Road trip -suunnitelma Baltiaan

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
June 6, 2016

“Onpas kaunis majakka! Pitäiskin lähteä vaikka kesällä mini road tripille Viron saaristoon, se on kyllä kaunista seutua.” Tämän kommentin olen jättänyt Inkan postaukseen tammikuussa 2014. Reilut kaksi vuotta ja yksi lapsi myöhemmin pääsen vihdoin tuumasta toimeen, eli suunnittelemaan Baltian road trippiä – pikkuapulaisen kanssa tietenkin!

Olen halunnut Baltiaan automatkalle jo pidemmän aikaa, mutta aina jokin muu suunnitelma (kuten viime kesänä ihana Balkanin reissu, joka alunperin tuli kyllä raskauden myötä kuopatun Trans-Mongolian tilalle, mutta ei mennä nyt siihen) on tullut tielle ja reissu on siirtynyt. Mutta ei enää, sillä nyt liput on ostettu ja majoitukset lähes täysin varattu – enää on jäljellä pakkaaminen ja lähteminen. Vuokrasimme auton Tallinnasta tätä reissua varten viikoksi, koska oma automme on sen verran vanha ja huono, ettei sillä viitsi lähteä noin pitkään reissuun. Vuokraamalla saimme lisäksi ilmastoidun kaaran, mikä on kesäkuumalla aika must-juttu vauvan kanssa matkustaessa. Vuokraus Virosta Suomen sijaan säästää myös kustannuksissa, sillä auton vuokraaminen on etelänaapurissa toki halvempaa hommaa, ja lisäksi säästämme, kun autoa ei tarvitse ottaa mukaan lautalle. Tietty joudumme lähtemään reissuun tästä järjestelystä johtuen aika pienellä tavaramäärällä, sillä meidän täytyy kantaa itse kamppeemme Tallinnaan saakka, mutta tää on ehkä vain hyvä juttu – joutuupahan vähän miettimään mitä pakkaa!

Suunnitelmana on ajaa ensin Tallinnasta Saarenmaalle, missä yövymme yhden yön ihanassa Airbnb-asunnossa Kuressaaressa. Saarenmaahan on kuulemma helppo hurahtaa ja sainkin jo kuulla, että olisi kannattanut varata sinne enemmän aikaa, mutta tuleepahan nyt nähtyä miltä se vaikuttaa – pääseehän sitten sitten helposti takaisin! Kuressaaren lisäksi haluan Saarenmaalla käydä kurkkaamassa ehdottomasti tuota Inkankin postauksessaan vilauttamaa Sõrven majakkaa.

Saarenmaalta hurautamme kahdeksi yöksi Pärnuun, missä olen käynyt viimeksi 11 vuotta sitten kaveriporukan reissulla. Nykyään tuo Viron varmasti kuuluisin rantalomakaupunki on suuressa huudossa erityisesti suomalaisten eläkeläisten ja perheiden kesken, joten varmasti sovitaan sinne sekaan oikein mainiosti. Pärnussa meitä odottaa majoittuminen Spa-hotelliin, ja voitte uskoa, että tämä mamma on katsellut jo vähän sillä silmällä niitä kymmeniä eri hemmotteluhoitoja… Enää pitäisi vain päättää, että mitä sitä oikein haluaa ja tehdä varaukset.

Baltia_roadtrip_kartta_vauvaBaltia_roadtrip_kartta_vauva-5 Baltia_roadtrip_kartta_vauva-7 Baltia_roadtrip_kartta_vauva-4 Baltia_roadtrip_kartta_vauva-11 Baltia_roadtrip_kartta_vauva-9

Pärnusta matka jatkuukin sitten Latvian puolelle, Riikan ohitse Jurmalaan saakka. Matkan varrella on tarkoitus pysähtyä ihastelemaan mm. näitä Suvin postauksien maisemia. Jurmalassa viivähdämme jälleen kaksi yötä läheltä rantaa varatussa Airbnb-majoituksessa. Jurmala vaikuttaa tosi symppikseltä ja söpöltä rantakaupungilta lukemieni juttujen perusteella (esim. tämä ihana Sannan postaus), joten odotan innolla sinne pääsyä! Toivottavasti kelit osuis kohdilleen, jotta päästään nauttimaan niistä huikeista hiekkarannoista.

