Kööpenhamina kutsuu – vinkkejä kehiin!

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa, Skandinavia
April 1, 2016
Kööpenhamina_Köpis_Copenhagen_Sonera_Sopiva_koskamävoin

Kaupallinen yhteistyö: Sonera ja Nordic Travel Bloggers -kollektiivi

Kevät kiitää eteenpäin ihan huimaa vauhtia, eikä enää aikaakaan, kun me ollaan kevätreissullamme Köpiksessä – itse asiassa lennähdämme mestoille sinivalkoisin siivin jo tulevana sunnuntaina! Laukkuja ei olla vielä pakattu, mutta passit on sentään kaivettu naftaliinista, ja porukan nuorimmaiselle reissarille, eli lähes 3,5 kuukauden kypsään pikkumiehen ikään ehtineelle Lauran pojalle, käytiin noutamassa ensimmäinen ihkaoma virallinen matkustusasiakirja tällä viikolla. Tästä se maailmanmatkaajan ura urkenee!

Me lähdetään reissuun siis äidit+pojat -kombona, eli miehet jätettään tällä kertaa kotiin. Me mammat toimitaan reissussa Soneran roaming-lähettiläinä, eli pääsemme käytännössä testailemaan, mitä kaikkea huoleton roamaus Soneran Sopiva-liittymällä mahdollistaakaan meille kotimaan rajojen ulkopuolella. Kaksi univelkaista imetysaivoista äiti-ihmistä ei ainakaan millään voi muistaa tai jaksaakaan miettiä kaikkea mahdollista etukäteen, joten tulee varmasti olemaan superkätevää, kun hyvän kahvilan koordinaatit tai Tivolin sijainnin pystyy tarkistamaan on the go – eikä tarvitse aina metsästää sitä wifiä.

Ja koska kerrankin on mahdollista laittaa reissulta kuulumisia ihan oikeasti reaaliajassa, eikä vain silloin kun käsillä sattuu olemaan tarpeeksi hyvin toimiva wifi, tulemme päivittämään ahkerasti Instagramia (@rimmalaura; @rimmanen ja @laurarumbin) sekä Snapchatia (@rimmanen ja @laurarumbin), eli nyt jos koskaan kannattaa klikkautua seuraajaksi! Voisimme ainakin kuvitella, että suhteellisen koomista matskua on luvassa tällä kokoonpanolla reissatessamme. Lauraa ainakin jo kovasti jännittää, miten eka ulkomaanmatka tulee pikkujässikän kanssa sujumaan – vaikka tosiasiahan on, että Rimman reilu vuosikas on se, joka meidät tulee oikeasti pitämään kiireisinä. Miten ne pikkujalat ehtiikin niin nopeasti joka paikkaan!

Kööpenhamina_Köpis_Copenhagen_Sonera_Sopiva_koskamävoinKööpenhamina_Köpis_Copenhagen_Sonera_Sopiva_koskamävoin

Varasimme majapaikaksemme Airbnb:n kautta ihanalta vaikuttavan loft-asunnon, joka sijaitsee Nørrebron/Nordvestin alueella, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Koska emme ole kumpikaan käyneet Kööpenhaminassa koskaan aiemmin (paitsi Laura joskus pikkutyttönä, mutta sitä ei nyt lasketa), kaipaisimme kovasti joitakin hyviä täsmävinkkejä siitä, missä siellä kannattaisi käydä! Tiedätkö esimerkiksi jonkun ihanan lapsiystävällisen kahvilan tai kasvisravintolan, tai osaatko vinkata hyvistä kestävän ja eettisemmän muodin shoppailupaikoista, brändeistä tai kirppareista? Sen verran avitamme, että eläintarhavinkit ja sen sellaiset voi unohtaa, niitä kun emme harrasta.

