Mökkeily ja häät ne yhteen soppii

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
June 13, 2016
mökkeily

Ah, mikä viikonloppu takana! Olimme pienen perheemme voimin viettämässä kesän ensimmäistä mökkiviikonloppua ja juhlimassa samalla kesän ensimmäisiä – ja ehkä vähän yllättäen myös ainoita –  häitä. Mieheni veli purjehti avioliiton auvoisaan satamaan ja juhlia tanssittiin Hämeenlinnan lähettyvillä Könnölän matkailutilan juhlanavetassa. Häät oli aivan ihanat ja ne kyllä kruunautuivat sillä, että me pääsimme myös yöpymään Könnölän tilan vuokramökeissä. Mökkeily on kesäisin yksi heittämällä parhaista asioista, ja olinkin lievästi sanottuna fiiliksissä, kun perjantaina kaarsimme hiekkatietä pitkin mökin pihaan ja näimme oman pikku lampemme.

Pojalla riitti innokkaita leikittäjiä, kun Belgiasta Suomeen saapunut tätinsä miehineen pitivät hänelle seuraa, joten meikäläinen pääsi perjantai-iltana kaikessa rauhassa itsekseen hetkeksi kuvaamaan mökkimme ympäristöä, ja ai että, nautin! Yllättävän lämmin kesäilta, täydellinen valo ja perisuomalainen mökkimaisema – voiko olla mitään kauniimpaa? Lampemme toisella puolella piti pesää sotkaperhe, jonka touhuja seurasimme silmä kovana koko viikonlopun ajan. Kuusi suloisen pörröistä poikasta uskaltautuivat välillä aika lähellekin rantaamme tutkimusretkilleen, mutta koskaan silloin mulla ei tietenkään ollut kameraa näpeissä. Onneksi muita ihania näkymiä tallentui verkkokalvojen lisäksi myös kameran muistikortille.

mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeilymökkeilymökkeilymökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily

Kun bestmanin roolia häissä toimittanut miehenikin pääsi viimeisiltä järjestelykiireiltään asettumaan illanviettoon mökille, iskimme grilliin tulet ja kokkailimme kunnon mökkieväät. Puulämmitteinen sauna oli toki laitettu jo aiemmin tulille, ja myöhemmin käytiin saunomassa koko konkkaronkka pienimmäistä innokasta saunojaa myöten. Naurettavan myöhään meni muuten tänä kesänä talviturkin heitto, kun pääsin siitä eroon vasta nyt! Oli muuten aika vilpoista vettä – Kaivolampi taisi olla siis aika syvä.

mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily mökkeily

Lauantaiaamuna elämänsä ensimmäisen mökkiyön jäljiltä sängystä vierestämme heräsi hyväntuulinen vauva, jonka mielestä sillä hetkellä maailman siistein juttu oli ikkunaverhoon auringonvalon ja ulkona tuulessa huojuvien puiden muodostama varjoleikki. Sitä jaksettiin tuijotella silmät ihmetyksestä ymmyrkäisinä hyvä tovi, ennen kuin vääntäydyttiin ylös juhlapäivään valmistautumaan.

Se päivä menikin ihanassa häähumussa. Poika ei paljon arvostanut kirkon urkumusiikkia, joten mulla meni se osuus hiukkasen ohitse, kun piti mennä istuskelemaan ja hytkyttelemään vähän sivummalle, jotta sain pidettyä jäbän hiljaisena. Onpahan tullut imetettyä nyt sitten kirkossakin… Loppupäivän jäbä käyttäytyi kyllä sitten oikein mallikkaasti ja hymyili omaan tuttuun tapaansa kaikille niin leveästi kuin vaan ikinä pystyi. On se vaan niin rakas pieni otus, ettei sitä meinaa välillä edes käsittää.

Itse jouduin poistumaan hääjuhlista jo hieman aikaisemmin, koska pieni mies, joka ei ollut oikein malttanut kaikkien jännittävien tapahtumien keskellä nukkua kunnon päikkäreitä, piti mennä nukuttamaan mökille. Mutta eipä se haitannut, kun vauvan tainnutettuani sain istahtaa yksin terassille huurteinen, varta vasten häihin valmistettu pienpanimo-IPA kourassani katselemaan, kun viimeiset auringonsäteet pakenivat metsään ja kuu kohosi taivaalle.

häät_mökkeily
Tämän rakkaudentäyteisen viikonlopun jäljiltä onkin sitten hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia kesäseikkailuja, nimittäin jo ensi viikolla starttaa Baltian road trip – ja on juhannus, kääk!

Ihanaa uutta viikkoa kaikille –  muistakaahan nauttia kesästä!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply