, mutta nyt on pojalle hommattu omat pelastusliivitkin, joten pieniä veneretkiä on taatusti luvassa! Taaperomme on erityisen ihastunut vedessä polskiviin kaloihin, joten toivottavasti niin mökkimme kuin Hossan kirkkaissa vesissä päästään ihailemaan pinnan alla eläviä suomukylkiä.

mökillä kostocity kostojärvi sunset auringonlasku kesäloma-3

5. Eläinten kuvaaminen

Tämä juttu on ehdottomasti yksi kesän odotetuimmista. Hossan myötä on toteutumassa nimittäin yksi pitkäaikaisista haaveistani ja olen lähdössä puolen vuorokauden mittaiselle karhusafarille metsän kuninkaita bongaamaan. Kuinka siistiä on se! Viime kuun mökkireissulla sain häthätää ikuistettua kaukaa järven selän poikki uivan hirven, joten nyt karhujen bongaustakin ajatellen olisi tarvetta kunnon teleobjektiiville. Suosituksia riittävästä polttovälistä otetaan lämmöllä vastaan! Minulla on vain 150mm linssi ja pelkään ettei se ole todellakaan tarpeeksi. Jos jollain löytyy mahdollisuus vuokrata tai lainata Olympus OM-D:hen tai Canonin järkkäriin istuva laadukas tele, niin olisi todellakin kiinnostunut.

Suomen kesä-4

Voi kesä, että oot sitten parasta aikaa ihmisen elämässä.

Mistä asioista sinä aiot nauttia Suomen kesässä?

*****

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen postauksesi alla olevasta linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua RIMMA+LAURA -matkablogin, Travelloverblogin, tai Muru Moun kautta. Voit lisätä linkkisi mihin tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Tarkempia ohjeita saat täältä. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #igtravelthursday-tunnisteella. Meidät löydät Instasta nimillä @laurarumbin ja @rimmanen sekä blogimme nimellä @rimmalaura. Kurkkaa myös @adventuringmoms


You Might Also Like

33 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa July 7, 2016 at 07:21

  Minä kaipaisin rantasaunaa, haarvinaista herkkua kun sellaiseen pääsen ja tuo teidän mökkisauna näyttää aivan mainiolta. Hossassa olen joskus kauan kauan sitten retkeillyt ja mieli tekisi sinne uudestaan.

  • Reply Rimma July 7, 2016 at 12:54

   Mökkisauna on kyllä ihanin ikinä! Tämä kuva on itseasiassa parin vuoden takaa ja sauna näyttää tänä päivänä kovin erilaiselta uuden kuistin kera 🙂 Pitääkin ottaa päivitetty saunafiilistelykyva. Ensi vuonna Hossasta tulee kansallispuisto, joten voi kyllä, sinne vaan!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä July 7, 2016 at 09:54

  Oi että on upeat Suomi-kuvat! Ja niin totta, että kesä (erityisesti Suomen kesä) on parasta aikaa ihmisen elämässä. Minullakin on kesän ulkomaan reissut takana (tai Norja vielä myöhemmin odottaa) ja nyt nautitaan Suomen suvesta. Edes tämä sade ei minua haittaa. Mökeilyä, suppailua, lettukahveja, hyviä ystäviä, kesäkonsertteja, retkiä saareen, auringonlaskuja ja -nousuja, mansikkasuklaakakkuja. Ah, niistä on hyvä kesä tehty <3.

  • Reply Rimma July 7, 2016 at 12:55

   Tiiätkö, ei minuakaan haittaa sade! Oikeastaan viihdyn parhaiten ulkona, kun ei ole hirveästi yli 20 astetta lämmintä 😀 Ihania suunnitelmia sinullakin Suomen kesään. Minä en ole vielä koskaan päässyt suppailemaan, joten se olisi vielä haaveissa toteuttaa! Ehkä tänä kesänä?

