IGTT: Kööpenhamina äitien ja poikien kesken

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa, Skandinavia
April 7, 2016

Äitien ja poikien Köpis oli laatuaikaa neljän päivän ajan yhdessä Pohjoismaiden tyylikkäimmistä kaupungeista. Se oli pienten ehtiväisten jalkojen tepsuttelua Airbnb-asunnon lankkulattialla ja riemunkiljahduksia lelukaaren alta. Se oli lattialle heiteltyjä parsakaalin palasia ja iltasella väsyneinä nautittuja herkkuleivoksia. Se oli aikaisia aamuja, silmäpussien vertailua ja hiki päässä ylle puettuja kevättakkeja. Se oli rattaiden työntelyä Nyhavnin mukakivisillä kaduilla ja värikkäiden talojen ihmettelyä.

Äitien ja poikien Kööpenhamina oli ihmeellisen rauhassa nautittuja lounaita ja vihersmoothieita, mutta se oli myös pää punaisena yhtäkkistä nälkäänsä karjuvia pikkumiehiä, silittelyä ja lohduttelua. Se oli kasvitieteellisen puutarhan ihastelua, puluparvien väistelyä ja bussin tärinään nukahtahtelua. Se oli taaperon suloisia kuolapusuja vauvalle, ja vauvan hymyjä taaperolle. Äitien ja poikien Köpis oli riippukeinussa köllöttelyä ja sohvalla möllöttelyä.

Äitien ja poikien Köpis oli kipeiksi käveltyjä jalkoja ja ruuhkaisia busseja. Se oli hiljaisia huvipuistoja ja peurattomia peurametsiä. Se oli äkillisiä suunnitelmanmuutoksia, suunnistamista tuntemattomilla kaduilla ja illallisia loft-asunnolla. Se oli keinumista leikkipuistossa, juoksemista ja hihkumista. Äitien ja poikien Köpis oli sumuisia merimaisemia ja jokapäiväisiä sadekuuroja.

IGTT_Kööpenhamina-1IGTT_Kööpenhamina-2-2 IGTT_Kööpenhamina-3IGTT_Kööpenhamina-4-2 IGTT_Kööpenhamina-5 IGTT_Kööpenhamina-6-2 IGTT_Kööpenhamina-7IGTT_Kööpenhamina-11-2 IGTT_Kööpenhamina-8-2 IGTT_Kööpenhamina-10

Äitien ja poikien Köpis oli vähäunisiä öitä ja yskänpuuskia. Se oli ystävän auttavia käsiä, kun omat eivät enää riittäneet. Se oli väsyneiden pikkumatkalaisten väsymätöntä viihdytystä ja leveitä hampaattomia hymyjä. Se oli pulleiden poskien väsymätöntä pusuttelua, kakkavaippoja, minuutin pikasuihkuja ja hätäponnareita. Se oli nukahtamista illalla ihanasti tuhisevan pellavapään viereen ja käpertymistä sen rakkaimman pikkuolennon kylkeen kiinni, oikein lähelle. Se oli toisiinsa yhteen sointuvien hengitysten kuuntelua pimeässä, rauhallisena nukkuvan lapsen kasvojen tuijottelua.

Äitien ja poikien Köpis oli unohtumaton reissu ja lupaus tulevaisuuden hurjapääkaksikon monista yhteisistä seikkailuista. Se oli muistutus siitä, miten tärkeitä äitien miehet ja poikien isät ovatkaan. Se oli hyvänmielen matka, jonka muistot kantavat pitkälle.

Sellainen oli äitien ja poikien Köpis – tosin vasta vain pähkinänkuoressa. Äitien ja poikien Köpis oli nimittäin niin paljon, että siitä lisää uusissa postauksissa!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen postauksesi alla olevasta linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua RIMMA+LAURA -matkablogin, Travelloverblogin, tai Muru Moun kautta. Voit lisätä linkkisi mihin tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Tarkempia ohjeita saat täältä. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #igtravelthursday-tunnisteella. Meidät löydät Instasta nimillä @rimmanen ja @laurarumbin sekä blogimme nimellä @rimmalaura.

Lisää linkki omaan IGTT-postaukseesi alla! Huom – kirjoita nimeksi blogisi tai postauksesi nimi.


