IGTT: Tulevan roadtripin suunnitelmia

Eurooppa
March 3, 2016

Tiiättekö mitä tajusin tässä yks päivä? Enää tasan kaksi kuukautta meikäläisten kolmen maan luontokohteet-roadtripin starttiin! Meillä alkaa jo tässä vaiheessa olla reitti selvillä ja harvinaista kyllä majoituksiakin buukattuna melkein koko viikolle. Ehkä ihan siksi ollaan näin epätavallisen hyvissä ajoin liikenteessä, kun mukaan lähtee oman perheemme lisäksi ystäväperhe taaperoineen, joten isommalle köörille tuntui jotenkin turvalliselta tehdä varaukset etukäteen.

Matkamme starttaa Helsinki-München välisellä lennolla ja heti Saksaan saavuttuamme on tarkoitus napata alle vuokrakaara, jonka nokka kääntyy Itävallan läpi kohti Pohjois-Italian vuoristoa, Dolomiitteja. Olemme varanneet alla olevissa kuvissa välkkyvän Pragserin järven lähettyviltä huoneiston, jossa yövymme ensimmäiset kolme yötä. Sen suurempia suunnitelmia meillä ei vielä Dolomiiteille ole, muuta kuin että trekkaamaan vuoristomaisemiin on päästävä ja tähtien kuvaustakin olin ajatellut vihdoin ja viimein testata! Lisäksi saan kunnian ottaa mukaan lähtevän ystäväpariskunnan 10-vuotishääkuvat näissä hulppeissa maisemissa. Saako olla jo pikkusen innoissaan? 

IGTT-1

Yllä oleva sekä postauksen alin kuvat ovat molemmat taitavan Suvin käsialaa hänen viime kesäiseltä Dolomiittien reissultansa. Suvin löydät Instagramista nimellä @dtlsuvi

Neljä päivää Dolomiiteilla toivottavasti tähän palaan riittää, sillä seuraavaksi matka jatkuu takaisin Itävaltaan, mutta hieman itäisempään suuntaan, sillä aiomme vihdoin ja viimein päästä kokemaan legendaarisen Grossglocknerin High Alpine Roadin, jonka korkein kohta nousee 2504 metriin. Emme ole haaveilemassa kyseisen tien ajamisesta ensimmäistä kertaa, sillä kesällä 2014 olimme ihan hilkulla lähteä koettamaan onneamme pikkuriikkisellä (ja hyvin tehottomalla) vuokra-autollamme, mutta päätimme kuitenkin jättää kokemuksen odottamaan tulevia reissuja. Pidetään siis peukut pystyssä, että tie on auki ja pääsemme tällä kertaa kurvailemaan pitkin näitä mutkia! Seuraava yö on nimittäin koko köörille varattuna vielä muutamaa serpentiiniä korkeammalla sijaitsevasta Edelweisshütten majatalosta.

IGTT-3

Kuva Grosslockenirilta on lähtöisin lahjakkaan Maaritin kamerasta. Maaritin löydät Instagramista nimellä @maarit.helena

Viidentenä reissupäivänä suunnitelmissamme on jatkaa matkaa edelleen kohti pohjoista ja Itävallan Salzburgia, jonka läheltä löytyy kuuluisa Hitlerin loma-asunto, Kotkanpesä. Sekä allekirjoittanut, että ystäväperheen komeampi osapuoli olemme molemmat melkoisia sotahistorian ystäviä, joten lienee pakko käydä tämä kyseinen nähtävyys katsastamassa sen sattuessa sopivasti paluureittimme varrelle. Itävallan ja Saksan rajalta löytyy myös näkemisen arvoisia luontokohteita kuten vaikkapa kirkasvetiset König- ja Obersee, joten katsotaan mihin päädymme seuraavaksi yöksi. Varauksia ei ole nimittäin tehty, joten suosituksia näille huudeille otetaan lämmöllä vastaan!

