Kevättä ilmassa pääsiäisretkellä

Kotimaanmatkailu
March 28, 2016

Eilen oli ihan tajuttoman lämmin päivä. Aurinko porotti talvihorroksen kohmettamiin poskipäihin suloisesti, vaikka merituuli koittikin vähän latistaa keväistä tunnelmaa. Kävimme päiväkävelyllä koko perheen voimin Espoon Tarvaspäässä, jossa sijaitsee myös taiteilijaprofessori Gallen-Kallelan museo. Jätettiin historiakierros pihalla pyörimistä lukuunottamatta tällä kertaa minimiin, kun emme oikein kokoneet olevamme vilkkaan taaperon kanssa kohdeyleisöä museoon johdattelevien “this is a silent space”-kylttien lomassa..

Olen kirjoittanut aiemminkin siitä, miten vaikkapa pieni retki lähimetsään voi olla suuren suuri seikkailu, etenkin jos sitä katsoo lapsen silmin. Siltä se tuntui tälläkin kertaa, kun yhdessä pojan kanssa ihastelimme vedenpinnalla välkehtiviä auringonsäteitä ja rantakaislikossa polskivia sorsia, joutsenia ja hanhia. Tutkimme tennarit vieretysten metsän kahisevia lehtipinoja, kantelimme erimallisia keppejä ja ihan vain fiilistelimme keväistä tunnelmaa. En malta odottaa sitä, kun luonto alkaa ihan oikeasti herätä talviuniltaan ja tienoot täyttyvät kasvien luomasta väriloistosta, pikkulintujen laulusta sekä kaikenmaailman pörriäisistä. Meidän poika osaa jo sanoa jonkin verran sanoja ja yhden niistä merkityksen hän tulee kohta ymmärtämään entistä paremmin. Kukka.

Espoo retkeily-3 Espoo retkeily-10 Espoo retkeily-8 Espoo retkeily-6 Espoo retkeily-9 Espoo retkeily-7 Espoo retkeily-5retkella-1 Espoo retkeily-13Espoo retkeily-4 Espoo retkeily-12 Espoo retkeily-15 Espoo retkeily-11

Tällä kertaa meillä ei ollut mukanamme eväitä, mutta toivottavasti ehtisimme vielä nauttimaan tulevina viikkoina näistä keväisistä retkeilykeleistä ja grillaamaan nuotiolla muutamat soijamakkarat. Silloin täytyykin muistaa, ettei tämä keskipäivän pilvettömältä taivaalta paistava aurinko ole välttämättä se kaikkein armeliain valo kuvaamiselle. Kummasti se oli tällä kameranaisella päässyt pitkän ja pimeän talven aikana unohtumaan.

Upeaa ja aurinkoista uutta viikkoa kamut! 

PS. Sunnuntaina Köpis!!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Henna /suurin onni March 28, 2016 at 22:34

  Ihana pieni retkeilijä ♥ Nämä toisaalta aika arkiset hetket ovat pienen kanssa niin kovin arvokkaita, ja kyllä sitä tosiaan katsoo maailmaa ikään kuin uusin silmin itsekin. Nautitaan näistä, minä täällä jo murehdin, että ihan kohta tuo pieni pullaposki menee armeijaan ja muuttaa pois kotoa ja mitä vielä 😀

  • Reply Rimma March 29, 2016 at 11:31

   Ne on niin sanoinkuvaamattoman arvokkaita hetkiä <3 Ja tiiätkö mitä, ihan samojen asioiden kanssa täällä painitaan! 😀 😀

 • Reply Jenna / With huge passion for life March 29, 2016 at 09:36

  Retki lähimetsään on juuri sitä parasta “lomailua” arjessa. Ihana retkeilypäivä teillä 🙂 Pitää itsekin tehdä piakkoin joku luontoretki ja pakata eväät reppuun ja pistää kuuma kaakao termariin. Ihanaa viikkoa!

  • Reply Rimma March 29, 2016 at 11:33

   Olet niin oikeassa! Ihan parasta. Ja minusta on niin ihana opettaa lapselle kaikkea luonnosta ja tehdä näitä metsäretki ja muita lähiretkiä. Omatkin rakkaimmat lapsuusmuistot ovat just niitä, kun mentiin koko perheen voimin vaikkapa marjametsään ja tietysti reissun kohokohta oli aina ne eväät! <3 Ihana viikkoa sinne teillekin! ^_^

 • Reply Nita March 29, 2016 at 17:30

  Ihana pikku tutkija <3 Toivottavasti tällaiset ihanat aurinkoiset ilmat jatkuis! 🙂

  • Reply Rimma March 30, 2016 at 11:52

   Hän on kyllä reipas pieni tutkija! 🙂 Niin innoissaan kaikista uusista jutuista. Nyt ei just paista, mutta toivotaan että pian taas saadaan nauttia auringosta! Ihanaa viikkoa!

  Leave a Reply