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani July 7, 2016 at 11:54

  Oi että näitä ihania kuvia katsellessa tulee ikävä Suomeen! onneksi pääsemme sinne jo ensi viikolla! Näin ulkosuomalaisena Suomen loma on todellakin harvinaista herkkua ja kesä aivan parasta aikaa Suomesta nauttimiseen. Odotan innolla maaseudun rauhaa ja saunomista. Isälläni on veikeä tynnyrisauna pihalla, joten siinä saa ihan omanlaisensa tunnalman saunomiseen. Rantasauna olisi vielä parempi, mutta sellaista ei valitettavasti ole! Lapset odottavat eniten järvessä uimista ja tuoreita herneitä 😀

  • Reply Rimma July 7, 2016 at 12:56

   Ai vitsi kun tuo tynnyrisauna kuulostaakin huikealta! 🙂 Ja voin kuvitella, että lapsille tuo järvessä uiminen on kesän kohokohtia. Niinhän se oli itsellekin lapsuudessa. Ihanaa Suomi-lomaa!

 • Reply Teija / Lähdetään taas July 7, 2016 at 12:25

  Wau! Karhusafari. Sellaisesta minäkin haaveilen. Nyt aloin heti tietysti pohtia, ehtisikö vielä tänä kesänä, vai meneekö ensi kesälle. Ainakin olisimme Keski-Suomessa pari viikkoa tästä eteenpäin, ja lapsenvahditkin olisi kerrankin lähettyvillä. Toisaalta, nyt suunnitelmissa olisi tylsistyä oikein olan takaa mökeillä. Karhu olisi kyllä ihan hurjan hienoa nähdä!

  • Reply Rimma July 7, 2016 at 13:06

   Tiiätkö minäkin olen haaveillut monen monta vuotta ja olen niin onnellinen, kun se vihdoin ja viimein toteutuu! Harmittaa vain, kun ei ole tarkoitukseen sopivaa teleobjektiivia olemassa enkä haluaisi sellaista nyt vielä ostaakaan, kun en ei ole varmuutta miten paljon sille tulisi käyttöä. Toivottavasti sinäkin pääset vielä bongaaman karhuja, jos et tänä kesänä niin vaikka sitten ensi vuonna 🙂

 • Reply Heidi / Auringonalla July 7, 2016 at 12:40

  Ihania kesäjuttuja! Mä toivoisin, että pääsisin vihdoin mökille ja ihailemaan niitä auringonlaskuja sekä kylpemään rantasaunaan. Ja uimaan järveen, vaikka olenkin vilukissa!

  • Reply Rimma July 7, 2016 at 13:07

   Toinen vilukissa ilmoittautuu hep! On aika pitkä tovi vierähtänyt, että olen tarennut uida meidän mökkivesissä 🙂 Ehkä tänä kesänä? Toivottavasti sun toive totetuu <3

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija July 7, 2016 at 13:19

  Ihanan kuuloisia kesäjuttuja! 🙂 Mulla on ihan auki loppukesän suunnitelmat, mutta tuskin Turkua kauemmas lähden. Utöstä olen haaveillut, mutta saa nähdä miten käy.

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:05

   Oi Utö! Minäkään en ole siellä koskaan käynyt. Olispa ihana. Toivottavasti pääset sinne 🙂

 • Reply Erika July 7, 2016 at 13:36

  Rakastan kesäsadetta! Ja varsinkin sen jälkeistä raikasta tuoksua. <3 Suomen kesässä ei oikeastaan ole muuta inhottavaa kuin pirulliset paarmat…

  Vanhempanikin kävivät viime vuonna Hossassa. Olin ihan kateellinen niille maisemille! <3 Omasta Lapin-reissustani on jo jonkin verran aikaa, eikä sinne varmaan tule mentyä tänäkään vuonna… Poikaystävän kanssa on suunnitelmissa käydä Porin Reposaaressa ja Muroleen kanavalla. 🙂 Yyterissäkin olisi kiva päästä käymään pitkästä aikaa…

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:07

   Joo totta! Lämmin kesäsade. Ai että. Ja me päästiinkin saamaan vähän paarmoista esimakua vaeltaessamme helteessä just viime viikolla Hossassa 😀 Mutta onneksi maisemat oli niin upeat, ettei paljon paarmat harmittaneet! Ihania Suomi-suunnitelmia teilläkin 🙂