Toiseksi viimeisenä päivänä ennen kotimatkaa hurautamme takaisin Müncheniin, jossa vietämme tähän palaan viimeisen reissuyömme. Vaikka saksalaisia kaupunkeja on tullut koluttua useampia, on tämä kyseinen vielä kokonaan katsastamatta eli kaikki tipsit Münchenin must see-kohteista voi tykittää tulemaan tähän suuntaan.

IGTT-2

Kiitos tästäkin kuvasta Suvi! Suvin löydät Instagramista nimellä @dtlsuvi.

Laskeskelin tässä, että viikon mittaisella reissullamme ajokilometrejä kertyy mittariin reilusti alle 700, joten trippi on todellakin koitettu miettiä taaperoiden turnajais(eli autossa istumis)kestävyyttä silmällä pitäen. Siirtymiset ovat siis onneksi suhteellisen lyhyitä ja ensimmäisenä sekä samalla pisimpänä ajopäivänä taisi kilometrejä tulla mittariin kolmisen sataa, joten seuraavat pätkät ovat onneksi vain reilun sadan kilometrin luokkaa. Joko mennään?!

Huippua Instagram Travel Thursdaytä kamut ja terkkuja Rovaniemeltä!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen postauksesi alla olevasta linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua RIMMA+LAURA -matkablogin, Travelloverblogin, tai Muru Mounkautta. Voit lisätä linkkisi mihin tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Tarkempia ohjeita saat täältä. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #igtravelthursday-tunnisteella. Minut löydät Instasta nimellä @rimmanen, Lauran nimellä @laurarumbin ja blogimme nimellä @rimmalaura. Lisää linkki omaan IGTT-postaukseesi alla! Huom – kirjoita nimeksi blogisi tai postauksesi nimi.


You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Rauni March 3, 2016 at 06:59

  Moi! Hienolta kuulostaa reissusuunnitelmat! Mitä kautta varasitte Italian majoituksen? Suunnittelen myös omaa reissua samalla.

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:20

   Moi Rauni! Joo odotetaan kyllä itsekin jo kovin innolla! 🙂 Booking.com kautta etsiskelin huoneistoja ja mökkejä. Sieltä löytyi oikein hyvä tarjonta! Tuon Alppitien majoituksen varasin suoraan kyseisen majatalon sivun kautta.

   • Reply Rauni March 6, 2016 at 17:55

    Okei! Kiitos tiedosta 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life March 3, 2016 at 08:23

  Mielettömältä kyllä kuulostaa! Dolomiitit vilahtelee aina meidänkin reissusuunnitelmissa. Sinne on kyllä päästävä! Itävaltaan pääsee onneksi parin viikon päästä <:) Toivottavasti reissu sujuu hyvin taaperon kanssa!

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:21

   Oijoi kivaa, että pääsette Itävaltaan nuin pian! Tuonne vuorimaisemiin kyllä voisi palata vaikka joka ikinen vuosi <3 Varmasti reissu sujuu taaperoiden (heitä on siis mukana kaksi 😀 ) kanssa hienosti! Kiitos!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla March 3, 2016 at 08:32

  Nyt kuulostaa kyllä niin hienolta suunnitelmalta, että voisin lähteä ihan helposti samanlaiseen reissuun 😀Dolimiitit on munkin listalla, mutta tänä kesänä taidetaan ehtiä ajelemaan vain täältä Ranskasta Gardalle saakka… Tehdään kissojen takia aina vähän lyhkäsempiä reissuja, kun ei raaski hoitoonkaan jättää kuin muutamaksi päiväksi, kun ovat tottuneet nukkumaan yöt meidän kainaloissa….Mutta asuinpaikka on sen verran mainio, että eiköhän tässä vielä kerkee 😊

  Münchenissä on lähistöllä Iffeldorfissa tuotanto- ja maatilan eläinten pelastuskeskus ( paikallinen Tuulispää) Gut Aiderbichl, jossa haluisin itse päästä käymään. Itseasiassa vähän haaveilin tulevaisuudesta ja tutkailin vapaaehtoistöitä eläinten parissa Saksassa. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan…. 😊

 • Reply Ansku BCN March 3, 2016 at 11:01

  Kuulostaa erinomaisen hyviltä suunnitelmilta!

