Kotimaanmatkakuume tapissaan – kiitos Supermessut!

Kotimaanmatkailu
April 17, 2016
kotimaan matkailu messut supermessut tampere blogiyhteistyö

Terveisiä Tampereelta ja siellä tänä viikonloppuna pidetyiltä Supermessuilta! Me käytiin perjantaina Mansessa paikan päällä pitämässä Kotimaan Matkailu -messujen yhteydessä kaksi puheenvuoroa, ensimmäisen blogiyhteistyöstä matkailublogien kanssa ja toisen matkabloggaamisesta yleensä. Paikalla olleen yleisömäärän ja saadun palautteen perusteella täytyy iloisina todeta, että esityksille, erityisesti ensimmäiselle ammattilaisaamussa pidetylle, oli todella tilausta. Suomalaiset eivät tunnetusti ole kovin hanakoita esittämään kysymyksiä julkisesti, mutta meidän osuus taisi mennä hippasen jopa yliajalle monien loistavien kysymysten ansiosta, ja se jos mikä on mahtava juttu!

Supermessuilla oli muutenkin loistava meininki, jotenkin todella lämminhenkinen. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja kukaan ei tuntunut ottavan itseään turhan vakavasti. Meininki oli vähän kuin vanhan ajan isoissa kyläjuhlissa, missä tutut ja tuntemattomat heittivät sujuvasti juttua keskenään. Ehkäpä vuodenajalla oli osavaikutuksensa ihmisten erityisen hyvään mielialaan, mene ja tiedä. Mutta messukokemus oli joka tapauksessa todella positiivinen, ja soisimmekin mielellämme, että nämä messut saisivat jatkossa vähän enemmän näkyvyyttä.

Kotimaanmatkailu on kovassa nosteessa, ja paikalla oli monia mielenkiintoisia näytteilleasettajia. Erityisen lämpiminä mieliimme jäivät kumminkin seuraavat pisteet ja niiden edustajat:

kotimaan matkailu messut supermessut tampere blogiyhteistyö hotelli punkaharju

Hotelli Punkaharju

Kesäkuussa avattavan Hotelli Punkaharjun messuosasto oli visuaalisesti kaunis kuin kukkanen, mutta ihmiset ne jälleen toivat sen kuuluisan pisteen i:n päälle. Hotelli itsessään on historiallisestikin merkittävä; sen juuret nimittäin ulottuvat aina vuoteen 1845 saakka, jolloin keisari Nikolai I määräsi harjulle rakennettavaksi metsänvartijan talon majoitushuoneineen. Tästä talosta tuli myöhemmin kansainvälisestikin tunnettu Suomen vanhin valtionhotelli. On upeaa, että hotelli on nyt kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja sen tarina jatkuu Hotelli Punkaharjuna! Messuilla meille muuten vihjaistiin, että hotellin ravintolassa tullaan näkemään kauhan varressa todella kovia nimiä – mutta keitä, se jäi vielä arvoitukseksi. Jäämme siis innolla odottamaan uutisia tästä! Yksi nimi hotellin taustalla on muuten messuperjantaina Kotimaan Matkailun lavalla juontajanakin nähty Saimi Hoyer. Toivotamme lämpimästi Saimille ja kumppaneille menestystä uuden upean hotellinsa kanssa!

Hotelli Punkaharju Instagramissa: @hotellipunkaharju ja Facebookissa.

kotimaan matkailu messut supermessut tampere blogiyhteistyö

Isokari – majakkasaari kansallispuistossa

Isonkarin saaren matkailuyrittäjä Noora Hildénin kanssa meillä olisi riittänyt juttua varmasti seuraavaan aamuun asti – niin ihana tyyppi hän oli! Mutta ennen kaikkea se paikka, jota hän oli messuilla edustamassa, sai meillä sukat pyörimään jaloissa. Jos onkin Suomen rannikko useita upeita majakoita täynnä (niin kuin esimerkiksi Rimman vierailema Bengtskär ja Lauran ihailema Märket), niin Isonkarin majakka kiilasi kyllä must see -listallamme heittämällä kärkeen Nooran kanssa käydyn juttutuokion jälkeen. Isokari on nimensä mukaisesti iso, 180 hehtaarin saari, jolla on niin kalliota, metsää kuin laiduntakin. Kesäisin saarella laiduntaa lampaita, luontopolulla voi bongailla satoja eri lintulajeja ja kallioilla saattaa hyvällä tuurilla pötkötellä ihania halleja eli harmaahylkeitä. Isonkarin saarelta löytyy mm. kesähotelli, kahvila ja tilaussauna. Lienee sanomattakin selvää, että tuolta meidät tullaan tapaamaan vielä jokin kaunis kesäpäivä!

