Kuusiviikkoinen vauva lentokoneessa – selviytymisvinkit vanhemmille

Lapsiperhe matkustaa
February 19, 2016
vauva lentokoneessa - keep calm and travel with your baby

Kuten Levin reissuamme seuranneet lukijat tietävät, matkasimme reilun 14 tuntisen menomatkan Leville kaksi viikkoa sitten autolla ja lensimme takaisin Helsinkiin Kittilästä. Tuon lentohan ei kestä kuin vajaat puolitoista tuntia, joten se oli omiaan testaamaan vauvamme lento-ominaisuuksia (hah, kuulostaapa tekniseltä!). Ennen lentoa ajattelimme, että tuon ajan kestää hyvin silläkin uhalla, että vauva päättää huutaa koko matkan eikä saada sitä rauhotettua ollenkaan.

Tosiasiassa en oikeastaan edes osannut pelätä sitä, että lento sujuisi jotenkin huonosti. Luotimme vauvaamme ja uskoimme hänen selviävän hienosti – ja se kannatti, sillä minimies viihtyi koneessa kuin vanha reissukonkari konsanaan! Tiedostan, että tässä saattoi olla mukana myös tuuria ja että takana on vasta yksi lento, mutta ulskaltaudunpas silti jakamaan muutaman vinkin siihen, miten pikkuvauvan kanssa lentäminen onnistuu ongelmitta.

vauva lentokoneessa lentokone vauvavauva lentokoneessa lentokone vauvavauva lentokoneessa lentokone_vauva

Ennen lentoa

 • Tsekkaa hoitolaukun sisältö hyvissä ajoin ennen lennolle lähtöä, jotta ehdit vielä reagoida mahdollisiin puutteisiin. Itse huomasin esimerkiksi lähtöaamuna tuntia ennen kentälle suuntaamista, että vauvan puhdistuspyyhkeitä oli paketissa jäljellä vain yksi kappale. Lähdimme siis hieman etuajassa kentälle, jotta ehdittiin hakea kaupasta täysi paketti mukaan – ihan vaan varmuuden vuoksi. Eikä haettu muuten turhaan… Pakkaisin itse hoitolaukkuun mukaan ainakin seuraavaa:
  • Tarpeeksi vaippoja (riippuen lennon pituudesta).
  • Vauvan puhdistuspyyhkeet.
  • Pari harsoliinaa.
  • Kertakäyttöinen vaipanvaihtoalusta.
  • Vaihtovaatteet vauvalle (näidenkin määrä riippunee lennon pituudesta).
  • Vaihtopaita itselle pulauttelujen ym. roiskuvien nesteiden varalta (kiitos vinkistä Oilille!).
  • Vesipullo (Kannattaa muistaa myös täyttää se ennen koneeseen menoa, niin ei tarvitse ostaa toista pulloa lentokoneesta…).
  • Mahdollista viihdykettä vauvalle (Riippuu matkalaisen iästä: meillä ei vielä ollut mukana sen kummempia leluja – iskän naama on tarpeeksi hauskaa katseltavaa!).
  • Jos ei imetä, niin tuttipullo ja korviketta.
  • Muuta evästä (Jälleen vauvan iästä riippuen, meillä eväs kulkee onneksi siinä kaikkein helpoimmassa muodossa eli meikän omissa kannuissa!).
 • Varaa tarpeeksi aikaa lentokentälle. Kiireessä lennolle lähteminen on kamalaa sähellystä, puhumattakaan kiireessä vauvan kanssa lähtemisestä.
 • Ota kantoliina tai -reppu avuksi lentokentälle ja koneeseen – varsinkin jos matkustat yksin vauvan kanssa. Kantoväline vapauttaa kätesi ja lähtöselvitys, turvatarkastus ja matkalaukkujen nouto sujuu sutjakammin. Kantovälineestä voi olla hyötyä myös lentokoneessa varsinkin pitkällä lennolla: vauvaa voi nukuttaa, viihdyttää tai tyynnytellä liinssa käppäilemällä pitkin koneen käytävää.
 • Vaihda vaippa juuri ennen koneeseen menoa. Kuivassa vaipassa on (ylläri ylläri) kivempi olla. Samalla on hyvä vielä tsekata, mitä vauvalle on tullut puettua päälle, mistä päästäänkin seuraavaan vinkkiin.
 • Pue vauvalle sopivasti vaatetta päälle. Lentokoneissa on yleensä kova tuuletus, joten yksi ylimääräinen vaatekerros saattaa olla fiksu veto. Vaatteiden kannattaa kuitenkin olla helposti riisuttavia, mikäli kerroksia tarvitsee vähentää. Itse en esimerkiksi pukisi vauvaa yksiosaiseen haalariasuun lennolle. Meidän vauvalla oli päällään body sekä puuvillaiset Baby’s Onlyn housut ja neulepaita (saatu PikkuVaniljalta bloginäkyvyyttä vastaan). Neulepaita oli ylimääräinen kerros, joka olisi ollut helppo riisua kuumuuden yllättäessä, mutta meillä se pysyi päällä loppuun saakka. Ohut merinovilla toimisi varmasti myös hyvin vauvalla matkustaessa, sillä se lämmittää hyvin, mutta päästää kosteutta paremmin läpi kuin puuvilla eikä siten tunnu märältä päällä, jos vauva sattuisi hikoamaan. Meidän nyytti ainakin tuskastuu jos sillä on liikaa päällä ja tulee kuuma, mistä seuraa huuto, eli pukemiseen kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota jos haluaa vältää turhaa itkua.