  Tuosta High Alpine Road -suunnitelmasta tuli mieleen meidän älytön retkemme kaaaaauan sitten Alppien yli, menimme nimittäin pienellä vuokra-autonkopperolla vuorten yli Col de la Bonetten kautta (korkeus 2715m). Aika kuumottavaa ja hidasta matkatekoa, mutta hauskaa 🙂 (http://anskubcn.matkabloggaajat.fi/maantieta-kuljen-korkealla-port-denvalira/)

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:23

   Hui kuulostaa kyllä melkoisen kuumottavalta reissulta 😀 Itsekin ollaan kerran Italiasta Sveitsiin ylitetty vuoret autolla ja tuota noin, olihan se melkoista! Joten mielenkiinnolla odotan tätä tulevaa kokemusta!

 • Reply Pirita / Omatoiminen pakettimatkailija March 3, 2016 at 11:04

  Huikeita maisemia! Vielä kun tietää sun valokuvaustaidot, niin upeita kuvia ja kertomusta on varmasti tulossa. Me ollaan mietitty autoreissua Eurooppaan vaikka kuinka kauan, mutta aina tulee muita suunnitelmia… Ehkä sitten joskus.

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:25

   Voi kiitos Pirita! Olenkin täällä jo mietiskellyt mitä kameravehkeitä sitä roudaisi mukanaa ja ottaisiko jalustaa vaiko ei. Oi että pääsispä jo matkaan! 🙂 Eiköhän se teilläkin koita vielä sopiva hetki autoreissulle Eurooppaan! Voin kyllä lämmöllä suositella.

 • Reply Maarit March 3, 2016 at 13:13

  Kiitos maininnasta! 🙂 Teille tulee varmasti hieno reissu, tuollahan on pala kauneinta Eurooppaa. Mukaviin kilometreihin saa mahtumaan paljon upeita paikkoja. Berchtesgaden on kaunista seutua, jos vain sieltä löytyy mukava majapaikka niin suosittelen aluetta, ja siellä on se Rossfeldin panoraamatie, joka kantsii myös ajaa! 🙂

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:25

   Kiitos itsellesi, että sain lainata kuvaa! 🙂 Ja kiitos myös näistä vinkeistä! Pistän todellakin korvan taakse ja googlailen miten nämä osuisi reitille. Woop woop!

 • Reply Kivimäen Jenni March 3, 2016 at 13:59

  Mahtavalta kuulostaa! Meillä on suunnitteilla autoreissu aivan samoille kulmille elokuussa. 🙂 Kiva lukea muiden vinkkejä sinne suunnalle. Ilmeisesti tosiaan etäisyydet on aika lyhyitä eli yhden päivän aikana ehtii nähdä paljon kaikenlaista. 🙂

  • Reply Rimma March 3, 2016 at 15:26

   Oi mahtavaa! No sitten varmaan tulee minunkin postaukset tarpeeseen, niin pääset vähän jo etukäteen fiilistelemään huudeja 🙂

 • Reply Nita March 3, 2016 at 18:19

  Oi kun kuulostaa kivalta reissulta! Ja nuo maisemat lupailevat ihanaa blogimatskua. 😉 Ja Itävalta nyt vie aina sydämen, koska se on omien matkahaaveiden kärkisijoilla! 🙂

  • Reply Rimma March 4, 2016 at 08:39

   Sun pitää kyllä ehdottomasti päästä vielä reissaa Itävaltaan! Siellä on niin kovin kaunista 🙂 Kiitos Nita! Ootetaan kyllä itsekin tätä jo niiiin innolla!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa March 3, 2016 at 18:52