Jurmalaa pidemmälle ei tällä kertaa ehditä. Yritin venyttää vielä viime viikolla meidän auton vuokra-aikaa parilla päivällä, jotta oltaisiin ehditty Liettuaan Klaipedaan ja Kuurin kynnäkselle saakka, mutta eipäs ollut kaaroja enää vapaana. Joten paluumatkalla tehdään sitten vielä yksi pysähdys todennäköisesti Viron kulttuuripääkaupungissa Tartossa, mistä en tosin ole vielä varannut majoitusta. Sitten onkin aika palauttaa auto takaisin Tallinnaan, johon jäämme vielä yhdeksi yöksi ennen kotiinpaluuta.

Mikäli pikkuapulaisen kiinnostuksen kohteita voisi hänen karttakäyttäytymisestään arvailla, vaikutti Baltian alueen kartan tutkimisinnokkuuden perusteella uteliaisuutta piisaavan myös syvempään itään – sen verran hanakasti herra osoitti katseensa kohti kartan itäosia.  Ehkäpä me vielä jonain päivänä hamassa tulevaisuudessa lähdetään porukalla tutkimaan noita itänaapurimme ihmeitä junalla matkustaen… 😉

Baltia_roadtrip_kartta_vauva-12

Mutta nyt suunnataan katseet kohti Baltiaa ja tätä automatkaa! Poikamme on täyttänyt reissuun lähtiessämme juuri puoli vuotta, joten olkoon tämä hänen puolivuotissynttärireissunsa. Matka starttaa myös miehen yhdistetyn kesä- ja isyysloman, jonka aikana olisi tarkoitus ehtiä tekemään vielä muitakin reissuja ja nauttia Suomen suvesta. Saas nähdä, mitä kaikkea me vielä keksitään! Ensi viikonloppuna päästään muuten aloittamaan sekä mökki- että hääsesonki Kanta-Hämeessä, enkä millään malttais odottaa! Noh, “onneksi” nämä viikot tuntuu menevän nykyään niin vauhdilla, että hyvä kun ehtii kissaa sanoa niin jo ollaan perjantaissa.

Miltäs kuulostaa meidän Baltian suunnitelma? 🙂

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Maarit June 7, 2016 at 10:19

  Ihanalta kuulostaa ja hauska sattuma, nimittäin mitään tästä tietämättä juuri viime viikolla suunnittelin vastaavan kaltaista kesälomareissua meille Baltiaan! Saa nähdä eteneekö toteuttamisasteelle vai jääkö toistaiseksi haaveeksi. Mielenkiinnolla siis seuraan retkeänne! 🙂

  • Reply Laura June 7, 2016 at 14:17

   Kyllä se varmasti ennemmin tai myöhemmin toteutuu! Tääkin reissu on muhinut mulla ajatusasteella tosiaan jo monta vuotta 🙂

 • Reply Peikek | ympäri maailmaa June 7, 2016 at 10:31

  Kuulostaa kivalta! Mitään en osaa vinkata, mutta seuraan sitten vain kiinnostuneena 😀 Hyvin ajateltu tuo autonvuokraus!

  • Reply Laura June 7, 2016 at 14:18

   Juu mä veikkaan kans et ihan hyvä veto hoitaa autoasiat tällä tavalla 🙂

 • Reply Erika June 7, 2016 at 12:57

  Taitaa tulla poikasesta reissumies, sen verran tutkii tuota karttaa! 😉

  Mua houkuttaisi Liettua. Olen käynyt sekä Virossa että Latviassa, mutta Liettua uupuu vielä. Olen kuullut, että Liettua on noista kolmesta maasta kaikkein kaunein.

  • Reply Laura June 7, 2016 at 14:19

   Hän tutki kyllä niin kiinnostuneena karttaa, että lienee perinyt innostuksen niihin äidiltään ja ukiltaan! <3 Joo tuo Liettua olisi ollut kiinnostava, en tiiä miks olin niin pöljä et menin vuokraamaan auton vain viikoksi. Imetysaivojen piikkiin! 😀

 • Reply Elina June 7, 2016 at 14:34

  Jee, roadtrip! Lofootit jätti kivan automatkailukuumeen ja ens vuodelle pitäis keksiä uusi kohde, jonne lähteä miehen ja koiran kanssa. Itse ajattelin juuri Baltiaa, mutta mies ei oikein lämmennyt (ihme tyyppi). Onneksi voin luottaa siihen, että teikäläinen ottaa niin hyviä kuvia ja tekee kattavan reissuraportin, että saan vähän kättä pidempää mun maanitteluihin 😀

  • Reply Laura June 7, 2016 at 17:30

   Challenge excepted! :DD Mä oon aika saletti, että jos kelit vaan osuu kohdilleen niin kyllä mä sen sun miehes pään saan kääntymään, hahah! 😀 Baltian on just passeli kohde koiran kanssa, tsekkaapa vaikka noi Suvin Baltia-postaukset! Niillä oli kans dogi mukana reissussa ^_^

