Matkamuistoja

Eurooppa
March 10, 2016
matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy kissa cat

Kun lentokoneen pyörät ovat tömähtäneet takaisin kotimaan kiitoradalle jo hyvän aikaa sitten, olet asettunut takaisin arkeesi ja ehkä jo ehtinyt kirotakin sitä – mitä silloin muistat matkaltasi?

Muistatko auringon pisamoittaman nenän, ja hiekan pehmeiksi hiomat kantapäät?

Muistatko lempeän tuulahduksen illan suussa, sen mukanaan kantaman huumaavan trooppisten kukkien tuoksun?

Muistatko meren, joka välkehti aurigossa kaikissa eri turkoosin ja vihreän sävyissä niin kauniina, että olit pakahtua onnesta?

Entäpä ne kumpuilevat vihreät maisemat ja niiden syleilyssä levänneen idyllisen maalaiskylän, johon olisit halunnut muuttaa siltä seisomalta – muistatko vielä niitä?

matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy

Muistatko miltä ulkoilma tuoksui, kun astuit ensimmäistä kertaa ulos lentokoneesta, ja miltä tropiikin kostea lämpö tuntui?

Muistatko pehmeän hellemekon ihoasi vasten?

Muistatko sen kutkuttavan tunteen, kun lumihuippuiset vuoret piirtyvät ensimmäistä kertaa horisonttiin automatkalla?

Entä muistatko sen kirkassilmäisen pikkulapsen kadunkulmassa kissansa kanssa? Hän vilkutti sinulle onnellisen oloisena, ja heilautit takaisin. Hymynkare nousi suupieleesi.

matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy

Muistatko ryppyisen ja harvahampaisen mummon, joka oli kutonut villapaitoja ja kolmiohuiveja torille myyntiin?

Muistatko värikkäistä ikkunalaudoista hilseilevän maalin, ja korkealla talojen parvekkeiden välisellä narulla tuulessa lepattavat pyykit?

Muistatko kuinka kuolenväsynyt, mutta samalla hykerryttävän onnellinen olit, kun olit jaksanut kiivetä tuhannet portaat saavuttaaksesi sen upean näköalapaikan?

Muistatko sen naurukohtauksen, minkä sait eräänä väsyneenä reissuiltana? Et välttämättä muista miksi nauroit, mutta muistat kyllä sen tunteen, kun vatsalihakset kipeänä hihittelit menemään.

matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy Lucignano_2

Muistatko vielä, miltä tuntui potkaista varpaasi keskiaikaisen kaupungin katukivetykseen?

Entä muistatko sen yllättävän sadekuuron, joka ärsytti koska kasteli sinut yltä päältä, mutta samalla ihastutti koska se sai sinut hyppimään lätäköissä kuin pikkulapsen?

Muistatko paikallisilta markkinoilta pilkkahintaan ostamasi maukkaan illallisen?

Niin ja muistatko vielä sen viimeisen makeankirpeän drinkin, jonka joit vielä sen drinkin jälkeen, minkä olit jo julistanut viimeiseksi? Tai ehkä olit jo unohtanut sen? Ei haittaa, onneksi nyt muistit.

matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy matkamuistoja_Toscana_Lucignano_Italia_Italy Lucignano_1

Minä muistan nämä kaikki asiat matkoiltani, ja niin paljon muutakin. Ne muistot palaavat aika ajoin mieleeni pieninä välähdyksinä, hetkinä, joiden kokeminen on tehnyt minut onnelliseksi ja rikkaammaksi ihmiseksi.

Matkamuistojen ei tarvikse olla konkreeettisia asioita. Ne voivat olla myös ohikiitäviä onnenhetkiä ja aistituntemuksia, joita olet elänyt vartalosi jokaisella solulla. Tavaramuistojen sijaan paljon tärkeämpiä ovat ne hetket, joissa olet elänyt niin täysillä, että muistat ne vielä vanhana ja ryppyisenäkin. Ja voit olla tyytyväinen elettyäsi niistä jokaisen.

Tämä postaus oli silkkaa fiilistelyä hymynkare huulilla kirjoitettuna, sillä joskus vain tarvitsee fiilistellä. Kuvat on napattu viime kesänä Toscanassa, Lucignanon pikkukylässä, missä seikkailin yhdessä Sannan kanssa. Voi niitä muistoja, korvaamattomia matkamuistoja <3

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Inka March 10, 2016 at 15:21

  Ihania muistoja, ja just näiden takia mää ainaki reissaan! <3

 • Reply Unnukka March 10, 2016 at 20:40

  Olipa ihana, kaunis postaus. Tuli paljon mieleen kaikkia pieniäsuuria hetkiä, joita reissuilla on tullut koettua. Ne muistot ovat kyllä mittaamattoman arvokkaita!

  • Reply Laura March 10, 2016 at 20:47

   Kiitos <3 Nimenomaan nuo pienet suuret hetket!! Ne säilyy muistoissa ja kantaa pitkälle <3

 • Reply Erika March 11, 2016 at 14:11

  Matkakuumehan tässä yltyi näitä kuvia katsellessa! Onneksi lomamatka häämöttää jo kulman takana. 🙂
  Itselleni jää matkoilta mieleen kohteen tuoksu, mahtavat maisemat ja vielä mahtavammat paikalliset. <3 Tunnelma ulkomailla on ihan erilainen kuin täällä koti-Suomessa.

  • Reply Laura March 11, 2016 at 14:34

   Tunnelma kokonaisuudessaan on yleensä se paras matkamuisto 🙂 Ja siihen juuri sisältyy nuo kaikki eri aisteilla koetut jutut. Maut, hajut, äänet… Ja sit tietty ne kohtaamiset, niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa. Ah, alle kuukausi enää meilläkään Köpiksen kevätpyrähdykseen! ^_^

 • Reply Palmuaseman Sanna March 11, 2016 at 21:44

  Oi, onneksi muistan! Pian ihana Lucignano ja minä taas tapaamme, mutta toivottavasti ehditään sitä ennen tavata ja muistella yhdessä näitä ja niitä lukuisia muita ihania kesäpäiviä! <3

  • Reply Laura March 14, 2016 at 14:01

   Ah, oon vähän kade kun pääset taas Toscanaan <3 Todellakin nähdään!

 • Reply Vivi Vinna March 13, 2016 at 19:50

  Kiva postaus! Juurikin nuo muistot ja hetket on matkoissa parasta. 🙂 Mutta myös omassa arjessa, jolloin täytyy nauttia niistä pienistä, suurista asioista. 🙂

  • Reply Laura March 14, 2016 at 14:00

   Olet oikeassa, tämä sama ajatus on hyvä pitää mukana myös arjessa! ^_^ Kiitos!

 • Reply Susanna March 14, 2016 at 22:50

  Kiva kirjoitus ja hienot lomakuvat 🙂

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:14

   Kiitos Susanna, kiva kuulla! ^_^

 • Reply Nita March 15, 2016 at 13:17

  Tuli mieleen toissakesäinen Saksan reissu! Mentiin yhtenä päivänä sellaiseen maalaiskahvilaan, jossa söin kyllä maailman parhaan vohvelin tuoreilla mansikoilla ja vaniljajäätelöllä! Oi nam! <3 Sattumoisin kuva kyseisestä annoksesta on tietokoneeni taustakuvana! 😀

  • Reply Laura March 15, 2016 at 17:05

   Oijoi, kun kuulostaa hyvältä!! Kelpais nytkin tuollainen vohvelisetti 😛

  Leave a Reply