Rapakkoleikit kestävä varustus taaperolle

Lapsiperhe matkustaa, Muuta kuin matkailua
March 18, 2016

Aiemmin tällä viikolla tuntui jo selvästi kevään tuoksua ilmassa. Ihan siinä määrin, että kaivoin pojalle kaapista viime syksynä käytössä olleen Reiman välikausihaalarin, sillä reppana oli edellisen päivän ulkoleikkien jälkeen toppahaalarissaan ihan hikinen lämpötilan kivutessa varjossakin lähemmäs kymmentä astetta. Meillä kun ei ulkona paljon istuskella (paitsi mieluusti rapakoissa), vaan nyt kun jalat on vihdoin ja viimein saatu kunnolla alle, on meno melko vauhdikasta. Niin, kyllä siinä äidinkin (rapa)kunto on välillä koetuksella, kun juoksee puolelta toiselle sinkoilevan taaperon perässä pitkin lähitienoota.

Meidän viime syksyinen haalari oli ihan toimiva ratkaisu silloin, kuin jäbä ei paljon liikuskellut. Ulkona viihdyttiin lähinnä kuivalla säällä joko rattaissa, keinumassa tai hiekkalaatikon reunalla napottaen. Nyt meno on sitä luokkaa, että ulos on mentävä satoi tai paistoi, sillä ihan niin hyvä mielikuvitus ei meikäläisellä ole, että keksisin jäbälle sisätiloissa loputtomasti tekemistä. Tämä asettaa ulkovaatetukselle ihan uusia vaatimuksia, sillä niiden pitäisi pitää vettä säässä kuin säässä kuitenkin niin, että pintakäsittely olisi tehty mahdollisimman ekologisesti (kuten vaikkapa Polarn o Pyretin ulkotamineissa), olla tietysti hengittäviä ja mukavia päällä sekä olla valmistettu laadukkaista kulutusta kestävistä materiaaleista. Ei tarvittu kuin yksi ulkoilukerta jonka seurauksena tuli huomattua, että eihän tämä nykyinen haalari ollutkaan vedenkestävä.

Eli ostaako päälle kurahousut? Ja kuratakki? Vai suoraan uusi (käytettynä tietty, jos sopiva löytyy) haalari, kun tämä nykyinen alkaa olla myöskin nafti kinnaten haaroista? Vai ostaako haalarin sijasta sittenkin takki ja housut? Entäpä kengät? Kumpparit vaiko vettä pitävät välikausikengät? Vai onko niitä muitakin? Entäs kinttaat? Lapasten päälle kurahanskat? Vai jotkut vedenpitävät tumput?

Ennen kuin säntään kirpputoreja tai vaatekauppoja koluamaan, niin kuulisin mielelläni teidän lukijoiden kokemuksia tämmöisen reilun vuosikkaan taaperon puvustamisesta. Auttakaa siis naista mäessä ja kertokaa kokemuksia millaisella garderoopilla teidän taaperot ulkoilee?

Taapero ulkovaatteet välikausi reima gugguu papu-4 Taapero ulkovaatteet välikausi reima gugguu papu-2 Taapero ulkovaatteet välikausi reima gugguu papu-5 Taapero ulkovaatteet välikausi reima gugguu papu-1

Pitänee olla tyytyväinen, kun päivän polttavimmat “ongelmat” on tätä kokoluokkaa.

Aurinkoista viikonloppua kuomat!

PS. Eilen tosin käärittiin toppahaalari takaisin päälle, kun lämpötila oli vuorokaudessa tipahtanut sen 15 astetta. Hups.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi March 19, 2016 at 14:18

  Tämä fleecevuorihaalari näille keleille ja syksyksi aivan ehdoton suosikkini: http://www.polarnopyret.fi/tuote/kuorihaalari-74-92-(kerros-3)/60291997/?jsh_id=sne563uo7hflbeh8cspfn5k2s1 Kauppahommiin sitten joku takki taaperolle erikseen.

  • Reply Rimma March 19, 2016 at 19:35

   No tota mä oon vähän kattonutkin! Eli siis sun mielestä ennemmin haalari ku takki ja housut näin pienelle? Mä en osaa päättää 😀 Meillä on kyllä kauppatakki ja sellainen vähän siistimpi kauppahaalarikin olemassa, joten niitä ei tartte onneks hankkia 🙂 Kiitos Heidi!

 • Reply Meeri March 19, 2016 at 21:02

  Meillä on sekä vedenpitävä softshellhaalari että kuoritakki ja -housut. Oikein vesikelillä laitetaan ohut kurahaalari jonka alle fleecehaalari tms. Kuravaatteissa liputan haalarin puolesta! Mutta muutoin pidetään sitten aina vähä fiiliksen mukaan joko haalaria tai housut+takki yhistelmää, molemmat toimii hyvin 🙂

  • Reply Rimma March 21, 2016 at 11:42

   Kiitos Meeri vinkeistä! ^_^ Käytiin nyt sitten ostamassa PoP:n housut ja takki, sillä meiltä löytyy tosiaan tuo ja yksi toinen siistimpi haalari vähän kuivemmille keleille. Kurahousut on vielä ostamatta, mutta ehkä kokeillaan jos pärjättäis ilman! Jos ei, niin sitten kirpulle kattelee 🙂

  Leave a Reply