Prags (Braies) – italialainen kylä vuorten kainalossa

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
May 22, 2016

Kun aamulla yhdeksän jälkeen paikallista aikaa laskeuduimme Finskin vakain siivin Münchenin kentälle, nappasimme Rentalcarsin kautta etukäteen vuokraamamme pakun allemme ja lähdimme samoin tein köröttelemään kohti etelää ja Alppeja. Reittimme kulki Itävallan legendaarisen Interlakenin läpi, mutta taivas oli siinä vaiheessa niin pilvinen, ettemme kaikelta harmaudelta onnistuneet näkemään edes tätä kuuluisaa alppikohdetta ympäröiviä vuoria.

Onneksi perillä Pragsissa paistoi aurinko.

Prags, joka tunnetaan italialaisittain nimellä Braies, oli meidän ensimmäinen varsinainen saapasmaan etappimme. Kylä sijaitsee Pragsinlaaksossa lähellä Dolomiitteja ja sen asukkaista yli 99% puhuu ehkä vähän yllättäen äidinkielenään saksaa. Oletteko muuten panneet merkille, miten joka ikisestä pikkuruisestakin kylästä löytyy ainakin niin Italiassa kuin Sveitsissäkin vähintään se yksi kirkko? Prags ei tehnyt tähän poikkeusta, sillä tästä 650 henkisestä kunnasta löytyi nopeasti arvioiden herranhuoneita lähes joka sormelle omansa.

Kulutimme ensimmäisen iltamme patikoiden majapaikkamme lähihuudeilla ja fiilistellen raikasta vuoristoilmaa. Auringosta huolimatta lämpötila yli kilometrin korkeudessa oli aikas rapsakka, joten mukaan pakatuille kevyttoppatakeille oli todellakin käyttöä. Majoituimme siis kotoisalla maatilalla perinteiseen alppihenkeen pykätyssä talossa, Apartments Jagerhofissa, jota voin lämmöllä suositella muillekin omaa keittiötä halajaville reissareille. Pihapiirissä tepsutteli niin kissoja, kanoja, lampaita kuin hevosiakin, joten taaperot olivat eläinystävistä kovin innoissaan. Lisäksi asunto oli kaikinpuolin siis ja viihtyisä, eikä vähiten maisemiensa osalta, sillä ikkunoista avautui näkymä suoraan lumihuipuille.

Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-7 Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-9 Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-8Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-15Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-10Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-1Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-3 Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-4Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-16 Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-6Dolomiitit Italia Italy Braies Prags-17Italia_Dolomiitit_Garda_Tenno-1

Aikaisin aamulla alkanut matkanteko oli vienyt mehut niin seurueen kahdelta taaperolta kuin neljältä aikuiseltakin, joten illalliseksi kokkaamamme linssitomaattipastasetin jälkeen oli sopiva aika painua pehkuihin fiilistelemään tulevan päivän seikkailuja kohti Tre Cime di Lavaredoa. Ja seikkailua todellakin riitti, sillä kaikki ei luonnollisestikaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jenni / Unelmatrippi May 23, 2016 at 16:04

  Näyttää tosi symppikseltä paikalta! Ja mä niin tykkään noista alppityylisistä taloista. Monesti on mietitty, että voisi joskus olla yön tai pari jossain tuollaisessa majatalossa, kun tavallisesti me nukutaan Euroopan-kesäreissuilla aina teltassa. Ehkä tänä kesänä testataan majataloa, saa nähdä!

  • Reply Rimma May 23, 2016 at 17:22

   Se oli ihan supersymppis ja etenkin näin lasten kanssa ihan nappivalinta! 🙂 Ja hei teltta on kyllä mitä parhain majoituspaikka ja kyllä itsekin sellaisessa rakastan nukkua. Tuolla oli yöt vielä ihan reilusti pakkasella (jopa yli 10 astetta miinusta), niin ei vielä ollut lasten kanssa ihan sopivat telttailukelit. Keskikesällä varmasti! 🙂

 • Reply Maarit May 23, 2016 at 21:13

  Ihania kuvia! Seurailinkin sun snäppejä tuolta matkan varrelta, ja nämäkin paikat näytti sen myötä jo hieman tutuilta! 🙂

  • Reply Rimma May 24, 2016 at 09:39

   Kiitos! <3 Meinasinkin kirjoittaa, että Snäpin kautta nämä taitaa olla jo monelle tuttuja huudeja 🙂

 • Reply Tre Cime di Lavaredo - tai ainakin sinnepäin - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi May 29, 2016 at 22:29

  […] upeaa auringonnousua ja ihmetellä miten läheinen vuori värjäytyi pala kerrallaan ensin oranssiksi ja sitten keltaiseksi.  Tämmöistä hetkeä todistettuaan ymmärtää ehkä vieläkin paremmin, miksi auringonnousun ja […]

 • Reply Lago di Braies - maisema kuin maalaus - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi June 16, 2016 at 23:54

  […] muutaman kilometrin päässä sijainneesta majatalostamme paikalle aikaisin. Olimme itseasiassa niin aikaisessa, että herätimme muutaman euron tietullia […]

 • Reply Mitä maksoi viikon road trip Pohjois-Italiaan - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA February 22, 2017 at 12:18

  […] vuokrakämppä Braies, AirBnb Tenno ja hotelli Saksa: […]

 • Leave a Reply