Sushitaivaassa! #hankosushi4moms

Muuta kuin matkailua, Ruoka
February 12, 2016
#hankosushi4moms

Yhteistyössä Hanko Sushi.

Seuraa tunnustus. Minä söin sushia raskaana ollessani, ainakin kolme kertaa. Kiusaus saada lempiruokaani kävi jossain vaiheessa raskautta niin suureksi, että oli pakko sortua herkuttelemaan. Kahdesti tyydyin pelkkään kasvissushiin, ja kerran tilasin kasvissushin lisäksi annokseeni lohinigireitä kypsennetyllä lohella.

Pidän itseäni hyvällä maalaisjärjellä varustettuna ihmisenä, ja sillä samalla järjellä suhtauduin myös raskausaikana neuvolasta saamiini suosituksiin siitä, mitä pitäisi syödä ja mitä ei. Ohjeissahan kielletään merilevä raskaana olevan ruokavaliosta, mikäli sen jodipitoisuus ylittää jonkun tietyn rajan. Noh, enpä minä jaksanut selvitellä siistissä ja hyväksi tietämässäni ravintolassa sushia tilatessani, että kuinka paljon heidän käyttämässään merilevässä on jodia (enkä sen puoleen saanut myöskään halvausta tajuttuani, että olin pistellyt poskeeni puoli pellillistä siemennäkkäriä, jossa oli pellavansiemeniä – vaikka nekin ovat THL:n kieltolistalla). Järkeilin merilevän kohdalla, että pienestä määrästä silloin tällöin nautittuna ei varmasti ole haittaa. Olin myös aikalailla valmis pistämään pääni pantiksi siitä, ettei japanilaisetkaan odottajat lopeta kokonaan sushin tai levätuotteiden syömistä raskausaikana.

#hankosushi4moms#hankosushi4moms#hankosushi4moms
Suurin syy sushin kieltämiseen raskaana olevilta liittyy listeriariskiin. Listeriabakteeri voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa keskenmenon, eli mistään vähäpätöisestä jutusta ei tietenkään ole kyse. Listeriabakteeria kuitenkin esiintyy lähinnä vakuumipakatussa kalassa, eli käytännössä tuore kala on riskitöntä. Kaikkeen kypsentämättömään ruokaan liittyy kuitenkin riskejä, ja viimekädessähän on jokaisen oma päätös, että mitä riskejä haluaa ottaa. Tunnen kyllä useampiakin äitejä, jotka ovat syöneet sushia ihan raa’allakin kalalla raskautensa aikana. En pidä sitä mitenkään pöyristyttävänä tekona, mutta itse kuitenkin pyysin nigirini raskausaikana grillatulla lohella. Raskausaikana ulkomailla reissatessani katsoin kyllä suht tarkasti mitä pistin suuhuni ja söinkin vain kypsennettyjä ruokia tai pelkkää kasvisruokaa.

Vaikka joustin THL:n säännöistä jonkin verran oman raskauteni aikana eli en ihan täydellisesti pidättäytynyt sushin syömiseltä, haaveilin silti toistuvasti raskaana ollessani pääseväni vihdoinkin herkuttelemaan oikein kunnolla ilman, että tarvitsisi yhtään miettiä mitä syö. Saisi hyvällä omalla tunnolla pistellä poskeensa lohinigirejä ja mätiä sisältäviä makeja. Oikein kunnolla fiilistellä tätä lempiruokaani, jonka alkulähteille Japaniin suuntasimme maailmanympärimatkallakin (ja jonka takia heräsin eräänä reissuaamuna laittoman aikaisin päästäkseni syömään todennäköisesti maailman tuoreinta sushia Tsukijin markkinoille Tokiossa).

#hankosushi4moms#hankosushi4moms#hankosushi4moms-2

Kun vielä raskaana ollessani Chryssa laittoi minulle viestiä ja tiedusteli, haluaisinko lähteä mukaan Hanko Sushin synnyttäneille äideille suunnattuun #hankosushi4moms-kampanjaan, jonka ajatuksena oli helpottaa hieman tuoreen vauvaperheen arkea, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä mikä olisi vastaukseni. Jos tiedossa olisi sushia (ja vähemmän tiskiä), niin todellakin tämä sushihullu on messissä!