vauva lentokoneessa lentokone_vauvavauva lentokoneessa lentokone vauva

Lentokoneessa

 • Muista jättää hoitolaukku niin, että se on helposti ulottuvillasi koko matkan ajan. Hyvä ratkaisu lienee asettaa laukku edessä olevan istuimen alle, tai jos istuu lentokoneen ensimmäisellä rivillä tai hätäuloskäyntien kohdalla, kannattaa laittaa laukku mahdollisimman eteen matkatavarahyllylle, jotta sitä ei tarvitse sitten tarpeen yllättäessä penkoa kaiken maailman kassien takaa. Säännöllisesti tarvittavat kamppeet voi olla hyvä pitää käsillä koko lennon ajan. Esim. jos tietää, että vauva puklailee helposti, kannattanee napata yksi harsoliina istuintaskuun. Meillä hoitolaukun virkaa toimittaa kettureppu, joka mahtuu mukavan iisisti edessä olevan istuimen alle.
 • Uhmaa kaikkia maailman teriniittejä ja imetä vauvaa nousun ja laskeutumisen aikana. Se on kaikkein paras keino helpottaa mahdollisia kipuja, mitä noususta ja laskusta voi aiheutua vauvalle korviin, sillä imiessään vauva nieleskelee ja nieleminen helpottaa ilmanpaineen vaihtelusta aiheutuvaa korvien lukkoon menemistä. Lisäksi tissi toimii vauvalle lohtuna, vaikka korviin vähän sattuisi, ja useimmiten pitää beibin paremmin hiljaisena kuin tutti. Jos joku katsoo pahalla, anna katsoa. Jos joku uskaltautuu huomauttamaan asiasta, voit tokaista takaisin, että varmaan hänkin mieluummin katselee imetystäsi kuin kuuntelee huutavaa vauvaa. Meidän Kittilän lennolla ei näitä imetysvastaisia teriniittejä onneksi näkynyt – päinvastoin. Sain vauvaa imettäessäni osakseni vain hyvin lempeitä katseita ja hymyjä.
 • Seurustele ja leiki vauvan kanssa. Paras tapa välttää itkut lennon aikana nousun jälkeen on viihdyttää vauvaa tämän hereillä ollessa (isompi lapsi jaksaa varmasti ainakin hyvällä tuurilla viihdyttää myös itse itseään, kunhan mukana on mieluisaa tekemistä). Meidänkin vauva oli hereillä koko lennon ajan eikä nukahtanut tissille. Ilmeilevä isimies toimi pojalle erinomaisena viihdykkeenä, ja takapenkin tarhaikäiselle lapselle ja äidille oli kiva hymyillä iskän olan yli.
 • Vastaa vauvan tarpeisiin asap niin tilanteet ei pääse eskaloitumaan. Tyyliin kakkavaippa heti vaihtoon ja nälkää osoittava vauva tissille. Meidän pikkumies päätti antaa iskälle tekemistä tuon reilun lennon aikana ja toimi niin kuin kunnon sinappikoneen kuuluukin toimia. Jep, tässä kohden se ennen lentoa hankittu paketti puhdistuspyyhkeitä tuli enemmän kuin tarpeeseen!

