Light weight beibe – kevyehköllä kapsäkillä kohti Italiaa

Lapsiperhe matkustaa
May 2, 2016

*Haglöfsin takki ja pusero on saatu blogiyhteistyön myötä.*

Woop woop! Nyt olis laukku pakattu ja asetettu herätyskello soimaan huomenaamuksi kello nollaviiskolkyt. Kuudelta pitäisi olla koko perhe sullottuna autoon ja meidän reissu kohti Italiaa voi alkaa. Saa varmaan olla jo vähän into pinkeenä? Tästä on nyt kuitenkin hetki ehtinyt vierähtää, kun ollaan tällä kokoonpanolla reissattu Hämeenlinnaa pidemmälle ja kirsikkana kakun päällä remmiin tarttuu Helsinki-Vantaalta mukaan Oulusta sinne aamukoneella lentänyt ystäväperhe.

Ollaanhan me toki pojan kanssa tässä kevään kuluessa ehditty kaksin reissata siellä sun täällä, joten tämä kahdelle pakkaaminen alkaa tulla selkäytimestä. Vauvavuoden jälkeen tavaramääräkin on luojan kiitos kokenut inflaation ja nykyään pystytään tekemään viikonkin mittaiset reissut helposti pelkillä käsimatkatavaroilla, kun oikein fiksusti pakkaa ja suunnittelee mitä oikeasti tarvitaan. Ajattelin raottaa teillekin uskollisen käsimatkatavarakokoisen duffelini vetoketjua, joten here we go.

Tässä minun ja pojan matkustus- ja “kaupunkireleet”, jotka puetaan päälle aamulla. Mukaan ei oteta tennareiden lisäksi, kuin trekkauskengät, joten toivotaan ettei olis ihan sandaalikelit (turha pelko).

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-1

Seuraavaksi sitten kaikki mun mukaan lähtevät vaatteet ulkovaatteiden lisäksi. Tosin alusvaatteet puuttuu kuvasta, kun ajattelin säästää teidän silmiä mun mummoalkkareilta (vitsi vitsi). Muutama toppi/teeppari, kahdet shortsit, hame, neuletakki, yksi pitkähihainen ja yhdet lökäpöksyt vai haaremihousuiksikohan niitä kutsutaan.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-4

Sitten tietty ne tärkeimmät eli trekkikamat. Haglöfsiltä jo viime vuonna saadut L.I.M-sarjan gore-tex takki ja tekninen välikerroshuppari. Ihan parhaat keveytensä vuoksi ja menevät meikäläisen nyrkkiä pienempään tilaan pakatessa. Ja mikä parasta, molemmilta tuotteilta löytyy Haglöfsin kestävän kehityksen Take care ja Bluesign-luokitukset, joista voit lukea halutessasi lisää täältä. Patagonian niinikään tekninen ja yllättävän lämmin Nano Puff-takki on ollut joka euron arvoinen. Takki ei sisällä untuvaa, vaan jotain PrimaLoft-matskua mikä on ihan superkevyttä ja sehän sopii mulle. Barefoot vaelluskengät on tutut jo maailmanympärimatkaltamme ja tuoreimpana retkivaatetuksen täydentäjänä norjalaiset Bergansin softshell-housut, jotka ostettiin sekä minulle että miehelle nyt keväällä.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-3Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-2

Ja sitten tämä niin sanotusti pakollinen kemikaalicoctail, joka koostuu kylläkin pääasiassa luonnonkosmetiikasta Body Shopin tuoksua lukuunottamatta. Juuri tänään kävin hankkimassa Sokokselta hyviksi kehutut Biosolisin aurinkorasvat 30-kertoimista meille aikuisille ja viiskymppistä pojalle. Hiuksiin jätettävä Less is More-suolasuihke on tällaisen ohuen lirutukan paras kaveri, kuten myös FLOW kosmetiikan palashampoo, joka jättää omat värjäämättömät kutrini ihanan kuohkeiksi. Hoitoainetta en ole  itseasiassa käyttänyt pitkiin aikoihin, vaan silloin tällöin sipaissut kookosöljyä hiustenlatvuksiin.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-5 Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-10 Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-8 Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-9

Sitten otan luonnollisesti mukaan kamera- ja läppärireppuni, jonne sujahtaa kätsysti myös kameraan vaihtolinssi, laturit, passit, matkalukemiset, kevyt kamerajalusta ja rahapussi. Kamerana mikäs muukaan kuin tuttu Olympus OM-D E-M1.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-13