Etukäteen olemme pohtineet, että Tivolissa olisi mahdollisesti kiva käydä, mutta saakohan siitä vielä mitään irti taaperon kanssa? Löytyykö sieltä possujunaa? 😀 Jos kelit osuvat kohdilleen, olisi ihanaa mennä hengailemaan vaikka johonkin nättiin (leikki)puistoon, missä jalat alleen ottanut taapero pääsisi purkamaan energioitaan. Osa asuinalueemme Nørrebro on kuulemma visiitin arvoinen kahviloineen ja putiikkeineen, Nyhavn on ehdottomasti tsekattava, ja ehkäpä sitä merenneitopatsastakin voisi käydä vilkaisemassa, jos matkan varrelle sattuu. Eniten kuitenkin toivomme, että perillä meitä tervehtisi  ihanan keväinen Kööpenhamina ja aurinkoiset ilmat, jotta pääsisimme haahuilemaan päämäärättömästi pitkin Köpiksen katuja ja fiilistelemään – sehän me osataan parhaiten!

Mutta mitäs muuta? Kerro omat Köpis-vinkkisi nyt! Mutta ei hätää, vaikket ehtisi käydä raapustamassa tipsejäsi vielä ennen sunnuntaita, sillä pääsemme kyllä tsekkaamaan vinkkinne myös reissun päältä – #koskamävoin! 😉

Postauksen kuvista kaunis kiitos Travelloverblogin Annikalle!

Ps. Se ois perjantai, ihanaa viikonloppua kaikille! Niin ja tämä postaus EI ole aprillia, mutta kannattaa varmaan varoa tänään vähän mitä uskoo 😉

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Katariina April 1, 2016 at 14:56

  Tivoli kyllä kantsii tsekata! Laitteet ei välttämättä niinkään ole se juttu, vaan esitykset. Varmasti löytyy myös pienemmille lapsille sopivia. Pitkin tivolia isoilla lavoilla pyörii pitkin päivää teatteria ja tanssiesityksiä. Ainakin viime keväänä! Ja jos maltatte olla pitkään Tivolissa, niin joka ilta on siellä lammella upea valo ja musiikkishow. Savua ja valoja musiikin tahdissa. Se kantsii nähdä!

  Jos olette pidempään niin junayhteyden päässä Klampenborgissa huvipuiston kupeessa on Dyrehaven, peurametsä, jossa pääsee näkemään vapaana elävät peurat ja hirvet hyvä ettei kosketus etäisyydeltä. Jos ei lasten kanssa jaksa siellä metsässä kävellä, voi vuokrata hevosvaunukyydin ajeluttamaan ympäriinsä!

  Pitänee palata paremmalla ajalla laittamaan lisää vinkkejä! Kööpenhaminan seutu on mun intohimo, asuin viime kevään siellä ja vaikka en etukäteen olisi uskonut niin Kööpenhaminaan ja Tanskaan jäi kyllä pala syräntä!

  Mahtavaa reissua! Soneran liittymä helpottaa mielettömästi kun voi goooglailla rajattomasti.

  • Reply Laura April 2, 2016 at 16:35

   Voi, että tuo Tivoli kuulostaa kyllä tosi ihanalta! Hitto vie kun se aukeaa vasta 6.4, niin kuin Terhi tuohon alas kommentoi. Me nimittäin lähdetään just silloin kotiin!

   Peurametsä!!! Sinne on päästävä! Kiitos vinkistä, kuulostaa ihan mahtavalta. ^_^ Laita vaan ihmeessä vielä lisää vinkkejä, jos vaan suinkin ehdit, mutta kiitos kovasti jo näistäkin! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou April 1, 2016 at 17:43