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi July 7, 2016 at 16:15

  Suomi on kyllä kaunis ja ihana maa, mutta täällä on melkein aina ihan kamalan kylmä. Tämäkin kesä on tähän mennessä ollut muutamaa päivää lukuunottamatta varsinaisen murheellinen. Viime kesänä jäi moni orastava kotimaanmatkasuunnitelma puolitiehen huonon sään takia, senkin vuoksi toivon tästä kesästä vähän parempaa… :–)

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:08

   Mutta toukokuuhan oli pelkkää hellettä! 🙂 Tai sitten kun mulle riittää se 21 astetta oikein mainiosti “helteeksi” niin muistan väärin 😀 Toivotaan siis ihania lämpimiä kesäpäiviä!

 • Reply Terhi / Muru Mou July 7, 2016 at 17:45

  Ripulinruskea 😀 Minäkään en ole mikään saunomisen suurin ystävä, mutta tuo saunakuva on niin idyllinen, että tuollaisessa saunassa saunoisin mielelläni 🙂

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:09

   Kyllä tuo rantasauna on vain jotenkin niin rakas ja siellä rentoutuu ihan eri tavalla, kuin meidänkin kaupunkikodin sähkösaunassa, jossa olen neljän vuoden aikana käynyt ehkä kahdesti 😀

 • Reply Katja/Historia de Viajes July 7, 2016 at 19:19

  Ihana listaus! Metsät, yöttömän yön aurinko ja veneretket siinä on kyllä kolme niin kovaa että oksat pois!

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:10

   Oijoi, todellakin kolme kovaa <3

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa July 7, 2016 at 20:23

  Ihanalta kuulostaa! Mua harmittaa, etten raaski “tuhlata” lomaani Suomessa reissaamiseen. En tiedä auttaisiko enemmän lomapäiviä asiaan, vai ahnehtisinko silti vaan enemmän ulkomaanreissuja. Soutelemaan olisi ihana päästä, en ole ollut soutuveneessä vuosiin. Mulla ei ole Suomen kesän suhteen sen suurempia suunnitelmia. Toivon toki aurinkoisia päiviä ja sitä, että ehtisin tehdä edes päiväreissuja kivoihin kaupunki- ja luontokohteisiin 🙂

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:11

   Me ajateltiin myös joskus niin, että aina kun lomaa reissuun ulkomaille, mutta jotenkin nyt lapsenkin myötä on vielä enemmän virinnyt halu reissata just kotimaassa 🙂 Toivottavasti saatte päiväreissuja ja just niitä aurinkoisia päiviä! 🙂

 • Reply Maarit Johanna July 7, 2016 at 21:14

  Tuo venekuva on niin kaunis! En ole ehtinyt joelle tänä kesänä kuin kerran ja se on auttamattoman vähän. 🙁 Pitäis päästä fiilistelemään. Näissä on ihana valo <3

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 09:12

   Kiitos Maarit <3 Toivottavasti jokiretket vielä tälle kesälle kutsuvat monen monta kertaa! 🙂

 • Reply Maarit July 8, 2016 at 09:09

  Me ollaan jo ehditty nauttia kesästä kotisuomessa ihan harvinaisen paljon. Minulle kesässä on parasta reissut Itä-Suomeen ja luonnossa kulkeminen. Noista karhusafareista on meilläkin puhuttu paljon, kovasti tekisi mieli lähteä, mutta ovathan ne melko hinnakkaita ja onhan siinä muutenkin pohdittavaa. Ehkä ensikesänä tai joskus myöhemmin. Kuulostaa huipulta, että pääset nallukoita katselemaan! Minulla on ihan sama ongelma tulevaa Afrikan reissua silmällä pitäen, että tällä hetkellä puuttuu sekä kamera, että objektiivi. Kovasti yritän pähkäillä mikä olisi paras kombo hinnaltaan ja laadultaan. 🙂 Somen kesä on kyllä niin ihana, että itse en oikein kesällä kaipaa ulkomaille, minua ei viileys haittaa kun kaikkialla on kuitenkin niin kaunista!

