Maaliskuun satokausismoothie

Lifestyle, Muuta kuin matkailua, Ruoka
March 24, 2016
satokausismoothie_satokausi_sesonki_smoothie_resepti

Käykö teille muillekin aina silloin tällöin niin, että innostutte tosi kovasti vaikkapa jostain aamiaisjutusta, ja sit sitä samaa juttua tulee tehtyä joka päivä seuraavat ties kuinka monta viikkoa, kunnes sen kaavan rikkoo jokin, ja palatessaan takaisin arkeen ei palaakaan takaisin siihen aamiaisrutiiniin? Mulla on hirveesti tällaisia kausia, ja tällä hetkellä on päällä armoton smothie-kausi, mistä käy kiittäminen todennäköisesti Siveltimellä-blogin Sannaa, jonka ihanat Thaimaa-postaukset ja niissä vilahdelleet mango-smoothiet on saaneet mut muistamaan, että meilläkin on viime jouluna lahjaksi saatu loistava tehosekoitin, jolla nää herkut syntyy käden käänteessä! Siksipä viime viikkoina lähes kaikki aamut on tullut startattua smoothiella. Vois sen aamun huonomminkin aloittaa (vaikka parhain vaihtoehto ois tietty aloittaa aamu vaikka siellä Thaimaassa tällä smoothiella…)!

Yleensä nakkelen smoothieen vähän mitä nyt sattuu kaapista ja pakkasesta löytymään, ja useimmiten aamupalasmoothieni on aina vihreä ja saattaa sisältää vaikkapa reilun kourallisen jotain lehtivihreää (eli suomeksi salaattia), kiivin kuorineen ja sitten jotain muuta hedelmää. Mutta tää resepti oli niin hyvä kombo, että tätä on tullut tehtyä jo useammankin kerran, joten pakko vinkata tännekin! Ja kuin vahingossa tämä smoothie syntyy melkein täysin satokausihedelmistä, eli siinäkin mielessä loistava.

Maaliskuun maistuva satokausismoothie

Kahdelle hengelle

 • Yksi mango
 • Yksi veriappelsiini
 • Yksi luomupäärynä (kuorineen ja siemenkotineen vaan!)
 • n. 100 gr mansikoita pakkasesta
 • peukalonpään kokoinen palanen tuoretta inkivääriä
 • pikku nippu tuoretta minttua
 • 1,5 rkl chian siemeniä
 • 2 tl tyrnijauhetta (ei pakollinen, mut mulla sattui olemaan kaapissa kiitos Millan!)
 • pari desiä kasvimaitoa, esim. Oatlyn luomukauramaitoa

Nesteen määrää voi vähän tuunailla fiiliksen mukaan. Mä en tykkää liian vetisistä smoothieista, mutta jonkun makuun mun smoothiet saattais olla liian paksuja. Mut aina voi lisätä sekaan vaikka vähän vettä, jos tuntuu että tuli liian stydiä tavaraa. Minttu ja inkivääri antaa tähän smoothieen ihanan raikkauden, chia tekee siitä täyttävämpää, ja onhan tuo juoma aika pullollaan vitamiineja. Ja vielä niin hyvää!

Heitän muuten monet hedelmät, kuten kiivit, päärynät ja omenat (ja varsinkin luomulaatuiset!) smoothieihin kuorineen päivineen. Siten syntyy vähemmän jätettä ja ruokahävikkiä, plus kuorissa on myös paljon kuitua ja antioksidantteja, jotka luonnollisesti jäävät hyödyntämättä, jos hedelmän kuorii. Aina ei siis välttämättä kannata kuoria hedelmää, varsinkaan jos pintaa ei ole käsitelty millään myrkkytöhnällä. Tehosekoittimessa ne menee joka tapauksessa niin pieneksi, ettei kiivihedelmänkään “karvaisuus” haittaa menoa.

satokausismoothie_satokausi_sesonki_smoothie_resepti satokausismoothie_satokausi_sesonki_smoothie_resepti satokausismoothie_satokausi_sesonki_smoothie_resepti satokausismoothie_satokausi_sesonki_smoothie_resepti

Avot, on kuulkaatte hyvää, että ei muuta kun surauttelemaan itsellennekin tällä reseptillä ihana oranssinkeltainen satokausismoothie! Jospa sitä näiden avulla jaksettaisiin vielä vähän aikaa odotella niitä lämmittäviä auringonsäteitä tänne pohjolaan… 🙂

(Ja kun joku kuitenkin miettii, niin tuo ihana keltainen kukka on muistaakseni nimeltään Afrikan lilja. Todella pitkäkestoinen leikkokukka – mulla on noita kaksi kappaletta edelleen maljakossa pojan ristiäisviikonlopun jäljiltä, eli jo kolmatta viikkoa!)

