Makumatkalla: Ravintola Ragu

Muuta kuin matkailua, Ruoka
March 4, 2016
Ravintola Ragu Helsinki restaurant

Kävimme miehen kanssa keskiviikkona ensimmäistä kertaa kunnon treffeillä sitten vauvan syntymän. Maailman paras mummu riensi bussilla Hämeenlinnasta meille vahtimaan poikaa, jotta pääsimme ajan kanssa nautiskelemaan toistemme seurasta ja ravintolaherkuista. Meillä on seurustelumme alkuajoista saakka ollut tapana käydä aina molempien synttäreillä syömässä jossain vähän paremmassa ravintolassa, ja koska pian on meikäläisellä jälleen uusi merkkipäivä edessä (enää reilu viikko kaksikymppisen elämää edessä!), sain valita raflan. Tällä kertaa valitsin kohteeksi kovasti kehutun Ragun Ludviginkadulla. Eikä mennyt metsään!

Aloitimme deitti-iltamme ensin hakemalla vähän vauhtia Brondan baarista, missä kävimme nauttimassa drinkit ennen illallista. Olin haaveillut gin-pohjaisesta cocktailista (koska kotiäiti voi nykyään lähinnä vain haaveilla hienoista drinkeistä, hah!) jo jonkin aikaa ja vihdoin pääsin imaisemaan sellaisen. Valintani osui Skinny Monk -nimiseen cocktailiin, jossa giniä oli maustettu vaniljalla, sitruunalla, korianterilla ja seljankukkatonicilla. Voi nam! Korianteri se vaan passaa kaikkeen, jopa drinkkeihin. Lauri nautiskeli porkkanamehupohjaisen terveysjuoman nimeltään What’s up doc?, joka taisi olla Väiski Vemmelsäären, tuon Looney Tuneseja vahdanneiden ysärilasten suosikkihahmon, innoittama. Väiskin tuorepuristettu porkkanamehu, inkivääriolut ja vodka soljuivat yhteen oikein smoothisti.

Mutta sitten päästiinkin itse asiaan! Ravintola Ragu on ollut meillä ehdottomasti testattavien raflojen listalla jo jonkin aikaa. Nyt olimme siellä viettämässä rauhallista keskiviikkoiltaa ja saavuimme paikalle ensimmäisten joukossa. Diggailin ravintolan meininkiä: sisustus oli ehdottomasti tyylikäs ja tunnelma  sopivan rento, mistä mm. mukava henkilökunta piti huolen. Ragu kertoo tarjoilevansa skandinaavishenkistä ruokaa italialaisella twistillä ja viineillä, joten koin suorastaan velvollisuudeksi tilata meille lasilliset herkullista luomuproseccoa alkuun. Siinä kilistellessämme kuplivilla pohdiskelimme, mitä söisimme.

Ravintola Ragu Helsinki restaurantRavintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant

Menu Ragua oli suositeltu meille, mutta päätimme silti valita syötäväksemme viiden ruokalajin yllätysmenun eli Menu Ludarin (57€), ja pyysin omani ilman lihaa eli kala-kasvisversiona. Menun olisi saanut halutessaan myös kokonaan kasvismenuna. Menun kylkeen otimme tietenkin suositusviinit (48€), koska kerrankos sitä! Me nautitaan molemmat ihan valtavasti taidolla paritettujen ruoka-annosten ja viinien maistelusta, joten oikeastaan muuta vaihtoehtoa ei olisi edes ollut.

Alkuun pöytään kannettiin Ragun kuuluisa leipälautanen, joka oli täynnä aivan taivaallisia makuja. Juustomuffinit ja mallaslimppu veivät erityisesti kielen mennessään, samoin kuin mahtavan paahteisen pähkinäinen voi. Että voi olla voi hyvää! Jos ette usko, niin menkää toteamaan itse. Alkupalaksi saimme neniemme eteen upeasti asetellut annokset mustekalaa, mätiä, katkarapua, pikkelöityä kurkkua, granaattiomenaa ja avokadomajoneesia. En muista välttämättä täysin oikein kaikkia komponentteja (pitäis vissiin tehdä ravintolassa muistiinpanoja, jos haluais olla kunnon ruokabloggaaja!), mutta taivas, että oli hyvä startti iltaan! Alkupala oli yksi omia lemppareitani koko menusta ja sen parina tarjoiltu toscanalainen Sangiovese-rypäleestä tehty hennon vaaleanpunainen roséviini aivan ihastuttavan makuista – väristä nyt puhumattakaan.

Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurantRavintola Ragu Helsinki restaurant

Seuraavaksi pöytään kannettiin omena-sellerikeitto, joka ei ollut mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta silti oikein hyvää. Keiton kanssa maistui hyvin sen kanssa paritettu kypsähkö valkoviini, jonka tarkemmat speksit ehdin jo unohtaa, mutta uskonette jos sanon, että hyvää oli! Keiton jälkeen tarjoiltiinkin illan lemppariparini: mielettömän upean värinen punajuuririsotto gorgonzola-vaahdolla ihanan pinot noir -henkisen punaviinin parina. Viini oli monen eri rypäleen sekoitus, mutta tosiaan aivan upean kylmän ja kevyen sävyinen punaviini, joka oli silti todella täynnä makua. Ostaisin milloin tahansa sitä omaankin viinikaappiimme, mutta kyseinen viini taisi olla Ragun omaa maahantuontia, eli eipä paljon Alkosta ostella. Risotto pääsi ravintolarisottojen top kolmoseen heittämällä (aiempien lemppareiden joukossa on ollut mm. Ravintola Murun maukas tattirisotto)!