You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home April 7, 2016 at 08:01

  Äitien ja poikien Köpiksestä jäädään siis odottamaan lisätietoa. 🙂 Etenkin tuo, kuinka haastavaa se vauvan tai taaperon kanssa ilman toista huoltajaa matkustaminen oikein onkaan, kiinnostaa…

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:35

   Noh, olihan se haastavaa, mutta ei niin haastavaa ettei oltais tänään jo puhuttu seuraavasta reissusta, haha! 😀

 • Reply Martina April 7, 2016 at 10:42

  Äitien ja poikien Kööpenhamina kuulostaa varsin ihanalta ja elämänmakuiselta. Se sai miettimään, minne itse suuntaamme vauvan ensimmäiselle matkalle. Toisenlaista matkailua siis luvassa ja eittämättä monenlaisia uusia kokemuksia ja hetkiä tiedossa kun mukana on myös pikkubloggaaja. Toisaalta on ehkä vielä vähän aikaista miettiä vauvan ensimmäistä reissua kun vauva ei ole vielä edes syntynyt, mutta toisaalta, mihinkäs matkabloggaaja matkakuumeestaan pääsee edes raskaana ollessaan (vaikka raskauspahoinvointi onkin aika tehokas matkakuumeen hillitsijä). Köpis itsessään on jättänyt hyvät muistot erään talvisen viikonloppureissun jäljiltä ja seuraavaksi haluaisin suunnata sinne hieman kesäisempään aikaan.

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:36

   Elämänmakuinen on erinomainen sana kuvaamaan tuota reissua! ^_^ Uudenlaisia tilanteita ja ongelmia tulee väistämättä esiin reissatessa pienen kanssa, mutta useimmiten ne on ennakoitavissa tavalla tai toisella. Ja kyllä täytyy sanoa, että pienen kanssa reissaaminen antaa niin paljon , en olis edes uskonut miten paljon! <3

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa April 7, 2016 at 17:18

  Vaikutti hienolta äitien ja poiken reissu. Hauska kuva tuo missä pojat ovat rattaissa reput vieressä:” reissuun lähdetään reppuinemme vaikka kahdestaan”,

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:37

   Veikkaan, että noi jäbät vielä ottaa ja lähteekin reissuun vaikka kahdestaan! 😀

 • Reply SariKoo April 7, 2016 at 17:50

  Kyllä tää reissu oli ainakin snäpin kautta niin kivaa seurattavaa ja ootte te kyllä melkoisia reissuäitejä. Thumbs up! <3

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:37

   Ihana kuulla, kiitos <3

 • Reply Jenna / With huge passion for life April 7, 2016 at 18:05

  Mitä pikkuseikkailijoita! 🙂 Noiden kaverusten perässä saattekin varmasti juosta vielä joskus ihan kunnolla 😀 Uskon, että tätä reissua vielä muistelette useaan kertaan.

  Ihana oli kyllä tuo kämppä ja etenkin riippumatto!

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:38

   No ihan varmasti saadaa, Rimma saa jo nyt juosta tuon oman pikkuseikkailijansa perässä ihan urakalla, hah 😀 Kämppä oli niin helmi!

 • Reply Annika - home & away April 7, 2016 at 20:10

  Kuulostaa oikein mahtavalta Köpiksen reissulta! Tuo portaiden nouse -kuva on niin upea, ihan kuin jostain matkailumainoksesta. Kuinkahan monessa maassa ja reissussa pojat ehtiikään seikkailla ennen kuin edes tiedostavat sen itse 🙂

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:39

   Toi Rimman kuva on kieltämättä upea! 🙂 Jaa-a, jännittävää nähdä ja laskea miten poikien plakkariin alkaa napsahdella vierailtuja maita… 🙂

 • Reply Henna /suurin onni April 7, 2016 at 20:26

  Ihania tunnelmia, kauniisti kirjoitettu postaus! Reippaat pienet reissulaiset kera reippaiden äitien, ihan varmasti sellaisesta syntyy aivan oivallinen matka 🙂 Jään myös odottamaan jatkotunnelmia Köpiksestä, sillä kuten olen tänään jo useammalla kanavalla toitottanut, en ole vielä ehtinyt sinne(kään)…

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:40

   Kiitos Henna! <3 Oli varsin reipasta sakkia aina kotiovelle asti, heh! 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatkat April 7, 2016 at 20:50

  Voi ihana teidän yhteistä minilomaa! Helppo uskoa, että oli täynnä kokemuksia ja hienoja fiiliksiä. Ja aatella miten upeeta, että teille kerääntyy yhteistä reissukuvia näistä ajoista siinä missä niistä reileistä ja muistakin seikkailuista <3

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:41

   Niinpä! Nää on ihanaa ja erilaista jatkoa niille reilikuville, siellä kun oltiin vaan kahdestaan. Mutta kyllä me tässä päätettiin, et vielä me mammat lähdetään reissuun ihan keskenämmekin! 😀

 • Reply Saana | Live now – dream later April 8, 2016 at 08:53

  Köpis on aivan ihana paikka! <3 Me käytiin myös keväällä viime vuonna, juuri harmillisesti niin, että Tivoli avasi ovensa päivä kotiinlähdön jälkeen, ja kasvitieteellinen puutarhakin piti porttinsa suljettuna vierailumme ajan, mutta onpahan monta hyvää syytä palata takaisin! 🙂 Seuraavaksi ehdottomasti kesällä! Köpis on varmasti kiva kohde pienten lasten kanssa matkustaville, mukulakivihaasteesta huolimatta.