vauva lentokoneessa lentokone vauvavauva lentokoneessa lentokone vauvavauva lentokoneessa lentokone_vauva

 • Valmistaudu henkisesti myös siihen, ettei kaikki menekään nappiin.  Lapsista ei koskaan tiedä, millä tuulella ne sattuu milloinkin olemaan, ja kaikesta etukäteisvalmentautumisesta huolimatta se normaalisti aurinkoinen pieni pallero saattaakin yhtäkkiä heittäytyä Raivo-Roopeksi. Voi olla hyvä sopia jo etukäteen vaikkapa puolison kanssa, että kumpi yrittää sitten lähteä kanniskelemaan vauvaa ja tyynnyttelemään tilannetta. Jos lento on pitkä, saattaa olla vuoronvaihtokin välillä tarpeen.
 • Ole kärsivällinen – olot eivät ole niin kuin kotona. Vaipanvaihto saattaa olla ahtaassa lentokoneenvessassa melkoisen konstikas teko, mutta todistettavasti siitäkin voi selvitä!
 • Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: muista että oma asenteesi on kunnossa. Vauva aistii hermostuneisuutesi, mutta pysyessäsi itse rentona on todennäköisempää, että vauvakin on ihan iisibiisi.

Disclaimer: nämä vinkit ovat sovellettavissa käytäntöön muutaman kuukauden ikäisen sylivauvan kanssa lennettäessä. Raportoin jatkossa erikseen, miten oleellisesti meininki muuttuu, kun vauva kasvaa ja ottaa jalat alleen 😉

Tällaiset vinkit jakoon tässä talvilomien korvalla! Mitä jäi mainitsematta? Oletko itse lentänyt vauvan kanssa? Miten meni?

EDIT. Lisätty julkaisun jälkeen huomiot ajan varaamisesta lentokentälle ja kantoliinasta. Imetysaivot. Ei voi muistaa kaikkea kerralla.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Ellu February 19, 2016 at 20:46

  Hei jee! Tuossa onkin kattava hyvä setti! Itse suosittelen vielä lämmöllä särkylääkkeiden pakkaamista varsinkin pitkille lennoille. Aina parempi runsaasti kaikkea kuin liian vähän. Koskaan kun ei tiedä venyykö matka tunnilla tai kolmella 🙂 ihanaa kun matkustatte ja rohkaisette muitakin matkaan ❤️

  • Reply Laura February 19, 2016 at 21:20

   Onpa hyvä lisäys, kiitos Elina! Sulla on näistä kyllä paljon kokemusta <3

 • Reply TS February 19, 2016 at 22:25

  Pieni suolavesisuihke voi nousta arvoon arvaamattomaan, jos flunssa alkaa juuri ennen kentälle lähtöä ja pieni nenä menee tukkoiseksi, kuten meille kävi, kun esikoisen kanssa kerran lennettiin. Lensin yksin esikoisen kanssa tämän ollessa kolme kuukautta. Kantoliina oli kätevä kentällä ja etenkin matkatavarahihnalla. Vauva nukahti koneessa ja kantoliinassa jatkoi uniaan, kun nostelin vaunut ja rinkan matkatavarahihnalta. Luonnollisesti kaikki kanssamatkustajat olivat hävinneet paikalta, vaikka kenttäbussissa olinkin pyytänyt apua etukäteen. Kannattaa siis varautua siihen, että yksin joutuu selviytymään kaikesta.

  • Reply Laura February 20, 2016 at 00:48

   Moikka TS ja kiitos – unohdin täysin mainita kantoliinan, vaikka se oli itsellänikin mukana tuolla lennolla! Mulla vaan oli mieskin messissä eli kahdet kädet, niin liinaa ei tarvinnut noin pienellä kentällä viritellä. Mutta varsinkin yksin matkatessa liina on taatusti välttämätön, ja muutenkin näppärä rityisesti pitkillä lennoilla vauvan kanniskeluun ja nukuttamiseen. Lisäsin tämän nyt tuonne tekstiinkin!

