30 is the new 20

Muuta kuin matkailua
March 14, 2016
30 is the new 20

Viime lauantaina päättyi mun elämässäni yksi aikakausi ja alkoi uusi. Täytin nimittäin 30 vuotta, eli enää en voi kehuskella olevani parikymppinen! No miltä nyt sit tuntuu? Vanhemmalta ja viisaammalta?

Viisaudesta en tiedä, mutta ei musta tunnu vieläkään kovin vanhalta. Se, etten oo kärsinyt minkäälaisesta kolmenkympin kriisistä johtunee siitä, että oon elänyt tähän asti just sellaista elämää mitä oon halunnutkin elää, ja aion jatkaa samalla hyväksi havaitulla reseptillä jatkossakin. Oon saavuttanut jo paljon hienoja asioita, joista tärkeimmät on ehdottomasti miehen tapaaminen ja avioliitto, maailmanympärimatka ja äidiksi tuleminen. Uraa en ole vielä juuri ehtinyt tehdä, vaikka töitä on kyllä tullut tehtyä käytännössä 15-vuotiaasta lähtien, ja korkeakoulupaperit odottelee edelleen tulostumistaan, mutta kaikki aikanaan. Mulla on hyvä olla ja se on pääasia. Nyt on kuitenkin tärkeintä elää tässä hetkessä ja nauttia pikkuvauva-ajasta, nähdä kun poika kasvaa ja oppii uutta joka päivä sekä olla hyvä vanhempi – sellainen äiti, josta lapseni voi olla jonain päivänä vielä ylpeä.

Vaikka tekemättömiä asioita ja tulevaisuuden tavoitteita on olemassa listaksi asti, en halua ottaa niistä stressiä. Huolehtiminen ja murehtiminen kuluttavat ihmistä ja vievät energiaa, ja tällä hetkellä mulle tärkeintä on pysyä niin energisenä ja aktiivisena, kuin pikkuvauvan äitinä suinkin pystyn. Vain silloin voin olla paras mahdollinen äiti lapselleni, vaimo miehelleni ja ystävä ystävilleni.

Viime lauantaina juhlimme erään parhaimman ystäväni kanssa yhteisiä kolmekymppisiä. Tämäkin mamma pääsi vähän reivaamaan, kun maailman paras puoliso otti hoitovastuun pojasta bileillan ajaksi. Oli mahtavaa nähdä ystäviä, muistella vanhoja nuoruusaikoja (okei ollaan me sen verran vanhennuttu, et niitä muistellaan jo vähän kauhistellen), kohottaa maljat, antaa tassijalan vipattaa ja todeta, että eipä me ihan kauheen vanhoja olla vieläkään. Ehkä vastuullisempia kuin vielä 10 vuotta sitten, mutta ei missään nimessä vanhoja. Syyttäkää totuuden kieltämisestä, mut tätä mieltä mä oikeasti olen! Ikä on pelkkä numero ja ennen kaikkea asennekysymys. 😉

 30 is the new 20 30 is the new 20 30 is the new 20 30 is the new 20 30 is the new 2030 is the new 2030 is the new 2030 is the new 20 30 is the new 20

Teimme bileisiin muuten itse kaikki tarjottavat, mutta synttärikakut tilasimme ammattilaiselta. Olin tilannut jo kerran aiemminkin pojan ristiäisiin kakun Aan Tafelin Romanylta ja Juholta (jotka voisivat hoitaa makeiden lisäksi juhliin koko cateringinkin), ja koska Romanyn luomus oli sekä kaunis että herkullisen makuinen, tilasimme kaksi kakkua myös synttäribileisiimme! Toinen oli vegaaninen suklaakakku vaniljaisella kuorrutteella, ja toinen niin ikään suklainen kakku iiiihanalla suolaisella karamellilla. Voi taivas, että olivat hyviä! Koska kävin hakemassa kakut jo edellisenä päivänä hyvissä ajoin ennen juhlia, koristelin kakut itse vasta juhlapaikalla, eli koristeiden asettelu ei ole ihan ammattilaisen kädenjälkeä, mutta jos kiinnostus heräsi niin Romanyn upeita kakkuja voi käydä ihailemassa täällä lisää.

Nyt onkin sitten tullut herkuteltua kakuilla sun muilla kaksi viikonloppua putkeen, joten taitaa olla jälleen pienen ryhtiliikkeen aika! Tässä ollaan kuitenkin vilahdettu jo maaliskuun puolelle ja kesäkin kilkuttelee ovella ihan pian. On siis aika päästää jälleen irti sokerikoukusta, lisätä lautaselle vielä vähän lisää vihreää ja alkaa muistella, miltä se liikunta tuntuikaan lihaksissa.