Isokarin majakka Instagramissa: @isokari_enskar ja Facebookissa.

Suomen saaristo

Suomen saaristolla oli upea osasto jo tammikuun Matkamessuilla Helsingissä, ja myös Supermessuilla he olivat esillä isosti. Osastolla kävi myös koko perjantain tosi kova kuhina, mikä viittaisi siihen että saaristo kiinnostaa! Mekin mainitsimme Suomen saariston yhtenä lempparikotimaan kohteenamme esityksessämme, ja miksipä emme – saaristo se vaan jaksaa ihastuttaa! Yli 20 000 saaresta ja luodosta koostuva Turun saaristo pitää sisällään satoja helmiä, joista meilläkin on koluttuna vasta muutama. Saariston pidempi rengastie houkuttelee edelleen seikkailuun, mutta myöskin Saaristomeren kansallispuisto huutelee tutustumaan siihen tarkemmin.

Suomen saaristo Instagramissa @visitarchipelago ja Facebookissa.

Kyllä nämä päivät menevät jatkossa jälleen vain kesää ja kesälomakautta odotellessa, jotta päästään taas reissuun! Näin perheellistyneinä erityisesti kotimaan houkuttelevuus matkailukohteena on noussut eksponentiaalisesti jo helppouden takia: matkaan pääsee helposti omalla autolla, junalla, pyöräillen tai bussilla, eikä ole pakko edes kuluttaa lentokoneen penkkejä. Nämä messut näyttivät jälleen sen, miten paljon hienoja matkailukohteita meillä on täällä koti-Suomessa ihan näppiemme ulottuvilla. Ei tarvitse kuin ojentaa kätensä ja kahmaista Suomineito syleilyynsä!

kotimaan matkailu messut supermessut tampere blogiyhteistyö

Kiitos siis Tampere ja Supermessut, ja terkkuja vielä Reason for a Season -blogin Mirkalle (jonka blogissa UPEITA auringonlaskukuvia Tampereesta!), Curious Feetin Teealle, Live Now – Dream Later -blogin Saanalle, Popot Pogoillen -Annalle ja Reissuesalle (joka on ehtinyt myös jo naputtelemaan postauksen messuista, käykääs kurkkimassa!) – teitä kaikkia oli tosi kiva nähdä! Kiitos myös tsempeistä ennen meidän esityksiä ja myös niiden jälkeen, niistä oli isosti apua! Niin kuin me lavallakin tuumattiin, tämä matkabloggaajayhteisö on kyllä vertaansa vailla <3

Tämä postaus on hyvä päättää kolmeen kovaan koohon: Kesä, Kärpäset ja Kotimaan matkailu – me ollaan valmiina teitä varten!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Aino April 17, 2016 at 17:33

  Kiitos vielä kovasti postilaatikkoon tipahtaneista lipuista! Ennätettiin vasta tänään messuilemaan, joten jäi teidän show ja moikkailut välistä. Puutarhamessut, joitten takia koko messuista innostuin oli iso pettymys kaiken maailman krääsäkojuineen, mutta matkailupuolella meininki olikin jo reippaampi ja itse asiaan keskittyvämpi. Mukaan tarttui Rengastien kartta, sinne siis suunta kesälomalla! Iso peukku myös Keuruun osaston tarjoamille messujen ylivoimaisesti parhaille karkeille (mustat ja punaset kuuluvat yhteen!), pakko oli palata uudestaan.

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:28

   Eipäs kuule kestä! Mä arvelinkin, ettette ehtineet tulla perjantaina messuille kun en sua bongannut. Mutta ei se mitään – pääasia, että liput meni käyttöön! Harmi kuulla että Puutarhapuoli ei sytyttänyt. Mehän ei ehditty sinne ollenkaan, ja autossa jo takaisin kotiinpäin ajellessamme alettiin harmitella että hitto kun ei ehditty käydä siellä, kun olis varmaan ollut mahdollisuus tehdä edukkaita löytöjä terassin kesäsomistusta varten. Mutta ei auttanut, kun meikäläisen kiljuva pikkunälkä oli jo hörppinyt kaikki pakastemaidot, niin oli pakko rientää kannujen kanssa paikalle! 😀 Rengastielle iso peukku! Ite oon polkenut vain sen lyhyemmän, skidin kans voitas sit joskus lähteä kokeileen isompaa. Ehkä sitten kun se on sen verran isompi että viihtyy sellaisessa pyörän perässä vedettävässä härvelissä 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life April 17, 2016 at 20:20

  Iso peukku Punkaharjulle! Juuri eilen siellä harjumaisemissa käytiin retkeilemässä ja kyllä nuo entiset kotihuudit ovat vaan niin kauniit. Nyt niitä vasta arvostaakin! Harmi, että jäi nämä messut väliin, mutta menin ennemmin Punkaharjulle seikkailemaan 🙂 Isokarin saari näyttää niin ihastuttavalta! Kotimaanmatkakuume vaan nouseeeeee!

