Lapin taikaa

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
February 5, 2016
IGTT_Levi

Valkoisia auringossa kimmeltäviä hankia, mäenlaskua suksilla ja pulkalla, punaisia poskia, kenkien alla narskuvaa lunta, iltoja takkatulen valossa, lillumista tähtitaivaan alla ulkoporealtaassa, pehmeitä löylyjä, sydämen sulattavia hymyjä, vauvan tuoksua, kiireettömiä päiviä. Näistä aineksista rakentui meidän Levin lumilomamme, jolta palasimme tänään takaisin kotiin Helsinkiin. Kun lomalta tulee takaisin kotiin ja päällimmäinen fiilis on, että sen olisi halunnut jatkuvan vielä vähän aikaa, on reissu ollut onnistunut.

Levi_Lappi_Otsomaani

Meidän ensimmäinen perhelomamme eli taloyhtiön talvirieha Levillä naapurin ystäväperheen kanssa sujui aivan loistavasti. Pienin reissumies ja neljä muutakin mukana ollutta vilkasta skidiä, joista kolme alle kouluikäsiä, jaksoivat uskomattoman reippaasti matkustaa viime sunnuntaina 14 tunnin automatkan Kittilän talven ihmemaahan. Taukoja pidettiin kun tarve vaati, ja niistä mieleenpainuvin oli ehkä Hirvaskankaalla, kun ABC:llä pärähti tietysti juuri sillä hetkellä korvan juuressa palohälytykset soimaan, kun olin saanut maitobaarin auki. Pikkukundi ei ollut kuitenkaan kilisevistä kelloista moksiskaan vaan keskittyi olennaiseen ja säilytti rauhallisuutensa – liekö tullut isäänsä. Paluumatkan lensimme kotiin Norwegianin siivin, ja sielläkin kaveri käyttäytyi niin mallikkaasti, ettei olisi voinut paremmin mennä! Niin, paitsi että isimies oli tosin sitä mieltä, että ne mojovat jöötit olisi voinut vääntää ehkä jossain muualla kuin tunnin lennon aikana lentokoneessa, mutta tulipahan testattua lentokoneen vaipanvaihtofasiliteetitkin… 

Levi_Lappi_Otsomaani

Liian nopeasti kuluneet päivät vietettiin upealla, Etelärinteen kupeessa sijainneella kelohonkamökillä hengaten ja ulkoillen. Käppäilin kantoliinalenkillä pojan kanssa ja Ylläkselläkin käväistiin katselemassa maisemia. Pikkumies jatkoi ulkoilujen päätteeksi tyytyväisenä partsilla päikkäreitä ja olikin mahtavaa kun pakkanen oli niin maltillisissa lukemissa, että oli mahdollista nukuttaa kundia ulkosalla. Käytiin miehen kanssa vuoropäivinä myös rinteessä, eli molemmat vanhemmat saatiin myös omaa aikaa. Mökki oli myös täynnä innokkaita lapsenvahteja, joten pääsimme myös päivien päätteksi muutaman kerran yhdessä saunomaan ja poreilemaan. Aikamoista luksusta vauva-arkeen! Kun tässä elämänvaiheessa luonnollisesti tulee keskityttyä lähinnä tuohon pieneen ihmiseen, oli mahtavaa voida antaa edes hetkellisesti jakamaton huomionsa vain tuolle paremmalle puoliskolleen. Vaikka kyllähän me ollaan molemmat yhtä mieltä siitä, että kaikkein mieluiten annetaan huomiomme nyt tuolle minimiehellemme, joka tuntuu kasvavan ihan silmissä. Nämä hetket menee ohitse niin hirmuisella vauhdilla, että hirvittää! Vastahan se oli ihan pieni vastasyntynyt rääpäle, ja nyt jo niin tarkkaavainen, nauravainen ja ihanan pyöreäposkinen pikkupoika, joka on antanut täysin uuden merkityksen sille, mitä rakkaus on.

Levi_Lappi_Otsomaani

Lopputulemana vauvan ekasta reissusta jäi käteen niin hyvä fiilis ja upeita muistoja, että tekisi heti mieli lyödä lukkoon uusi matka! Jotain uusia kujeita tässä onkin jo suunnitteilla, mutta palataan niihin joku toinen päivä. Ennen sitä on meikäläiseltä luvassa ainakin muutamien postausten verran lisätunnelmia Leviltä, Lapin taikamaasta. Kamera lauloi reissussa ahkerasti, ja tässä postauksessa pääsitte näkemään vasta pienet Instagram-maistiaiset reissustamme. 🙂

Milloin sä olet viimeksi käynyt lumilomalla? Missä kävit?

Tämä postaus on osa eilen käyntiin pyrähtänyttä Instagram Travel Thursday -tempausta, johon emme vielä eilen valitettavasti pystyneet julkaisemaan postaustamme blogin palvelinpäivityksen vuoksi, pahoittelumme tästä! Ensi kuussa nämäkin IGTT-emännät ovat taas ruodussa ja ajallaan mukana houstaamassaan tempauksessa, ja pääsette jälleen linkittämään postauksianne meidänkin blogimme linkkistriimiin. Onneksi saitte linkitellä juttujanne myös Travellover– ja Muru Mou -blogeihin! 🙂 Minut löydät Instasta nimellä @laurarumbin, Rimman nimellä @rimmanen ja blogimme nimellä @rimmalaura. Lisää linkki omaan IGTT-postaukseesi alla! Huom – kirjoita nimeksi blogisi tai postauksesi nimi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Nita February 6, 2016 at 08:12

  Siis kuinka kauniita puut on, kun niissä on paljon lunta?! <3 Ja ihanaa kuulla, että minimies suoriutui reissusta mallikkaasti! Selvästi siis saanut reissugeenejä vanhemmiltaan! 😉

  • Reply Laura February 6, 2016 at 12:49

   No niinpä! Kyllä sattuu meikäläisellä sydämeen taas katella näitä pelkkiä mustia rankoja täällä etelässä 😭 Mutta onneksi on kuvia ja muistoja, joita fiilistellä 😊

   Ja jep, tyyppi imuttaa selkeesti reissugeenejä äidinmaidosta! 😂

 • Reply Eve February 6, 2016 at 11:54

  Mahtavaa kun reissu sujui noin hienosti!! Ihania kuvia – jään odottelemaan lisää :).