Kampanjan ansiosta meillä on ollut kerran viikossa superhelppo ruokapäivä, kun ollaan vaan saatu kilauttaa Herttoniemen Hanko Sushiin ja tilata herkut valmiina noudettaviksi. Mies on yhtä kertaa lukuunottamatta käynyt noutamassa sushit, kun varsinkin ekoina viikkoina minä juurruin lähinnä sohvaan vauvan kanssa. On tuntunut aivan ihanalta hemmottelulta saada jälleen syödä täysin estottomasti kaikkia lempparisushejani ja päästä maistamaan uusiakin makuja Hanko Sushin monipuoliselta listalta. Lemppareiksemme on tässä nyt muodostuneet perinteisten lohisettien lisäksi California-makit, grillattu ankerias -nigirit, Alaska-makit (rullien sisällä avokadoa, rapua ja tuorejuustoa, ja rullan päälle on kääritty vielä ohut viipale lohta) sekä Hanko Sushi -lautanen, johon sisältyy 20 erilaista sushipalaa sekä miso-keitto ja wakame-salaatti. Maistoin sitä kamppiksen tiimolta ekaa kertaa, ja sepä olikin ihan älyttömän hyvää!

#hankosushi4moms#hankosushi4moms

Ihan paras sushiateria tuli muuten nautiskeltua tammikuun puolella, kun poika nukahti juuri sopivasti ulos päiväunille vaunuihinsa sushi-lähetyksen saavuttua. Viritin itkuhälyttimen vaunuihin ja ei muuta kuin herkuttelemaan. Saimme syödä hitaasti ja rauhassa, molemmilla kaksi kättä vapaana, ja kuunnella samalla, kun hälyttimestä kuului välillä hiljaista vauvan tuhinaa. Aikamoisen ihanaa.

Joskus on tosin käynyt niinkin, että erään toisen nälkä on mennyt oman edelle… 🙂

#hankosushi4moms#hankosushi4moms#hankosushi4moms
Kiitos Hanko Sushi! Sekä minä että mies ollaan tän kamppiksen ansiosta taas täysin koukussa ja haaveillaan uudesta Japanin matkasta. Mutta sitä odotellessa onneksi loistavaa sushia saa Suomestakin!

Muiden kamppiksessa mukana olleiden äitien postaukset pääset lukemaan täältä:

Chryssa Skodra: Sushi after birth at last!
Sirpa Levonperä: Fanfaari sushille ja äitiydelle

Kuvia löytyy Instagramista häsällä #hankosushi4moms ja #hankosushiformoms.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Amanda February 12, 2016 at 09:56

  Mä olen kade tästä yhteistyöstä! 😂👌🏼

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:59

   Hahah ;D Kieltämättä oisin varmaan itsekin jos ei ois osunut omalle kohdalle 😛

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure February 12, 2016 at 10:33

  Voi vitsit, täytyy äkkiä putkauttaa bebe, ehkä kerkiin kamppikseen messiin. Hehe! Näyttää ja kuulostaa ihanalta, ja kun tiedän että ootte samanlaisia sushihulluja kun me, niin 9kk on varmana ollut sulle pitkä aika, mutta nyt voit nauttia kaksin verroin 🙂 nams mitä kuvia!

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:58

   Ei muutaku vauvantekohommiin, hahah! ;D Nyt on ollut kyllä aivan mahtavaa saada nauttia sushista täysillä <3