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:23

   Se kuva, minkä olit postannut Facebookiin Punkaharjulta oli kyllä upea! Ja nostatti vielä lisää meikäläisten Punkaharju-kuumetta. Toivottavasti päästään käymään sielläkin tänä kesänä. Olet se sinäkin kyllä upeista maisemista kotoisin, ei ihme että oot itekin niin upee, hih! ^_^

 • Reply Noora / Isokari April 18, 2016 at 11:18

  Kiitos leidit hyvistä vinkeistä matkabloggausrintamalla! Mukavien ja kiinnostuneiden kuuntelijoiden kanssa oli kiva jutella omastakin työstä saaressa 🙂 Kiitos Tampere, kiitos Rimma ja Laura, tavataan majakalla!

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:20

   Eipäs kestä, ilo oli meidän puolellamme, varsinkin kun huomattiin miten paljon esitykselle olikaan tarvetta! Totisesti toivomme, että majakalla tavataan – täytyy alkaa tosissaan puuhailemaan tätä! 🙂 Ties vaikka ihastutaan ikihyviksi ja muutetaan sinne teidän kanssa hommiin… 😀

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa April 18, 2016 at 21:00

  Olisin mielelläni ollut kuuntelemassa teidän juttuja perjantaina, mutta kun työt rajoittaa näitä vapaa-ajan harrastuksia ; ) Lauanataina olin paikalla ja mielestäni siellä oli todella kiva meininki, paljon parempi, kuin osasin odottaa. Hyviä vinkkejä te olitte ehtineet poimia messutarjonnasta.

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:16

   Taidettiin esityksessämmekin ohimennen mainita tuo, että monilla työ haittaa tätä harrastamista, mut silti matkabloggaaminen on kyllä kiva harrastus! 😀 Ja meininki messuilla oli kyllä tosi positiivinen ylläri, vaikka monille käsite “bloggaaja” tai “matkablogi” oli vielä vähän hämärän peitossa. Mutta sitä varten me siellä oltiin tarinoimassa, ettei olisi kauaa! Kiva myös että muitakin meitä oli siellä paikalla 🙂

 • Reply Elina P-K April 23, 2016 at 09:58

  Täältäkin peukku Rengastielle! Me kierrettiin viime kesänä Pieni Rengastie Lauran matkakertomuksen inspiroimana ja mm. yövyttiin Taattisten Tilalla, mikä oli kyllä kiva ja persoonallinen paikka. Nyt haluaisin kiertää lenkin niin, että starttaisi Merimaskusta tai Nauvosta ja kiertäisi läntisen lenkin samanlailla Rymättylän kautta oikaisten. Siinä olisi enemmän merta ja saaristoa ja reitti skippais esikaupunkialueet. 🙂 Ja vielä täytyy kommentoida kotimaan matkoista, että suosittelen teille erittäin lämpimästi reissua Utön saarelle! Me oltiin siellä viime viikonloppuna ja oli aivan ihana paikka! Ulkosaariston karut maisemat, meri ja ihana tunnelma ja paljon huikeita tarinoita. Ja siellä näkyi myös lapsiperheitä taaperoiden kanssa reissussa. 😉 Fiilispaloja meidän reissusta voi bongata Instagramista tileiltä @taruum, @elinapk ja @saaramust ja myöhemmin Retkipaikka-sivustolta. Uskon, että Utö hurmaisi teidätkin! 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later April 29, 2016 at 19:50

  Vihdoinkin ehdin tänne asti lukemaan teidän messufiiliksistä! 🙂 Olitte lavalla aivan mahtavia, synnynnäisiä esiintyjiä siis! Ja oli kieltämättä jännä huomata messuständeillä, kuinka vähän matkailuyritykset tuntevat matkablogeja (tai blogeja ylipäätään). Tosi hyviä pointteja siis toitte esiin, ettekä todellakaan lähestyneet aihetta liian “ruohonjuuritasolla”. Iso peukku! 🙂

  • Reply Rimma May 2, 2016 at 19:07

   Voi kiitos Saana! Täällä ihan punastellaan kauniista sanoistasi 🙂 Ja olet ihan oikeassa. Selkeä tarve kyllä yrityksille tiedottamiselle blogeista kyllä on! Joten siinä mielessä osui ja upposi 🙂

  Leave a Reply