Say YES to new PINGventures – PING Helsinki tilinpäätös

Muuta kuin matkailua
May 19, 2016

Ping pong vaan! Blogosfääri on täyttynyt alkuviikon ajan sisällöntuotantofestivaali PING Helsingin jälkeisiä tunnelmia kuvaavia ja tarjontaa niin osuvasti kiteyttäviä postauksia, että mietimme jo hetken, onko meillä enää mitään annettavaa tähän keskusteluun. Sitten muistimme Nellan Kaukokaipuu-blogissa viime vuoden lopulla olleen tilinpäätös-postauksen, ja päätettiin tehdä tuon postauksen inspiroimana ja sen kysymyksiä hieman mukaillen PING-tilinpäätös. Olkaatte hyvät!

1. Mitä sellaista teit kuluneen PINGin aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Kannettiin ekaa kertaa ikinä festareilla mukanamme ehtaa festarilakanaa, joka viestitti maailmalle erittäin_tärkeää_sanomaa.

PING Helsinki 2016-1PINGHelsinki 2016-2

2. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä PINGin aikana?

Voi kyllä, roppakaupalla! 400-päisestä festarikansasta tarttui varmasti elämiimme sellaisia uusia tyyppejä, jotka tulevat vielä jollain tavalla vaikuttamaan tulevaisuuteemme – joko ystävänä tai yhteistyökumppanina.

3. Missä workshopeissa vierailit?

Kävimme yhdessä Hermanni Hyyryläisen ja Laura Haimilan videoworkshopissa, josta päällimmäisenä antina jäi mieleen yksi ajatus: siis voisiko jotakuta oikeasti kiinnostaa mun tavallinen arkipäivä? Siis nää päivät, jotka sisältää vain lapsenkakkaa ja pyllynpesua?

Laura kävi lisäksi Janne Sarjan ja Niku Hoolin podcast-workshopissa, ja suorastaan pursuaa nyt intoa alkaa tehdä joskus omaa podcastia – siinähän pääsis leikkimään taas radiota all over again, niinku aikoinaan Radio Keski-Suomessa TETissä ollessa! No joo, eihän se nyt mitään radiota ole, mutta oikeastikin Hoolin ja Sarjan humoristinen esitys toimi kyllä podcast-innostusta puhtaasti pelkästään kasvattavana vetona. Plussaa lisäksi siitä, että podcastien teko vaikutti olevan teknisesti vähän iisimpää ja vähemmän aikaa syövää kuin videotuotanto, eli sopinee paremmin tälle mutsille.

Rimma sen sijaan osallistui Joonas Linkolan ja Retkipaikan Antti Huttusen vetämään Sisällöntuotanto on the road -workshoppiin, jonka ansiosta jo hellelukemissa pyörinyt retkeily- ja luontokuvauskuume saivat vain lisää tuulta purjeisiinsa.

PING Helsinki 2016-1

4. Mikä hetki kuluneesta PINGistä tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta tapahtumasta?

Futuristi Gerd Leonhardin pysäyttävän (ja osittain ehkä pelottaviakin tulevaisuudenkuvia maalailleen), mutta silti mielettömän  hyvän esityksen jälkeinen huojennus ja ajatus siitä, kuinka koneet ja tekoäly eivät koskaan tule täysin korvaamaan ihmistä ja inhimillisyyttä, sillä koneet eivät ikinä pysty kertomaan näitä tarinoita, joita me jokainen someen sisältöä tuottava kerromme. Leonhardin keynote-puheenvuoro 360-lavalla oli erinomaisen hyvä ihan myös esityksenä, sillä kaveri tosiaan osasi ottaa lavan haltuun!

PINGHelsinki 2016-3

5. Mikä oli suurin saavutuksesi PINGin aikana?

Ei suoranaisesti festarin aikana, mutta sen jälkeen ehkä se, että me kaksi pienessä matkablogissa seikkailevaa mutsia päädyttiin The Snäppikasvo Kalenterikarjun alias Mikko Toiviaisen blogiin, whaddup! Melkein sukua julkkikselle.

6. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Pakko myöntää, että Kekkosen loppuillan käytös nostatti kyllä niskakarvat pystyyn. Nuohota nyt sillä tavalla pinkki puuhka kaulassa pitkin poikin Långvikin käytäviä ja sammua lopulta kylpyammeeseen.

7. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Siitä, miten upeita naisia PING marssitti lavalle peräjälkeen! Tapahtuman juontanut, vain 23-vuotias Ronja Salmi rohkeusrotseineen oli ihan ilmiömäinen mimmi ja niin mahtava esimerkki siitä, miten paljon voi lyhyessä ajassa saada aikaiseksi, kun on sydäntä, pokkaa ja uskallusta! Niin inspiroiva tyyppi. Lisäksi mm. Elle-lehden 12 Women Changing the World -listallekin nimetty Minna Salami ja Flickrin perustaja Caterina Fake pitivät molemmat yleisön hiljaisiksi vetäneet puheenvuorot, joissa sivusivat hieman eri näkökulmista samaa teemaa – sitä miten meillä on sosiaalisessa mediassa käsissämme mahtava kanava vaikuttaa ja luoda jotain merkityksellistä tuottamamme sisällön kautta. Minna sai meidätkin uskomaan ja luottamaan siihen, että meilläkin on voimaa! Aiomme siis jatkossakin kirjoittaa ja kuvata vain meille tärkeitä asioita ja teemoja, ja sitä kautta edistää omaa sanomaamme. Mekin olemme esimerkkejä ja mielipidevaikuttajia – niin uskomattomalta kuin se tuntuukin.