 • Reply lena February 12, 2016 at 10:56

  Oijoi, mä voin kuvitella ton tunteen kun saa syödä sushia ihan luvan kanssa ilman “omantunnontuskia”. 😀 Matteo on jo valjastettu hommaansa sushitaksina kesällä! Mä en oo vielä päässyt nauttimaan Düsseldorfin sushitarjonnasta, täällä pitää majaansa yksi maailman suurimmista japanilaissiirtokunnista Japanin jälkeen ja no… ainakin ruokatarjonta on ainakin ollut kohdillaan! Eli jos tekee mieli japanilaista ruokaa Euroopassa niin tervetuloa vaan, meille mahtuu 😉
  Mutta ihan oikeessa oot tuossa ruokajutussa, että järki käteen. Täällä on niiiiin eri suositukset kuin Suomessa ja kun samaan soppaan lisää UK:n niin eihän tässä tiedä mitenpäin pitäisi olla. Käsittääkseni sushi ei ole ehdoton no-no esim UK:ssa (riippuu tietysti mitä siinä sushissa on) ja inkivääriä suositellaan pahoinvointiin ja sauna on EHDOTTOMASTI kielletty. Eli yritä tässä sitten miettiä mikä on ok ja mikä ei… 😀

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:58

   Hehee, mäkin sanoin Laurille et saa hakee mulle sit synnärille heti sushit, mutta jotenki se siinä hetkeksi unohtui kun sai ton pikkuisen vihdoin syliin <3 Mutta heti kotiin päästyämme ja joulun pyhät vietettyämme haettiin eka satsi ja voi taivas että maistui hyvältä!!

   Kuulostaa aivan naurettavalta suomalaiseen korvaan tuo saunakielto 😀 Mullehan tuli raskaana ollessani ihan ihmettelemäänkin joku varmaan keski-eurooppalainen nainen uimahallin saunassa ollessani, että miten uskallan saunoa ja eiks se oo kiellettyä kun on raskaana. Sanoin että no ei tosiaankaan ole jos itsestä vaan tuntuu hyvältä saunoa, ja että Suomessa lapset synnytettiinkin pitkään saunassa, haha! 😀 Noh, ehkä siellä ei sillon samalla löylyä ole kumminkaan viskottu 😉

   Düsseldorfin sushitarjonta pistetty korvan taakse! 😉

 • Reply Maarit Johanna February 12, 2016 at 12:02

  Siis… Miten mieletön yhteistyö! 😀 Täällä kuola valuu ihan täysin.. 😀

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:54

   Kieltämättä yks HERKULLISIMMISTA yhteistöistä ever ^_^

 • Reply Pirjo Skopa February 12, 2016 at 15:21

  Ihana postaus ja hienot kuvat. Minunkin alkoi tehdä mieli sushia, vaikken tähän asti ole ollut kovinkaan innostunut aiheesta. Olen toki maistanut… muistaakseni kerran. Mut pikkukundikin on näköjään jo päässyt apajille maistiaisiin, miksen siis minäkin uskaltaisi – voipi olla et jään kiikkiin tuohon terveelliseen ja ah niin esteettiseen herkkuun!!!

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:53

   Kiitos! Ei muuta kun testaamaan oman kaupungin Hanko Sushin tarjonta! 🙂

 • Reply Satu February 12, 2016 at 19:47

  Ekaa kertaa, kun maistoin sushia, päätin etten ikinä. Mutta niin ne vuodet on makuaisteja muuttaneet, ja nyt sushi on taivaallista. Nam. Mutta sen verran keltanokka näissä asioissa kuitenkin oon, että aattelin kysyä viisaammilta sushien annoskoosta. Mikä on ns. normaali määrä sushia? Ku joskus tuntuu, että niitähän voisi vetää ihan hulluna, mutta kai joku kohtuus kuitenki kaikessa. 😀

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:52

   Mä oon huono vastaamaan tähän kysymykseen et mikä on ns. normaali annos, koska mäkin pystyn vetämään sushia mielin määrin 😀 Mut heittäisin et n. 15 palaa? 😛

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. February 12, 2016 at 22:08

  Nam! Just tänään vedin sushiöverit Fuku Supremen lounasbuffassa. Niin hyvää! 😛

  • Reply Laura February 14, 2016 at 12:52

   Sushiöverit on parasta <3 😀

 • Reply Veikeä Venus February 23, 2016 at 15:12

  Ai vitsit että mä odotan sushia -yksi harvoista ruokahimotuksista näiden kuukausien aikana 😀

  • Reply Laura February 28, 2016 at 16:21

   Mä niin ymmärrän ja muistan tuon tunteen! Kasvissushi helpottaa vähän pahimpia himotuksia 😉

  Leave a Reply