  Tivoli aukeaa vasta 6.4., oletteko silloin vielä täällä? Veikkaan, että avajaispäivänä siellä on porukkaa todella paljon, joten Katariinan vinkkaama Dyrehaven voisi olla mukavampi vaihtoehto. Siellä kun on myös huvipuisto, Bakken, ja se on jo auki eikä ole sisäänpääsymaksua. Ja puisto itsessään on aivan ihana ja jopa Unesco-kohde: http://www.rantapallo.fi/murumou/hubertus-jahti-ja-unesco-maisemat/
  Lounaspaikaksi suosittelen Torvehallerneja (kauppahallit) Nørreportin aseman vieressä. Ja suosittelen testaamaan mun suosikkia, Grød-puurobaaria (Torvehallernessa ja Nørrebrossa on myös pari) – ja siellä etenkin risottoa! 😛
  Ilmoitelkaahan, jos kaipaatte opasta 😉

  • Reply Laura April 2, 2016 at 16:47

   No voi itku, me lähdetään just sillon takas kotiin päin! Yhyyyyy. Dyrehaveniin se on siis lähdettävä sitten, eikä kyllä kuulosta ollenkaan kehnolta sekään!! Bakkenhan vaikuttaa suorastaan legendaariselta. Kauppahallit täytyy pistää korvan taakse ja merkata karttaan. Moni on noista puurobaareista kirjoitellutkin blogeissa, ja voi vitsi että kuulostavat herkullisilta! 😛

   Ois ihan superkiva treffata jos sulla on aikaa! Täytyy olla Facebookin puolella koodeissa. Jee! ^_^

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams April 2, 2016 at 11:36

  Christiania on käymisen arvoinen paikka hieman epämääräisestä maineestaan huolimatta! Se keskusta nyt tietysti on mitä on, mutta aivan tavallisia eläkeläis- ja muita turisteja siellä pyöri ainakin kun itse kävin joten sanoisin, että ihan hyvin sinne voi lapsetkin viedä visiitille. Mutta niillä syrjemmässä olevilla kujilla kannattaa etenkin käydä fiilistelemässä söpöjä taloja ja rauhallista diy-tunnelmaa 🙂

  • Reply Laura April 2, 2016 at 16:49

   No mä vähän mietin just tätä vapaakaupunkiosiota, että kannattaakohan sinne kaiken maailman pilvipäiden sekaan lähteä pyörimään. 😀 Mutta kiva kuulla ettei se meno välttämättä vastaa niitä pahimpia mielikuvia. Noi sivukadut kuulostaa siltä, että meikäläisille riittäis siellä aika paljon kivaa valokuvattavaa! ^_^ Paitsi että, oliko niin, ettei siellä Christianiassa saa valokuvata ollenkaan?!

 • Reply Hanna April 2, 2016 at 14:21

  Kannatusta myös Torvehallerneille! Sillä suunalla vähän lounaaseen, Norra Farimagsgadea pitkin pääsee isolle puistoalueelle, jonka keskellä iso lampi. Tuon puiston lounaiskulmassa on kiva puisto lapsille, siellä paljon liikunnallisesti aktivoivia telineitä. Sori, en tosin ole perillä minkä ikäisiä mukana matkustavat muksut on eli onko noi mahdollisesti vähän isommille. Omat 4veet viihtyi siellä kuitenkin viime kesänä.
  Ravintoloista Orangerie tarjosi huippuhyviä smörgåseja, ja fiinistä ilmeestä huolimatta lapsiin suhtauduttiin ihanasti, pöytään tuotiin värikynät ja valkoiseen paperipöytäliinaan sai piirtää.
  Olen itse lähdössä Kööpenhaminaan loppuviikolla, joten mielenkiinnolla luen mitä täällä vinkkaillaan.

  • Reply Laura April 2, 2016 at 16:51

   Oi, kuulostaapas kivalta puistolta! Meidän lapsista mun tyyppi on vasta vauva, mutta Rimman poika jo vaudikas taapero, eli hänelle saattais olla hyvinkin passeli puisto kyseessä ^_^ Kuulostaapas hauskalta toi että saa luvan kanssa piirtää pöytään, varmasti skidien mieleen!

   Toivottavasti saadaan tänne vielä paljon kivoja vinkkejä lisää sullekin! 🙂

  Leave a Reply