Grillikauden avaus kevätretkellä

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa, Ruoka
April 11, 2016

Kaupallinen yhteistyö: Hälsans Kök ja PING Helsinki

Kevät se on ihmisen parasta aikaa täällä Suomessa! Keväällä ihmiset ryömivät jälleen ulos pölyisistä koloistaan, ja kadulla uskaltaa väläyttää jopa pientä hymynkaretta ventovieraille saamatta täydellistä kylähullun leimaa otsaansa. Varmoja kevään merkkejä ovat myös likaiset ikkunat, jotka huutavat reipasta pesijää (ei oo muuten näkynyt ainakaan meillä) sekä koirankakkanillittäjien herääminen talviuniltaan. Mutta ehkä paras juttu keväässä on se, kun aurinko paistaa jo niin ihanasti, että se houkuttelee pakkaamaan eväät reppuun, kerämään kaverit kainaloon ja lähtemään metsäretkelle!

Eilen oli täällä pääkaupunkiseudulla ehkä lämpimin ja kaunein päivä sitten viime kesän, ja meidän poppoot sekä Hennan perhe päätettiin startata sekä kevään metsäretkeily- että grillikaudet yhdellä iskulla kuvankauniissa Espoon Luukissa. Rimman perheelle Luukin ulkoilualue olikin jo ennestään tuttu, mutta Laura ei ollut vielä koskaan asikaisemmin käynyt käynyt siellä, ja nyt voikin vain ihmetellä että miksei. Luukin ulkoilureitit on hyvin merkattuja ja niin helppokulkuisia, että niille saattoi lähteä vaunujenkin kanssa liikenteeseen. Ja mikä parasta – maisemat todella hivelivät harmaisiin talvimaisemiin turtuneita silmiä. Päätimme lähteä talsimaan sinisillä pylpyröillä merkattua reittiä, jonka pituus oli sopivat 5,6 kilometriä. Kartta osoitti puolivälistä reittiä löytyvän grillipaikan, missä ajattelimme pitää evästauon. Laura oli napannut retkelle mukaan ukkinsa vanhan perintötrangian, jolla olisi ihana keitellä kahvit avotulella sen jälkeen, kun kurnivat vatsat olisi täytetty herkullisilla soijanakkihodareilla ja jälkkärisuklailla. Mutta niin kuin elämä yleensä, kaikki ei aina mene ihan juuri niin kuin on suunnitellut.

Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-1 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-2 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-3 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-4 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-5 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-6 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-7 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-8 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-9 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-10 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-11Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-20 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-13 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-14

Uppouduimme metsän tunnelmaan ja sen ihasteluun täysin. Kevät näkyi ja kuului kaikkialla: lintujen iloisessa lurituksessa, kirkkaan vihreänä hehkuvassa sammaleessa ja suloisesti solisevissa puroissa. Polku oli jo lähes täysin sula ja kärryt kulkivat moitteetta. Pikkuisimmat pojat viihtyivät rattaissa maisemia ihmetellen ja torkahdellen, taapero otti tuntumaa maastoon alamäkijuoksua kokeillen ja käpyjä maistellen. Retkueellamme oli hymy herkässä, mieli yhtä korkealla kuin puiden latvat ja askel kevyt kuin kesäinen sudenkorento.

Kunnes saavuimme siihen pisteeseen, missä grillipaikan piti sijaita. Noh, eipäs sijainnutkaan. Olikin pelkkä pöytä ja hieno maisema. Levähdyspaikka, vaan ei grillipaikka ensinkään. Iski pieni tenkapoo –  mitäs nyt? Nälkä kurni kaikkien vatsoissa, mutta avotulen teko luontoon oli luonnollisesti mahdoton ajatus. Ei siis auttanut muu kuin lääkitä aikuisten nälkää jälkkäriksi tarkoitetulla suklaalla ja tyydyttää siihen väliin myös pikkupoikien nälkäkiukut maitobaarin tarjonnalla. Kyllä oli muuten komeat evästysmaisemat pikkuherroilla!

Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-15 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-16 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-18 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-19 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-21 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-22 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-23 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-24 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-25 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-27 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-28

Lopulta olimme taittaneet koko matkan takaisin alkupisteeseen ja vielä vähän päälle: saavuimme Luukin kartanon maille, missä sijaitsi iso grillikatos. Vihdoinkin! Avotulta, soijanakkeja ja simaa – siitä on oivat retkieväät tehty. Hälsans Kökin soijanakit kuuluu meidän molempien perheiden kestosuosikkeihin, mutta varsinkin kiireisessä vauva-arjessa ne ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Niistä on syntyy nopeasti ja vaivattomasti niin pyttipannut kuin nakkikeitotkin, mutta epäilemättä parhaimmillaan ne ovat (mielellään avotulella) grillattuina ja kurkkusalaatin, sinapin sekä ketsupin höystäminä hodarisämpylän välissä (tällä samaisella menulla herkuteltiin aika monta kertaa viime kesän Norjan reissullakin!). Uudemmat Hälsans Kökin soijachorizot sopivat muuten myös mainiosti niin hodarihommiin kuin muuten vaan grillailtaviksi – ja molemmat makkarat uppoavat mainiosti muillekin kuin vain kasvissyöjille! Retkielämän näkökulmasta on vielä vinkattava, että nämä pakasteesta löytyvät nakit on loistavaa eväsmateriaalia pidemmällekin patikalle. Ne pitävät hyvin pakattuina muitakin safkoja viileinä, sulavat pikkuhiljaa ja sulamisen jälkeenkin ne käyvät vielä oivallisesti grillattaviksi.

Jos oli kevyt nälkäkiukku päässyt jo hiipimään isompien retkeläisten mieliin ja masuihin, niin soijanakkihodarit toivat onneksi nopeasti helpotuksen siihen ongelmaan. Nälkätilanteen korjattuamme jäljelle jäi vain aurinkoisen ihana sunnuntai-iltapäivä, porukka ihania ystäviä, kolme suloista pikkupoikaa ja kevään ensimmäiset bongatut leskenlehdet.

Luukki_soijanakki_Espoo_Finland-1Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-29 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-30 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-31 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-32 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-33 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-34 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-35 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-37 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-38 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-40 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-39Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-42 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-43Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-41 Luukki_soijanakki_Espoo_Suomi-44
Reititysongelmien ansiosta meidän saapuminen tulentekopaikalle ja pääsy grillaushommiin meni sen verran pitkäksi, että kahvihammasta ei enää kolotellut. Kovasti etukäteen fiilistellyt trangiakahvit jäivät siis tällä erää keittelemättä, mutta sehän ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, että tämä setti on otettava mahdollisimman pian uusiksi! Ehkäpä jo ensi viikonloppuna?

Jokos te muut olette avanneet retki- ja grillikauden?

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Ado April 11, 2016 at 10:11

  Ai että miten kivalta teidän metsäretki näyttää ja mitkä eväät! Onneksi löysitte grillipaikan ettei tarvinnut syödä kylmää nakkia 😉
  Vielä ei olla grillikautta avattu, mutta ensi viikonloppuna avataan picnickausi Central Parkissa. Sääennuste näyttää ainakin nyt aika lupaavalta Nykin suunnalla 🙂

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:03

   Haha se oliskin ollut melkoinen kokemus, jäinen nakki 😀 Oi kuulostaa ihanalta! Toivottavasti kelit siellä suosivat! Täällä on ollut eilen aivan ihanan lämmin päivä. Nyt luonto saa ansaitsemaansa sadetta 🙂

 • Reply Erika April 11, 2016 at 12:26

  Metsässä on jotenkin niin rauhoittava tunnelma… Joskus lenkille lähtiessäni otan tarkoituksella suunnaksi metsän, jossa istahdan kalliolle tai mättäälle vain rentoutumaan ja kuuntelemaan metsän ääniä. <3

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:05

   Mä niin tiedän mistä puhut! Ihan sama täällä! Onneksi asutaan metsän reunalla <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle April 11, 2016 at 17:25

  Ihania kuvia taas kerran ja kivan kuuloinen retki teillä, vaikka grillipaikkaa jouduittekin vähän metsästämään. Eilen tuli itsekin avattua grillikausi Vihdissä laavulla. 🙂 Sielläkin grillissä komeili soijanakkia perinteisten makkaroiden kanssa.