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 13:33

   Itä-Suomi onkin niin kaunis! Meillä on haaveissa lähteä Kolin suuntaan vielä tämän loppukesän tai syksyn aikana, mutta katsotaan miten se järjestyy. Pitää sitten kysyä sinulta parhaat vinkit! 🙂 Karhusafari oli kyllä oikein mukava kokemus. Minusta kaikki oli järjestetty tosi hienosti, vaikka itse aika tarkalla silmällä tietysti koitan katsoa ja miettiä sitä eettistä näkökulmaa, niinkuin ehkä arvasitkin 🙂 Minulla oli tuolla käytössä 300mm (kinovastaavuus 600mm) ja sen lyhyemmällä ei kyllä olisi kuvaus onnistunut alkuunkaan, koska karhut pysyttelivät niin kaukana. Minuakaan ei viileys haittaa, kun ei vain sada taukoamatta! Suomen kesä on kyllä ihan parasta <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka July 8, 2016 at 18:37

  Noista listaamistasi niin ainakin rantasauna taitaa jäädä väliin, kun emme oikein mökkeilystä välitä (emmekä kyllä saunomisestakaan). Mutta valoisat kesäillat ja miksei yötkin ovat kyllä kivoja. Ja se, että kaupungissakin sijaitsevassa talossa elämänpiiri laajenee ulos ja naapureitakin tulee tavattua enemmän kun kaikki eivät ole tiukasti omissa “koloissaan”. Pienimuotoista puutarhanhoitoa harrastavina juuri kipattiin yhden ämpärissä kasvaneet uudet perunatkin viikonlopun ruokalistalle!

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 13:39

   Valoisat kesäillat ovat kyllä ihania, todellakin! 🙂 Oli kyllä mahtavaa taas mökillä istua myöhään yöhön laiturilla ja ihailla auringonlaskua. Ihan parasta! Ja tuo on muuten ihan totta, että kesällä tulee naapurustonkin kanssa ihan luonnostaan vietettyä enemmän aikaa, kun kaikki oleilevat enemmän pihalla.

 • Reply Marikaw July 8, 2016 at 21:36

  Näistä jutuista kelpaa nauttia! <3 Tääl on toinen epäsuomalainen joka ei nauti saunomisesta kovin paljon. Mulle riittää se kevyt 60 astetta ja 10 minuuttia ja oon done. 😀
  Mä oon jo nauttinut valosta, ystävistä ja kesäjuhlista. Luvassa vielä lisää ihania kesäjuhlia, festareita ja toivottavasti jotain uusia paikkoja suomessa.

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 13:40

   Ahahahha I so feel you! 😀 Mahtavaa festarikesää hei!

 • Reply Annika | Travellover July 12, 2016 at 00:13

  Minun pitäisi joskus matkustaa sen verran kohti pohjoista, että näkisin sen, miten aurinko ei ollenkaan laske. Kerron siitä kyllä aina reissun päällä ihmisille, jotka sitten ovat ihan että mitä, mitä. Niin, yötön yö. Minulle etelän ihmisenä tulee aina yö ainakin vähäksi aikaa. Kaupungissa ei auringon nousua ja laskuakaan niin huomaa.

  En mökkeile, mutta jotenkin tavoitan lapsuudesta (jolloin joskus piti mökkeillä) mökkivaatteet, juuri ne ruskeat ja muut, joita ei kymmeneen vuoteen ainakaan ole kaupungissa kehdannut pitää. 🙂

  • Reply Rimma July 18, 2016 at 13:42

   Äiti sanoikin, kun tehtiin mökillä täältä lapsuudenkodista lähtöä, ettei tartte ottaa mitään vaatteita mukaan, sillä mökillä on vanhoja vaatteita kaapit täynnä! Ja just niitä ihania ruskeita ja muita vähän paremmat päivänsä nähneitä mökkivaatteita 😀 Haha, jotenkin terapeuttista kietoutua ripulin sävyiseen saunatakkiin joka kesä. Mutta todellakin sun pitää vielä nähdä ne tykkylumiset puut ja se yötön yö, jotta voit huikeilla ulkomaanmatkoillasi sitten kertoa niistä sellainen kokemuksen palo silmissäsi, tiiäkkö 🙂

  Leave a Reply