Viikon päästä me vihdoin kohtaamme – Dolomiitit

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
April 25, 2016

Oi että on kuulkaatte mahtava fiilis. Kesä ja kärpäset tulee (vaikkei sitä eilisestä lumisateesta päätellen ehkä äkkiseltään uskoiskaan) ja me päästään viikon päästä vuorille. Voisiko huikeampaa starttia kesäkauteen ollakaan? No en just nyt keksi. Kerroinkin teille meidän reissusuunnitelmista pari kuukautta sitten, mutta sen verran on tullut pläneihin muutoksia, ettei nyt sitten päästäkään ihmettelemään Hitlerin kuulua Kotkanpesää, koska se on meidän reissun aikaan vielä SULJETTU! Saatoin näin sotahistoriafiilistelijänä vuodattaa muutaman kyyneleen harmista lukiessani Kehlsteinhausin kotisivuilta, että pytinki avautuu aikaisintaan toukokuun 11. päivä ja mehän palaamme kotiin sitä edeltävänä. Sattuipa sopivasti. Tämä onkin jo toinen yritys, kun meillä jää syystä tai toisesta Hilterinpesä näkemättä, mutta olen hyvin luottavainen sen suhteen, että kolmas kerta toden sanoo ja ensi kierroksella saletisti natsaa.

Alustava ajoreittimme näyttää siis suurinpiirtein tältä. Matka starttaa ja päättyy Müncheniin, mutta ajatuksissa oli vielä viimeisenä reissupäivänä vierailla parikymmentä kilometriä kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Dachaussa. Onko joku teistä käynyt? Vähän tietysti arveluttaa voiko kahta reilun vuoden ikäistä taaperoa viedä näinkin ahdistavaan ja surulliseen paikkaan, mutta toisaalta he ovat vielä niin pieniä, etteivät ymmärrä millaisen menneisyyden Dachaun muurit pitävät sisällään.

Kartta-1

Majoitumme Dolimiiteilla Lago Di Braiesin lähettyville, eli se on varmasti ihan heti ensimmäisinä päivinä käytävä tsekkaamassa. Haaveilenkin, että menisimme kiertämään järven ympäri vievää polkua auringonnousun kanssa samoihin aikoihin, jotta näkisimme kuinka aamun ensisäteet alkavat valaista vuorten syleilyssä pötköttelevää turkoosia alppijärveä. Katsotaan miten tämä haaveeni on toteutettavissa, kun retkiseurueeseen kuuluu kaksi pientä lasta. Toinen varma kohteemme on kivenheiton päässä korkeuksiin kohoava Tre Cime di Lavaredo. Maarit suositteli piipahtamaan myös Val fi Funesissa, mutta myös Secedan upeat maisemat houkuttelisivat, joten katsotaan nyt mihin kaikkialle me ehdimme! Hieman nimittäin on meikäläisten seikkailutahti hidastunut jälkikasvun myötä ja hyvä niin. Jääpähän enemmän aikaa siihen itseensä, eli tunnelmointiin ja rentoutumiseen (sikäli kun se rennosti ottaminen on joka paikkaan sinkoilevan taaperon kanssa mahdollista, mutta aion toiveikkaasti pakata riippumaton mukaani..).

Kolme yötä vuokrahuoneistossa Italian Dolomiiteilla, yksi Itävallan Grossglocknerin varrella olevassa majatalossa, seuraava jossakinpäin Saksan Berchtesgadenia ja viimeinen ennen maanantai-iltana koittavaa kotiinpaluuta Münchenissa tai sen laitamilla.

Sveitsi-2

Vielä ehditte heitellä siis vinkkejä etenkin lapsille mielekkäästä tekemisestä reittimme varrelle ja tottakai kaikki eeppisimmät tipsit meidän aikuisten näkökulmasta otetaan ilolla vastaan! Vähän on kieltämättä taas tämä tuttu takki auki-meininki valloillaan reissua suunnitellessa, mutta mikäs siinä. We will go with the flow.

Aurinkoa viikkoonne kamut!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita April 26, 2016 at 08:01

  Ihanaa matkaa Dolomiiteille! Siellä on aivan huikeita maisemia, katsoipa minne vaan! Jään odottelemaan juttuja ja tunnen suurta kaipuuta viimekesäisiin omiin hetkiin Dolomiiteillä. 🙂

  • Reply Rimma April 26, 2016 at 14:43

   Kiitos Virpi! Ollaan kyllä ihan älyttömän innoissamme, koska maisemat on varmasti niin erilaiset kuin viereisessä Sveitsissa, mutta silti samalla UPEAT! 🙂

 • Reply Maarit April 26, 2016 at 09:02

  Oi joi nyt te jo meette! Kuulostaa ihan huipulta, toivotaan vaan että säät suosii, varatkaa lämpimästi päälle, vuoristossa tuulee. 🙂 Kiitos maininnasta myöskin! Itseasiassa meilläkin piti alkaa loma reissuineen nyt vappuna, mutta päätin perua lomat ja jäädä Raffea hoitamaan. Seuraan innolla teidän reissua ja fiilistelen mukana! Me koitetaan nauttia tämä kesä Suomenmaasta. 🙂 Ihanaa reissua teille, ja ei se ole yhtään väärin vaan nautiskella rauhalliseen tahtiin, jos se sopii teidän seurueelle parhaiten.

