RIMMA + LAURA -ystäväkirja; osa 2

Muuta kuin matkailua
February 7, 2016

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Tänään ajattelimme tuupata eetteriin vihdoinkin ystäväkirjamme kakkososan. Ekan osan shokkipaljastuksineen voit lukaista täältä!

1. Missä on ollut parhaat ruuat reissunpäällä?

Laura: Paha paha. Nyt pakko tuumata tähän, että Jenkeissä. Kalifornian ruokaskenessä on perinteistä maistuvaa jenkkimättöä, mutta myös voimakkaita vaikutteita Meksikon supermaukkaasta ruokakulttuurista. Tacot ei oo koskaan maistuneet yhtä hyviltä kuin Kaliforniassa! Myös Japanissa nautitut sapuskat on jääneet mieleen, enkä nyt hehkuta pelkästään sushia, sillä japanilainen ruokakulttuuri on niin paljon muutakin! Esim. maukkaat ramen-keitot kannattaa testata, nam. Ai niin – bonarina on pakko mainita myös Tallinna!

Rimma: Meidän perheen ruokavalio on kasviperäinen, joten mieleen on jääneet etenkin San Fransiscon mielettömät vegehampparit ja muutenkin kaupungin kasvisruokakulttuuri teki meihin vaikutuksen. Tosin emme ole kovin suuria kulinaristeja, vaan ennemminkin syömme elääksemme, joten yhtä hyvältä on maistuneet Uudessa-Seelannissa pakun takaloosterissa kaasukeittimellä kokatut tofusetit kuin fine dining -illallinen Sydneyssä uudenvuodenaattona.

2. Mitä bloggaus on teille antanut?

Aika ajankohtainen kysymys itse asiassa. Se on antanut ihan superpaljon! Bloggaamisen ansiosta me ollaan molemmat saatu paljon ihania ihmisiä elämäämme. Joistakin heistä on tullut todellisia sydänystäviä, mikä on erityisen arvokasta. Lisäksi bloggaus on tuonut meille viime aikoina uusia mahdollisuuksia jopa ansaita blogillamme, mielenkiintoisia kohtaamisia kohtaamisia ja tilaisuuksia tehdä mm. hyväntekeväisyyttä. Konkreettisin juttu lienee Rimman heittäytyminen toimistotyöläisestä täysipäiväiseksi ammattivalokuvaajaksi, kun lukijat alkoivat kysellä kuvauskeikkojen perään.

Lofootit Norja rimmalaura-2

3. Onko reissuilla tullut vastaan paikkaa, josta ette oikeasti vain tykänneet, tai paikkaa jonne ette haluaisi palata?

Laura: Vaikea kysymys! Brisbane jätti vähän lattean fiiliksen aikoinaan Ausseissa, mutta se saattoi johtua myös reissuväsymyksestä. Äkkiseltään en nyt kyllä keksi yhtäkään paikkaa, johon en missään nimessä haluaisi palata. Cookinsaarten Rarotonga oli kiva paratiisisaari, mutta en välttämättä palaisi sinne; kyllä se tuli kerralla nähtyä. Ja itse asiassa tässä kun ikkunasta tsiigailen ulos, niin kyllä ihan erittäin mielellään vaihtaisin nämä Stadin loskamaisemat esimerkiksi siihen semitylsään Brisbaneenkin vaikka vilauksessa.

Rimma: Phuket ei ole jäänyt mieleen kovin mieluisana, sillä olimme siellä molemmat todella kipeinä ja muutenkin yksi yö Patongin läheisyydessä riitti. Toisaalta löysimme ystävämme Sarin vinkin perusteella saarelta kokonaan toisen ulottuvuuden järkyttävän hälinän, ryysiksen ja väkimassojen vastapainoksi, joten en kuitenkaan voi sanoa, etteikö vielä joskus päiväksi pariksi näihin jälkimmäisiin tunnelmiin eksyttäisi!

4. Kohteet, joihin ette haluaisi mennä, ja miksi ette?

Varmaankin jotkut sota-alueet. Ei kiinnosta tieten tahtoen päästä hengestään reissun päällä. Lisäksi  emme matkustaisi paikkoihin, joissa poljetaan pahasti ihmisoikeuksia ja matkailulla tulisi tukeneeksi tällaista toimintaa. Esimerkiksi Burma on aikoinaan ollut tällainen kohde, ja hieman kyseenalaisia ovat edelleen vaikkapa Tiibet ja Pohjois-Korea.

Lofootit Norja rimmalaura-3

5. Jos kaikki, siis ihan kaikki, olisi mahdollista, niin mihin reissaisitte ja millainen olisi unelmien reissu, jota ei rajoittaisi budjetti/velvollisuudet/koti-ikävä/jne.?

