Lago di Braies – maisema kuin maalaus

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
June 16, 2016

Joskus paikat joihin syystä tai toisesta löytää tiensä, ovat jollain tavalla niin käsittämättömän upeita, että ne jättävät vierailijansa täysin sanattomiksi. Niin kävi minulle, kun vihdoin ja viimein pääsin omin silmin näkemään Pinterestistä vuosia sitten löytämäni maiseman Italian vuorilla. Siellä Alppien suojaisassa kätkössä lepää kristallinkirkas järvi nimeltä Lago di Braies.

Saavuimme muutaman kilometrin päässä sijainneesta majatalostamme paikalle aikaisin. Olimme itseasiassa niin aikaisessa, että herätimme muutaman euron tietullia perivän portinvartijan aamu-uniltaan. Kyseinen herra kömpi ulos autostaan hieroen  epäuskoisena unisia silmiään vilkuillen vuorotellen rannekelloaan ja meidän retkiseuruettamme. Kyllä, halusimme paikalle aikaisin siksi, että näkisimme kuinka aurinko nousee esiin vuorten takaa valaisten järven turkoosin pinnan. Emmekä saapuneet paikalle yhtään vähempää ajoissa sen vuoksi, että halusimme nähdä maiseman ilman muita turisteja, sillä epäilemättä kyseinen miljöö vetää puoleensa kymmeniä ellei satoja ihmisiä päivittäin. Ja kolmanneksi, lapset herättivät meidät jälleen ennen kuin talon kukko ehti kylkeään kääntää.

Aikomuksenamme oli kiertää parin tunnin mittainen järven ympäri kulkeva vaellusreitti, mutta matkantekomme tyssäsi jo ensimmäisen kilometrin jälkeen jälleen kerran lumen vuoksi. Note to self – älä matkusta dolomiiteille enää ikinä ennen toukokuun puoliväliä, jos haluat trekkipolkujen olevan avoinna. Sentään sen päiväinen ajoituksemme oli täydellinen, sillä saimme käyskennellä parin tunnin verran rannoilla ylhäisestä yksinäisyydestä ja luonnon käsittämättömästä kauneudesta nauttien.

Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-1 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-2 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-3 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-4 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-6 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-5 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-7Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-8 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-10 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-11 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-13 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-16 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-14 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-15 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-19 Braies Prags Dolomites Dolomiitit Italy Italia alpinelake-17

Muistan varmasti ikuisesti sen hetken, kun näimme ensi kerran veden turkoosin pinnan välkähtelevän tiheän kuusikon lävitse ja kävelimme innostuksesta jäykin askelin järven kiviselle rannalle. Maisema oli kuin kaunein maalaus, enkä liioittele yhtään kertoessani, että Lago di Braies meni heittämällä omalle henkilökohtaiselle The most beautiful places I have ever seen-listalleni vähintäänkin TOP-vitoseen. Kuvat eivät valitettavasti tuo oikeutta sille satumaiselle tunnelmalle, jonka koimme tuolla aamun ensimmäisinä tunteina ystävien kesken. Tämä on yksi niistä paikoista, joka jokaisen on vain koettava itse.

Aurinkoista viikonloppua kamut!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle June 17, 2016 at 08:30

  Ihan mieletön! <3 Kannatti herätä aikaisin. Mä olen niin heikkona näihin vuorten reunustamiin kirkkaisiin järviin, että tuonne on kyllä vielä päästävä.

  • Reply Rimma June 17, 2016 at 22:03

   Niin kannatti! Ja voi että samassa veneessä ollaan! Todellakin heikkoina just tän kaltaisiin maisemiin. Vielä joskus on ihan pakko palata <3

 • Reply Maarit June 17, 2016 at 09:58

  Tää täytyy laittaa korvan taakse seuraavaa eurooppareissua varten! Hurjan kaunista! 🙂

  • Reply Rimma June 17, 2016 at 22:04

   Ehdottomasti! Tekin kävitte ihan huudeilla, kun tästä oli reilusti alle tunnin ajomatka Tri Cime di Lavaredolle 🙂 Ihan tajuttoman kaunista ei voi muuta sanoa!

 • Reply Tiina, Kinttupilulla June 17, 2016 at 12:29

  Vuoristojärvet on niin kauniita! Meillä on itseasiassa tiedossa loppukesästä roadtrippi Pohjois- Italiassa ja reitti on vielä vähän auki. Lago di Braies näyttää upealta, mutta ne sadat turistit ei oikein houkuta tuollaisessa upeassa luontokohteessa ja me kun ollaan vielä niin aamu- unisia 😛 Ehkä me löydetään jotain hiljaisempia järviä, mutta tarkoitus on myös ajella niiden tunnetuimpien ja suurimpien luo eli Comolle ja Gardalle.

  • Reply Rimma June 17, 2016 at 22:06

   Haha joo sinne pamahti just kun me oltiin lähdössä pois kaksi bussilastillista turisteja! 😀 Että aikaisessa saa olla, jos haluaa nähdä vähän rauhaisamman maiseman. Aamu-uninen minäkin, mutta nykyään tuo valokuvaus ja täydellisen valotuksen tavoittelu on ajanut mut heräämään aikaisin 😀 Comolla en ole käynyt, mutta Gardan pohjoisosat tekivät vaikutuksen! Niistäkin tulossa vielä juttua lähiaikoina 🙂 Teille tulee varmasti upea reissu!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla June 17, 2016 at 12:30

  Kinttupilulla 😀 Aaaaargh!!!

  • Reply Rimma June 17, 2016 at 22:06

   😀 😀 😀

 • Reply Inka June 18, 2016 at 08:16

  Tuijotan vaan suu auki näitä kuvia – niin upeita, ja mikä maisema! Voi uskoa että sun on ollu heleppo hymmyillä tuolla.

  • Reply Rimma June 21, 2016 at 14:47

   Maisema oli kyllä ihan tajuton! Harmi, ku en saa näitä kuvia isompana tänne tuotua 😀 Oli kyllä helppo hymyillä <3

 • Reply Teija / Lähdetään taas June 20, 2016 at 14:20

  Wau!! Voin niin hyvin kuvitella, että vaikka kuvat ovat jo jotain aivan käsittämättömän kaunista, että todellisuus on ollut vielä jotain paljon hienompaa. Noita kuviakin voisi vain tuijottaa ja tuijottaa.

  • Reply Rimma June 21, 2016 at 17:37

   Kiitos Teija! Ihan älytön mesta. Vahva suositus!

 • Reply Smaragdin vihreä salaisuus - Lago di Tenno - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA February 22, 2017 at 11:30

  […] Teimme Dolomiiteilla ollessamme päätöksen jatkaa matkaamme Itävallan vuoriston sijasta etelään kohti yhtä Italian kuuluisimmista kohteista, Lago di Gardaa. Mielessämme oli Cascata Ampolan vesiputouksen lisäksi toinen Suvin vinkkaama kohde, jossa halusimme ehdottomasti vierailla. Ja se kohde on tämä tässä; pikkuruinen ja käsittämättömän kirkasvetinen Lago di Tenno. Tämä Gardan pohjoispuolella sijaitseva järvi oli loistava paikka viettää leppoisaa rantapäivää ystävien kesken piknikin merkeissä. Etenkin näin lapsiperheille tämä oli nappivalinta rauhallisuutensa vuoksi, sillä Tennon pysähtynyt meininki oli täydellinen vastakohta Gardan väkeä pursuville rantaviivoille. […]

 • Leave a Reply