  Oi toi näyttää ja kuulostaa niin mun road tripiltä! Vuorimaisemat <3 Pitää seurata teidän reissua ja laittaa tärpit talteen. Itse kiersin hieman samoja seutuja pari vuotta sitten mutta junalla. Reittinä oli München-(Neuschwansteinin linna)-Salzburg-Kitzbühel-Innsbruck-Liechtenstein-Engelberg-Gimmelwald ja Milanosta lennettiin takaisin Suomeen. Münchenissä ja Salzburgissa pidin paljon vanhoistakaupungeista, paljoa muuta en kyllä niissä ehtinytkään nähdä. Jos linnoista tykkää ja ei ole tota Neuschwansteinia nähnyt, niin se on ihan ehdoton. 🙂

  • Reply Rimma March 4, 2016 at 08:45

   Kuulostaa teilläkin olleen upea trippi! Samoilla nurkilla on tullut itsekin aiemmin pyörittyä. Tuo Neuschwansteinin linna on ollut meillä monesti mielessä (mun vanhemmat kävi siellä Sveitsissä asuvan veljeni kanssa pari vuotta sitten), mutta jotenkin haluaisin päästä sinne ennemmin talvella, joten kun viime aikoina on nämä reissut suuntautuneet lumettomaan aikaan niin pitänee tälläkin kertaa jättää odottamaan prinsessalinna uusia reissuja 🙂 Mutta hyvä vinkki, ehdottomasti!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla March 4, 2016 at 07:01

  Ihania suunnitelmia! Me ollaan menossa yhteen tapaamiseen Salzburgin lähelle heinäkuun alussa ja tätä lukiessani aloin miettiä, millaisen roadtripin siihen ympärille saisikaan rakennettua 😉 Postauksia ja vinkkejä odotellessa siis… Hauskaa reissua ja etukäteisfiilistelyjä!

  • Reply Rimma March 4, 2016 at 08:45

   Hahahah todellakin todellakin! Ei muuta ku auto alle ja maisemia ihailemaan! Siinä on lähellä esim. ne Kaprunin patojärvet joilla me käytiin pari vuotta sitten. Ihan mielettömät! Löytyy postauskin jostain tuolta historiasta 😉 Kiitos Mirje!

 • Reply Martina March 4, 2016 at 10:18

  Voi että miten ihanan kuuloiset suunnitelmat teillä. Noissa maisemissa saa varmasti otettua upeita kuvia ja Hitlerin loma-asunto kiinnostaa minuakin. Toivottavasti siitä tulee juttua blogiin sitten myöhemmin. 🙂

  • Reply Rimma March 4, 2016 at 14:59

   Ihan varmasti tulee juttua kyseisestä kohteesta myöhemmin! 🙂 Kiitos! Ollaan kyllä ihan superinnoissamme!!

 • Reply salaine March 4, 2016 at 20:55

  Mekin ollaan kesäkuussa menossa Italiaan. Reissusta pari päivää on tarkoitus viettää Dolomiiteilla. Vinkki siellä on se jäämies Bolzanossa luonnontieteen museossa. Odotan siis innolla juttuja teidän reisusta.

  • Reply Rimma March 7, 2016 at 22:03

   Vau jäämies! Pitääpäs selvitellä. Kiitos vinkistä! 🙂 Tosin kahden taaperon kanssa voi nuo museot olla vähän nou-nou! :D:D

 • Reply Jenni / Globe Called Home March 4, 2016 at 22:43

  Tosi upean kuuloinen reissu teillä tulossa! Vaikka luontokohteet ovat ihania, niin täytyy myöntää, että itse olisin eniten innoissani Kotkanpesästä. 🙂 Yksi sotahistoriainnostelija täällä kanssa ilmoittautuu…

  • Reply Rimma March 7, 2016 at 22:04

   Oi sinäkin Brutukseni! Joo, kyllä täälläkin ollaan Kotkanpesästä kovin innoissaan! Vaikka vuoret kyllä saattaisi silti viedä minun kohdalla pidemmän korren 😉

 • Reply Annika | Travellover March 6, 2016 at 22:28

  Dolomiitteja olen ihaillut vain lentokoneesta, mutta kaikki näkemäni kuvat nin mielettömiä, että minäkin olisin kohtuullisen innoissani, jos olisin tällaiselle retkelle lähdössä. Kuulostaa huippusuunnitelmalta!