Laura: Etelänapamanner pingviineineen, Patagonia ja Galapagos-saaret yhdistäisin mielelläni yhteen reissuun jos tosiaan budjettirajoitteita ei olisi. Lisäksi joku huikea dyykkireissu liveaboardilla esim. Etelä-Afrikassa Sardine runin aikaan (kiitos vaan inspiraatiosta Henna!) tai Borneolla tai Malediiveilla olisi erittäin jees, mutta toistaiseksi elämäntilanteen vuoksi vain erittäin kaukaisissa haaveissa…

Rimma: Tiiättekö mitä. Lähtisin in a heartbeat takaisin Uuteen-Seelantiin kuukaudeksi pariksi. Toisaalta myös Etelä-Amerikka Perun Macchu Picchuineen ja Bolivian suola-aavikoineen kiehtoisi tuhottoman paljon. Ja Norjan Huippuvuoret. Ja Nepal sekä Himalajan vuoristo. Safari Afrikassa ja big five. Ja ja ja ja. Noh, listahan on loputon….

6. Haavematkakohteet top3?

Laura: Jos listataan tähän nyt sitten realistisempia kohteita, niin Islanti, New York ja Trans-Mongolia.

Rimma: Hahaha meillä menee Lauran kanssa (yllättäen) taas aika yksiin nämä haavematkakohteet, sillä olisin voinut itse vastata juurikin samoin.. Plus Pohjois-Amerikan länsirannikko, johon halajan takaisin lähestulkoon joka ikinen päivä.

7. Mikä (vain yksi!) on ollut mahtavin paikka missä ootte käyneet ja miksi juuri se?

Saako kokonainen maa olla yksi mahtava paikka? 😀 Jos saa, niin vastaamme tähän jälleen, että Uusi-Seelanti. Tuon saarivaltion luonto ja ihmiset jättivät meidän molempien sydämiin suuren jäljen ja tekivät niin mielettömän vaikutuksen, ettei sitä ole voinut mikään muu paikka vielä päihittää.

Wanaka_New_Zealand

8. Pienen budjetin reissuja, joita olette tehneet?

Olisiko osapuilleen lähes kaikki toteutettu pienellä budjetilla? Mutta mainittakoon ainakin roadtripit Itä-Euroopassa/Balkanilla, jotka oli helppo toteuttaa laihalla lompakolla, samoin reilireissu Keski- ja Etelä-Euroopassa. Kannattaa myös hyödyntää kaikki ulkomailla asuvat sukulaiset ja kaverit, sillä jos majoituksen saa ilmaiseksi, niin kuin Lauran poppoo saa Belgiassa Laurin siskon luona ja Rimman perhe Sveitsissä tämän veljen perheen tykönä, voi reissun tehdä huomattavasti edullisemmin! Laura teki miehensä kanssa 9kk maailmanympärimatkan n. 28 000 eurolla (vaatii tietty hetken säätämisen, mutta noin pitkäksi reissuksi tuo oli todella edullinen. Free Camping -elämä, josta linkin takana varsin kuvaava postaus, tulee halvaksi!).

9. Asia, joka saa teidät syttymään?

Ei varmaan tule kenellekään kylmänä suihkuna, jos vastaamme tähän yhdestä suusta, että vuoristomaisemat? 😀

Slovenia Bled Bohinj jarvet lakes roadtrip-12

10. Talvi vai kesä?

Molemmat tasaisin väliajoin! Sekä kesässä että talvessa on omat hyvät puolensa.

11. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi ja miksi?

Laura: Edelliseen vastaukseen viitaten, tämä epätalvi loskakeleineen ottaa jo niin paljon pannuun, että ihan jopa perus Kanariansaarten äkkilähtö tuntuu tällä hetkellä enemmän kuin houkuttelevalta ajatukselta!

Rimma: Joo mikä vaan matka just nyt jonnekin ei loskaisiin maisemiin toimisi! Mutta seuraavaksi meillä on tiedossa roadtrip vuorille (kappas!) ja se koittaa toukokuun alussa. Mutta kuulette siitä ja muista tämän ekan vuosipuoliskon aika päättömistä reissusuunnitelmista lähipäivinä lisää..

Tässä nämä vastaukset teidän esittämiin kysymyksiin sitten kutakuinkin olisivat! Jäikö jotain kaivelemaan hampaankoloon tai haluaisitko kysyä meiltä vielä jotain? Anna palaa tuonne kommenttilaatikon puolelle, niin vastailemme niihin oikein mielellämme!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Nita February 8, 2016 at 09:59

  Olipas kiva lueskella taas teidän vastauksia! 🙂 Sellanen kysymys tuli mieleen, että kuinka monta reissua ootte tehny yhdessä? 🙂

  • Reply Laura February 8, 2016 at 10:31

   Hmm… Kotimaassa suolle, sitten reili, Australia, Tallinna, Ruotsi-Norja-roadtrip… olikohan muuta. Noh, nuo ainakin ja lisää on suunnitteilla! ^_^ Yhdessä käytyjä maita on tähän mennessä kertynyt 14 🙂

   • Reply Laura February 8, 2016 at 10:32

    Ai niin ja saaristossa ollaan vietetty Berghamnin saarella ihana juhannus kans kimpassa!