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:06

   Oi mahtavaa! Tekin pääsitte korkkaamaan retkeilykauden avatuksi! Pitäisikin lähteä joskus yhdessä grillaamaan soijanakkeja! ^_^

 • Reply Sanna I Siveltimellä April 11, 2016 at 19:29

  Ei ole täällä vielä grillikausi avattu ja se onkin aina yhtä ihanaa ja maagista, joka kesä 🙂 Noi soijanakit on munkin makuun tosi hyviä! 🙂 Ihania kuvia ootte ikuistaneet <3

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:06

   Mutta te taisitte kaivella veneen talviteloilta ja se on varmasti yhtä kutkuttavaa joka vuosi! 🙂 Ihanaa! Voi kesä tule jo!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat April 11, 2016 at 19:32

  Ihania kuvia, mutta niiiin paras on tuo teidän yhteinen naurukuva 🙂 Siinä on vaan niin kaikki kohdallaan! Metsä rauhoittaa kyllä mielen, mutta onneksi sen puutteessaa tehoaa tuo merenrantakin samaan tapaan.

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:07

   Kiitos Milla <3 Merenrantakin on kyllä just hyvä! 🙂

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. April 13, 2016 at 14:09

  Voi kyllä olemme! Viime viikolla Luostolla retkeilimme paljon umpihangessa. Parasta patikointiretkillä oli tälläkin kertaa laavun näkeminen ja eväiden kaivaminen repusta. Parasta! 😛

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:09

   Oi kuulostaa ihan huipulta! Vitsi mikä siinä onkin, että oli retki tai matka mikä hyvänsä, niin ne eväät on kaiken kohokohta 😀 😀

 • Reply Taikinanaama April 13, 2016 at 19:57

  Toi imetyskuva on aivan ihana <3!

  Täytyypä itsekin viedä perhe soijanakkireissulle.

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:10

   Kiitos <3 Pienet pojat ruokatauolla! 🙂 Menkää ihmeessä soijanakkiretkelle! Meillä perheen pieninkin söi ensimmäistä kertaa nakin naamaansa.

 • Reply Pienten prinssien seikkailu keväisessä Luukissa | April 16, 2016 at 12:12

  […] jälleen ja oli aika suunnata kohti kotia. Vanhempien tarinoita samaiselta retkeltä voi lukea täältä. Prinssimme suuntaavat pian kohti uusia seikkailuja, tällä kertaa kukin omaan ilmansuuntaansa, […]

 • Reply Hanna April 16, 2016 at 18:58

  Tämäpäs hauskaa, meillä on ihan samat askelmerkit kevätretkille. Ensin Kööpenhaminaan ja sieltä metsäretkelle grillaamaan. Nautin suunnattomasti päiväretkistä jotka on helppo toteuttaa lapsen kanssa. Retkieväät hänelle se tärkein juttu, vanhemmat saa fiilistellä maisemia ja metsän rauhoittavaa tunnelmaa. Ihana päivä!

  • Reply Rimma April 17, 2016 at 08:11

   Eikä! Todellakin hauska yhteensattuma 😀 Ja oon kyllä samoilla linjoilla, että päiväretket on ihania just sen helppouden takia. Ja muutenkin meillä tämä kotimaanmatkailun ihanuus ja helppous on nyt lapsen myötä korostunut!

 • Reply Henna /suurin onni April 18, 2016 at 16:24

  Olipa kyllä kiva retki 🙂 Pitäisi lähteä kesällä kurkkimaan uudelleen samat maisemat, oli sen verran mainiot! Ja nakit myös 🙂

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:16

   Ehdottomasti kesällä otetaan tää uusiksi! <3

  Leave a Reply