   Ja kiitos suolasuihkevinkistä! Me ei olla onneksi vielä sairastettu, joten en olisi tajunnut tuollaista ollenkaan.

   Ja voi pöh, miten inhottavaa, ettei kukaan jäänyt auttamaan! Ihmiset osaa olla kyllä niin ärsyttäviä :((

 • Reply Laura February 20, 2016 at 09:38

  Vauvan kanssa en olekaan lentänyt. Hyvät vinkit olet kyllä koonnut 🙂 Palailen tänne, jos saadaan aikaiseksi lähteä jonnekin. Pitkästä aikaa reissuinnostus nostaa päätään, ainoa vaan etten tiedä miten finanssipolitiikka sen nyt sallisi taloa rakentaessa… 😉
  Täytyy sanoa, että nyt jos lähdettäis tällä porukalla niin jännittäisin hyyyyyvin paljon enemmän tuota uhmaikäistä taaperoa kuin vauvaa. Näiden pienten kanssa on se helppous kuitenkin, että tissi kelpaa oikeastaan aina (ainakin tälle pojulle) ja se on takuuvarma rauhoittaja. Ja vauvan itku on jokseenkin ‘hyväksyttävämpää’ myös sosiaalisesti kuin taaperon itkupotkuraivarit.
  Minin kanssa lennettiin vasta hänen ollessaan n. vuoden ikäinen. Se oli aika haastava ikä jo sekin, vaikka vielä ei uhmasta ollutkaan tietoa. Mutta hyvin meni, väsykiukut tuli koneessa kun siellä päikkäreiden nukkuminen oli lievästi sanottuna ‘haastavaa’ vähän isommalle lapselle. Olin varannut ekstrapaljon evästä, niin se pelasti paljon – lento taisi kestää neljä tuntia.

  Lasten kanssa pätee oikeastaan aina se, että kun itse pysyy rauhallisena, niin tilanne on jokseenkin hallinnassa. Hah, helpommin sanottu kuin tehty toki 😉

  • Reply Laura February 20, 2016 at 12:30

   Kiitos kaima! Vauvan kanssa on ihan satavarmasti helpompi lentää kuin vilkkaan taaperon kanssa! Siksipä pitäis itekin yrittää nyt ottaa tästä ajasta kaikki irti, mut helpommin sanottu kuin tehty, kun ei mies voi olla koko ajan töistä poissa eikä näillä äitiyslomatuloilla ihan kauheesti reissata 😀 Kuten ei myöskään talonrakennuksen keskellä, joten ymmärrän sun pointin! Toivottavasti pääsisitte kumminkin johonkin reissun päälle ^_^

 • Reply Hanna February 21, 2016 at 08:01

  Me tehtiin aikanaan periaatepäätös, että käytävällä kävelyyn ei lähdetä – pelko oli, että vähän isompana vauva alkaa vaatia liikkeelle vaan tylsistymistään. Eli pylly penkissä, tai siis sylissä. Toistaiseksi on pärjätty 🙂 Viihdykkeitä toki mukana vauvan iän mukaan.

  • Reply Laura February 21, 2016 at 11:00

   Hmm, tässä on kyllä logiikkaa! Eli niin pitkään vaan takapuoli penkissä kuin kantti kestää 😅😅

 • Reply Henna /suurin onni February 22, 2016 at 00:22

  Kattava vinkkilista, käyttökelpoista kamaa! 🙂 Kyllä tämän luettuaan kelpaa vauvan kanssa lentää ensimmäistä kertaa, ja ehkä toistakin (joka meillä on vajaa parin viikon päästä edessä). Ensimmäisellä kerrallahan meidän Minireissumies oli 10-viikkoinen, ja lennot Kreetalle kestivät noin neljä tuntia. Meistä se tuntui niin kovin lyhyeltä, noihin pitkiin mannertenvälisiin tottuneita kun olemme. Mini nukkui menolennon käytännössä putkeen, sinnikkäästi imetin nousun ja laskun. Paluumatkalla pitikin hyppyyttää ja viihdyttää, mutta jollain ihmeen tuurilla selvisimme ilman vaipanvaihtoa koneessa, eli sekin ilo on todennäköisesti edessä tulevalla matkalla. Kuolasipa tuo poika muuten pariin otteeseen meidän vieressä käytäväpaikalla istuneen teininkin päälle, kun hänen ylitseen ojentelimme vauvaa käytäväjuoksulle. Tänään tästä juttelimme kaverini kanssa ja hän totesi, että olipahan ainakin hyvä ehkäisymainos sille teinille 😀