  • Reply Rimma April 26, 2016 at 14:46

   Joo! Lämpimästi päälle todellakin ja lisäkerroksia reppuun sitten mukaan trekatessa niin lapselle kuin itsellekin 🙂 Voi Raffe. Varmasti ihan oikea päätös jäädä sitä hoitamaan! Samasta syystä meidänkin täksi kevääksi suunniteltu pidempi jenkkireissu jäi välistä, kun mieluummin ollaan kotona, kun Pulla-koiran terveys on vähän niin ja näin. Viikko oli siis maksimi mitä uskallettiin lähteä reissuun.. Ja Suomesta nauttiminen on loistava vaihtoehto! Mekin aiotaan lomailla kokonaiset neljä viikkoa tänä kesänä Suomessa! <3

 • Reply Jenna / With huge passion for life April 26, 2016 at 09:20

  Mäkin haluan kesällä Dolomiiteille! 🙂 Ihanaa reissua!! Go with the flow – siinä on oikea reissuasenne.

  • Reply Rimma April 26, 2016 at 14:46

   Ei muuta ku matkaan! 🙂 Kiitos, niin mustakin tuntuu, ettei liikaa kannata suunnitella vaan fiiliksellä vaan!

 • Reply Laura April 26, 2016 at 13:33

  Uusimmassa Latu&Polku-lehdessä oli komee artikkeli Dolomiittien reissusta. Kantsii tsekata se.
  Mahtavaa reissua, jään kuumeisena odottamaan kuvia ja kertomuksia. 🙂

  • Reply Rimma April 26, 2016 at 14:46

   Hei mahtavaa! Kiitos vinkistä! Pitääkin katsella josko lehteä löytyisi lähikaupasta 🙂

 • Reply Veera April 26, 2016 at 17:46

  Nauttikaa reissusta! Me lähdemme miehen kanssa kesällä kuukaudeksi autolla eurooppaan ja suunnitelmissa yhtenä osana reissua juurikin Dolomiitit ja High Alpine road. Ihana lukea teidän suunnitelmista ja matkakuulumisista. Saa vinkkejä omaankin reissuun :). Ja kiitti edelliselle kommentoijalle Lauralle tuosta lehti vinkistä. Täytyy suunnata itsekin lehtiostoksille!

  • Reply Rimma April 26, 2016 at 18:49

   Hei mahtavalta kuulostaa kyllä teidänkin suunnitelmat! Ihanaa! Toivottavasti meidän reissukokemuksista olis sitten hyötyä ja postauksia on taatusti tulossa 🙂 Joo minäkin jo patistelin miestä vesisateeseen lehtikaupoille, mutta jäi nyt kyllä odottamaan huomista vielä mun lehden luku 😀

 • Reply Katri / Seikkailuun meitä kutsutaan April 26, 2016 at 22:07

  Oi kuulostaa ihanalta!

  Jostain syystä Dolomiiteistä en ole ennen kuullutkaan, mutta nyt piti vähän googletella ja tuonne(kin) on aivan pakko päästä! Vuoret on jotain niin hienoa ja ihmeellistä, varsinkin kun on asunut tasaisella Pohjanmaalla koko pienen elämänsä. Käytiin puolitoista kuukautta sitten Islannissa ja huh kuinka upeaa se vuoripaljous oli!

  Me on käyty Dachaussa, olen kirjoittanut siitä postauksenkin http://seikkailuunmeitakutsutaan.blogspot.fi/2014/08/surullisen-kuuluisa-dachau.html . Dachau oli ehdottomasti käymisen arvoinen ja kokemuksena äärimmäisen koskettava. Ei voi uskoa että niistäkin kauheuksista on kulunut aikaa vasta niin vähän. Dachaussa paistoi käymispäivänämme aurinko, ja se oli täynnä leikkiviä lapsia (ja yllättävää kyllä koiria), joten tunnelma “keveni” olosuhteista vähän, jos näin voi sanoa.

  Otimme junan Münchenistä Dachaun keskustaan, ja kävelimme siitä kaupungin läpi keskitysleirille. Itse kaupunki oli kylämäisen idyllinen – täynnä vihreitä puita ja vaaleanpunaisia taloja. Suosittelen ainakin ajamaan itse kaupunginkin läpi.

  Ihanaa matkaa, jään innolla odottelemaan taas reissukuulumisia! 🙂

  • Reply Rimma May 2, 2016 at 13:38

   Voi Islanti!! Se on mun haavelistalla ihan top3:ssa, joten toivottavasti mekin päästään vielä joskus todistamaan Islannin ihmeitä 🙂 Kiitos kovasti postausvinkistä! Pitääpäs käydä lukemassa. Olen vieraillut niin Auschwitzissa kuin Terezinissä aiemmin ja todella pysäyttäviä paikkoja.. Kiva kuulla, että Dachaun kylä oli kaunis, koska meillä on vuokra-auto alla niin mietimme, josko menisimme sinne yöksi! Kiitos paljon! Täällä ollaan pakkauspuuhissa ^_^

 • Reply Jenni / Unelmatrippi April 27, 2016 at 18:58

  Go with the flow on ihan passeli reissutyyli! 🙂 Tuolla päin on mahtavia maisemia, reissusta tulee vamasti hieno! Berchtesgaden varmasti odottelee teitä, etteköhän sinnekin joskus vielä pääse. 🙂 Mä olen käynyt siellä jokunen vuosi sitten, ja olihan se mökkipaha aika hulppealla paikalla. Mielenkiintoinen paikka toki muutenkin kuin “vain” maisemien vuoksi.

  • Reply Rimma May 2, 2016 at 13:39

   Kiitos Jenni! Niin minä uskon, että Saksan kaakkoisnurkka odottelee meitä vielä, sillä nyt näyttää tosiaan siltä, että ei edes ajeta sitä kautta. Mutta kuten sanoin, we will go with the flow 😉

  Leave a Reply