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:43

   No meille kävi niin että Tivoli aukes sinä samaisenä päivänä, kun me lähdettiin kotiin! 😀 Eli jäi näkemättä mm. se –> syy palata takaisin! Paljon muutakin jäi toki näkemättä, kun mun flunssan ja pikkureissulaisten ansiosta ei voitu pitää mitään älytöntä tahtia yllä. Mutta ehtiihän sitä myöhemminkin! Kesällä ois tosiaan kiva tehsä seuraava reissu 🙂

 • Reply säppä April 8, 2016 at 15:35

  Varmasti ihana reissu! Ja kiva lukea hurjapääkaksiko(ide)n seikkailuista jatkossakin. 🙂 Kööpenhamina on <3

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:44

   Kiitos, oli! <3 Hihii, reissujuttuja piisaa varmasti vastaisuudessakin 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka April 8, 2016 at 19:18

  On se helppoa tuollainen äitiysvapaalla maailmalla reissaaminen, kun aikataulut ovat vapaat 🙂 🙂 🙂

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:45

   Heh, mulla on äitiysvapaa juu, mutta Rimmahan on jo palannut töihin, valokuvaajayrittäjä kun on. Mutta hänellä onkin sitten se yrittäjän vapaus 😉

 • Reply Inka April 9, 2016 at 05:42

  Teidän reissu on varmasti ollut ihana! Oli mahtava päästä seuraamaan sitä snäpin kautta, ja vaikka kelit ei ihan täydelliset olleetkaan, vaikuttaa matka olleen kaikin puolin onnistunut. Ja tuo riippumatto!!!!

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:46

   Sitä se oli! Kiva että jaksoit tsiigailla meidän snäppejä ^^ Tollanen riippumatto on saatava! Se oli kuulemma Meksikosta, seuraavaks sinne? 😀

 • Reply Arha / Haavematkija April 9, 2016 at 07:53

  Kuulostaa ihanalta minireissulta! Näyttää ja kuulostaa siltä, että olette koko porukalla nauttineet reissusta. Odotan tarinalle jatkoa 🙂

  • Reply Laura April 10, 2016 at 21:46

   Kyllähän me nautiskeltiin, kiitos! ^_^ Jatkoa piisaa piakkoin.

 • Reply Eevi / Rento matkablogi April 11, 2016 at 15:58

  Äitien ja poikien Köpis kuulostaa siltä, että ehkä se vois olla myös tämän äidin ja tyttären Köpis… 😉 Ihanan elämänmakuinen teksti ja mainiot kuvat! <3

  • Reply Laura April 17, 2016 at 12:09

   Kiitos Eevi! <3 Köpistä voi kyllä lämmöllä suositella, helppo eka reissukohde vauvan kanssa 🙂 Julkisissa mm. ilmaista liikkua vaunujen kans, mistä iso plussa!

 • Reply Annika | Travellover April 18, 2016 at 12:20

  Ei se paljon eroa kahden aikuisen Köpiksestäkään. Kyllä mullakin alkaa hermoja kiristää, jollei saa ruokaa. Ja joskus olisi ihan kiva, jos joku vaan työntelisi kärryissä. 🙂 Köpis on ihana. Mä ajattelin esimerkiksi muuttaa jollekin Nyhavnin terassille syömään Smörrebrödejä. Noin niin kuin pysyvästi.

  • Reply Laura April 19, 2016 at 09:18

   Hih, kiva kuulla 🙂 Joo tuo hermojen kiristely nälkäisenä taitaa olla sellainen juttu, mikä seuraa monella mukana oli sitten lapsi tai aikuinen. Ja ah, kyllä niin olisi kivaa jos joku lykkisi joskus kärryissä! 😀 Rimmahan tätäkin on päässyt vähän niin kuin kokeilemaan viime vuonna Damissa, kun istuskelivat mukavasti box biken kyydissä miehen polkiessa 😀

  • Reply Terhi / Muru Mou April 19, 2016 at 21:31

   Haha, meillä on ollut jo vuoden verran suunnitelmissa ostaa Christiania Bike, eli polkupyörä edessä olevalla kuljetuskärryllä. Niillä tyypit kärräilee täällä useimmiten lapsiaan, mutta meillä se tulis sitä varten, että mä saisin istua kyydissä ja mies polkisi 😀 Oltais jo ostettu, mutta ne on pirun kalliita!

  Leave a Reply