  Nyt tuo meidän pirpana vaatii jo huomattavasti enemmän viihdytystä ja niitä lelujakin… onneksi ei vielä juokse karkuun, joten ehkä pärjäämme noilla seuraavilla, kaiken lisäksi lyhyemmillä lennoilla. Enemmän kuin nuo kohta tulevat, minua jännittävät loppukeväästä tulossa olevat lennot Jenkkeihin. Siinä saa istua penkissä tovin jos toisenkin. Onneksi sitä jo tuntee tuon pienen mielenlaadun huomattavasti paremmin kuin ensimmäisen reissun aikaan, joten ehkä osaa reagoida vähän paremmin tulevaan koettelemukseen!

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:31

   Hahah, voi pikkuista teinien päälle kuolaajaa <3 😀 Toivottavasti teidän kaikki tulevatkin lennot sujuu yhtä hyvin kuin aikaisemmat - ja mikspä ei sujuisi, kun ootte tottuneita reissaajia, tunnette lapsenne ja ootte hyvin valmistuneita! ^_^

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net February 23, 2016 at 13:50

  Ensimmäinen lento vauvan kanssa tuntuu varmaan jokaisesta vanhemmasta aika jännittävältä – erityisesti jos on ollut aiemmin se tyyppi joka on aina miettinyt koneessa että eikö nuo nyt saa tuota huutavaa kakaraa hiljennettyä. 😉

  Lopputulos on yleensä juurikin ihan tämä sama mistä kirjoitat – kaikki menee yleensä paremmin kuin hyvin. Meillä on ollut tasan yksi episodi kaikkien monien kymmenien lentojen joukossa tuon oman termiitin kanssa jossa puolitoistavuotias huusi suoraa huutoa ennen nousua 5 minuuttia, ilman että sille pystyi tekemään yhtään mitään. Se oli kyllä pitkä 5-minuuttinen. 😀 Sen jälkeen yliväsynyt lapsi simahti, ja nukkui aina Roomasta Helsinkiin saakka vanhempien siemaillessa kuohulasinsa muuten onnistuneen matkan päätteeksi.

  Ensimmäisten lentojen jälkeen en edes jaksanut sen kummemmin miettiä muuta kuin niitä normijuttuja; että on vaippa mukana ja ruokaa ja mitä kaikkea siellä hoitolaukussa nyt yleensä onkaan. Ja vähän vanhemman lapsen kanssa tarvitseekaan enää miettiä että on tarpeeksi viihdykettä, kuten leluja tai padi.

  Aina välillä matkoilla jään oikein ihailemaan tuota meidän pientä reissaajaa siitä miten helppoa sen kanssa onkaan. Menee istumaan nätisti paikoilleen, laittaa turvavyön kiinni ja kysyy kauanko tämä lento kestää ja pitääkö hänen nukkua. Sitten istutaan juuri niin pitkään kun tarvitsee ennen uutta seikkailua.

  On ihan mahtavaa että totutatte noin pienestä jo reissaamiseen. Helpottaa elämää huomattavasti kun lapsi kasvaa ja on jo ihan sinut tilanteen kanssa. 🙂

  *peukku*

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:28

   Hah, varmaan yksi elämän pisimmistä viisiminuuttisista ollut tuo! 😀 Lelut ja padi pelastaa varmasti paljon isompien tenavien kanssa reissatessa, ja onneksi monissa lentokoneissa on nykyään jo kattavat viihdekeskuksetkin varsinkin pidemmillä lennoilla. Tosin pienten lasten tuntuu vaan olevan helpompi keskittyä siihen omaan tuttuun padiin, tai näin oon käsittänyt 🙂 Bella on kyllä varmasti ihanan helppo reissukaveri! Toivottavasti meillä on samanmoinen vesseli tässä käsissämme 🙂