Siinä kaikki mun matkakamat pientä meikkipussia lukuunottamatta. Pojalle lähtee tietty myös ulkoiluvaatteet, joista kyselinkin vinkkejä joku kuukausi sitten. Päädyimme ostamaan haalarin sijasta Polarn o. Pyretin vedenpitävän takin sekä housut ja Reiman niinikään vettä pitävät gore-tex kengät. Käyttökokemusta näistä on nyt jo viikkotolkulla ja hirmuisen tyytyväisiä niin vanhemmat kuin käyttäjäkin. Ei haittaa, vaikka istuisi poika kuralammikossa ja kädetkään ei kastu, kun kiskaisee lapasten päälle kurakinttaat.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-6

Pojalle pakkasin lisäksi mukaan muutamat legginsit, yhdet shortsit, pitkähihaisia paitoja sekä teeppareita. Niin ja uikkarit – ihan just in case. Kuvista muuten puuttuu vielä jäbän kantorepun lisäksi hänen oma “kosmetiikkalaukkunsa”, josta löytyy hammas- ja hiusharjan lisäksi suolasuihketta nenään, kuumemittari, “nokkaimuri” (kaikki vanhemmat kyllä tietää mikäs se semmoinen on), suppoja hätävaralle ja Sveitsistä hankittua ikeniä puuduttavaa geeliä hammaskipuihin.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-7

Pojan omaan reppuun sitten pakattiin muutamia vaihtovaippoja, ruokaa semmoisille hetkille, kun ei ole mahdollisuutta lähteä etsimään ravintelia, vesipullo, kirja, lempparileikkiauto ja muuta pientä viihdykettä.

Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-11 Pakkaaminen_roadtrip_lapsiperhe_reissaa-12
Siinä ne sitten olisi kamat kutakuinkin valmiina ja Pullander haaveilemassa mukaan pääsystä. Janin tavaramäärä taitaa olla vähän enemmän kuin minulla ja pojalla yhteensä, koska hän joutuu roudaamaan mukanansa myös lenkkeilykamat, jotta pääsee treenaamaan vuorilla heinäkuista alppimaratonia varten. Miehen ruumaan menevään rinkkaan sullotaankin kaikki yli desin vetoiset kosmetiikkaputelit ja pojan loput vaipat.

Enää ei sitten muuta kuin odotellaan huomista. Jos haluat seurata meidän reissua suhteellisen reaaliaikaisesti, niin kannattaa kliksutella itsensä meikämandoliinin Instagramin sekä Snapchatin seuraajaksi. Molemmista löydyn nimimerkillä rimmanen. Minulla on tälläkin reissulla Köpiksen tapaan käytössä samainen Soneran Sopiva-liittymä, joten pystyn jakamaan teille tunnelmia pitkin matkaa!

Palataan, kuulostellaan ja näkyillään kamut!

PS. Reittipläneihin tuli hienoisia muutoksia, kun todettiin että valitaan lumisateen (koska kesärenkaat, vuoristotie ja lumi ei maailman paras kombo) sijasta helle. Mutta palataan näihin myöhemmin. Viimeistään, kun ollaan kohteessa. Adios amigos!

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat May 2, 2016 at 19:29

  Ihkua Italiaa ja riemukasta lomaa <3 Mainiota kyllä miten onnistutkin pakkaamaan käsimatkatavaroihin kaikki tarpeelliset Itselleni tuottaa eniten tuskaa kosmetiikka… Taas suorastaan tuskailin tukholman reissun kanssa vaikka oli parin yön lyhyt pyrähdys. Täytyy tähän paneutua taas tarkemmin, kun kohta pääsee käsimatkatavaroineen itsekkin rakkaaseen Italiaan 🙂

  • Reply Rimma May 4, 2016 at 07:04

   Kiitos ihana Milla! Minulta löytyy kasa pieniä purnukoita ja pulloja, joihin säilön kaiken kosmetiikan, jotta saan niistä kätevästi matkakokoisia 😀 Voi teilläkin Italian reissu lähestyy! Siistiä!

 • Reply Teija / Lähdetään taas May 2, 2016 at 19:41

  Ihana kuulla, että tavaramäärä vähenee vauvavuoden jälkeen. Meillä tuo vauvavuosi loppui jo viikko sitten. En ehkä silti uskalla toivoa, että osaisin vielä pakata kevyemmin tämän kuun lopun reissulle. Se jää nähtäväksi 🙂

  Nuo Reiman kengät on meillä ostoslistalla. On ilmeisesti ihan tosi hyvät. Kevyet, ja silti pitävät vettä.