 • Reply Sara┃Sara's Fab Life June 7, 2016 at 16:23

  Voisi itsekkin tuota kavereiden kanssa harkita Ja juurikin Pärnu ja Jurmala. Piti käydä pääsiäisenä jurmalassa, mutta aikataulun ja sään takia päädyttiin tekemään päiväretki Siguldaan. Yhen postauksen Riiasta oon kerenny tekemään, mutta loput uupuu. Jostain syystä tuntuu vaikealta kirjottaa siitä + odotan että saan kaverin kuvat. Pääsiäinen oli kyllä hyvä aika käydä riiassa.

  • Reply Laura June 7, 2016 at 17:35

   Riika on kyllä kiva kaupunki! Sielläki oon käyny paristi, viimeks ehkä 7 vuotta sitten. Jännä nähdä, miten paljon sekin on muuttunut! Jurmala on multakin vielä kokonaan tsekkaamatta. Ootan innolla! 🙂

 • Reply SariKoo June 7, 2016 at 17:20

  ROAADTRIP! Huippuhyvä suunnitelma, kuulostaa sopivalta tahdilta edetä. Mä uskon, et noi kaikki paikat on positiivisia yllättäjiä. Ja turha kai sanoa, että mä rakastan Tallinnaa…

  • Reply Laura June 7, 2016 at 17:37

   Tänks! ^_^ Juu mä veikkailen että toi on ihan jeppis tahti tuon toukan kanssa. Varasin just MyApartmentsilta parvekkeellisen huoneiston Tallinnasta, onko sulle tuttu? Vaikutti toooosi hyvältä ja oli vieläpä edullinen!

 • Reply Laura June 7, 2016 at 20:47

  Mulla asuu lapsuuskaveri Virossa ja oon kans puolivakavissani suunnitellut jonkinlaista reissua sinne suunnalle loppukesästä 🙂 taaperollekin ois siellä kivoja kavereita, ja ois ihana ehtiä nähdä pitkällä kaavalla ystävää.. mielenkiinnolla odotan teidän reissukokemuksia!

  • Reply Laura June 8, 2016 at 10:33

   No hei lähtekää nyt ihmeessä jos on kaverikin kenen luokse mennä! Viro on kumminkin sen verran edullinen kohde, että ehkä sinne uskaltaa lähteä vaikka on pikku taloprojektia meneillään ;D Mä teen parhaani raportoinnin suhteen niin saatte vähän fiilistä, että millaista siellä voisi olla!

 • Reply Amanda June 7, 2016 at 22:03

  Ihanalta! Minin kanssa on tuossa vaiheessa vielä helppo reissata kun ei vielä niin paljoa liiku. Nauttikaa!!! Meillä on hulivili joka kävelee täyttä häkää ilman järjen häivää. Kaikki pistetään suuhun mikä eteen tulee. Me lähdetään juhannus viikolla ekaa kertaa viikoksi mökille Feffen kanssa. Nyt hänellä on vasta silmä mustana ja varvas murtunut. Katotaan mitä sen reissun jälkeen. 🙈

  • Reply Laura June 8, 2016 at 10:36

   Joo toi ei kyllä vielä paljoa liiku et siinä mielessä helppoa (vasta pakki on löytynyt lattialla ollessa hehe), mutta se on vaan niin pirun menevä muuten että saa nähdä mitä noista automatkoista tulee, kun iskee tylsyys! Mutta onneks mun valokuvaamisten takia on joka tapauksessa pakko pysähdellä, niin saapahan herrakin taukoja samalla kaukalosta olosta 🙂 Jee, mökkeily on parasta, ihanaa mökkikeikkaa teille! Toivottavasti ei sattuis lisää vahinkoja pienelle päättömälle menijälle 🙂

 • Reply Inka June 9, 2016 at 20:36

  Hei miks mun kommentti ei tullu läpi? 🙁

  Sanomani kuitenkin piti, että ihanaa että pääsette reissuun noille nurkille!! Suunnitelmat kuulostaa suorastaan mahtavilta ja oon varma, että pikkuseikkailija on aika fiiliksissään ainaki sen verran mitä tajuaa. 😀

  <3

 • Reply Mökkeily ja häät ne yhteen soppii - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi June 13, 2016 at 15:14

  […] hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia kesäseikkailuja, nimittäin jo ensi viikolla starttaa Baltian road trip – ja on juhannus, […]

 • Leave a Reply