  • Reply Rimma March 7, 2016 at 22:05

   Kiitos Annika! Et kuule arvaa millaisen matkakuumeen kaikki huikeat ovat täällä osoitteessa nostattaneet!

 • Reply Marikaw March 7, 2016 at 22:11

  Kuulostaa aika siistiltä! 🙂 Mä aina mietin, että pitäis tehä jotain euroopan roadtrippiä autolla, mutta tähän asti jotenkin suunta on lähtenyt aina jenkkeihin päin…
  Ajokilometrit ei tosiaan kuulosta pahalta viikon reissulle, toivottavasti taaperot ja teidän vauva jaksaa hyvin.

  • Reply Rimma March 7, 2016 at 23:21

   Jenkit meilläkin oli tälle keväälle haaveissa, mutta tuli pari muuttujaa, joten reissu siirtyi hamaan tulevaan 🙂 Hih, ei meillä ole enää vauvaa! Hän on jo taapero 😀 Mihin tää aika juoksee…

 • Reply Mika / Lähtöportti March 8, 2016 at 11:10

  Kuulostaa hienolta reissulta! Odotan mielenkiinnolla erityisesti kuvia ja kokemuksia Dolomiiteilta. Olen käynyt Kotkanpesällä lapsena ja suosittelen ehdottomasti jo maisemienkin vuoksi. Münchenissä käynnistäkin on jo kauan, mutta se on jäänyt mieleen poikkeuksellisen mukavana saksalaisena kaupunkina rennon baijerilaisen tunnelmansa ansiosta.

  • Reply Rimma March 14, 2016 at 10:24

   Kiitos Mika! Odotan kyllä innolla itsekin nuita kaikkia kohteita 🙂 Tulee varmasti huippu reissu!

 • Reply Terhi / Muru Mou March 10, 2016 at 13:34

  Mahtavat suunnitelmat! Tuollaisen reissun minäkin haluaisin tehdä 🙂 Onneksi pääsen sitten ainakin lukemaan reissusta blogistanne (olettaen, että juttuja on tulossa !) 🙂

  • Reply Rimma March 14, 2016 at 10:25

   Oi kyllä on juttuja taatusti tulossa! 😀

 • Reply RP March 15, 2016 at 21:01

  Voin suositella Kotkanpesää jo pelkkien maisemien vuoksi, vaikka ei olisi sotahistoriasta innostunut. Itse olin ystävän ja hänen vanhempien kanssa matkalla Itävallassa, kun perheen isä sai päähänsä, että ajetaan Italiaan pizzalle. Sinne sitten lähdettiin tarkoituksena ajaa juurikin tuota Alppitietä pitkin. Ensimmäisellä yrittämällä siellä oli ajaminen kielletty huonon sään vuoksi, jolloin päätimme ajaa jonkun tunnelin kautta vuoren läpi. Sekin oli pois käytöstä, joten lähdimme uudestaan maisemareitille ja pääsimmekin sitten sitä pitkin ajamaan ja maisemat olivat aivan huikeat. Takaisin Itävaltaan palasimme vielä Slovenian kautta, joten harvoin sitä voi sanoa olleensa neljässä maassa yhden päivän aikana. 😀

 • Reply Viikon päästä me vihdoin kohtaamme - Dolomiitit - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi May 6, 2016 at 21:12

  […] kesäkauteen ollakaan? No en just nyt keksi. Kerroinkin teille meidän reissusuunnitelmista pari kuukautta sitten, mutta sen verran on tullut pläneihin muutoksia, ettei nyt sitten päästäkään ihmettelemään […]

 • Leave a Reply