Pääruoaksi minulle tarjoiltiin rapeaksi paistettua siikaa maukkaiden lisukkeiden kera. Lauri sai omalle lautaselleen possun niskaa ja possumakkaran. Lasiin kaadettiin jälleen punaviiniä, tällä kertaa vähän tuhdimpaa sellaista, ja ilokseni pystyin toteamaan että punkku ja kalakin voi passata mainiosti yhteen.

Ravintola Ragu Helsinki restaurantRavintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurant

Ennen pääjälkiruokaa meitä hemmoteltiin minijälkkärillä, joka tarjoiltiin suloisesti pienessä lasipurnukassa. Purnukasta paljastui tyrniä, joka oli saanut kaverikseen mascarponea ja muistaakseni jotain keksi-pähkinämurua. Aivan taivaallista, olisin voinut hotkaista pari purnukallista lisää! Mutta itse pääjälkkäri oli kahvifanin unelma: pehmeää kakkua, kahvijäätelöä ja -marenkia sekä joku ihanan suklaisen samettinen ganache ja vähän purutuntumaa pähkinästä. Jopa Lauri, joka ei juo ollenkaan kahvia, tykkäsi tästä kahvijälkkäristä, eli pisteet siitäkin! Jälkkärin kylkeen kaadettiin vielä mukavan makeaa jälkiruokaviiniä ja ah, ilta alkoi hipoa täydellisyyttä.

Ravintola Ragu Helsinki restaurant Ravintola Ragu Helsinki restaurantRavintola Ragu Helsinki restaurantRavintola Ragu Helsinki restaurant

Illan kohokohdiksi nousivat ehdottomasti Ragun leivät, mustekala-alkupala, punajuuririsotto ja tyrnijälkkäri. Viineistä parhaimmat olivat taasen prosecco, ihana rosé ja risoton kanssa tarjoiltu punaviini – vaikka kaikki oli tietty hyvää.

Täysin vatsoin oli mukava kipitellä käsi kädessä metrolle ja hurauttaa takaisin kotiin. Erittän onnistunut ilta, jonka pohjalta voin suositella lämpimästi kahta juttua: ravintola Ragua ja oman aviopuolison kanssa deittailua.

Joko herahti vesi kielelle? 🙂

Näiden ruokakuvien myötä toivottelen itse kullekin herrrrrkullista viikonloppua!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Peikek | ympäri maailmaa March 5, 2016 at 07:08

  Ragu voitti meidän mielestä Kaartin kutosen (hauska ravintolakierros!) ja sinne onkin nyt pöytä varattuna huhtikuulle 🙂 todellakin herahti vesi kielelle!

  • Reply Laura March 7, 2016 at 11:03

   Mä luinkin monesta blogista tuosta ravintolakierroksesta, ois kyllä siistiä päästä itse joskus mukaan moiselle! Se ei ollut pahan hintainenkaan mun mielestä. 🙂

 • Reply Maarit Johanna March 6, 2016 at 15:59

  En ehkä kestä. Julkaisin just pienen pienen ravintola-arvostelun, mutta taitaa olla kyllä sekä ravintola, että arvostelu ihan jostain toisista sfääreistä kun tämä teidän ihana ilta! Olen risottofani ja tuo punajuuririsotto näyttää aikamoisen taivaalliselta! Oon harkinnutkin muutaman kerran pitäskö tehä ite risotto punajuurimehuun, ja taisin saadakin jo tuumilleni pontta tästä postauksesta.
  Ihanat treffit voi kyllä viettää, jos noin hyville ruuille pääsee ^^

  • Reply Laura March 7, 2016 at 11:05

   Punajuuririsotolle isosti peukkua!! Siis voiko olla kauniimpaa ruokaa?! 😀 Ja vielä niin hyvää! Me ollaan kans ajateltu tehdä samantyyppistä seuraavaksi itse kotona. Ja Suppilovahveroitakin ois vielä kuivattuna viime syksyltä, kyllä niistäkin sais aikamoisen herkullisen risoton aikaiseksi… nam! On tuo hyvä ruoka vaan niin ihana asia ja tekee pienen ihmisen onnelliseksi <3 😀 Tosi kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! ^^

 • Reply Mikko March 6, 2016 at 16:24

  Ragu on ehdottomasti suosikkiravintolani. Se ei ole pettänyt koskaan. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, palvelu erinomaista ja ruoat herullista taidetta. Voisikin mennä taas!

  • Reply Laura March 7, 2016 at 11:07

   En enää ihmettele, miksi se on monen suosikkiravintola! Kaikki oli kyllä enemmän kuin kohdallaan, joten ehdottomasti mennään tuonne vielä uudestaankin syömään. Herkullinen taide kuvaa kyllä erinomaisesti noita annoksia, joista jokainen on todella kuin pieni taideteos!

 • Reply Jenna / With huge passion for life March 7, 2016 at 14:38

  Ragun leipä oli hurmaavan hyvää! Ehdottomasti paras ravintolakokemus pitkään aikaan oli meidän vierailu Ragussa. Teidänkin ilta näyttää olleen oikein ihana 🙂 Ihana deitit! Tätä ravintolaa voi kyllä suositella kaikille.

  • Reply Laura March 9, 2016 at 12:11

   Jep, samoilla linjoilla oltiin täällä kuin sielläkin 🙂 Deitit oli erittäin ihanat, suuresti loistavan ravintolakokemuksen ansiosta! <3

 • Reply Kaukokaipuun Nella March 8, 2016 at 13:40

  <3

  • Reply Laura March 9, 2016 at 12:10

   🙂 Terkkuja jälkkärikokille! <3

  Leave a Reply