Upeista naisista ei voi PING Helsingin kohdalla puhua, ellei muista mainita koko tapahtuman järjestänyttä jengiä Inna-Pirjettaa, Akua, Nellaa ja Sannaa. Siis huh, mitä naisia! Kiitos, kun olitte jaksaneet ajatella kaikki yksityiskohtia upeita kukkia myöten. (Niin ja kiitos, kun sain lainata hotellihuonettanne ja jääkaappianne! #vainäitijutut 😉 – Laura)

8. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta PINGistä?

No need to say more?

9. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Tapahtumassa oli läsnä satapäinen festarikansa content guruineen ja business hippeineen. Siellä oli hirmuisen paljon mielenkiintoisia esityksiä ja workshoppeja, ja viiletimme myös ahkerasti verkostoitumassa. Siksi emme ehtineet tarpeeksi moikata niitä kaikki blogeista ja muista somekanavista tuttuja tyyppejä, joiden kättä olisi ollut hauska käydä puristamassa ja kiittämässä hyvässä sisällöstä. Myöskään jo entuudestaan tuttujen tyyppien kanssa ei jotenkin vaan ehtinyt seurustella tarpeeksi. Siksipä, arvon PING Helsinki toimikunta, meillä on teille kehitysehdotus: mitäpä jos ensi vuoden PING Helsinki olisikin täysmittainen kolmepäiväinen festaritapahtuma?! JOOOO!

10. Rakastuitko PINGin aikana?

Kyllä. Anssi Kelan lavakarismaan.

PINGHelsinki 2016-8PINGHelsinki 2016-1

11. Mitä halusit ja sait?

Tukullisen käyntikortteja (eeheheee). No ei, oikeasti lähdimme hakemaan tapahtumasta inspiraatiota ja halusimme oppia jotain uutta. Ja sen saimme: aimo annoksen PINGspiraatiota ja taas uutta tekemisen meininkiä tähän omaan kanavaamme. Saimme varmasti myös vielä entistä enemmän varmuutta tehdä just tätä omaa juttuamme. Vielä kun joku keksisi jostain tavan lisätä vuorokausiin pari lisätuntia!

12. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen PINGin aikana?

Klassinen “ryömin juuri eilisen festaripäivän paskat tukassani ylös teltasta” -look.

13. Mikä piti sinut järjissäsi?

PINGviini ja ystävät.

PINGHelsinki 2016-6PINGHelsinki 2016-9

14. Mitä asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuoden PINGiä ajatellen?

Hmm, vaikea kysymys. Päästä ehkäpä jollain tapaa osaksi tapahtuman järjestelyjä?

Loppukaneettina täytyy todeta vielä, että muistetaan ihmiset, että meidän kaikkien elämä ei ole vain täällä netissä ja sosiaalisen median kanavissa, muistetaanhan? Lasketaan joskus kaikki nämä nykyaikaiset teknologiahärpäkkeet pois käsistämme, luetaan lapsillemme oikeita kirjoja ja lähdetään metsään haistelemaan, miltä luonto tuoksuu.

Lämmöllä suosittelemme lukemaan vielä nämä huiput postaukset, jotka antavat varmaankin vielä paremman kuvan tästä upeasta tapahtumasta:

Walleni.us: 10 asiaa, jotka opin PING Helsingistä

Reason for a Season: PING Helsinki – Inhimillisyys tuli taloon

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sara┃Sara's Fab Life May 19, 2016 at 18:24

  Näyttää kyl olleen huisi meno! Yltääköhän oma blogi koskaan samalle tasolle. Oon kyllä itse aika huono markkinoimaan omaa blogiani. Oma visuaalisen alan yritys olis kanssa ihan jees, mutta varmaan sitäkään osaisi myydä (mikäli edes taidot alalle riittäisi) Oon ties kuin monta PING-postausta lukenut ja kuvista näkee aina tuttuja muita bloggaajia 😀 Mut näitä on ollut kiva lueskella.

 • Reply Mirka/ Reason for a Season May 28, 2016 at 00:25

  Teillä oli kyllä ehdottomasti paras festariasu 8)!! Ja kiitos vielä linkkauksesta. Tää mun kommentointi tulee vähän viiveellä, kun olin Portugalissa niin vaihtelevasti netin äärellä. Mutta voi upeat te, ihanaa, miten paljon #adventuringmoms on jo saanut tägäyksiä Instagramissa <3.

  • Reply Laura May 28, 2016 at 22:33

   Kiitos ihana! <3

  Leave a Reply