 • Reply Henna /suurin onni February 8, 2016 at 10:16

  Mua kyllä nyt vähän naurattaa toi tämän postauksen tägi… onko tässä muka jotain muuta kuin matkailua? 😀 Herätti taas ainakin ihan hurjan matkakuumeen tähän maanantaiaamun riesaksi! Ei sillä, ettenkö olisi taas eilen yömyöhään googletellut lentoja ja reittisuunnitelmia jne, mutta lisää vettä myllyyn vaan!

  Kiitos linkkauksesta! Mulla onkin ollut ikuisuusprojektina ollut julkaista nykyiseen blogiin juttua Sardine Runista, siitä on jemmassa mm. julkaisematonta videomatskua, jospa niistä joku kaunis päivä saisi jotain aikaiseksi… Lauralle vinkkinä, että Sardine Runille ei taida yksikään firma lähteä liveaboardilla, sillä se tapahtuu lähellä rannikkoa, vaan siellä yövytään tiukasti maissa ja päivät vietetään kokonaan merellä… Näin ollen varmaan vuoden parinkin päästä olisi ehkä minin kanssa mahdollista lähteä, jos saa jonkun lastenvahdin mukaan 🙂 Sardine Run -setit ovat yleensä 5-8 päivän mittaisia, ja Etelä-Afrikassa on niin paljon kaikkea muutakin hienoa, jota voi helposti tuohon yhdistää, esim.Krugeriin ei noilta seuduilta ole mikään ihan mahdoton matka, että tuskin on kovin vaikeaa houkutella jotain mukaan. Olis kyllä haaveissa taas itselläkin lähivuosina ♥ taitaa olla yhteismatkan paikka ja sit lennätetään Rimma perheineen sille Krugerin osuudelle mukaan! 🙂

  • Reply Laura February 8, 2016 at 10:28

   Hmm, hyvä pointti toi kategoriajuttu, hahah! 😀 Tää on kai virallisesti muuta kuin matkailua, kun on tällainen ei-oikeesti-reissupostaus, mut joo, täyttä matkailuahan tämä kumminkin on 😀 Ei voi aina olla looginen!

   Aaa sinne Sardine runille ei mennäkään olemaan ajan kanssa! No mut sepäs ei kyllä haittaa, tarkoittaa nimenomaan sitä, et vois olla toteutettavissa aiemmin kuin vasta 10 vuoden päästä 😀 Tee ihmeessä siitä postaus! Mä kävin itse asiassa selaamassa et oliko sulla siitä jo joku julkaistu juttu blogissa, mutta kun ei ollut niin laitoin vaan blogin etusivulle linkin. Jos teet tarkemman postauksen niin voin vaihtaa tuon linkityksenkin sitten 🙂 Etelä-Afrikasta kiinnostais tosiaan kyllä moni muukin juttu, esim. pingviinit, joten kyllähän sinne pariksi viikoksi ainakin pitäisi lähteä. Ja Krugeriin kans, kyllä!! Aletaanpas suunnittelee 😉

   • Reply Henna /suurin onni February 8, 2016 at 10:58

    Ei oo tosiaan tässä blogissa, oli parikin juttua siinä meidän reissupäiväkirjassa, mutta se on jo arkistoihin haudattu! Ei tarvetta liveaboardille, kun voi asua siinä ihan äksönin vieressä, eikä venematkat ole pitkiä. Tosin siellä sit seilataan siellä merellä koko päivä etsien sitä äksöniä, kun eihän se ole millään tavalla ennustettavissa. Samasta syystä sanoisin, että vaikkei ole liveaboard, niin kyllä sinne mennään kuitenkin olemaan ajan kanssa, vaikka pelkät päiväretketkin ovat mahdollisia. Päivät kuitenkin vaihtelevat keskenään niin kovasti, että kannattaa olla useampi. Voi olla, että jonain päivänä ei tapahdu yhtikäs mitään ja sitä vaan istutaan paatissa ja ihmetellään, ja toinen taas on niin äksöniä pullollaan, että veteen hypätään about sata kertaa. Mutta minäpäs kirjailen tästä jossain vaiheessa kunnon infopaketin 🙂 Ja nimenomaan on heti toteutettavissa, kun ipana pärjää jonkun muun hoivissa 8 tuntia muutaman päivän putkeen!

 • Reply Peku February 9, 2016 at 17:59

  Norjan Huippuvuoret….toivottavasti Finnairin tänä vuonna aloittamat kesälennot ovat suosittuja ja niitä jatketaan tulevaisuudessakin. Jos muutan vuoden sisällä olisi varaa ja aikaa sinne suunnistaa.

  • Reply Rimma February 10, 2016 at 20:30

   Toivotaan! Olisi kyllä mahtava päästä käymään siellä, mutta meilläkään ei nyt ole ihan järkeä lähteä tuon pienen taaperon kanssa matkaan. Ehkä sitten muutaman vuoden pääst ätosiaan 🙂

  Leave a Reply