  • Reply Rimma May 4, 2016 at 07:05

   Rohkeasti vain miettimään, että voisiko ilman jotain juttua pärjätä! Ja etenkin se, onko kohteessa pyykkäysmahdollisuutta. Se vähentää vaihtovaatekertoja huomattavasti 🙂 Kengät on ihan loistavat! Pojalla alkoi vauhti löytyä ulkona ihan täysillä uusien kenkien myötä, kun talvikengät oli niin tönköt ja vaikea ne jalassa kävellä.

 • Reply Pinja May 3, 2016 at 10:56

  Hei, mua erityisesti kiinnostaa toi palashampoo! Oon miettiny jo jonkun aikaa testaamista, mutta tuleeko siitä semmonen lähmätukka alkuun? Viekö pitkään totutella? 🙂

  Nää on aina yhtä mielenkiintoisia, kun pääsee vähän kurkkimaan mitä muut pakkaa mukaan reissuun! 🙂

  • Reply Rimma May 4, 2016 at 07:06

   Mä oon antanut itseni ymmärtää, että jos oma pää on tottunut luonnonkosmetiikkaan niin vaihdon palashampooseen pitäisi sujua näppärästi 🙂 Etenkin, jos tukkaa ei ole värjätty vaan se on ns. luonnontilassa! Muutama palashampoota testannut kaveri, joilla on ollut värjätty tukka ovat just saaneet harmi kyllä pesun jälkeen tuon “lähmätukan”, mutta tämäkin voi toki riippua hiustyypistä 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella May 3, 2016 at 21:07

  Ihana postaus! Ja kiitos superhyvästä suolasuihke-vinkistä, käynkin heti väijymässä tuollaisen matkakokoisen omaankin nyssäkkään, koska tuo on itselle ihan ehdoton tuote. Ihanaa ja kevyttä reissua Italiaan! <3

  • Reply Rimma May 4, 2016 at 07:07

   Tuota löytyy tosiaan matkakokoisena, kuten muitakin Less is moren tuotteita! Ihan huippuja 🙂 Suosittelen. Kiiitos <3 <3

 • Reply Suvi May 5, 2016 at 20:42

  Ootko tykännyt Biosolisin aurinkotuotteista, onko ne ollut toimivia?

  • Reply Rimma May 11, 2016 at 17:57

   Nyt pääsi eka kertaa testiin ja kyllä näyttivät hyvin suojaavan tuota lakananvalkoista taaperon ihoakin 😀 Aika jankkiahan se on, joten levittäminen on melkoinen homma, mutta imeytyy kuitenkin hyvin eikä jätä sellaista “muumi-ihoa”, kuten jotkut fysikaaliset aurinkorasvat tuppaa tekemään. Suosittelen!

 • Reply Inka May 10, 2016 at 06:17

  Ahh, pakkauspostaus, mää niin rakastan näitä! Oon niin myöhässä toivotusteni kanssa mutta ihanaa matkaa, mää en kestä miten upeiden maisemien äärelle pääsitte!!!!

  • Reply Rimma May 11, 2016 at 17:58

   Kiitos Inka <3 Ja en mäkään meinaa kestää!

 • Reply Matkapodcast: Pakkaamisen jalo taito ja ne monet omat mokat - Pingviinimatkat - Matkablogi May 12, 2016 at 15:00

  […] Rimma + Laura matkablogi, rouvat reissaa pienellä tavaramäärällä vaikka mukana kulkee lisäksi myös pikku-ukot varusteineen. Ihailtavaa! Curious Feet – mestaripakkaaja, joka selviytyisi varmaan viikon viidakossa pelkän Kånkenin kanssa! Siveltimellä – maailmaympäri käsimatkatavaroilla. Tsekkaa myös video! […]

 • Reply Prags (Braies) - italialainen kylä vuorten kainalossaRIMMA + LAURA -matkablogi May 22, 2016 at 12:53

  […] Auringosta huolimatta lämpötila yli kilometrin korkeudessa oli aikas rapsakka, joten mukaan pakatuille kevyttoppatakeille oli todellakin käyttöä. Majoituimme siis kotoisalla maatilalla perinteiseen alppihenkeen […]

 • Reply Vauvan kanssa reissussa käsimatkatavaroin - hitti vai huti? - london and beyond December 14, 2016 at 20:08

  […] Rimma on kirjoittanut myös lapsen kanssa kevyesti matkaamisesta, klikkaa tästä Rimman […]

 • Leave a Reply