 • Reply Veikeä Venus February 23, 2016 at 15:17

  Todella hyödyllisiä vinkkejä tulevaisuutta ajatellen! Pienen kanssa reissatessa tarvitsee varmasti paitsi näitä vinkkejä, myös hermoja 😀

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:20

   Kiitos paljon, kiva jos tästä on hyötyä! Ja juu, lehmän hermot on todella myös tarpeeseen 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas February 24, 2016 at 21:20

  Meillä on myös vauvan kanssa mennyt kaikki lennot tosi hyvin. Hän viihtyy sitä paremmin, mitä enemmän on ihmisiä ympärillä, joille hymyillä 🙂 Jossain vaiheessa oli tosin se ongelma, että totutin hänet nukahtamaan omaan sänkyyn, jota sitten lentokoneessa ei olekaan. Oli sitten pientä huutoa, kun pitikin nukahtaa syliin. Onneksi se ei kauaa kestänyt, ja neiti nukkui niin pitkään, että ehdimme katsoa melkein kokonaisen leffan ja syödä 🙂 Nyt olenkin sitten nukuttanut myös kotona sekä omaan sänkyyn että välillä syliin. Pian kun edessä on pitkä yölento Thaimaahan.

  Omissa vaihtovaatteissa kannattaa muistaa pelkällä tissimaidolla elävän vauvan kanssa myös vaihtohousut. Sain lentokentällä toiselle lahkeelle kakat, ja koneessa toiselle lahkeelle vielä pissat. Kentällä ei myyty kuin pyjamahousuja, joten matkasin sitten pissa-kakka-housuilla kotiin saakka. Sentään oli kosteuspyyhkeitä, joilla sai enimmät pyyhittyä. Kosteuspyyhkeille on siis todella käyttöä 🙂

  Isomman vauvan kanssa leluihin kannattaa sitoa narut, joten kun lelut lentelevät lattialle, niin narusta voi vetää ne takaisin, eikä niitä tarvitse penkkien alta kaivella. Toimii myös hyvin ravintoloissa, kun sitoo lelut syöttötuoliin kiinni. 🙂 Ei tarvitse olla pesemässäkään leluja jatkuvasti, jos jaloissa pyörivät.

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:19

   Monella kaverilla on yölennoista ainakin positiivisia kokemuksia, kun lapset yleensä osaa nukkua niillä hyvin (toisin kuin useimmat aikuiset :)). Täytyy varmaan pakkailla jatkossa varsinkin pidemmille lennoille myös nuo varahousut messiin. Ja ihan loistava vinkki tuo lelujen sitominen narun päihin!! Tämä täytyy muistaa. Kiitos Teija ja ihanaa Thaimaan matkaa teille! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami February 26, 2016 at 21:39

  Itsellä on mennyt muksujen kanssa lennot enemmän kuin hyvin, puolisolta kysyessä vastaus olisi korkeintaa ok 😀 Pienten ja isojen lasten kanssa lentäminen ja sen onnistuminen on 90% kiinni omasta asenteesta & tressaamisesta. Mikäli asioita ei turhaan jännitä ja on varannut tarvittavat tarvikkeet (postauksessa erinomainen listaus siitä) lennolle niin varmasti kaikki sujuu vähintään kohtalaisesti. Hyvänä päivänä erinomaisesti, huonompana sitten välttävästi.

  Tosiaan mielummin liikaa tavaraa ja vaatteita käsimatkatavaroihin kuin liian vähän lähtien omista vaihtovaatteista. Muksun kanssa on vaarassa yleensä enemmän omat kuteet, kun niissä on enemmän pinta-alaa 😀 Ruokaa kannattaa olla riittävästi ja samoin tietysti vaippoja. Pahimmillaan kun meilläkin lento myöhästynyt kymmenisen tuntia, niin siinä tarvitaan eväitä ja vaippoja useampi ylimääräinen alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna.