  • Reply Laura February 6, 2016 at 12:50

   Kiitos Eve! Jee, lisää juttuja piisaa kyllä! ☺️ Oli kyllä aivan ihanan onnistunut eka loma.

 • Reply Maarit Johanna February 7, 2016 at 10:19

  Voi itku miten suloinen lapsi <3 Ja herranjestas miten kauniit kelit sattunu teille Leville! Rolloa ei ole hemmoteltu kunnon auringonvalolla kuin kerran parissa viikossa. Tuollainen oikea lumiloma mökillä kelpais tännekin paremmin kuin hyvin 🙂

  • Reply Laura February 7, 2016 at 12:30

   Toi bebe on kyllä syötävän söpö vaikka ite sanonki! <3 Oli siellä pilvisiäkin päiviä, mut pääsääntöisesti kyllä hyvä keli! Oli ihanaa, oon niin hajalla taas tästä etelän harmaudesta, yhyyy! Teillä on niin lyhyt matka Rollosta Leville et ei muutaku sinne mars! 🙂

 • Reply Elina February 8, 2016 at 10:02

  Ihana postaus! Meillä on lievää vauvakuumetta ilmassa, mutta niiden kohdalla on vielä painettu jarrua mun pätkätöiden takia ja myös reissuhaaveiden takia, joten tällaiset postaukset on juuri niitä, mitä meidän tiimi kaipaa eli esimerkkejä siitä, ettei tarvi unohtaa omaa elämää ja omia mielenkiinnon kohteita vauva-arjen keskellä ja että voi tehdä asioita lapsen ehdoilla, mutta kuitenkin niin, että koko porukka nauttii ja aikuisiakaan ei unohdeta. 🙂

  Me olimme joulun välipäivät ja uudenvuoden Rukalla. Olemme käyneet joka kevättalvi pohjoisessa ja nytkin suuntaamme maaliskuussa Ylläkselle, mutta tuo viimeisin Rukan reissu eli ensimmäinen lumiloma keskitalvella oli ihan huikea! Pohjoisen lyhyissä päivissä oli upea tunnelmansa ja valonsa ja siksi kevättalven aktiivilomille tuli nyt paha kilpailija! Teimme Rukan reissulla lumikenkäretken Riisitunturin kansallispuistossa ja se oli kyllä koko reissun kohokohta. Kirjoitin siitä jutun Retkipaikkaan ja koska teiltä saa aina kiinnostavia reissuvinkkejä, niin nyt vastavuoroisesti vinkkaan teille! Veikkaan, että tykkäisitte Riisitunturin maisemista : http://retkipaikka.fi/vapaa/riisitunturi-talviretkeilijan-paratiisi/

  • Reply Laura February 8, 2016 at 10:45

   Kiitos Elina, kiva kuulla että tykkäsit! Tästä samasta teemasta oon itse asiassa kynäillyt valmiiksi jo uudenkin jutun, joka ilmestynee huomenna 🙂 Ehdottomasti oon sitä mieltä, että vauva-arjenkin keskellä on tosiaankin mahdollista tehdä myös vanhempien ehdoilla asioita, vaikka sitä vauvaa tietenkin ajatellaan nyt etunenässä. Mutta ne asiat on mahdollista yhdistää oikein sujuvasti!

   Ruka on niin ihana! Kiitos superpaljon vinkistä! Viimeksi tuli kierrettyä laskettelun lisäksi se Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa, joten tuo Riisitunturihan olisi ensi kerralle mahtava kohde! Aivan ihanan näköisiä maisemia ja just sopivan mittainen pätkä vaikka vauva kantorepussa kierrettäväksi. 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat February 8, 2016 at 11:13

  Ihana Levi ja Suomen talvi! Olin puolestasi moneen kertaan innoissani, kun huomasin Instassa sun päässeen rinteeseen ja poreilemaan. Ihan mahtavaa, että myös lento sujui hyvin. Helppo uskoa, että nautitte lumilomasta täysin siemauksin <3

  • Reply Laura February 9, 2016 at 05:33

   Kaikki sujui kyllä vielä paremmin kuin mitä uskalsin edes toivoa! Oli ihan huigeeta <3

 • Reply Annika | Travellover February 9, 2016 at 13:43

  Suomi-matkailun noviisi täällä ei voi kuin ihailla maisemia ja tunnelmia. Kuinka monta kertaa olenkaan sanonut, että jonain vuonna haluaisn lumilomalle, mutta koskaan en ole sitä tehnyt.

 • Reply Terhi / Muru Mou February 18, 2016 at 23:02

  Ihana postaus ja ihana minimies! 🙂 Yritän taistella vauvakuumetta vastaan (vauva kun ei olisi millään muotoa ajankohtaista, mutta biologinen kello taitaa olla eri mieltä) ja tällaiset postaukset ei auta yhtään 😀

  • Reply Laura February 19, 2016 at 15:46

   Hih, joo tää minimies on kyllä kuulemma omiaan herättämään vakavaa vauvakuumetta… 😀

  Leave a Reply