Yksi pikkumiehen passikin olisi haettavana ja reissu suunniteltavana, sillä minun ja Rimman yhteiseen Kööpenhaminan matkaan on enää alle kuukausi aikaa! Täytynee siis kääriä nyt hihat ja alkaa toimia.

30 is the new 20

Kippis elämälle ja energistä uutta viikkoa kaikille! Terkuin yks onnellinen kolmekymppinen 😉

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Laura March 14, 2016 at 21:55

  Onnea upeus! Perässä tullaan 😉

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:15

   Kiitos Laura! <3

 • Reply Milla - Pingviinimatkat March 14, 2016 at 22:31

  Onnea ja iloa upea kolmekymppinen ystäväni <3 Nyt se on kuule justiinsa elämän parasta aikaa ja senkus vain paranee jatkossakin 😉

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:14

   Kiitos ystävä rakas <3 Kyllä ne elämän huippuvuodet on vielä edessä, siitä oon varma! 😉

 • Reply helena March 14, 2016 at 22:54

  Onnea kolmikymppiselle, perässä tullaan pian. Helou vaan noille kakuille!

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:13

   Kiitos Helena! 🙂 Kakut oli niin nameja.

 • Reply Inka March 15, 2016 at 08:30

  Ahh ja nam, nuo kakut oli niin hyviä!! Isot onnittelut vielä kaunotar! <3 <3

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:12

   Niin oli! Toivottavasti branut pisteli tyytyväisinä loput kakut poskeensa, kun vietiin kaikki jämikset yläkertaan niille tuhottaviks 🙂 Ja kiitos vielä ja kiitos kun tulit paikalle muru! <3

 • Reply Peikek | Ympäri maailmaa March 15, 2016 at 08:36

  Morjens mitkä tarjoilut! Kolmekymppisenä on hauskaa 🙂 missä piditte juhlat, oliko se joku yleisesti vuokrattavista oleva tila? Näyttää tosi kivalta!

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:10

   Joo päätettiin panostaa tarjoiluihin kun kerran sitä vaan 30 täytetään! ^_^ Bileet pidettiin kuule Erottajan paloaseman “pubissa”, tiedät-kyllä-kenen ansiosta, hah 😀 Ja ei siis ole valitettavasti yleisesti käytettävissä.

 • Reply Jenna March 15, 2016 at 09:18

  Onnea onnea! Ikä on tosiaan vain numero. Pääasia on, että ihmisellä on hyvä olla! Niin herkullisen näköisiä nuo kakut 😛

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:08

   No niinpä! Kiitos Jenna! <3

 • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi March 15, 2016 at 10:38

  Myöhästyneet onnittelut päivänsankarille! Kakut näyttää suussa sulavilta. Voi kun teidän pieni on jo iso poika 🙂

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:08

   Kiitos! ^_^ Kakut oli niiiin herkullisia! Slurp. Ja joo, meillä on jättivauva 😀 Ei oo nyt ollu hetkeen neuvolaa mut veikkaan et aika lähellä 8kg ollaan, eikä se ees oo koko ajan tissillä! 😀 Näiden pienten kasvun seuraaminen on kyllä hauskaa, oot varmaan jo huomannut, hih!

 • Reply Nita March 15, 2016 at 13:13

  Onnea vielä täälläkin! 🙂 Oi, kuinka herkulliset tarjoilut – tuli nälkä! 😀 Ja ihana tuo kuva sinusta ja pojasta! <3

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:06

   Kiitos! <3 Poju kyllä kruunaa kaikessa komeudessaan kuvan kuin kuvan! 😀

 • Reply Erika March 15, 2016 at 13:18

  Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, Laura, paljon onnea vaan! 🙂

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:04

   Kiitos Erika! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä March 15, 2016 at 14:49

  Onnittelut vielä kertaalleen! Ja oikein hyvältä näyttää sulla tuo uusi numero 30! 🙂 Kekkeritkin näyttää oikein ihanilta, joten tervetuloa tänne kolmekymppisten kerhoon 😉

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:04

   Kiitos kaunis <3 Kekkerit oli oikein loistavat, kyllä niiden siivittämänä kelpasi liittyä kolmekymppisten jengiin! ^^

  Leave a Reply