  Laitoin postauksen linkkinä puolisolle myös luettavaksi, kun meillä on nuorimmaisen kanssa ensimmäinen lento viikon päästä. Ikää on jo 9 kk, ja pitäisi selviytyä 16 h lennoista. Itse en usko siinä olevan ongelmaa, mutta kolmivuotiaan rasavelin kanssa voi olla enemmän työtä vaikka hänellä useita lentoja onkin takana 4 kk lähtien. No tulevan reissun lennoista on itseltäkin tulossa postaus 🙂

  Tähän pakko todeta se, että lasten kanssa kannattaa olla tarkempi pakkaamisessa kuin itse reissatessa. Mulla oli ainoana hommana reilu vuosi sitten Meksikossa se, että otan tytön DVDeille kannettavan koneeseen. Vaihdoin siinä lähtiessä kannettavaa, kun en tarvitsekaan työkonetta reissulla. No en sitten muistanut, että mun omassa koneessa ei ole DVD-asemaa. No se olikin mukava tilanne huomata lennolla, mutta siitäkin selvittiin enemmän kuin hyvin. No puoliso oli ottanut vaippoja reilusti matkaan, niin lainattiin kaveripariskunnalle, jotka ei niitä muistanut ottaa koneeseen yhtään. Eli suosittelen paperi- tai sähköisten listojen täyttöä varsinkin lasten tavaroita kerätessä koneeseen 🙂

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:14

   Moikka Rami ja kiitos pitkästä ja hyvästä kommentista! Oma asenne on varmasti avainasemassa lentomatkan onnistumiseen lasten kanssa, tai ainakin siihen jälkifiilikseen mikä siitä jää, vaikkei kaikki meniskään ihan nappiin. Hyvä pointti tuo, että niitä eväksiä ja vaippoja kannattaa varata mieluummin vähän yläkanttiin varsinkin jos on yhtään sitä vaaraa, että joutuisi odottelemaan pidempään myöhässä olevaa konetta. Sekin on muuten varmaan hyvä tsekata etukäteen, että kone lähtee aikataulussa!

   Mä luulen kans, että teillä tulee olemaan enemmän tekemistä sen kolmeveen kuin 9kk:n kanssa! 😉 Ja jep, listat on pop! Terveisin Nimimerkki “Imetysaivot” 😀

   Ihanaa reissua teille!

 • Reply Lasten kanssa reissussa - Mannertenväliset lennot - Kohteena maailma April 24, 2016 at 22:57

  […] on minun vastuulla, puolisolla on päävastuu muusta. Näytin hänelle Rimman ja Lauran listan, mitä pakata vauvan kanssa lennoille mukaan -> hän komppasi listaa, vastaa kuulemma “meidän […]

 • Reply Kohteena maailma / Rami April 25, 2016 at 09:37

  Tässä oli sen verran hyvä pakkauslista vauvojen kanssa reissaamiseen, että linkitin sen omaan juttuuni mannertenvälisistä lennoista lasten kanssa: http://kohteenamaailma.fi/perhematkailu/mannertenvaliset-lennot-lasten-kanssa/
  -Kohteena maailma / Rami

  • Reply Laura April 26, 2016 at 16:45

   Kiitos paljon linkkauksesta Rami! 🙂

 • Reply Maaliskuussa luvassa puuteria Sallassa ja yövaellusta Riisitunturilla! - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA February 20, 2017 at 13:37

  […] sillä tyyppi tuhisi kaukalossaan vauvanuntaan suurimman osan 14 tuntia kestäneestä matkasta, ja takaisin päin lensimme. Vinkkejä taaperon viihdytykseen otetaan vastaan, mikä sieltä löytyy takataskusta aivan ässiä […]

 • Reply Little Airport: selviytymisopas lapsiperheille Helsinki-Vantaan lentokentällä - RIMMA+LAURARIMMA+LAURA April 4, 2017 at 13:46

  […] Kuusiviikkoinen vauva lentokoneessa – selviytymisvinkit vanhemmille by Laura sekä […]

 • Reply Viittä en vaihda: vauvan kanssa lentomatkalla – Renkaan blogi May 3, 2017 at 11:32

  […] ainakin opettaa varautumaan. Hyviä vinkkejä vauvan kanssa matkustaville on annettu eri blogeissa aiemminkin, mutta seuraavat viisi huomiota ovat helpottaneet matkantekoa meidän […]

 • Leave a Reply