Energistä päivänjatkoa kaikille!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle March 24, 2016 at 10:09

  Nams! Tätä pitää testata. 🙂 Ihanaa pääsiäistä!

  • Reply Laura March 24, 2016 at 14:17

   Suosittelen! 🙂 Samoin hyvää pääsiäistä sinne!

 • Reply Sanna I Siveltimellä March 24, 2016 at 12:18

  Otan kunnialla tämän smoothie innostuksen tartuttamisen 😉 On ne vaan niin mahtavia piristyksiä päivään. Ja tosiaan jos se tehosekoitin ei ole kätevästi siinä pöydällä silmien edessä, niin monesti sen käyttö vaan unohtuu. Hyvä siis että palautit sen takas elävien kirjoihin 😉
  Tämä sun resepti kuulostaa ihanan monipuoliselle ja terveelliselle. Itse en tosin voi käyttää smoothieissa mitään maitoa (tulee liikaa shaket mieleen ja se on big no no, jostain syystä). Aika rohkeesti syöt (juot) siis hedelmät kuorineen päivineen. En ole itse sitä vielä kokeillut, mutta ehkä rohkenen tästä inspiroituneena. Peukku siis sulle!

  Ps. Meidän smoothie-sydän sykki tänään tosiaan samaan aikaan kun päräytin eetteriin oman reseptini myös. Jeee, näitä lisää! Nams! 🙂

  • Reply Laura March 24, 2016 at 14:25

   Joo tuo tehis on kyllä semmoinen vekotin, että se on todellakin pidettävä näkösällä, jotta sitä tulee käytettyä! Ja mitä tulee tuohon maitoon smoothieissa, niin mun mielestä noi kasvi”maidot” (varsinkaan kauramaito tai mantelimaito) ei oo yhtään niin “maitomaisia” kuin lehmänmaito (mitä nyt siitä muistan koska edellisestä lehmänmaitolasillisesta on kauan :D), ja siks ne sopii musta hyvin smoothieihin. Mutta ymmärrän kyllä ton mielleyhtymän! Hyvinhän tuon voi tässäkin reseptissä korvata vaikka appelsiinimehulla ja vedellä 🙂

   Ja suosittelen kokeileen tota kuorineen hedelmien käyttöä, varsinkin tosiaan jos hedelmät on luomua tai tulee vaikka tutusta omenapuusta, jolloin voi olla varma ettei niissä oo mitään pintakäsittelymyrkkyjä! Päärynässäkin on niin pehmeät kuoret, ettei niitä edes huomaa smoothien seassa. Plus näin äitinä arvostan kaikkea, mikä voi nopeuttaa ruuan laittoa, ja se ettei tartte kuoria hedelmiä nopeuttaa smoothien loihtimista aika paljon! 😀

   En voi vieläkään uskoa, että toisistamme tietämättöminä julkaistiin molemmat samana päivänä smoothie-jutut! Hyvä idea oli sulta haastaa muutkin kertomaan omat lempparireseptinsä. Toivottavasti saadaan niitä vielä eetteriin! 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home March 24, 2016 at 20:35

  Hyvä vinkki tuo kiivin ja päärynän heittäminen sekaan kuorineen, tai no, ehkäpä testaan ensin ennen kuin kehun. 😀 Mä rupesin tekemään smoothieita vasta pari viikkoa sitten, kun tuli kuorittua paketista häälahjaksi saatu tehosekoitin, ja olen tähän mennessä kuorinut kiivit ja poistanut päärynän siemenkodan. Nyt on smoothie-vinkit ollut hakusessa, eli tämä ja Sannan postaukset tuli kuin tilauksesta!

  • Reply Laura March 26, 2016 at 11:53

   Makuasioitahan noi tosiaan on, mut mun mielestä noi kyseiset hedelmät voi ainakin nakella sekaan kuorineen ihan hyvin – varsinkin jos omistaa hyvän tehosekoittimen, joka pistää kaiken varmasti todella sileäksi! 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home March 24, 2016 at 20:36

  …vielä kyssäri, että miksi muuten mansikat on pakkasesta? Haittaako, jos on tuoreita, vai eikö smoothiesta tule silloin tarpeeksi kylmää tms? Täällä kun kaupasta saa jo tuoreita mansikoita sisäänheittohinnoin…

  • Reply Laura March 26, 2016 at 11:55

   Ei varmasti haittaa tuoreet mansikat, namm! Mulla on itellä yleensä vaan hedelmät huoneen lämpöisiä, eli käytän pakastemarjoja just siks että niiden avulla smoothien saa samalla kylmäksi 🙂

  Leave a Reply